esimden yeni bosandim hamileyim..

Sessizce takip ediyorum konuyu hicbir şekilde aldir ya da aldırma diyemem siz zaten burdan cikan kararla birsey yapmayacksiniz
Ama acele karar vermeyin aileniz istemiyor diye belkide pes etmek istiyorsunuz onlar yaninizda olsa düşünceniz farkli olurdu.
Allah doğru karar vermenize yardim etsin. Cok zor bir karar.

Sen bilsen ki, şimdi aldirinca ne kadar ciğerin yanacak, aklından bile geçirmezsin bunu..
Ama bilmiyorsun, malesef tecrübe etmeden de bilemeyeceksin..
Bende bilmiyordum, senin yerinde bilmeden ben olsam, bende senin gibi düşünürdüm ne acı ki..
Sanıyorsun ki aldirinca her şey bitecek, sanki şuanki halinden daha iyi olacaksın, öyle olmayacak ama, şimdiden daha iyi olmayacak bebeğin senden gidince..
Kendi adıma, en kötüsü de şuan oğluma bakınca diyorum ki, ben aynı şartları oğlumda yasasam ondan da vazgecermisim demek ki. O kadar güçsüzmüsüm deyip kendime her gün bin kere kızıyorum.
Yani bir yandan seni çok iyi anlıyorum..
O kadar kotu ve zor bir durum..
Allah yanlış kararlar verdirmesin inşallah.
Hamile bir kadini bu ikilemde bırakan, bu işkenceyi yaşatan kim varsa da onlarda layigini bulsun, başka ne denir bilmiyorum...

http , figenayten hanimin yorumunu keske ciddiye alip uygulasaydiniz. Aileler size gelip bu durumu konusacaktiniz yani sasirdim bunu okuyunca. Eski esi arayip acmayinca annesini aradiniz. Su adami onemsemeyin artik. ayrica cocugu istemiyorsa yazili beyanda bulunsun.

Iyi de ikisi ayni sey degil ki. Sizin verdiginiz ornekte kadin yalniz buyutecegini bilmiyor, cocuk dogduktan sonra bosaniyorsa birdenbire o durumun icinde kendini buluyor. Burda kadinin cocugu yalniz buyutecegi %100 belli, kadinin bu ise bilerek girmesi gerekiyor. Yani yarin hepimizin kafasina bir balkondan tugla ucup olebiliriz tabi ki, o konuda bir sey yapamayiz. Ama ucurumun kenarinda piknik yaparsaniz, sonra da ayaginiz kayip duserseniz ee gitmeseydiniz o zaman yani kaza olasiligi yuksek bir yere giderseniz tabi ki basiniza o kaza gelir. Anlatabildim mi?

Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar var Bu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??

Kürtaja asla karşı değilim ama
kurtajin kiyisina gelmis randevu alirken vazgeçmiş biri olarak soyluyorum ki cok zor bunu yapabilmek ben yapamadim ...
Evet eşin yaninda değil ama maddiyatin var
'Ay canim hersey maddiyat mi' demesin kimse
Evet Bal gibi de maddiyat...kaldi ki belki cok daha güzel niyetli biri girer hayatına bu isler hic belli olmaz
Dunyada tek eski kocan yok ya...

Şuan konunuzu yeni okudum.ve gerçekten sok oldum her şeyin bu kadar hızlı yaşanmasına. Gerçekten hayatımızda hiç bir şeyin garantisi yok. Onu anladim... Öncelikle hakkınız da hayırlısı olsun. Aileniz ,eski eşiniz, herkesin düşüncesini bir kenara bırakın. Kendinizi dinleyin.kalbinizi dinleyin. Yapamadıklarını dan değil yaptıklarınızdan pişman olun. inanın o daha az koyuyor insana.
Bu kadar olumsuzlukların bu kadar imkansızlıklararin içinde size tutunmuş bir can bir kalp var içiniz de.
Ben herseyde bir sebeb olduğunu düşünüyorum ve bu yavrunun size gelmesine bir sebep var.
Kalbinizi dinleyin o size doğru yolu gösterecektir eminim

Eğer ki kalbiniz yapamam hiç bir şeye göğüs geremem diyorsa o zaman yapmanız gereken şey belli.

Umarım keşke demeyeceginiz bir karar verirsiniz.hakkiniz da herşeyin hayırlısı. Umarım hayatınız da bundan sonra hep güzel insanlarla karşılaşırsınız.

Aynen dediğiniz gibi, herşey o kadar da bal gibi maddiyat ki..
Gerisi teferruat kalıyor...

Kapanışı yapalım demişler jübile maçı
bu ne biçim bir tavsir ya sız nesınız kımsınız bu nasıl bır tabır şu konusmaya yazmya bakın ayıp değil mi burda hemcinslerımız derdını anlatıyor usteık tup bebe denemesı yapmış bir kadın arkadasımjz nasıl boyle alaylı cirkin bi betımleme yapıyorsunuz ayıp gunah ya kınıyorum sizi çaresizce buraya kafası dağılsın çözum bulsun dıye bir sorununu yazmış arkadasımıza destk olup ustelık psıkolojık durumu malum ortada kötu olan bır ınsana bunu neden yapıyorsunuz terbıyesızlıgınızı dalganızı kendınıze saklayın bır zahmet...

Vurma vurma öldü.

Konunu okudukça o kadar canım acıdı ki http , eski beni gördüm çaresizliğinde...doktoru normal yollarla hamile kalamazsın tüp bebek için sizi yönlendireceğim demişken ilk korunmasız ilişkide hamile kalan, keseyi gördüğünde dünyası başına yıkılmış, eşiyle boşanmayı düşünen üstüne kullandığı ilaçlar yüzünden sakat doğum riski çok yüksek olan biriyim. Kürtaj tavsiye edilmişti riskten dolayı...O dönem bende eşimde bu bebeği istemiyorduk. Eşim açık açık senin yerinde olsam aldırırdım, doğurursan boşanınca çocuğu görmem demişti.O zaman anlamıştım tek başına kalacağımı. Kürtaj süresinin bitimine 3 hafta vardı bunlar yaşanırken. Aklımdan ilk geçen bebeği aldırıp boşanmak, hayatıma devam etmek olmuştu. Sakat bir bebekle tek başına nasıl yapardım?Randevu alacakken izlediğim bir kürtaj videosu benim bebişime sarılmama vesile oldu. Aileme de ben bu çocuğu istiyorum büyütürken yanımda olur musunuz dedim sadece, olmam desenizde ben yine doğuracağım...sonrasında hiç aklıma babasız çocuğumu nasıl büyütürüm fikri gelmedi, ne yaparım ne olur? Allah nasıl bir güç veriyor annelere inanamazsın. Bu olayların üstüne boşanmadım, bebeğimde sağlıkla doğdu şükürler olsun. Yaşadıklarımdan şunu öğrendim; bu bebek ne olursa olsun önce benim bebeğim, canımdan ötem. Boşanmış olsaydım asla ondan dolayı pişman olmazmışım. Kendi kendine yetebileceğini düşünüyorsan aldırmayı düşünme derim, ama yapamam diyorsan yine en doğrusunu sen bileceksin. Ben maddi manevi yeteceğime karar vermiştim, babalık yapmayacaksa umrumda olmayacaktı hatta evlenmeden önce ingilterede yaşadığım için orada büyütmeye karar vermiştim oğlumu. Çok iyi düşün derim ileride pişman olmaman için, her iki durumda da dönüşü yok çünkü...Allah seninde bebişininde hakkında en hayırlısını nasip etsin...

kafam allak bullak ne yapcagimi bilmiyorum bir karar veriyorum sonra dusunuyorum.. bas agrisindan yatakdym iki gundr
Çok haklısınız. Ama ben hiçbir annenin "keşke bu çocuğu dogurmasaydım" dediğini duymadım. Aksine kürtaj olanlar pişman. Teyzem kürtaj olalı 25 sene olmuş hâlâ o bebeği anıyor, 3 çocuğu daha var ama yine onu düşünüyor. Empati yapmaya çalışıyorum anne değilim anlamaya çalışıyorum ama kıyamazdım ya. Babasının canı cehenneme. O benim parçam benim canım. Zaten tedaviyle olmuş bir daha anne olacağınızın garantisi var mı?

Haydi onu da gectim, fanatik sekilde senin icin dua ettim insallah hamilesindir vb yazanlar var Bu kadin su duruma dussun diye kim niye dua eder yahuu, babasiz cocuk buyutmek kolay mi??
Aynen toplanıp dua etmek nedir bende ona hayret ediyorum. Hani bir kadının bedeninde bir canlı büyümesine sonsuz hayranlığım var o ayrı ama,konu sahibinin karnı değil şuan aklı ve kalbi daha önemli geliyor bana. Kalbi kırık, aklı karışık. Anladığım kadarı ile emek verdiği bir evlilikte haksızlığa uğrayarak ayrılıyor falan. Bunları atlatmak kolay olmadığı gibi hamilelikte insan daha duygusal oluyor. Duygusal travmalar da bebeğe çok zarar veriyor ama ne hikmetse çok sevgi dolu kadınlarımız bir cana asla kıymamak gerek diye bir kadının kalbini, çocuğun da duygusal gelişimini çöpe atmasına ses çıkarmıyor. Birde bunun lohusalığı var. Şahsen kendimi hayatımda hiç bukadar berbat hissetmemiştim. Duygular yerle bir, eş yanındayken bile dünyanın en yalnız insanı gibi hissediyorsun, elin kolun bağlı ve yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyorsun falan. Çoğu kadınlarımız bu dönemleri çok ağır ilaç tedavileriyle bile atlatamıyor. Konu sahibine asla doğur doğurma demedim dememde ama yaşadıklarımdan yola çıkarak gerçeklere değinmek zorunluluğu hissediyorum. Allah canını sağ etsin bir çocuğum var, dıştan herşey yolunda gibi, ama içim erezyona uğradı.

Merhaba, yasadiklariniz icin cok uzgunum. Eminim ki kendi hayatiniz icin en dogru karari vereceksiniz. Ben sadece kendimden ornek vermek istedim. Benim cocuga bakis acim; kendimin bir parcasi olarak sahiplenmek yonunde. Yani cocuk sahibi olmayi uzun vadede hic dusunmuyorum ama korundugumdan emin oldugum zaman hamile kalsam dogururum. Babasina da isterse hayatimiza dahil olabilecegini soylerim. Maddi ve manevi olarak bu duruma hazirim. Elbette baba ile buyumek hakki ama baba hayatina dahil olmayi tercih etmiyorsa bu konuda annenin yapabilecekleri de sınırlı. Su durumda sizin de vermeniz gereken en onemli karar 'anne olmayi istemek hayatimin neresinde?'. Tek basima bunun ustesinden ne kadar gelebilirim? Cunku kimseyi zorla baba/anneanne/dede yapamazsiniz. Sadece kendinizin 'anne' olup olmayacagina karar verebilirsiniz.

Lutfen kendinize cok yuklenmeyin. Su an diptesiniz ama dipten daha dibe batamazsiniz. Dibi gormek cikisin yakin oldugunun habercisidir. Sevgiler.

sunuda burdan belirtiyim tup bebek yaptik tutmadi adet oldum yani o adettn snraki bebek bu dogal yollrla yani o yizden sasrdim bende

sunuda burdan belirtiyim tup bebek yaptik tutmadi adet oldum yani o adettn snraki bebek bu dogal yollrla yani o yizden sasrdim bende
Sen bence kararını verdin istersen yorumlara kapat konunu. Herkes fikrini söyledi zaten. Millet boşuna girmesin birbirine. Yorgan gitti kavga bitti.

E resmen mucize bebek bu. Tüm hayatınız boyunca "yaşasaydı şu yaşında olurdu" diye düşünmek durumunda olmak mı, evladınızla vakit geçirmek mi? Yapmayın çok pişman olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…