Eşime bunu nasıl söylemeliyim?

tatlım çok geçmiş olsun
seni iyi anlıyorum bende hamileliğimde kaynım ile 1 ay kadar kadar bu durumu yaşadım
kusuyorum ayakta durmaya halim yok zar zor yemek yapıyordum
eşim dışardan yemek seven biri yapamayınca hiç sorun etmez hemen söyler yemek ama kaynım yemez dışardan
valla sıkıntılı bir dönem geçirdim ve sonra kaynanama dedim senin oğlun bunu bana yamama
sen de tatlım görümcene söyle böyle böyle valla canından değerli değil
hele ki şu yeni evli zamanlarını hiçbir zaman bulamazsın
keyfini çıkarmaya bak

görümcenin telini ver arayayım olay o biçim çünkü, düşüncesiz insanlar

tesekkur ederım canım. cok hassas bırı esım. o yuzden ne kadar tatlı dılle ve uygun bır uslupla anlatırsam anlatayım kırılacakmıs gıbıme gelıyor. ve daha sonraları benım kardeslerım veya aılemden akrabalarımdan bırı geldıgınde bunu bana karsı kullanıp sende rahatsız olmustun sımdı ben rahat hıssetmıyorum demesınden cekınıyorum birazda:/

sorun eşinde, hadi abicim sonra yine gelirsin demesi lazım.
bi de görümce de sendeymiş geçen hafta.
bu iş böyle olmaz bi rahat bıraksınlar 2 aylık evlilikte zırt pırt gelmemeleri lazım.

dün gece sordum eşime kendini yeni evli gibi hissediyor musun diye ? Bayagı dusundukten sonra hayır dedı. Anlaşıldı dedım içimden. Bu kadar rahat olmanın nedenı buymus demek kı.

Sorma. İçim gitti. Neyse ki eşim halletti o sıkıntıyı ama içinde bulunduğum ruh hali sebebiyle bayagı gerıldım dun.

Ya ima etmeye çalışıyorum o şekilde ne kadar rahatsız olduğumu ama anlaşılamıyorum. Anlamamazlıktan geliniyorum ya da. Değer vermediğini hissetmedim eşimin ama bazı şeyleri akıl edemiyor normalde çok zeki olmasına ragmen. İnce düşünceli değil sanırım başka konularda da böyle. Mesela dolaptan birşey alır açık bırakır kapısını. Sürekli uyarmak zorunda kalırsın. Bazen nasıl aklına gelmez dedirtebiliyor bana. Belki de ondadır.
Kardeşlerine kıyamıyor nedense.

Kardeşi en büyük abilerine yeni aldığı 1750 liralık telefonda ufak bır cızılme var dıye telefonunu sattı ama parasını henuz alamadı. telefon hastalığı var çocukta. Şimdi en yeni modellerden birini allma derdinde sıfır parayla. 2200 lira civarında. Eşime diyor sen al taksitle ben hallederim diye. Bizim dağlar kadar borcumuz var. Ay sonunu zor getiriyoruz. bazen içerde oluyoruz. 1,5 haftadır her aksam bilgisayarı açıp telefon arastırmalar incelemeler abisiyle birlikte. Sureklı esımı sıkıstırıyor al al dıye. En buyuk abılerının bızım kredı kartı borclarımızdan bırını telefon ucretı yerıne yatıracagını soyluyor ama en buyuk abının hıcbıseyden haberı yok. Ve bu en buyuk abı sureklı iş degıstıren ve paramızın uzerıne yatabılecegını dusundugum kısılıkte. Gecen hafta çıldırdım artık. Bızım televızyonumuz yok. Çok da lazım degıl borcumuz varken ama ben alalım dedıgımde benı sureklı gecıstıren adam gecen hafta telefon hususunda ben neden tv alınmıyor da tel alabılıyosun dedım kardesının yanında. O da onun kredısı buyuk bende o baska dedı. Oyle mı dedım gıttım odama. Geldı hemen kuyrugunu kıstırıp. Eger o telefon alınırsa ıkınızı de bırdn ablanızın evıne sepetlerım yuzumu goremezsın kredısı buyukmus. senın hamıle eşinin (o zaman hamıleydım) kredisi yok da 18 yasındakı cocugun (acılen 2200 lıraya cok lazım !) kredisi var. Bu kadar borcun ıcınde Al da gör bakalım neler oluyor dedım. sinir oldum çok. Kaynım online elektronik satıs sıtelerını actıgında eşim yanından kalkıyor hemen :)

Gorumcem zıyarete gelecek sanırım ne vakıt oldugunu bılmıyorum ama geldıgınde hala burda kalıyor olursa kaynım bır sekılde soyleyecegım artık ne yapayım.

ve daha sonraları benım kardeslerım veya aılemden akrabalarımdan bırı geldıgınde bunu bana karsı kullanıp sende rahatsız olmustun sımdı ben rahat hıssetmıyorum demesınden cekınıyorum birazda:/

Sizin akrabalarınızdan biri yahut kız/erkek kardeşiniz eşin ağır bir hastalık geçirdiğinde gelip uzun uzadıya kalsa eşiniz elbet rahatsız olur, normali budur. Bende yeni evliyim, ama öyle kuzenlerimi falan yatıya çağırmıyorum, eşim erkek sonuçta, işten geldikten sonra belkide don paça dolaşmak isticek evinde, yatılı kabul etmem ama diğer türlü herkesi ağırlarım, konu kalma oluncada açıkca derim biz yeni evliyiz rahat edemeyiz diye. Eşimde aynı anlayışı bana gösterir. Onun erkek kardeşi olabilir ama sonuçta sizin için bir el. Kız erkek farketmez ama karşıcins çok daha kötü. Demem o ki, ne siz nede eşiniz çok sık davet etmeyin, böyle uzun uzadıya yatılı akraba kabul etmeyin. Her ikinizde dikkat ederseniz, birbirinize karşı çekinceniz olmaz, benim ailem geldiğindede o rahatsız olur mu diye. Ha eşiniz bunu siz söyleyince kırılacaksa kusura bakmayın ama daha çok haliniz olmadığında misafir ağırlarsınız. Birde düşük yaşamışsınız, duygusallık, bedenen çekilen acılar falan, çok yıpranırsınız. Lütfen kendinize daha çok değer verin lütfen. Özelde mesaj atacağım size :)

Zaten 2 alık evlilikte en byük yanlış kaynının gelmesini kabul etmen olmuş.Açık açık söyleyeceksin eşine.Bu kadar basit.

Bana sorulmadı bile kalıp kalmayacagı. Geldi eşim eve, Kardeslerım bızde kalacak ablam tatile gitti dedi. Kaldım bendde öylece. Bana karar verme yetkisi tanınmadı maalesef bu konuda. Yoksa yatılı misafir agırlamanın hiç vakti değil bana göre de..

Şuanda eşinin devamlı senin mutluluğunu düşünüyor olması lazımdı, daha 2 aylık evlisin ve düşük yapmışsın... eğer eşin erkek kardeşinin kırılacağını düşünüp birşey söyleyemiyorsa, kardeşini üzmek yerine seni mutsuz etmeyi tercih ediyorsa yandın bacım yandın... bu huy bu adamdan gitmezse yandın..

kardeşi işten geldiğinde sen koltukta yatıyor ol yemekte yapma ağrından dolayı kalkamadın yapamadın bişey..gelincede sersem sersem aç kapıyı o da bilsin neyin ne olduğunu orası sadece abisinin evi değil seninde evin..onlar salonda otururken kalk git odana ofla pufla eşine söyle biraz yürüyüşe çıkalım diye nerden çıktı derse beraber zaman geçirelim de.. ne bilim davranışlarınla bir şekilde belli et. Bende 3 ayı bitirdim evlilikte eşinle zaman geçirmek varken başkasıyla sıkıla pıkıla ortak harcanan zaman zaruret geliyor..

ah be güzelim niye bu kadar dertleniyorsun ki düşük yapmış halinle?
sen eşim kırılır diye söylemekten imtina ederken
o senin ona verdiğin değerin yarısını bile vermiyor farkında mısın?
senin söylemene gerek kalmadan onun düşünmesi gerekmez miydi?
insan önce kendine değer vermeli canım
açık açık konuşacaksın bu kadar...

Iki aylık evli ve düşük yapmış birinin evine doluşmak neden? Ne kadar anlayışsız bir görümceniz varmış. Ya tatile gitmesin ya kardeşlerini de götürsün.
Ayrıca neden düşük yaptığınızı bilmiyor erkek kardeşi. Bilse belki daha farklı davranır.
Eşiniz sizi düşünmüyorsa siz kendinizi düşüneceksiniz başka yolu yok. Yoksa çok üzülürsünüz.

Güzel bir dille bu tarz şeyleri size de danışması gerektiğini söylemeliydiniz...

3,50 yıllık evliyim hala kv bize misafirliğe gelse (ki 6 saatlik yol gelince yatıya geliyor) söylenmeye başlarım. ilk zamanlar evimin eşyalarının yerini bile değiştirmeye kalktı böyle 2-3 aylık evliyken eşim de sesini çıkarmadı bende bişey demeyince durumdan rahatsız olmadığımı sanmış, gece yanıma sokulunca "git dedim annenin yanına" anlamadı sonra anlattım özürler yalvarmalar, ertesi gün annesine sen ne zaman gitcen dedi o da bir gece daha kalayım dedi eşimde "1 gece ha burda ha evinde ne farkeder "diye gece 10 da gönderdi annesini . şimdi mi evime geleceği zaman söylerim eşyaların yeri değişirse sen yanarsın ben annenin evinde eşyaların yerini değirtiriyormuyum bu burda olmamış diyormuyum çok istiyorsa kendi evinde sabahtan akşama değiştirsin diye "artık ben söylenmeye başlayınca susuyor " Annesine kendi diyor ben ağzımı açmıyorum "yatak odasına girme anne eşimin tarafında bu çok ayıpmış diyor " Demem o ki eşini eline al yoksa ilerde konuş yoksa ilerde sadece kbiradere değil bütün aileye bakarsın.

sanıyorum gözümden kaçtı, bir arkadaş daha sormuş ama cevabınızı göremedim,
bu insanların kendi evi yok mu? niye herkes birbirinde kalıyor?
eşiniz niye evlenmeden önce ablasında kalıyormuş, o zaman bu kaynınız nerde yaşıyordu da eşinizden boşalan yere o yerleşti?
bence o görümce de bu durumdan rahatsız, kardeşini evlendirince küçüğü de postalamış arkasından, şimdi de dönüp bakmıyor. onun da bir evliliği var, belki eşi memnun değil , niye bu açılardan bakmıyor kimse de sürekli başka evlere
yerleşme derdine düşülüyor anlayamadım. eşinize bunlardan bahsedin bence.
ne malum ablanın memnun olduğu bak ima ediyorum hiç üstüne alınmıyor o da sıkılmış deyin.
2 aylık evliyken bunlara müsade ederseniz bunun arkası asla kesilmez, yok mu kayınvalideniz kayınpederiniz sizin?
eğer eşiniz anlamamakta ısrarcıysa,farklı yollara başvurun.
eşinizi baştan çıkarın, üzerinizde gecelik, iç çamaşırı vs bir şeyler olsun,
o şekilde tuvalete ,banyoya gidin, gitmiş gibi yapın, yani kaynınızla karşılaşmasanız bile karşılaşmış gibi yapın,
işin arkasını getirmeyin sonra, olay çıkarın.bu şartlar altında ben yaşayamıyorum sen memnunsan kardeşinle sana mutluluklar vs deyin.
yani eşinizi bazı şeylere mecbur bırakın.
hiç olmadı arayın kayınvalidenizi, görümcenizi söyleyin.
ben eşimle birlikte olamıyorum don paça kaynımla karşılaşmak zorunda mıyım deyin.
ya deyin de deyin işte müsade etmeyin kısacası insanların tepenize çıkmasına.
eşiniz de muhtemelen evlendi bizi unuttu demesinler diye olağanüstü ihtimam gösteriyor onlara şu an,
ama siz herkesi aynı anda memnun etmek zorunda değilsiniz.

Eşim hassas demişsin canım da bence yeterince değil seninle ilgili sonuçta düşük yaptığını biliyodur heralde!2 aylık evlilikte evde kaynınla kalmak ne ya cicim aylarını bıraksalardı size bari:/ tesettürlüsünüz üstelik kapan açıl daha da zorlar kendi evinde misafir gibi tövbe töveübe
Ben böyle bir durumda açık açık konuşurdum
Piskolojim müsait değil şuan üstelik çok yeni evliyiz rahat edemiyorum evde etraftan da laf olabilir kaynımı biraz görümceme gönder desen
?
Çok geçmiş olsun bu arada

Durumu oluğu gibi izah ettiğinizde bir problem yaşayacağınızı düşünmedim açıkçası. Rahat olamıyorsunuz ve çok çok haklısınız.. Eşinize onu burda istemiyorum demeyeceksiniz ki "durumumu biliyorsun ağrılarım var hala tükenmedi , yatayım uzanayım istiyorum en azından ama yapamıyorum. Kardaşinin başımın üstünde yeri var hiçbir zaman yük değil bana ama en azından şu zorlu dönemi geçene kadar uygun bir dille ablana/kardeşine götüremezmiyiz " diyebilirsin mesela. Kendi kendine bunu düşünebilmiş olsaydı keşke ama düşünemememiş. İzah edersen anlar bence. Sonuçta ortada bir art niyet yok.. İnşallah iyileşirsin bir an evvel. Allah yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…