esimden yeni bosandim hamileyim..

Cocugu alnasi mumkun degil. Bu ulkede velayet anne babaya birakmadigi surece anneye veriliyor. Cocugu alamaz. Kacirmasindan mi korkuyorsunuz onu anlamadim. Cocugu gormeye de gelecegini sanmiyorum ama gormeye gelirse de sizin nezaretinizde gorur ki zaten bunun icin de mahkemeye basvurup gorus gunleri almadi lazim. Oyle kafasina gore zirt pirt gelemez.

Aynen aynen aynen. Seçme şansım olsaydı babamın babam olmasını istemezdim. Bide neymiş efendim bu bir mucizeymiş. Yok kalsındı, ben mucize olmasaydım. Bu mucizeler toplumun yarısından fazlasını oluşturan depresif, mutsuz sinir hastaları. Dediğiniz gibi bu zavallı çocuk, sadece bu suçsuz günahsız kadının mucizesi değil, dengesiz bir psikopatın da çocuğu olacak. Acaba bebekte bu hayatı istermiydi?

Ben de aynen bu sekilde dusunuyorum, ama konu sahibesi bebegi kendi istiyor bence. Kendi istiyorsa, yapacak soylenecek bir sey yok.

Konuyu hep takip ettim ama hiç yazmadım lakin aldırmak istediğini yazana kadar buradan benim içim bile cız etmişken aldırdığındaki acıyı sana söyleyim mi ben kalp atışı durmuş bir bebeği aldırdıktan sonraki yaşadığım boşluk ve üzüntü senin kalbi atan bebeğini aldırdğında benim yaşadığım acının kat be katı olacak bunu unutma doğurduğunda her çocuğunun yüzüne baktığında kaderinizi hatırlayacaksın fakat onun gülüşleri anne deyişleri sana sıkı sıkı sarılması seni öyle mutlu edecek ki anne olduğun için bu duyguyu yaşadığın için çok şükredeceksin çocuğun büyüdüğünde babasının peşine düşecek merak edecek beni neden istemedin diye hesap sormak için karşısına da geçecek fakat sen onu güzel bir şekilde yetiştirip hayata kattığında en güzel mutluluklar senin olacak Rabbimin verdiği canı Rabbim alır unutma ona göre karar ver çok zor biliyorum Allah yardımcın olsun

Ben de aynen bu sekilde dusunuyorum, ama konu sahibesi bebegi kendi istiyor bence. Kendi istiyorsa, yapacak soylenecek bir sey yok.
Çoğu kadın istiyor ki evleniyor ve çocuk yapıyor.
Zaten bu işler isteyerek yapılıyor.
Tamam kabul ama günümüz şartları,
Ve tabiki günümüz insanlarını düşününce,
Ne kadarrrr büyük bir sorumluluk diyorsun evlat sahibi olmak.
En azından ben böyle düşünüyorum :)
Herkesin kararına saygı duyarız elbette.

Konu sahibi hem zor bir süreçten geçiyor.
Hemde,hamile. Hormonlar,duygu değişimi,olaylar.
Çok zordur eminim ki.
Allah kolaylık versin.

Konunuzu sessizce takip ediyorum bebeğin düşmesini bekledim ama onun nasibi varmış sizinle beraber.tek söylemek istediğim önceden bekarken düşünürdüm hep eşimi ilerde sevmesem çocuklarını da sevmem heralde onun da parçası derdim (cahilllik)ama anne olunca gördüm ki onlar kimsenin değil benim parçalarım hiç birşeye tercih edilecek varlıklar değiller hiç bir olaya hiç bir duruma günahı sevabı sizin bileceğiniz iş tabi ama ebeveynlik büyük sorumluluk şu an düşünmeseniz de gelecekteki evliliğinizi bile etkileyecek be ebeveynlik ömür boyu sürecek ama yine de annelik hislerimle diyorum ki bütün cihan bir yana yavrularım bir yana sosyal ekonomik duygusal kaygılar hepsi boş çocuk doğduktan sonra da babasız kalabilirdi bu ihtimal hep var sadece sizinki baştan olmuş . Yani ne bileyim sarılsanız yavrunuza onu sevseniz.

Konu sahibi kendi ailesinden etkilenerek bebeği aldırmayı düşünüyor sanırım. Kürtaj istiyorlar yazmıştı. Lütfen kimseden etkilenmeyin. Evet çok zor bir imtihan. Ama demek ki kaldırabilirsiniz ki üzerinize verildi.

Kimyasal gebelik, dış gebelik, kanama derken bebek sana sımsıkı tutunmuş. Çok çok iyi düşün derim. Kimseden etkilenmeden kendi kararını ver. Vicdanını rahatlatmak için vebali onun üstüne demişsin. Ama aldırırsan o vicdan seni bitirecek. Bir sürü kişi aldırman yönünde mesaj yazmış. Aslında hiç yorum yazmayacaktım ama nedense bu bebeği çok istediğini ve ileride pişman olabileceğini düşünüyorum. Yazma sebebim bu. Hakkında hayırlısı...

Çocuğu aldırma diyenler acaba farkında mı bu kadının eşsiz kaldığının?
Tek başına çocuk büyütmek zorunda kalacak.
Bunu hesaba katıyor musunuz?
Neye dayanarak aldırma deniyor anlamıyorum ki.
Böyle berbat bir devirde baba başında olmadan bir çocuk yetiştirmek çok zor değil mi?
Çocuk bakmak her türlü çok ama çok zor bir şeyken
doğur doğur doğur demek nedir ya? Aklım almıyor.
He tabii ki doğum yaptıktan sonra da ayrılabilirdi.
Yine tek başına kalabilirdi ama bu durum farklı.
Olan olmuş bile bile lades denecek.
Çok iyi düşünülmesi şart. Aile desteği de çocuk severken iyi ama çocuğun derdi tasası olunca of pof yaparlar. Anne baba olmadan çok zor.

Siz o bebeği görmeseniz de anne karnında da olsa, o da bir kalp taşıyor, o da sizin gibi nefes alıyor şu an.

Merhaba, siz kendiniz için en doğru kararı vereceksinizdir eminim, iyi düşünün ve kalbinizin sesini dinleyin demekten başka elimizden bir şey gelmez zaten. Benim annem de babamdan bana hamileyken ayrılma kararı almış ve o zamanın şartlarında beni kendisi büyütmüş biri. Onun yaşadığı zorlukları ben çocukken bilemezdim ama ben hiçbir eksiklik yaşamadım şükürler olsun, anneanne ve dede desteği vardı zaten. Baba tarafı ile hiçbir iletişimimiz bile olmadı, onlar da zamanında tehditler-rahatsızlıklar birçok olay yaşatmışlar ama ben doğduktan sonra hiçbiri tekrarlanmadı. Bence anne çalışıyorsa özellikle de ve belli bir yaşa geldiyse hem anne hem baba olabilir zaten. Ama size ne kızmak, ne yadırgamak hiçbirimizin haddi değil elbette, dediğim gibi siz en doğru kararı verecek kişisiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun çok zor bir karar gercekden. Ama böyle insanlar çocuk doğdukdan sonrada emin olun işgilenmeyeceklerdir bırakın kacırmayı görmek bile istemeyecekdir. Sizin durumunuzda olmadgımız için sadece empati yapabiliriz karar sizindir inşallah en iyi karar olur vericeiiniz karat

Valla ne cesaret buraya yazanlardaki aldir ya da aldirma diye yureklendirmesi..Iki satir yaziyosun konu sahibi allak bullak kafayla seni dinliyor ve sonra pisman oluyor cunku sen normal hayatina devam ederken onun tum hayati etkileniyor...Burasi aklina geliyor ama sen kime ne yazdigini dahi hatirlamiyosun...Bu tarz konularda iyi cesaret isi yap ya da yapma demek...Birakin sunu yapmayi.Kararin neyse dogrusunu yapiyorsun deyin gecin.
Konu sahibi arkadas,sen de bu onemli karar surecinde konunu bir sureligine kapattir ve saglikli dusunmeye calis enine boyuna.Istersen profesyonel yardim al ve bu dogrultuda kararini ver.
Allah yardimcin olsun.

Bende yazmak istedim bişeyler. Ben aldırın diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Konu sahibi eşinden boşanmayıp bebek doğduktan 2 ay sonra boşansaydı o zaman da o bebeği çocuk esirgeme kurumuna mı verin diyecektiniz? Öldürün diyemeyeceğinize göre.. Ben olsam asla aldırmazdım. O benim çocuğum. İnsanlar çocuk sahibi olabilmek için neler yapıyor. Sperm bankasından sperm alıp çocuk doğuran biliyorum. Bir çocuğun doğması için evli olmanıza başınızda bir erkek olmasına gerek yok. Babası ölmüş terketmiş nice çocuklar var. Ayrıca yine iki yakınım sırf boşancam diye bebeklerini aldırdılar bir daha da hiç bebekleri olmadı. Birisi evlendiği halde olmadı diğeri hiç evlenmedi. Anne olma şansı içinizde yaşıyor bundan vazgeçmeyin. Belki bir daha asla o duyguyu yaşayamayacaksınız

Evet tek başına büyütmek çok zor. Ama sana arkadaş yoldaş olacak. Seni o kadar çok sevecek ki neden beni doğurdun demeyecek onlar emrah filminde kaldı. Büyütürken çok zor olacak ama büyüdüğünde sana can canan olacak. Gorumcem 3 cocukla kaldı eşi vefat etti şimdi evlatlarina sariliyor en azından onlar var yalnız değil. Evinde bir ses bir nefes... binlerce bosanmis cocuguna bakan kadın var.

İyi düşün. Kararın ne olursa olsun umarım hakkında hayırlısı olur

Tedaviyle olan bir bebegi aldiryorsunuz belki de bir daha annelik duygusunu tadamayacaksiniz.
Her ne kadar bunun icin kendinizce sebepleriniz olsa da o bebegin akibeti sizin kararinizla olacak. Ve ben empati kuruyorum sanirim yapamazdim. Elimde aldirmam icin yuzlerce sebep olsa da onu kendimden koparamazdim. Duygusal yaklasimim istem disi maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…