Eşime bu durumu nasıl anlatabilirim ?

Başta okurken ne kadar da eşini düşünen ilgili biri dedim de okudukça öyle olmadığını gördüm gerçekten bu baskı içinde yaşamak zor ,aynı şeyleri sizde ona yapsanız bakalım ne yapıcak,anlıcak mı yaptığı şeyi
 
Madem konuşarak çözülmedi ve madem ortada bir bebek var tedavi olmali.

Ha kabul etmiyorsa bir kaç yol daha deneyip yolunuza bakmanız lazim.

Nefesinizi keser bu kişi yıllar sonra. Yaşam hakkinizi alıyor resmen elinizden.

O demeden siz başlayın söylemeye lütfen.

Yollardan biri ;

Her adımını önceden tespit edip atlayın. Ne yaparsa yapsın , sitemli bir şekilde değil aynı onun gibi uyarın.

Bir şey derse sana da iyilik yaramıyor deyin her defasında.

En çok pizzaya şaşırdım. O bölmeden onun tabagindakini bölüp karşısına koyun.

Giydiğine, yediğine her şeye karışın uzun bir süre.

Ancak sizi o zaman anlar.

Yok anlamiyorsa yapmanız gereken bence yukarıda yazdığım.
 
Neyi bulmus oluyorsun? Seni çocuk gibi gören kisiyimi? Adamda ego yüksek, seni küçümsüyor. Bunlari seni düsündügü için degil, seni esit görmedigi, sana hüküm ettigini düsündügü için yapiyor. Benim için bu bosanmaya kadar giderdi. Esin ile artik bu konularda sert konus, istemedigini. Ve beraber bir psikologa gidin ki yaptiklarinin yanlis oldugunu anlasin.

Ve esini dinlemeden artik kendi bildiklerini yap. Bu sekilde özgüvenin gider. Ki zaten onun istedigide o.
 

Tövbe bismillah ne değişikler yaa..

Aslında izin verdikce b.kunu çıkarıyorlar bence.

Onun aldığı kararları gözünün içine baka baka kabul etmemek lazım.
 
Tövbe bismillah ne değişikler yaa..

Aslında izin verdikce b.kunu çıkarıyorlar bence.

Onun aldığı kararları gözünün içine baka baka kabul etmemek lazım.
Hicbir zaman sessiz kalmadım. Her seferinde kavga ettim. Ama kendini hep haklı gördü. Ben bosanmayi kafama koyup soguk davranmaya baslayinca mecburen düzeldi birazcık. Yoksa ciddi ciddi boşanacaktım.
Simdi bazen hatırlatıyorum gecmiste yaptıklarını unutmasin diye. Lütfen artık bunlari konusmayalim ben artik yapmiyorum hicbirini diyor ama ben biliyorum az izin versem yine eski haline dönecek.
 
Bunların bir kısmını benimki de yapıyor,Allahtan yoğun calisiyor.
Haftasonu da duymazdan geliyorum tavsiye ederim
 
Esiniz böyle buyutulmuş bence aşiri kontrolcu annenin kontrolcu oglu . Iki adet de ben de var bundan biri eş biri kayinvalide. Ne kadarlik evlisiniz bilemedim benim yola getirmem baya zaman aldi ve çok yipraticiydi . Kayinvalidenin yuzunu gordugum yok uzun zamandir, eş de baya duzeltti kendini. Senin iyiligini istyorum ,seni dusunmek de mi suç , sen iyilikten anlamazsin ,çok nankorsun , baya tanidik cumleler bana.

Ben bir sustum bir kavga ettim , bir dedigini yaptim digerini yapmadim , bazen sacma olan isteklerini yapip bak sonunda ne oldu seklinde suratina carptim. Simdi karismaz ne yapmisim ne etmisim ne yemis ne icmisim.
 
Şımarıklı tabiki değil
Fazla boğma
Sizde ona aynısını yapın
heee ayakkabı vs karışırsa da bildiğinizi okuyun
yemek yaparken karışıyor mu orda bırakın kendi yapsın
 
Bbam da buna benzer yapıda. Belki narsist de olabilir emin değilim.
Annen babamın kendinden akıllı oldugunu kabul etmiş beynini çıkarıp portmantoya koymuş ve de 50 yıldır öyle yasıyor. Babam olmazsa yasayamaz cünkü kumandasız TV gibi kalakalır.
Abilerim de kumanda edilmeye devam ediyor gibi(takdirini almak için danışırlar hep) . Ben de tam tersine tepkisel oldum. Acıksam, ye denilse, ölsem aclıktan yemem öyleyim. Sırf zıt olsun diye hep dediklerinin tersini yapmışımdır. Ve de ailemi sevmiyorum.

Seçim senin. Eşinle yaşlanmak istiyorsan beynini portmantoya koyacaksın. Bebegin de ya robot olacak ya da sizi sevmeyecek.
 
Bunaltici
 
Tabi ki dinlemiyorum onu ama sinirden içim içimi yiyo surat yapıyorum. artik ruh halimi etkiliyo sürekli mutsuzum sinirliyim
 
Eşim de seninki gibiydi canım baya bi değişti söyleye söyleye ama yüzde yüz değil tabii.Mesela yatmaya gelir benim elimde telefon hadi uyusana der ben de direkt sana ne ebeveynim misin derim.Eskiden böyle demezdim ama bi noktadan sonra hakediyorlar.Daha kötüsü bazen çocuklar babacım diye peşinden gidince anlık bi şekilde o evde çocukmuşum gibi hissediyorum ve kafayı mı yiyorum diye korkuyorum
Sana tavsiyem bazen tatlı dille bazen kızarak ama bıkmadan usanmadan anlat yaptığının seni ne kadar yıprattığını bilmiyor iyilik yaptığını zannediyor.Daha da uslanmazsa aynı onun gibi davran yaptıklarını beğenme sonra da kasten yaptım bak nasıl hissttiriyormuş diye açıklama yap.
Ben böyle böyle eğittim inan seninki gibiydi.Aşırı kontrolcü ve kimsenin yaptığını beğenmez bu tipler.Çocuk büyüyünce ona da salça olacak gör bak bu sefer kendini bırakıp çocuk için mücadele edeceksin aynılarını ona da yapacak.Bazen diyorum ki neyse ki senin aklın var yoksa ben napardım nasıl hayatta kalırdım tabii o anlıyor ne demek istediğimi onunla evlenene kadar onun aklıyla mı yaşadın ki habire akıl satıyor sana.Herkes haddini ve duracağı yeri bilmeli
 
Hamilelikten bu yana mı kaldı yoksa çok önceden var mıydı sanki hamile iken ilgilenmiş de hoşuna gitmiş devam ediyor gibi son derece bunaltıcı bir durum hakkınızı arayın
 
Üstünü ört, kalın giyin vs belki iyilik için söyleniyor izlenimi verebilir ama davranislarinin altında yatan sorun bence daha büyük.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…