Eşime acıyorum..

Orhanhulya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
209
46
28
Kızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..

bankadan para cekseniz ne surede biter bilmiyorum bilgim yok. ama uzulmeyin. calisabiliyorsaniz calisip esinize destek olun. calisamiyorsanizda biraz daha tutumlu olup kenara para artirmaya calisin. boyle kendi ayaklari uzerinde duran insanlar daha gucludur bence sizi kimseye muhtac etmez. kimseden yardim beklemeyin. kendiniz zorlanarak aldiginiz seyin tadi,kiymeti hazirdan kat kat guzeldir

Kv evini açmış para biriktirin demiş ki biriktirilirdi zaten. Kira yok elektrik yok su yok mutfak masrafı yok çok kolay birikirdi. Çekeceğiniz kredinin miktarına ve ödeme planına göre değişir kaç ay ya da yıl süreceği. Banka borcunu bırak başka birine bile borçlanmak her zaman zordur zaten.

Hem size ev aciliyor hem eviniz olacak hem de durumdan sikayetcisiniz. Borc yidigin kamcisi. Birakin kimsenin bir igne yardimi olmasin. Beklentiyi indirin.

Borcunuz cok olabilir ama yavas yavas odersiniz. Bu kadar sıkışmak istemeseydiniz bir iki sene daha bekleseydiniz.

Belki kardesi cok muşkul duruma dustu sizden daha acelesi vardi. Veya sadece ihtiyaci vardi.

Kayınvalidenizin kardeşine para vermesine karışamazsınız kadın gelin bende kalın ev bitene kadar demiş daha ne yapsın banane de diyebilirdi sanki para sizin de verdiği para size batıyor. Sadece mobilyayla mı evleniliyor sana gelinliğin kınalığın alınmadı mı takıların yapılmadı mı? Sonuçta bir işe girdiyseniz kendiniz kalkacaksınız altından. Ödeyebilecekseniz girin çünkü ciddi bir para çekmeniz gerekiyor.

Bizde bundan 3.4 ay önce ev alacaktık kişiye göre para çıkıyor mesela eşin 2 bin kazanıyor 100.120 civarı para çıkar ödemesi 1.5 civarı oluyor kendin hesapla evinizin gideri o bu ekle ödeyebilirseniz yapın

Anlamadim.

1. Mobilya borcunu zaten ödüyordunuz.
Eeeee... kira aradan cikinca yine cebinize extra para kalmış.

2. Ha kv sizin mobilya borcunu ödemiş ha sizi kira derdinden kurtarmış. Ayni hesap.

3. Fare delige sigmamiş...popişe kabak bağlamış. Borc harc diz boyu neden dünyanın sonu gelmiş gibi birikim olmadan ev sevdasina düşülür?

4. Kocana niye aciyorsun? Bakdin kalbin parampürcük git caliş. Desteğin olsun.
Senin yapmadığını kv niye yapsin?

5.kv nin parasindan sana ne? Kardeşine borc verirken sanamı soracak. Üstüme iyilik saglik. Kadinin parasi... kadinin kardeşi. İster verir ister parasinla kömür yerine mangal yakar....sana ne...?!?!

kayinvalideniz evini acmis sonucta size sizin icin kaynana ile yasamak ne kadar zorsa gelinle yasamak onlara okadar zordur bu bile bir ozveri.
kardesine verdigi 3000 lirayi size en az 500 lira kira odemekten kurtararak vermis zaten.
kredi konusuna gelince bizde krediyle ev aldik biz aldigimizda oranlar simdiye gore cok dusuktu 0.86 gibi bir rakamla cektik suan sanirim daha fazla kredi cekmeye cokta uygun bir donem degil diye dusunuyorum benimle ayni miktarda kredi ceken arkadasim suan geriye benim 2 katim para odeyecek ama eger odeyebiliriz diyorsaniz en buyuk arkadas banka bu konularda

ben mi algılayamıyorum

9 aylık evlisiniz daha

eşin madem kira vermek istemiyor başta konuşsaydınız ev alıp evlenseydiniz

eşyayı vs de eve göre alırdınız

siz kira vermiyorsunuz kv de oturuyorsunuz da eşyalar nerede

bir de kiradan çıktık geldik vs diyorsunuz ya sonra da biriktiremedik vs vs

daha 9 aylık evlisiniz 2 ay kirada otursanız 7 ayda da biriktirseniz biriktirseniz 1000 liradan 7000 lira tasarruf olur hadi fatura vs de ödeme 10000 olsun

o tasarrufla da ev alınmaz ki

hazır çoluk çocuk da yok

gir çalış 1500 tl de her ay sen koy kenara bari

bana kalırsa bu durum saçmalık zira evliliğinizin başını sıkıntı ile geçirip hep kısarak yaşayınca bu bir alışkanlık olur 10 yıl sonra da bu sıkıntıları anıp ayy şu içimde kaldı bu içimde kaldı şimdi de para var ama istek yok dersiniz

Kv istedigine borc verir sizene diyenlere soyluyorum kv durumlari iyi isteseler bir kerede mobilya borclarini oderler 14 milyardi suan 5 milyar kaldi esim her ay maaşının tamamini mobilyaya verdi.onceligi oğlu olacagina gidip baskalarina yardim etmesi sacma deilmi?

kayınvalideniz evini açmış daha ne yapsın,sizin borcunuzu ödemek zorunda mı ?
eşinize acıyacağınıza bir zahmet işe girin çalışın da bir katkınız olsun.
istediğine borç verir sizi ilgilendirmez,hesap soramazsınız.

Al benden de o kadar. Eşya borcu bitmeden koştur koştur bankaya borçlanmak nedir. Eşimin de benim de gelirimiz iyi buna rağmen hayat standardımızdan kısmayalım borç yüküne girmeyelim diye yıllarca kirada oturduk. Boyumuz da kısalmadı

değil

kimsenin önceliğine karışamayız

oğlu maaşını biliyordu

mobilyasını ona göre seçse idi

katiliyorum size esimin istegiyle dugunden 2 ay once evi aldik krediyle 3 senedir daha evlendigimiz gun borcla yasamaya basladik bana kalsa 2 3 sene keyifle yasar parami biraz biriktirir daha az kredi ile alirdim ama olmadi simdi evlenen kuzenlerime arkadaslarima hep ayni seyi soyluyorum 2 3 sene tadini cikar sonra al evini diyorum kira odemektense kr3di odemek bi yandan iyi ama herkes disarda evlilik yildonumu sevgililer gunu kutlarken biz dogalgaz faturasini birbirimize hediye ediyoruz :))

Ben banka, kredi ,borç bunlarla ev almaya hiç yanaşmıyorum .Bu kadar borca girip ev almaya değmez .hayat kısa ömür boyu kirada kalabilirim hiç dert etmiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…