Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar varBu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??
Hayır buradaki aldırma diyen herkes bir hayat için yorum yapmıyor bir hayatın son bulmaması için yorum yapıyorArkası yarın dizi gibi görüyor buradakilerin bazıları. Gerçekten bir hayat üzerine yorum yaptıklarının farkında değiller.
Hayır buradaki aldırma diyen herkes bir hayat için yorum yapmıyor bir hayatın son bulmaması için yorum yapıyor
Evet bu konularda elbette katılıyorum size zaten çok zor bir karar en iyi kararı kendisi verecektir nihayetindeİyi hoş bulmasın da ben buradaki kimsenin aldır ya da aldırma yorumunu bu kadar rahat yapabilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Ben de bir şey diyemedim. Çünkü konu sahibinin ruh halini bilmiyoruz; hamile bir kadının ruh hali ayrıdır, doğum sonrası ruh hali ayrıdır. Tek bildiğimiz eski eşi olacak adamın değişmeyeceği ve konu sahibini ebeveynlik yolunda bir başına bırakacağı. Konu sahibi altından ne kadar kalkabilir? Ben de isterim güçlü bir şekilde, kimseye minnet etmeden çocuğuna baksın büyütsün ama konu sahibi bunun altından ne kadar kalkabilecek, daha iyi mi olacak daha kötü mü olacak? O çocuğun psikolojik durumu ne olacak? Tek taraflı bakması zor bir konu.
En doğrusunu sana kalbin söyleyecektir ama bu arada aklınıda yabana atma... hayat gerçekten zor, belki ileri ki yıllar daha zor geçecek. Bunu ancak yaşayıp göreceksin ama şu an tek yapabileceğin ciddi anlamda nasıl bir gelecek istediğine karar vermek. 10 yıl sonra hayatında olmasını istediklerin neler mesela? Örneğin çocuğunla kendi düzeninde yuvarlanıp gittiğini mi hayal ediyorsun, başka bir evlilik ve o ailede doğacak çocuklar mı? Çok değinmek istemesem de benim doğurmamda dini inancım etkili olmuştu, bir ayette denildiği gibi ‘ biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık’...hayat senin hayatın ama karar verirken anlık olmasın... hala her iki tercih içinde zamanın var. Biraz daha sakinleşmeye çalış, insanların tepkilerine göre değil kendi doğrularına, beklentilerine göre karar vermeyi dene...kafam allak bullak ne yapcagimi bilmiyorum bir karar veriyorum sonra dusunuyorum.. bas agrisindan yatakdym iki gundr
Arkadaşların fazla dizi izlediğini düşünüyorum ben.Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar varBu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??
Kimse babasız çocuk büyütsün diye dua etmemiştir bence, sadece çocuk için o kadar uğraşan anne ile, onca olaya rağmen annesine tutunan bebek birbirine kavuşsun diye dua etmişlerdir...kadınız, yorumları yapanların çoğu anne veya taze anne adayıydı... duygusal, insani, vicdani yahut dini görüşlerine göre yorum yaptı herkes. Kutsal saydıklarımıza göre yani, burada akıl biraz devredışı kalabilir çok normal...dizilere değil insan doğasına bağlamak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ben yaşadıklarıma istinaden yazmıştım mesela...Arkadaşların fazla dizi izlediğini düşünüyorum ben.
Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar varBu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??
Siz o bebeği görmeseniz de anne karnında da olsa, o da bir kalp taşıyor, o da sizin gibi nefes alıyor şu an.
Evet doğru söylüyorsun, ama bazı arkadaşlar abartmış. Aldır yada aldırma demek kimsenin haddi değil bence. Ben inancıma göre aldırmazdım, ama zorluklarını göz ardı etmek imkansız böyle bir durumun. Gerçekten çok hassas bir konu, kararını etkilicek yorumları doğru bulmuyorum ben.Kimse babasız çocuk büyütsün diye dua etmemiştir bence, sadece çocuk için o kadar uğraşan anne ile, onca olaya rağmen annesine tutunan bebek birbirine kavuşsun diye dua etmişlerdir...kadınız, yorumları yapanların çoğu anne veya taze anne adayıydı... duygusal, insani, vicdani yahut dini görüşlerine göre yorum yaptı herkes. Kutsal saydıklarımıza göre yani, burada akıl biraz devredışı kalabilir çok normal...dizilere değil insan doğasına bağlamak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ben yaşadıklarıma istinaden yazmıştım mesela...
Ötenazi uygulayalım o zaman. Hani sadece kemik parçası ya.Benim dedem de şu an nefes alıyor. Ama 4 yıldır bir kemik parçası olarak yatalak bir şekilde alıyor o nefesi.
Bence bu evlilikte cocuk isteyen taraf tek sizmissiniz. Issizse neden cocuk yapmak istiyor, yapamayacagini soylemek yerine gurur mu yapiyor acaba sogudum demesinin altinda bu yatiyor gibi geldi. Bu degilse hayatinda baska biri var hamile oldugunu o kisinin ogrenmesini istemiyor olabilir...valla size bisey diyimmi herkes benim gbi afedersnz salak degil onu kim napsin 5 kurus parasi yok cebinde. annesinden harclik aliyodr suan.. eger cok zengin birini buldysa bilemem zenginde bunu napsin ben sevdim katlandm ama kimse katlanmaz
baştan sona her mesajı okudum..ALLAH yar ve yardımcınız olsun.son durumunuzu merk ediyorum? neye karar verdiniz?kafam allak bullak ne yapcagimi bilmiyorum bir karar veriyorum sonra dusunuyorum.. bas agrisindan yatakdym iki gundr
İyi ve kaliteli bir ömür sürmek için kimin garantisi var !Benim dedem de şu an nefes alıyor. Ama 4 yıldır bir kemik parçası olarak yatalak bir şekilde alıyor o nefesi.
Önemli olan hayatta olmak değil, iyi ve kaliteli bir ömür sürmek. Psikopat bir babanın çocuğu olarak yalnız bir anne tarafından destek görmeden, acaba çocuğumu elimden alırlar mı diye endişelenerek yetiştirilecek bir çocuk olacak bu.
Büyükler belki yeniden evlenecek, hayatlarını kuracak ama o çocuk o süreçte yaralanacak.
Bile bile dünyaya getirmek saçmalıktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?