esimden yeni bosandim hamileyim..

Çok hassas bir konu yorum yapmak zor ama bence o bebek sizin sinaviniz bence aldirmamalisiniz ama tabi hayatta şartlar herkes için zor ve farklıdır ne karar verirseniz verin en doğrusu sizin verdiğiniz karardır muhakkak ama bence o bebek iyi gelecek size. Evet zor olacak ama bence yıllar sonra pişman olcaksiniz

Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar var Bu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??

Arkası yarın dizi gibi görüyor buradakilerin bazıları. Gerçekten bir hayat üzerine yorum yaptıklarının farkında değiller.

Hayır buradaki aldırma diyen herkes bir hayat için yorum yapmıyor bir hayatın son bulmaması için yorum yapıyor

İyi hoş bulmasın da ben buradaki kimsenin aldır ya da aldırma yorumunu bu kadar rahat yapabilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Ben de bir şey diyemedim. Çünkü konu sahibinin ruh halini bilmiyoruz; hamile bir kadının ruh hali ayrıdır, doğum sonrası ruh hali ayrıdır. Tek bildiğimiz eski eşi olacak adamın değişmeyeceği ve konu sahibini ebeveynlik yolunda bir başına bırakacağı. Konu sahibi altından ne kadar kalkabilir? Ben de isterim güçlü bir şekilde, kimseye minnet etmeden çocuğuna baksın büyütsün ama konu sahibi bunun altından ne kadar kalkabilecek, daha iyi mi olacak daha kötü mü olacak? O çocuğun psikolojik durumu ne olacak? Tek taraflı bakması zor bir konu.

Evet bu konularda elbette katılıyorum size zaten çok zor bir karar en iyi kararı kendisi verecektir nihayetinde

Hiç kimse konu sahibine zorla birşey yaptırma gücüne sahip değil, herkes kendi fikrince yorum yapıyor veya yaşadıkları tecrubelerini paylaşıyor. Konu sahibide tüm yorumları okuyup kendince üstüne düşen payı zaten alıyordur. Burdaki amaçda bu değil mi zaten !

kafam allak bullak ne yapcagimi bilmiyorum bir karar veriyorum sonra dusunuyorum.. bas agrisindan yatakdym iki gundr
En doğrusunu sana kalbin söyleyecektir ama bu arada aklınıda yabana atma... hayat gerçekten zor, belki ileri ki yıllar daha zor geçecek. Bunu ancak yaşayıp göreceksin ama şu an tek yapabileceğin ciddi anlamda nasıl bir gelecek istediğine karar vermek. 10 yıl sonra hayatında olmasını istediklerin neler mesela? Örneğin çocuğunla kendi düzeninde yuvarlanıp gittiğini mi hayal ediyorsun, başka bir evlilik ve o ailede doğacak çocuklar mı? Çok değinmek istemesem de benim doğurmamda dini inancım etkili olmuştu, bir ayette denildiği gibi ‘ biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık’...hayat senin hayatın ama karar verirken anlık olmasın... hala her iki tercih içinde zamanın var. Biraz daha sakinleşmeye çalış, insanların tepkilerine göre değil kendi doğrularına, beklentilerine göre karar vermeyi dene...

Arkadaşların fazla dizi izlediğini düşünüyorum ben.
Kimse babasız çocuk büyütsün diye dua etmemiştir bence, sadece çocuk için o kadar uğraşan anne ile, onca olaya rağmen annesine tutunan bebek birbirine kavuşsun diye dua etmişlerdir...kadınız, yorumları yapanların çoğu anne veya taze anne adayıydı... duygusal, insani, vicdani yahut dini görüşlerine göre yorum yaptı herkes. Kutsal saydıklarımıza göre yani, burada akıl biraz devredışı kalabilir çok normal...dizilere değil insan doğasına bağlamak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ben yaşadıklarıma istinaden yazmıştım mesela...

Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar var Bu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??

Bebek doğduktan sonra 1 koli bezle gidip bebeğin altını kendileri bezleyecekler çünkü. Olaya bu kadar dahil olmanın başka bir açıklaması olamaz.

http sen kararını verdin bence. Bu kadar çatlak sese daha fazla katlanıp kafanı karıştırma kapattır konunu..

Çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Yeri geliyor kendini bir odaya kapatmak ya da alıp başını gitmek istiyorsun. Ama bir kaç dakika sonrasında düşündüklerine pişman oluyorsun.

Unutma Allah'ın bize verdiği her iyilikte ve kötülükte bir imtihan gizlidir..

Aklı başında olgun bir kadın olduğun belli. Şartlarını sen daha iyi bilirsin..

Aldırma diyenler çok kolay olacak demiyor zaten. Hakkında hayırlısı olsun senin ve bebeğin için..

Birileri yazmış eğer doğurilursan eski eşinden yazılı bir belgen olsun dediklerine dair.
Sonrasında hazır büyütülmüş çocuk sevimli gelmeye başlıyor bazı ailelere..

Siz o bebeği görmeseniz de anne karnında da olsa, o da bir kalp taşıyor, o da sizin gibi nefes alıyor şu an.

Benim dedem de şu an nefes alıyor. Ama 4 yıldır bir kemik parçası olarak yatalak bir şekilde alıyor o nefesi.
Önemli olan hayatta olmak değil, iyi ve kaliteli bir ömür sürmek. Psikopat bir babanın çocuğu olarak yalnız bir anne tarafından destek görmeden, acaba çocuğumu elimden alırlar mı diye endişelenerek yetiştirilecek bir çocuk olacak bu.
Büyükler belki yeniden evlenecek, hayatlarını kuracak ama o çocuk o süreçte yaralanacak.
Bile bile dünyaya getirmek saçmalıktır.

Düzeltme,

Ben sıze ne aldır dıyebılırım , ne de aldırma . Ilk sayfalarda ben yasadıklarımı yazdım kı benım bıyolojık baba ortada yok halıyle ne bana ne cocuga negatıf yonde bır eksısı yok.

Evet doğru söylüyorsun, ama bazı arkadaşlar abartmış. Aldır yada aldırma demek kimsenin haddi değil bence. Ben inancıma göre aldırmazdım, ama zorluklarını göz ardı etmek imkansız böyle bir durumun. Gerçekten çok hassas bir konu, kararını etkilicek yorumları doğru bulmuyorum ben.

Benim dedem de şu an nefes alıyor. Ama 4 yıldır bir kemik parçası olarak yatalak bir şekilde alıyor o nefesi.
Ötenazi uygulayalım o zaman. Hani sadece kemik parçası ya.
Ayrıca dedenizle niye kiyasliyorsunuz? Dedeniz belki son günlerini yaşıyor Allah şifa versin ama onun büyüyüp doğma şansı var.
Hayatta hicbir şey tesadüf ve boşuna değildir. Onca tüp bebek denemesinden ve anne baba boşandıktan sonra kendiliğinden olan bir bebek. Bu bebek belki annenin mucizesi olacak.

Haberi okumanızı tavsiye ederim.

valla size bisey diyimmi herkes benim gbi afedersnz salak degil onu kim napsin 5 kurus parasi yok cebinde. annesinden harclik aliyodr suan.. eger cok zengin birini buldysa bilemem zenginde bunu napsin ben sevdim katlandm ama kimse katlanmaz
Bence bu evlilikte cocuk isteyen taraf tek sizmissiniz. Issizse neden cocuk yapmak istiyor, yapamayacagini soylemek yerine gurur mu yapiyor acaba sogudum demesinin altinda bu yatiyor gibi geldi. Bu degilse hayatinda baska biri var hamile oldugunu o kisinin ogrenmesini istemiyor olabilir...
Cocuk istiyorsaniz bakabileceginize inaniyorsaniz biyolojik babasi ileride hicbir sey yapamaz. Sadece siz ve aileniz ne dusunuyor olcup bicin kararinizi verin hakkinizda hayirlisi olsun..

İyi ve kaliteli bir ömür sürmek için kimin garantisi var !
O zaman kimse çocuk yapıp o riske girmesin, malûm güzel evlilik sürdürmenin, sağlıklı çocuk dünyaya getirmenin, yada sağlıklı dünyaya gelse bile anne babasının ölmeyeceğinin yanlız çaresiz kalmayacağının, maddi sıkıntı çekmeyeceğinin bi garantisi yok dimi !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…