- 19 Nisan 2014
- 4.556
- 13.484
- 498
- Konu Sahibi elizanelizan
-
3,50 yıllık evliyim hala kv bize misafirliğe gelse (ki 6 saatlik yol gelince yatıya geliyor) söylenmeye başlarım. ilk zamanlar evimin eşyalarının yerini bile değiştirmeye kalktı böyle 2-3 aylık evliyken eşim de sesini çıkarmadı bende bişey demeyince durumdan rahatsız olmadığımı sanmış, gece yanıma sokulunca "git dedim annenin yanına" anlamadı sonra anlattım özürler yalvarmalar, ertesi gün annesine sen ne zaman gitcen dedi o da bir gece daha kalayım dedi eşimde "1 gece ha burda ha evinde ne farkeder "diye gece 10 da gönderdi annesini. şimdi mi evime geleceği zaman söylerim eşyaların yeri değişirse sen yanarsın ben annenin evinde eşyaların yerini değirtiriyormuyum bu burda olmamış diyormuyum çok istiyorsa kendi evinde sabahtan akşama değiştirsin diye "artık ben söylenmeye başlayınca susuyor " Annesine kendi diyor ben ağzımı açmıyorum "yatak odasına girme anne eşimin tarafında bu çok ayıpmış diyor " Demem o ki eşini eline al yoksa ilerde konuş yoksa ilerde sadece kbiradere değil bütün aileye bakarsın.
rahatsızlığımı ben söylersem "gelin rahatsız oldu olur" oğlu söylerse birşey olmaz. Annem abimin eşine birşey söylerse anneme ben kızarım, çünki ben kızıyım benimle kırılsa bile 3 gün sonra geçer ama "gelin söyledi " olunca öyle olmuyor canım maalesef.Yalnız eşinizin yaptığı da hiç hoş olmamış bence. Yaşlı kadını kovar gibi. Rahatsızlığını güzel bir dille belirtebilirdiniz.
kardeşi işten geldiğinde sen koltukta yatıyor ol yemekte yapma ağrından dolayı kalkamadın yapamadın bişey..gelincede sersem sersem aç kapıyı o da bilsin neyin ne olduğunu orası sadece abisinin evi değil seninde evin..onlar salonda otururken kalk git odana ofla pufla eşine söyle biraz yürüyüşe çıkalım diye nerden çıktı derse beraber zaman geçirelim de.. ne bilim davranışlarınla bir şekilde belli et. Bende 3 ayı bitirdim evlilikte eşinle zaman geçirmek varken başkasıyla sıkıla pıkıla ortak harcanan zaman zaruret geliyor..
ah be güzelim niye bu kadar dertleniyorsun ki düşük yapmış halinle?
sen eşim kırılır diye söylemekten imtina ederken
o senin ona verdiğin değerin yarısını bile vermiyor farkında mısın?
senin söylemene gerek kalmadan onun düşünmesi gerekmez miydi?
insan önce kendine değer vermeli canım
açık açık konuşacaksın bu kadar...
Iki aylık evli ve düşük yapmış birinin evine doluşmak neden? Ne kadar anlayışsız bir görümceniz varmış. Ya tatile gitmesin ya kardeşlerini de götürsün.
Ayrıca neden düşük yaptığınızı bilmiyor erkek kardeşi. Bilse belki daha farklı davranır.
Eşiniz sizi düşünmüyorsa siz kendinizi düşüneceksiniz başka yolu yok. Yoksa çok üzülürsünüz.
sanıyorum gözümden kaçtı, bir arkadaş daha sormuş ama cevabınızı göremedim,
bu insanların kendi evi yok mu? niye herkes birbirinde kalıyor?
eşiniz niye evlenmeden önce ablasında kalıyormuş, o zaman bu kaynınız nerde yaşıyordu da eşinizden boşalan yere o yerleşti?
bence o görümce de bu durumdan rahatsız, kardeşini evlendirince küçüğü de postalamış arkasından, şimdi de dönüp bakmıyor. onun da bir evliliği var, belki eşi memnun değil , niye bu açılardan bakmıyor kimse de sürekli başka evlere
yerleşme derdine düşülüyor anlayamadım. eşinize bunlardan bahsedin bence.
ne malum ablanın memnun olduğu bak ima ediyorum hiç üstüne alınmıyor o da sıkılmış deyin.
2 aylık evliyken bunlara müsade ederseniz bunun arkası asla kesilmez, yok mu kayınvalideniz kayınpederiniz sizin?
eğer eşiniz anlamamakta ısrarcıysa,farklı yollara başvurun.
eşinizi baştan çıkarın, üzerinizde gecelik, iç çamaşırı vs bir şeyler olsun,
o şekilde tuvalete ,banyoya gidin, gitmiş gibi yapın, yani kaynınızla karşılaşmasanız bile karşılaşmış gibi yapın,
işin arkasını getirmeyin sonra, olay çıkarın.bu şartlar altında ben yaşayamıyorum sen memnunsan kardeşinle sana mutluluklar vs deyin.
yani eşinizi bazı şeylere mecbur bırakın.
hiç olmadı arayın kayınvalidenizi, görümcenizi söyleyin.
ben eşimle birlikte olamıyorum don paça kaynımla karşılaşmak zorunda mıyım deyin.
ya deyin de deyin işte müsade etmeyin kısacası insanların tepenize çıkmasına.
eşiniz de muhtemelen evlendi bizi unuttu demesinler diye olağanüstü ihtimam gösteriyor onlara şu an,
ama siz herkesi aynı anda memnun etmek zorunda değilsiniz.
Eşim hassas demişsin canım da bence yeterince değil seninle ilgili sonuçta düşük yaptığını biliyodur heralde!2 aylık evlilikte evde kaynınla kalmak ne ya cicim aylarını bıraksalardı size bari:/ tesettürlüsünüz üstelik kapan açıl daha da zorlar kendi evinde misafir gibi tövbe töveübe
Ben böyle bir durumda açık açık konuşurdum
Piskolojim müsait değil şuan üstelik çok yeni evliyiz rahat edemiyorum evde etraftan da laf olabilir kaynımı biraz görümceme gönder desen
?
Çok geçmiş olsun bu arada
Durumu oluğu gibi izah ettiğinizde bir problem yaşayacağınızı düşünmedim açıkçası. Rahat olamıyorsunuz ve çok çok haklısınız.. Eşinize onu burda istemiyorum demeyeceksiniz ki "durumumu biliyorsun ağrılarım var hala tükenmedi , yatayım uzanayım istiyorum en azından ama yapamıyorum. Kardaşinin başımın üstünde yeri var hiçbir zaman yük değil bana ama en azından şu zorlu dönemi geçene kadar uygun bir dille ablana/kardeşine götüremezmiyiz " diyebilirsin mesela. Kendi kendine bunu düşünebilmiş olsaydı keşke ama düşünemememiş. İzah edersen anlar bence. Sonuçta ortada bir art niyet yok.. İnşallah iyileşirsin bir an evvel. Allah yardımcın olsun...
2 aylık evli insana yatılı misafir gelmesi çok çok istisnai bir durum dışında olmamalı bence.
Daha 2 aylık evlisiniz, bence korunsanız faydanıza olur, daha evlilikte hiçbir şey oturmamışken çocuk düşünmek için erken değil mi?
Ayrıca eşiniz de sizi ikinci plana itmiş. Sizi düşünmesi lazımdı- her şekilde. Önce eşinize karısının halinden özel hallerinden anlamayı öğretmeye çalışın. Bu da zamanla olur.
Eşinizi de böyle aşırı titizce düşünmeyin, çünkü onun sizi aynı şekilde düşünmediği ortada. Sonra bu evliliğin bütün sorumluluğu, yükü ve fedakarlığı sizin üstünüze kalır...
Kurtaj sonrasi oyle kanamali falan bir durum degil bayagi abartmissin o kismi. Bence insanlari uzmene gerek yok, biraz idare et. Kocanla niye ilgilenemiyomussun gelip araniza mi yatiyo? Yap yatakta hanimligini.
Ben kürtaj olmadım. Şükür ki gerek kalmadı ona. Düşük yapmadan evvel basladı kanamam. bır gece boyunca sancı ceke ceke kanlar ıcınde dusurdum bebegımı. Doktor yaptıgı muayene sonunda 10- 15 gun kadar surecek bu kanaman. Azalmaz veya bıtmezse gel tekrar dedı ve rahım kasıcı ıılaclar verdı kalan parca varsa dussun dıye. Sancılarım ve kanamam devam edıyor. Herkesın fızyolojık durumu bır degıldır hakverırsınız kı. Abarttıgım bır durum yok guzel kardesım. Neden abartıp kendımı müşkül durumda gostermeye calısayım kı. Kıme ne ıspat edecegım burda oyle degıl mı?
tesekkur ederım yorumunuz ıcın.
Burda kendini bayagi guzel ifade edip catir catir savunuyosun hosuma gitti. Kocana karsi niye bu kadar pasifsin? Direkt ona karsi da goruslerini niye soyleyemiyosun?
O kaza ıle oldu ama ona ragmen alışmıştım baglanmıştım bebegıme. Onu sabah uyandıgımda camasırımda gormenın ne kadar acı verdıgını bılemezsınız.Ancak yasayan anlar. Burnumun dıregı sızlıyor. Zaten bayagı bır sure dusunemıyorum bebegı. Hem psıkolojık hem fızyolojık olarak yıprandım.
Her seyı bırılerının yerıne dusunmek gercekten cok yorucu. Nasılsa eşim benım yerıme dusunuyor o halleder o gucludur dıye dıye rahatlıga ıyıce alısacak sanırım eşim.
keske bıraz bana dokunmayan yılan bın yasasıncı olabılsem. huyum kurusun.
Normalde herhangı bır konuda gayet guzel savunabılırım kendımı eşime karşı. İnandığım ve dogru olduguna emın oldugum konular hakkında konusurum sızın tabırınızle catır catır. Hakkını yedıren pısıp susup kalan pasif bir tip degılım esıme karsı. Ama bu hususta onu kırmaktan korkuyorum. Cok sevıyor kardeslerını cok alakadar oluyor onlarla bırarada olunca. Bende uzulsun ıstemıyorum. Tamam durumum suan cok parlak degıl ama bencıllık edıyor ve kardeslerınden nefret edıyormus ızlenımı vermek ıstemıyorum. Ben ne kadar guzel bır uslup takınsam da aklına bunlar gelecekmıs gıbıme gelıyor. Durum bu.
Çok geçmiş olsun, ben bebeğinizi kastetmedim. ama evlilik belli bir zamanda oturuyor. birbirini önceden ne kadar tanırsan tanı, evlendikten sonra tam anlamıyla görüyorsun karşındakinin nasıl biri olduğunu. Zaten ne kadar korunursak korunalım Allah verdikten sonra kimseye bir şey demek düşmez de...
Evet işte, kadınlar her şeyi üstüne alırsa erkekler rahat rahat yaşayıp gidiyor. Eşim mesela beni çok yorar ailesiyle ilgili. Beni arada bırakma der. Oldu, o zaman ben onun ailesiyle mi kötü olayım mesela... Erkekler evlenene kadar zaten rahat alıştırılmış. Prens gibi büyütülüyorlar halbuki sorumluluk verseler çok daha iyi olur.
Yine de her evlilikte ailelerin verdiği öyle ya da böyle bir sıkıntı oluyor. Kendinizi eşinize ifade etmenizi öneririm. .yani biz daha yeni evliyiz, biraz kendi halimize bırakılmaya ihtiyacımız olan dönemdeyiz. zor günler geçiriyorum, bana destek ol, sarılalım oturalım, üzüntüyü paylaşalım vs. Eşinizin ailesinin ihtiyaçları önemliyse, sizin ihtiyaçlarınız da önemli. Bunu hatırlatın ki, sizi arka plana itmesin. Eşinin ihtiyaçlarını düşünsün, empati yapsın.
Ben olsam laf etmem. Cocukcagiz gunduz calisiyo aksam onuna koydugun 2 lokma. Ablasi yeni donmus yakinda gider zaten. Ama senin gibi gelip topicler acacak kadar da dert edindiysem kocamla acik ve net konusurum. Taktikle evlilik yurutulmez. Seffaflik iyidir.
iki aylık evi olunca her dakika tavşan gibi seks yapmıyor ya insan. akşamdan akşama geliyormuş çocuk. o da gider zaten yakında evine. o da bir nevi sizin kardeşiniz. bu kadar dertlenecek bir şey yok, ya da varsa eşinize ne hissettiğinzi açık açık söyleyin işte
Ayy benim eşim de öyleydiAnladım canım. Bende aynı fıkırdeyım senınle tanımak ıcın zaman gecmesı gerekıyor bende boyle dusunurken kaza oldu işte :) Cocuk varken her sey daha zor her durumda.
Kendını yenı evlı gıbı hıssetmeyen bır adama bu dedıkleerını nasıl anlatabılırım bılmıyorum..
hiçbir şey yapmasan, evinde sere serpe oturmak istersin, daha yeni aynı evi paylaşmaya başlamışsın sonuçta. Ayrıca kendi evimizde de rahat edemeyeceksek nerede edeceğiz? Boşver canım, her türlü fikir gelir bu bdv bölümündeGenellemelerden uzak kalsak keşke. herkesin özel yaşamı aynı mı efendım. Bunun istatistiği mi var şu aylar ile şu aylar arasında gunde/haftada/ayda şu kadar aralıklarla bılmem kac kere olur bırlıktelık dıye.
Ben rahat olamıyorum evde bır baskası varken hele kı bu tam delıkanlılık cagında bırı ıse. Bu abes karşılanılası bir durum mu ki, asude _bahar arkadasım da aranızda mı yatıyor demıs. Sızın nezdınızde ona da sormus olayım?
Ayy benim eşim de öyleydiimzayı attığı gibi 40 yıllık evli moduna geçti adam
Kendi evinde rahat edememek çok zor canım, ben de başörtülüyüm. bir cts günü sabahtan akşama bu sıcakta aileyle geçirsem nasıl bunalıyorum, bir de iş güç yapıyoruz malum. Mutfakta yemek vs sıcakta. Ama bunlar bir arada olsunlar da gerisi hiiiçç önemli olmuyor onlara göre.
Genellemelerden uzak kalsak keşke. herkesin özel yaşamı aynı mı efendım. Bunun istatistiği mi var şu aylar ile şu aylar arasında gunde/haftada/ayda şu kadar aralıklarla bılmem kac kere olur bırlıktelık dıye.
Ben rahat olamıyorum evde bır baskası varken hele kı bu tam delıkanlılık cagında bırı ıse. Bu abes karşılanılası bir durum mu ki, asude _bahar arkadasım da aranızda mı yatıyor demıs. Sızın nezdınızde ona da sormus olayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?