Eşime bu konuyu açamıyorum

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Herkese merhaba, umarım herkes iyidir.

Ben biraz içimi döküp, sizlerden fikir almak istiyorum.

Yurtdışnda yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm fakat evlenince şehir değiştirdim. Yani kendi ailemden 500 km uzaktayım aynı ülkede. Babamı geçen Aralık ayında corona yüzünden kaybettik.

Çok inişli çıkışlı zamanlar geçirdim. Ailemden uzakta geçirdim bu yaslı zamanımı ve inanın içime ata ata mahvoldum.

Yaklaşık 4 yıllık evliyim ve 22 aylık bir oğlumuz var. Eşim bugüne kadar bana hep destek olmuştur. Onunla her şeyi konuşabilirim. Asla bu yönden bir sıkıntımız olmadı. Babasıyla ortak dükkan açtılar biz evlendikten hemen sonra ve ben eşimi zar zor görüyorum.

Artık bu durumdan çok yoruldum. Ailemden uzaktayım, burada bir arkadaş çevrem yok, kayınvalidem ve görümcemle görüşmek dışında yaptığım bir şey yok ve bu beni çok sıkıyor artık. Asla onlarla bir sıkıntı yaşamadım ama ben eşimle güzel bir haftasonu geçirmek istiyorum. Normal insanlar gibi pazar kahvaltısı yapıp tembellik yapmak istiyorum. Balayı dışında memlekete bir kaç gün gittik o kadar. Daha bir tatil bile yapamadık anlayacağınız.

Onun da aynı konulara sıkkın olduğunu fark ediyorum, arada konuyu da açıyor ama bir şey değişmiyor. Bu pandemi tamamen mahvetti dükkanın durumunu ve her şey daha da zorlaştı.

Velhasıl ben artık somut bir sorun olmasa da sürekli sıkıntılı hissetmekten yoruldum. Depresif olmak istemiyorum. Aslında bir iki aydır oğluma kardeş istiyorum fakat bunu da söyleyemiyorum. Şartlar el verişli değil. Maddi durum ortada. Evimiz çok küçük, taşınmadan ikinci bir bebek bu evde büyümez. Diğer yandan vaktimiz boşa geçip duruyor.
Bir yanım daha tatil bile yapmadan ne ikinci çocuğu diyor, diğer yanım çok istiyor. Ben bile ne düşüneceğimi bilmediğim için konuyu da açamıyorum. Ama yüzeysel konuşmalardan anladığım kadarıyla eşim henüz istemiyor.

Çok karmaşık düşünceler içindeyim. Saçma şeyler yazdıysam özür dilerim.
Belki benim gibi hisseden, veya bu durumların benzerlerini yaşamış olanlar vardır. Belki de sadece fikir vermek, dertleşmek isteyen olur. Hepsine açığım. Kimseyle konuşamıyorum bunları. Buraya içimi dökmek istedim.

Sağlıcakla kalın

Seni ben cok iyi anliyorum maalesef bu sene ayni durumdayim
Biz normal de cok gezen bir cifttik bu sene turkiyeyede gitmedik ve uc gunluk mini bir tatilden Baska bisey yapmadik bu aralarda kvdegil turkiyede kaynim yalniz kalmasin diye ucumuz yiyoruz aksam yemeklerini sabah zaten ikimizde calisiyoruz artik bunaltici birde ustune stres derken baya yoruldum bende cocuk cok istiyorum hemde ikiz istiyorum ama bizim evde kucuk kaliyor ev ariyorum hala bulamadim
Ben tek olsun da Allah bir yol verir kafasindayim cunki yasim geciyor
Ha cocuk olduktan sonra onunla gezmek zor da olsa daha keyifli olacagina inaniyorum benim esim de istemiyordu bazi sorunlar yuzunden ben isteye isteye kafasina soktum galiba suan benden cok istiyor ama maalesef olmuyor
Yerinizde olsam esimle konusur paylasirdim hic bisey olmazsa dertlesmis olursunuz tek basiniza yuklenmeyin sorunlari

Senle baslayip sizle nasil bittim uykulu uykulu kusura bakmayin

Bence tüm düşüncelerinizi eşinize detaylı açın. Beraber karar verin. Anladığım kadarıyla demek yerine sorun. Siz de daha rahat bir düşünceye yoğunlaşmış olursunuz.

4 yıllık evlisiniz yahu. Bunca süreçte bir sey yapamamak ve bunları düsünüp içinizde birikmesi, taşması gayet doğal. Vakit gecirmek, beraber olmak anı biriktirmek çok önemli. Ben bile yalnızlığı sevmeme tapmama rağmen bazen su gibi ihtiyac duyuyorum insan iliskilerine, cevreye. Çok bile dayanmışssınız.

Esinizle zaman kaybetmeden bu durumu konusun derim. Simdilik 2 inci cocuğa hic gerek yok. Onu sonra düsünürsünüz su an önünüzde biriktirilecek anılar, zamanlar var.

Merhaba
Şunu anlamlandiramadim.
O dükkan boşa mı çalışıyor ?
Kocanızi sizden ayıracak kadar yoğun tempoda olan bir dükkan size niye daha büyük bir eve geçme imkanı yada ikinci çocuğa bakabilme imkanı saglamiyor ?
Saglamiyorsa bu kadar yoğun çalışmanın ne anlamı var

Sosyal çevre kişinin referans sistemidir.Sosyal çevreden kopmamak lazım.

Aİlenizin de uzakta olması bahane olmasin.Açın görüntülü konuşun her gün.Uzaklar yakın olur.Elinizdeki imkanları oldurmaya çalışın.

Ablam da yurt dışında aşırı aktif yani.Çok fazla dostu ,kankası ,iş arkadaşı var.

Bence kendinize çevre edinmelisiniz.

Bence tüm düşüncelerinizi eşinize detaylı açın. Beraber karar verin. Anladığım kadarıyla demek yerine sorun. Siz de daha rahat bir düşünceye yoğunlaşmış olursunuz.
Konuyla alakasiz olcak, seni ara ara göruyorum sitede ilk gordugumde 5 haftaliktin masallah simdi 32 olmus saglicakla al kucagina

Sorunlarınızı çözmeden 2. Çocuğu düşünmeyin . Gidin tatilinizi yapın evinizi taşıyın. Maddi olarak rahatlayın. Kafanız da sakinleyince o zaman düşünün. Aksi takdirde herşey daha zorlaşacak

Kız hazır çocuğun büyüyor kreşe ver biraz kendinize gelin sen de biraz özgürleş çevre edin bişeyler yap
Bi çocuk daha yapıp kendini tekrar en az 2 sene sabote edeceksin. Üstelik ev daha küçük gelecek, eş daha uzak olacak falan bence bunlardan önce biraz aile olarak kendinizle ilgilenin.

Başınız sağolsun.
Bazen konusamiyoruz icimize atıyoruz ama olan sadece bize oluyor. En kisa surede konusmanizi tavsiye ederim. Kendimi yanliz hissediyorum ve içime atiyorum. Ben bunlari bunları yasamak istiyorum deyin. Yoksa kimsenin bizim iç dünyamızı görme olasılığı yok.

Allah rahmet eylesin babamızı kaybetmenize üzüldüm. Anlattığıniz durumlarda ikinci çocuk daha da içinize kapanmaniza neden olabilir sanki. Bu süreçte ruhunuzu besleyin vaktinizi enerjinizi oğlunuza ayırın . Hem çok küçükmüş. Vakit boşa geçiyor diye üzmeyin kendinizi. Var olan şartlarinizla kendinizi iyi hissettirecek bir şeyler bulun. Kitap okuyun , gezin , dil biliyorsunuzdur büyük ihtimal onu gelistirebilirsiniz. Kendi kendimize yetecek kendimizi mutlu edecek potansiyele sahibiz ama bunun farkında değiliz kuzum.

bence bi işe girirn , eşinin dükkanı kapatacak durumu yok

Herkesin yapısı farklıdır. Ben asla ailemden uzakta yaşayamam mesela. Evlenirken bunu konuştum, ben ailemden uzakta olamam dedim. Eşim bir ara yurt dışı planları kurarken ben gelmem dedim. Hoş zaten gidemezdi. Birde bu ruh halinde sakın 2. Çocuğu yapmayın.

Hayatini yaşayamiyorsun diye isyan ediyorsun, sonra ikinci çocuk istiyorsun. Bu nasil yaman bir çelişki.

O çocuk ike eşin sana daha fazla zaman harcamaz. Harcasa bile, sen harcayamazsin. Uykusuzluk, hormonlar, oğlunda tabi ayri ilgi isteyecek. Maddi durum dahada kötüleşirse ne yapacaksin 2 çocuk ile?

Yapabilceğin en iyi şey, çalişmaktir. Çocuğu kreşe birak ve işe gir. Kurslara başla, yemek kursu olsun yada enstrüman çalmayi ögren,..

Eşin ile yanliz his ettiğini konuş. Dükkanib durumu ne halde? Değermi daha işletmeye? Düze çikilmayacaksa, bu kadar aileden zaman çalinmasini doğru bulmadiğini anlat. Ondan uzaklaştiğini. En azindan haftada yada iki haftada bir 'date night' olsun. Cocuğu kv'deye birak ve beraber dişariya çikin.

Yani böyle çozümler varken, 2ci çocugu düşünmen hayret gerçekten.

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim.

Soranlar olmuş, topluca cevap vereyim :
Dükkan maalesef çok fazla bir kar elde etmiyor özellikle Pandemiden beri. Kış ayları daha zor geçiyor.
Satmak istiyoruz fakat bu maddi krizde alıcı bulamıyoruz.
Giderler çok olduğu için bir işçi eksiltmek zorunda kaldık. Dolayısıyla eşime ve babasına daha fazla iş kaldı.

Ev durumu sadece maddiyat ile ilgili değil. Bulunduğumuz şehirde maalesef ev bulmak çok çok zor. İnsanlar aracılara 6 bin, 7 bin euro hava parası veriyor ev bulsunlar diye. Takdir edersiniz ki bu para kolay bulunmuyor.

Oğlum haftaya kreşe başlayacak. Zaten babaannesine yakın bir yerde olduğu için arada onlara yatılı da gönderirim alışırsa.
Yani ben de daha fazla zaman ve imkan yaratmak için uğraşıyorum.

Whatsapp tan kurduğumuz bir anneler grubumuz var. Oradan bir kaç arkadaş edindim, arada buluşuyoruz ama nadiren. Daha çok günlük yazışıyoruz. Onlar dışında burada tanıştığım bir kaç kişi maalesef zamanla çoluk çocuk derdinden pek arayıp sormaz oldular.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bence bu minik bunalımızı atlatmadan ikinci cocuğu düşünmeyin. Öncelikle yavrunuzla daha aktif olabileceğiniz oyun grupları vs katılabilirsiniz. Ben parka gidince bizim gibi gelen anne-bebek olunca muhabbet etmeyi seviyorum mesela . Henüz devamı gelen bir dostluk kurmadım ama neden olmasın Benim eşim de kendi işini yapıyor dediğiniz gibi zor. Bir küçük tatil kaçamağı yapsak nasıl olur diye konuya giriş yapabilirsiniz . Belki eşinizde sizden teklif bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…