Eşime bu durumu nasıl anlatabilirim ?

Benzeri bir eşim oldugi için cevap vermek istedim, aksine çok kendi kendine büyümüş ve kendi doğrularını edinmiş...
Benim kayınpederimde bu tarz huylar var eşimde de biraz var Allahtan çok değil ama yine de yapınca sinir oluyorum babası ile sınırlı vakitte neyse ki çok takmamaya çalışıyorum eşimde de biraz var elinde değil yapıyor ben de bikaç kez karışma diyorum biraz dinliyor sonra yine karışıyor aşırı olmayınca çok şükür rahatsız etmiyor

Peki hicbirseye elini surmesen, herseyi ina birakip sen de keyfine baksan. Madem herseyi o biliyor, talimat vermek yerine o yapsin. Siz de hazir sofraya oturup keyfini cikarin. Bir de bunu denediniz mi?

Ayy hiç sorma. Aşırı kontrolcü annenin aşırı kontrolcü oğlundan bir tane de ben de var. Normale dönmesi 8 senemi aĺdi. Sonra ne mi oldu? İki yaşındaki kızım aynı babası ve babaannesi gibi 🤦‍♀️
O bacağıyla her şeyime karışıyor. Sanki o anne ben çocuk.
Benim eşle aramdaki iliskide de ben çocugum o ebeveynim sanki. Kiziniz da benzemis demek bu açik zaten çocuklar aliyorlar bazi huylari. Ben o yuzden cocuk istemedim hic hala da istemiyorum.

O farkinda degil sanirim ama sizin icin cok zor boyle hayat gecmez. Bence de destek almali psikolojik olarak esiniz. Aman karisina boyle yapan ilerde cocugunu sokaga salmaz. Benim babamda kardesime boyle yapti simdi 12 yasinda onundeki yemegi bile kendi yiyemeyen, kendi basina is bitiremeyen birine dondu

Eşinizin burcu ne? Benimkine çok benziyor. Kaynanam sensin diyorum sürekli. Evde her şeyime karışıyor. Bulaşık makinesinin domestos koymadan tam temizlenmediğini düşünüyor mesela. Sürekli koydun mu koydun mu koymadım. Onun da yapmasına izin vermiyorum ben tam tersi zehirlencez domestostan kafasındayım.
Yemek yerken sürekli ağzma turşu verir. Yoğurt ye. Üstüne yoğurt dök. Ya da dışarıda yemek yiyoruzdur kendi yediği yemek farklı ise ben konuşurken bir şey anlatırken ağzıma bir çatal kendi yemeğinden tıkar. Beğendin mi bunu beğendiysen sana da bunu söyleyelim. Hangisi daha güzel diye tutturur. Ay çıldırasım geliyor. Başta hoşuma giden bu hareketi annanemin ısrarlarına benzettikçe senin içine kaynana nine bir şey kaçmış diyorum. Yemek yerken bana bir şey vermesini yasakladım. Gerçekten bunun için kavga ettim inanılmaz ama ettim.
Şu an da hamileyim zaten midem bulanıyor her şeyden onunla sofraya oturamıyorum. Dün zorla ağzıma karnıbahar sokuyor. Ya sen deli misin ya o karnıbaharı görmeyeyim diye sofraya oturmadım ben.
Ücretsiz izindeyim şu an gebelik yüzünden. Akşam geliyor bugün kitap okudun mu ne okudun? Kaç saat tv izledin. Bak tv yi alıp götürücem kitap oku.
yaptığım yemekleri akşam gelince soruyor nasıl yaptın diye adım adım dinliyor hı hı evet hı hı. Hah o adımda kırmızı toz biber atsan güzel olurmuş 😂😂😂
şu an izinde olduğum için daha çok batıyor önceden iş güç yorgun argın eve geliyoruz sallamazdım. Ayyy neymişin sen be diyorum. Sürekli konuşarak düzeltmeye çalışıyorum. Her yaptığı ebeveynlik hareketinden sonra saçmaladın yine diyorum pardon diyor ama yanii öhhh geldi.
Ben de içimi boşalttım bir vesileyle.

Eşinizin burcu ne? Benimkine çok benziyor. Kaynanam sensin diyorum sürekli. Evde her şeyime karışıyor. Bulaşık makinesinin domestos koymadan tam temizlenmediğini düşünüyor mesela. Sürekli koydun mu koydun mu koymadım. Onun da yapmasına izin vermiyorum ben tam tersi zehirlencez domestostan kafasındayım.
Yemek yerken sürekli ağzma turşu verir. Yoğurt ye. Üstüne yoğurt dök. Ya da dışarıda yemek yiyoruzdur kendi yediği yemek farklı ise ben konuşurken bir şey anlatırken ağzıma bir çatal kendi yemeğinden tıkar. Beğendin mi bunu beğendiysen sana da bunu söyleyelim. Hangisi daha güzel diye tutturur. Ay çıldırasım geliyor. Başta hoşuma giden bu hareketi annanemin ısrarlarına benzettikçe senin içine kaynana nine bir şey kaçmış diyorum. Yemek yerken bana bir şey vermesini yasakladım. Gerçekten bunun için kavga ettim inanılmaz ama ettim.
Şu an da hamileyim zaten midem bulanıyor her şeyden onunla sofraya oturamıyorum. Dün zorla ağzıma karnıbahar sokuyor. Ya sen deli misin ya o karnıbaharı görmeyeyim diye sofraya oturmadım ben.
Ücretsiz izindeyim şu an gebelik yüzünden. Akşam geliyor bugün kitap okudun mu ne okudun? Kaç saat tv izledin. Bak tv yi alıp götürücem kitap oku.
yaptığım yemekleri akşam gelince soruyor nasıl yaptın diye adım adım dinliyor hı hı evet hı hı. Hah o adımda kırmızı toz biber atsan güzel olurmuş 😂😂😂
şu an izinde olduğum için daha çok batıyor önceden iş güç yorgun argın eve geliyoruz sallamazdım. Ayyy neymişin sen be diyorum. Sürekli konuşarak düzeltmeye çalışıyorum. Her yaptığı ebeveynlik hareketinden sonra saçmaladın yine diyorum pardon diyor ama yanii öhhh geldi.
Ben de içimi boşalttım bir vesileyle.
Başak burcu mu

benimki kova.
ya sürekli bir şeyleri düzeltmeye çalışan her şeyin iyi düzgün olmasını isteyen bir tip. Benim sürekli mutlu olmamı istiyor mesela. Üşüdüm mü kalorifer yanıyor mu. Üşüsem söylerim bebek miyim. Farkında değilsindir sen dalıyorsun. Tamam ölmem yani. Yağmur yağıyor dışarı çıkamayız sen üşürsün ıslanırsın.
etrafa karşı da böyle. Mahallenin muhtarı apartmanın yöneticisi gibi. Sürekli belediyeye site yöneticisine şikayetler. Hep bir şeyleri düzeltme çabası. Dilencileri fotoğraf çekip polise ihbar ediyor. Trafikte araçları ihbar ediyor. Asla kuralların dışına çıkmaz. Yere çöp atmaz. Hızlı araç kullanmaz. Ceza yemişliği yok. Örnek vatandaşız. 🤣
Ama ben rahat bi tipim ve beni boğuyor abarttığı zaman. Yine de rahatlığımdan kaynaklı çok sallamamayı da başarabiliyorum 🤣🤣

Benim eşimin de benzeri bir tutumu vardı. Sanırım sahiplenme ve hep en iyisine sahip olmamızı istedikleri için kendi iyilerini bize dikte etmek istiyorlar.
Benim de bir anlık zaten hallolmayan bir iş ile ilgili bana yapmam gereken şeyleri kendince söyleyip, benim yanlış yaptığım imasinda bulunduğu benim isimle alakalı bir durum olduğunda en son patladım ve senden önce hayatta kalmayı gayet güzel başardığını göre şimdide yaparım, bana kör cahilmisim gibi davranma diye çığlık çığlığa yaptığım bir telefon konuşması neticesinde oldukça hafifledi şükür :)) ama ben bu tutuma evliligimizin ikinci ayinda cildirmistim. İyi sabretmissiniz :))
Güzelce konusunca anlayacaktır bence. Benim eşim gibiyse yapmadaki amacı sevgisinden ve hep en iyisini (kendi en iyilerini) yapalım istedikleri için.. ama konuşunca senin en harika, en mükemmel düşüncen benim için en harika değil diye anlamıştı.
Çok basit bir örnek vereyim. Tatlı yiyecegiz canım kaymaklı tatlı istiyor ama o illa Antep fıstıklı almamı soyluyir çünkü Antep fıstıklı en güzeli en harikası onun için. Olada bilir hatta fiyatı da çok daha pahalıdır ama benim canım onu istemiyordur ya hu...
Hala yaşarız ara ara bu tutumu ama artık eskisi gibi tamam senin dediğin olsun demiyorum asla.
Ahh işte öyle. Ben de çok sinir krizi geçirdim. Ama etki etmiyor yok. Güzellikle de söylüyorum yeri geliyor patliyorum ama yok. ona göre sorun bende. çünkü o benim iyiliğimi istiyor. en son artık bana ebeveynim gibi davranma sen benim eşimsin bana eş ol diye bağırdım yine anlamadi. sanirim bu böyle gidecek.

Ya çok şirinsiniz 😁 Kocanızla sizi gözümde canlandırdım bana liseli aşıklar gibi göründünüz. Ama hani oğlan çok aşık olur kızın üstüne fazla düşer de kız hep bi tersler ya 🤣🤣
Şaka bi yana hem sevimli hem de zor bir durum. Önerilerim şöyle: yemeğe karışırsa bırakın tam o anda yemek yapmayı buyur sen yap diyin. Bunu ye diye sofrada tutturursa aç ağzını diyip o bütün saydıklarını sırayla yedirin. En önemli görüşmelerinin ortasına dalıp bakim terledin mi ( gömleğinin içine sırttan daldırın herkesin içinde elinizi) diyip havlu getirdim sırtına koy diyin, aile önünde sofrada dur sen kesemezsin ben senin için bölerim deyip tabağı önünden alın ve olmaz ben yedireceğim Allah aşkına diyip besleyin, bi yere gideceği zaman arayın nerden gidiyorsun niye o yoldan gidiyordun diye kendi yolunuzu tarif edin, berbere tıraşa gitse hayır görüntülü bağlayacaksın diyip berbere kocanızda istediğiniz saç modelini gösterin. Böyle deli deli şeyler.
Hani deli deliyi görünce çomağını saklarmış, o misali yani!

Ya çok şirinsiniz 😁 Kocanızla sizi gözümde canlandırdım bana liseli aşıklar gibi göründünüz. Ama hani oğlan çok aşık olur kızın üstüne fazla düşer de kız hep bi tersler ya 🤣🤣
Şaka bi yana hem sevimli hem de zor bir durum. Önerilerim şöyle: yemeğe karışırsa bırakın tam o anda yemek yapmayı buyur sen yap diyin. Bunu ye diye sofrada tutturursa aç ağzını diyip o bütün saydıklarını sırayla yedirin. En önemli görüşmelerinin ortasına dalıp bakim terledin mi ( gömleğinin içine sırttan daldırın herkesin içinde elinizi) diyip havlu getirdim sırtına koy diyin, aile önünde sofrada dur sen kesemezsin ben senin için bölerim deyip tabağı önünden alın ve olmaz ben yedireceğim Allah aşkına diyip besleyin, bi yere gideceği zaman arayın nerden gidiyorsun niye o yoldan gidiyordun diye kendi yolunuzu tarif edin, berbere tıraşa gitse hayır görüntülü bağlayacaksın diyip berbere kocanızda istediğiniz saç modelini gösterin. Böyle deli deli şeyler.
Hani deli deliyi görünce çomağını saklarmış, o misali yani!
Gecenin bu vakti sesli güldüm gerçekten 😂tam oladak böyle olmasa da bu yöntemi de denedim ama nispet yaptığımı anliyor ve ya o da espiriye vuruyor ya da agresiflesiyor. empati yine yoook yook yooo 😂

Merhaba, benim sorunum aslında bir çok kişinin sorun olarak görmediği hatta şımarıklık olarak adlandırdığı cinsten. Eşim avukat. Ben de 4 yıllık üniversite mezunuyum. Okurken sürekli kendi islerimi kendim hallettim girişken biriyim yani. Ama eşim sürekli beni kontrol etme ihtiyaci hissediyor. Bildiğim şeyleri bile sürekli bana tembihliyor. Mesela disari çıkıcam 50 defa gittigim yeri bana yol tarifi ediyor aman sakın karıştırma su kavsaktan dön aman şu caddeden git. Sofraya otururum. Reçelle başlarım. recel yeme peynir ye diye tutturur ben peyniri yiyene kadar susmaz. sürekli ayağına terlik giy, ustune hırka giy. Duşa girmek icin hazırlanirim. Şimdi alma yatmadan once al hasta olursun der. Bazen uyku tutmaz telefonda film acar izlerim uykum gelsin diye kizar telefona bakarak uyku mu gelirmiş. gideriz kahve siparis ederim bence latte içme türk kahvesi iç der. ( ya bunun sencesi mi var canim ondan istiyor iste) .Pizza isterim pizzami kendi önüne alir küçük parçalara ayirip oyle verir cocuk gibi .al ye diye ama ben artik utaniyorum sanki ben yemeyi beceremiyomusum gibi . Dışarı çıkarken o ayakkabıyı giyme oburlerini giy daha rahat edersin der. Yemeklerimin güzel olduğunu herkes söyler. yemek yaparken bile başımda bekler. Söyle yap ilk önce salatayi yap . ya sanki o soylemese ben yapmiycam. Yani sanki ben cocukmusum gibi davranmalar. Bunu söyleyince o benim iyiliğimi istiyormus ben iyilikten anlamıyormusum öyleymiş. Onun bu tavirlari yüzünden ailesi de bana saygi duymuyor her seye o kadar karışıyor ki ailesi her şeyi kendi ogullari yapıyor gibi düşünüyor. Kendimi evin hanimi gibi değil çocuğu gibi hissediyorum çünkü bana eşim gibi davranmıyor ebeveynim gibi davranıyor. bunun kavgasini etmekten cok yoruldum. Ne yapabilirim artık boğuluyorum gerçekten. Şimdi de pandemiden dolayı 8 aydir evde. 5 aylık bebegim var Zaten artık canim burnumda. Bi de sürekli evde her şeyime karışmasından biktim. Sürekli evde bi huzursuzum. sürekli talimatlar veriliyor. karşılık verip kavga çıkarmaktan da yoruldum . aa buldun da bunuyosun diye düşünür o ayri bir dert. yorumlarinizi beklyorum
🙄🙄🙄🙄

Şöyle şöyle yap dediğinde yapıyor musunuz, ya da yapmıyorsanız nasıl bir tepki alıyorsunuz acaba bir de yapılanların aynısını karşı tarafa uygulamak işe yarayabilir belki diye düşünüyorum

Erkek arkadaşımla yaşıyorum resmen yazdıklarınızda kendimi ve erkek arkadaşımı gördüm. Corap giy vs balkona öyle cıkma üstüne ceket giy , giydiğim ayakkabıya , pantolonoma kadar karışır. İçtiğim kahveye kadar. Herşeye geçen dışarıya cıkcaktık mesela cizme giyecektim spor giy daha rahat diyip tutturdu. Artık patlama noktasına geldim herşeye karışıyorsun dedim tabi siz böyle demeyin davranışlarınızla kırmayacak sekilde yaklaşın onun davranışlarına. Ben çok bunalmıştım o yüzden o şekilde kırıcı olarak ağzımdan çıktı. Ama huylarından vazgecmiyorlar maalesef takıntı haline geliyor çorap giydirene kadar söyleniyor. Bunun gbi bi sürü örnek. Yaptığım yemeğe kadar karışıyor benimde.

Bizim aramızda çok yaş farkı var bu yüzden olduğunu düşünüyorum bu tavrı 15 yaş büyük benden.

Sanırım sizinde bizim kadar olmasada aranızda yaş farkı olduğunu düşünüyorumz

Birde pandemiden dolayı çalışmıyoruz sanırım boşluktan takıntı haline geliyor bu davranışlar.

Sizde sürekli yanyana iseniz.

Back
X