Eşime çok kırıldım....

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
Herkese merhaba;belki okurken size çok basit gelecek ama inanın çok kırgınım...
eşimle 1997 yılında tanıştık. 20001 yılında da evlendik. evlendiğimizde ikimizde araba kullanmayı bilmiyorduk. ama genç kızlığımdan beri en büyük hayalim araba kullanmayı öğrenmekti. inanırmısnız rüyamda bile görürdüm. neyse evlendikten sonra ikimizde ehliyet aldık. 2001 yılında da arabamız oldu. 2002 yılının yazında tur şeklinde ege kıyılarını gezdik ve yaklaşık 5000 km yol yaptık. o zaman arabayı kullanmak istediğimi, uzun yol tecrübesi kazanamak istediğimi söyledim. tama , ben yorulunca veririm falan dedi. ama hiç vermedi. gelince büyük bir kavgaya tutuştuk. küstük, konuşmadık falan. bu olayın üzerinden tam 10 sene geçti biz de durum hep aynı. her yolculuğumuzda yoruldun mu?, uykun mu geldi diye sordum. sonuç sıfır. her yolculuktan sonra kavga gürültü. neymiş efendim ben işe giderken arabayı kullanıyormuşum zaten, o servisle gidiyormuş. işe giderken dediği de toplasan 10km. geçen sene sıfır araba aldık. iyi ve güzel bir araba. ve ben geçen bir sene de arabayı yine işe giderken kullandım. üstelik yol üstünde radar olduğundan 75'i geçemiyom. 1,5 ay önce yine 1000 kmlik yol yaptık. yol boyunca arabayı bana vermedi. o günden beri küsüz. iş benim için araba kullanmaktan çıktı. bir insan karısını 10 yıldır aynı şey için üzer mi? belki bana yolda yarım saat verse ben çok mutlu olucam. şimdi yollarda yanımızdan geçen arabanın şöforüne bakıyorum. bayansa sinirim daha da artıyor. sonuçta o araba için ben de para veriyorum. ama bir kere bile sürüş keyfini yaşayamıyom. dün akşam eşim komşuyla bir yere gitti. dönüşte komşunun evine uğramışlar çay içmeye. beni de aradılar. komşum diyor ki " ...... hanım, arabanız ciden çok güzel, 150 de süper gidiyor". ben de "ben anca 75'e kadar sürebiliyorum" dedim. düşünsenize benim komşum bile benim arabamı kullanabiliyor. eşime beni bu kadar basit bir mesele için yıllarca üzdüğü için çok kırgınım. arık yüzünü bile görmek istemiyorum. umarım anlatabilmişimdir, derdim artık araba kullanmak değil. neden benim çok istediğimi bildiği halde yapmamak için direniyor. geçen hafta bir yere gittik. hadi diyor benim karnım ağrıyor. kullan. dedim geçmiş olsun. yanına oturmak bile gelmek içimden.

tövbee, komşuya ne diye kullandırmış ki. hem nerde sürmüşki arabayı 150 ile gitmiş. bide havamı atıyo size. madem size kullandırmıyo arabayı, o zmn neden alırken sizde para veriyosunuz? keşke baştan anlaşsaydınız, yolculuğa çıktığımızda bende kullanıcam, eşit kullanıcaz diye. bencillik etmiş eşiniz, hemde 10 yıl boyunca!

Herkese merhaba;belki okurken size çok basit gelecek ama inanın çok kırgınım...
eşimle 1997 yılında tanıştık. 20001 yılında da evlendik. evlendiğimizde ikimizde araba kullanmayı bilmiyorduk. ama genç kızlığımdan beri en büyük hayalim araba kullanmayı öğrenmekti. inanırmısnız rüyamda bile görürdüm. neyse evlendikten sonra ikimizde ehliyet aldık. 2001 yılında da arabamız oldu. 2002 yılının yazında tur şeklinde ege kıyılarını gezdik ve yaklaşık 5000 km yol yaptık. o zaman arabayı kullanmak istediğimi, uzun yol tecrübesi kazanamak istediğimi söyledim. tama , ben yorulunca veririm falan dedi. ama hiç vermedi. gelince büyük bir kavgaya tutuştuk. küstük, konuşmadık falan. bu olayın üzerinden tam 10 sene geçti biz de durum hep aynı. her yolculuğumuzda yoruldun mu?, uykun mu geldi diye sordum. sonuç sıfır. her yolculuktan sonra kavga gürültü. neymiş efendim ben işe giderken arabayı kullanıyormuşum zaten, o servisle gidiyormuş. işe giderken dediği de toplasan 10km. geçen sene sıfır araba aldık. iyi ve güzel bir araba. ve ben geçen bir sene de arabayı yine işe giderken kullandım. üstelik yol üstünde radar olduğundan 75'i geçemiyom. 1,5 ay önce yine 1000 kmlik yol yaptık. yol boyunca arabayı bana vermedi. o günden beri küsüz. iş benim için araba kullanmaktan çıktı. bir insan karısını 10 yıldır aynı şey için üzer mi? belki bana yolda yarım saat verse ben çok mutlu olucam. şimdi yollarda yanımızdan geçen arabanın şöforüne bakıyorum. bayansa sinirim daha da artıyor. sonuçta o araba için ben de para veriyorum. ama bir kere bile sürüş keyfini yaşayamıyom. dün akşam eşim komşuyla bir yere gitti. dönüşte komşunun evine uğramışlar çay içmeye. beni de aradılar. komşum diyor ki " ...... hanım, arabanız ciden çok güzel, 150 de süper gidiyor". ben de "ben anca 75'e kadar sürebiliyorum" dedim. düşünsenize benim komşum bile benim arabamı kullanabiliyor. eşime beni bu kadar basit bir mesele için yıllarca üzdüğü için çok kırgınım. arık yüzünü bile görmek istemiyorum. umarım anlatabilmişimdir, derdim artık araba kullanmak değil. neden benim çok istediğimi bildiği halde yapmamak için direniyor. geçen hafta bir yere gittik. hadi diyor benim karnım ağrıyor. kullan. dedim geçmiş olsun. yanına oturmak bile gelmek içimden.

BU küslüğünüz ve kavgalarınız bana çok şirin geldi, gülümsedim okurken. Alllah daha büyük dert vermesin inş.

Eşiniz biraz abartmış, 10 yıl yahu. İnsan bu 10 yıl içinde zaten aktif olarak araba kullanan bir insana neden vermez direksiyonu. Acaba uzun yolda tedirgin mi oluyor? Bazı insanların bu tarz takıntıları vardır çünkü.

içinizde kalan ukteyi anlamaya çalışıyorum ama bana biraz büyütüyorsunuz gibi geldi ,
inanın sizi de anlamaya çalışıyorum elbette ...
sırf bu nedenden dolayı eşinize kırılmanız küsmeniz biraz gereksiz , Allah başka dert tasa vermesin ... ne zor durumda olanlar var ..
ne kendinize nede eşinize küçük problemleri büyütüpte can sıkmayın derim ..... tabii nacizane kendi fikirlerim bunlar ..

izin isteme gibi bir durumu yaratmayın..uzun yolda kullanmak istiyorsanız eşinize sormadan sürücü koltuğunu kapın..hakkınız olan birşeyi izin isteyerek değil,hakkınız olduğu için kullanın..eşiniz arabayı kullanacağı zaman sizden izin,davett beklemiyorsa sizde beklemeyin..

Gülümsedim :) Çocukların bisiklet için kavga etmesine benziyor.Ben binicem,sıra bende,önce ben söyledim gibi:))

Eşin,şehir içinde de aynı mı ? Yani kendisi varken senin kullanmanı istemez mi ?
Belki bu konuda maço bir damarı olabilir.Hani erkek varken kadın kullanmaz.Veya adam,kadının arabasına binmiş diye düşünüleceğinden rahatsız olabilir.
Son olarak,eşinin ailesinde,araba kullanan kadın olmadığını tahmin ederek,yorumumu tamamlıyorum :)

Beni de bu konu gülümsetti . Gerçekten çok tatlısınız kızmayın ama çok şekersiniz hatta.

Ne güzel tartışmalarınız hep araba yüzünden olacak kadar küçük önemsenmez olsun . birbirinizi üzmeye değmeyecek konular bunlar.

Annemde 2005 den beri ehliyeti var fakat babam hep vazgecsın dıye zor yollarda verdi arabayı korkuttu kadını araba hala alacak kendi arabasını yükselitiyor ama anneme bir araba almıyor o kadar düşüncesiz. Annemde cok kırılıyor ama sizin durum tamamen farklıymış lütfen birbirnizi kırmayın. İkinizin kide heves.

Uzun yol normal yolda araba kullanmaya benzemez o yüzden eşin tedirgin oluyordur üstüne gitme.

Benim eşim saat gece 12 de yanına arabayla gitmemem için yemin ettirde istanbulda şehir içinde neden diye sorduğumda bayansın gece kamyonların geçis izni var seni bilerek sıkıstırırlar bayan olduğun için dedi tamam dedim belki eşininde böyle düşünceleri vardır ne bileyim bu kadar uzatılmaya değmez bir konu hani küsmeye değmez en azından

ya kızlar dışarıdan bakılınca gerçekten konu basit. hatta rabbim başka dert vermesin. ama ben diyorum ki bir erkek karısının nasıl mutlu olacağını bilip te neden yıllarca aynı inadı sürdürür. bunun içimde nasıl bir ukta olduğunu anlattım. başka arabaların şöforlerine baktığımı anlattım. iş dediğim arabayı verdi vermedi meselesi değil. bana değer vermemesi. arabanın sürüş keyfini yaşamak istediğimi anlattım. zaten bir çocuğum var. istesemde saatlerce kalamam direksiyonda. en fazla 45 dakika. şehir içinde bazen ben onun yanında kullanıyorum. ama aynı zamanda araba kullanmaya başlamış iki insanız. şu anda tecrübemiz çok farklı. böyle bir mesele için insan karısını üzer mi hiç....

Tartışmalarınız hep böyle basit sebeplerden olsun inşallah ama tabi yüzünü görmek istemiyorum diye de abartmayın bence...
Konunuza gelince bende 2003 yılından beri aktif olarak araba kullanıcısıyım uzun yolda yaptım çevremdekilerde iyi bir şöför olduğumu söyler gel gelelim nişanlımın yanında doğru dürüst araba süremem çok müdahele eder bende onu almaya gittiğim zamanlar direksiyonu ona veririm.. Gerçi ben sürekli kullandığım için ona veririm sizin içinizde ukte olduğu için istiyorsunuz..Ama sizde normalde kullanıyormuşsunuz bırakın o kullansın bu kadar takmayın kafanıza

Çok büyük bir problem değilmiş çok şükür ama sinir bozucu bir hareket..

10 gün değil ki 10 yıldır eşiniz anlamamakta ve bencillik etmekte ısrarcı..

Hele buna rağmen komşunuzun kullanmasına ben bile gıcık oldum.. :9:

Ama bunun için ( 1,5 ay önce yine 1000 kmlik yol yaptık. yol boyunca arabayı bana vermedi. o günden beri küsüz. ) 1,5 ay gibi uzun bir süre küsülmemeli, hala yüzünü bile görmek istemiyorum denilmeli yine de sanki.. :44:

olay arabayı kullanmak değil eşinin senin isteğine karşılık vermemei hemde 10 yıldır....
haklısın yani kızmakta....
ama 1,5 ay küslük uzun olmuş yaaa....
sende artık biyere giderken eşinden önce bin arabaya...
vakit kalmasın ona..

ayy dert etme canım,ne var bunda sende sonuçta kullanıyorsun işe giderken,bizde uzun yola cıkarken eşim al biraz sen kullan bende uyuyayım diyor,bende hayır co-pilotluk yapıcam sana diyorum sigarasını yakıyorum suyunu veriyorum,yanda oturmak daha keyifli sıcaklarda araba kullanmak hiç çekilmiyor

Benim eşimde çok sever araba kullanmayı ama istediğim zamanda kısada olsa verir.Bazen burda vermem dönerken veririm der,bazende hadi gel otobanın sonuna veririm der ama çok şükür seninki gibi inatta etmez.
Erkeklik gururu yapıyo sanırım,eşine sorsanız o senden çok şikayet eder ben arabayı çok kullanıyorum diye:)

bu konu bana çok tanıdık geldi.Aynı şeyleri malesef bende yaşadım..Üstelik ben evlenmeden önce arabamız vardı onu ben kullanırdım uzun yol deneyimimde çok.Bazı erkeklerin egosundan kaynaklanıyor.Benimkinin gerekçeside yers bi dururm olur sen nasıl davranacağını bilemezsin gibi laflar ederdi.bende sen hayatımda yokkende ben araba kullanıyordum derdim ama yine vermezdi.Ona senin yüzünden uzun yolda araba kullanmayı unutacam derdim.Neyse fazla uzatmayayım.sana bir öneri ben uzun yola çıkmadan eşimle pazarlık ediyorum bende kullanmayacaksam arabayı gelmiyorum dedim.Ondan sonra vermeye başladı .zaten 1-2 saat kullanıp tekrar ona geri veriyorum.Şunuda söyleyeyim uzun yolda başıma geldi bir kamyoncu peşime takıldı ve beni sürekli sıkıştırdı resmen taciz etti.neyseki eşim uyuyordu uyanık olsaydı kesin bir olay çıkardı.Uzun yolda bu tür sapıklar malesef karşına çıkabiliyor.

Araba kullanmayı bende çok seviyorum,özellikle şehirler arası.O yüzden isteğinizi saçma ve anlamsız bulmuyorum; araba kullanmak birazda merak ve ilgi meselesi.

Fakat burda eşiniz gereğinden fazla inatçılık yapmış gibi görünüyor. Ben bir çoğunun aksine size hak verdim.

Hadi geçtim araba kullanmayı;insan karısına 10 sene içinde vermez mi yahu çok istiyorsun diye...Tuhaf geldi bu tutumu.

Gerekçe olarak neyi gösteriyor peki? Savunması ne?

1,5 aydır bunun için mi küsmüsünüz:53: bence durumu fazla abartıyorsunuz bazı erkekler böyledir eşlerine arabayı vermek istemez güvenemezler :31:Benim eşimde öle mesela bizde 10 yıllık evliyiz eşim varken arabayı bana vermez uzun yolculuklarda hiç vermez gerçi ben teklif etmem uzun yolda araba kullanmayı sevmiyorum midem bulanıyor...eşim 18 yıldır araba kullanıyor ona göre ben acemiyim... sadece ben yokken acil durumlarda arabayı kullanmam için verir ben alıştım bu duruma sizde alışsanız iyi olur bence :1: Allah başka dert vermesin :34:

Son düzenleme:
1,5 aydır bunun için mi küsmüsünüz:53: bence durumu fazla abartıyorsunuz bazı erkekler böyledir eşlerine arabayı vermek istemez güvenemezler :31:Benim eşimde öle mesela bizde 10 yıllık evliyiz eşim varken arabayı bana vermez uzun yolculuklarda hiç vermez gerçi ben teklif etmem uzun yolda araba kullanmayı sevmiyorum midem bulanıyor...eşim 18 yıldır araba kullanıyor ona göre ben acemiyim... sadece ben yokken acil durumlarda arabayı kullanmam için verir ben alıştım bu duruma sizde alışsanız iyi olur bence :1: Allah başka dert vermesin :34:

Eh, bu durumda elbette bu kadar sene içinde acemi olarak kalmanız normal...

Araba kullanmak çok güzel bir duygu gerçekten, ben de 3 yıldır kullanıyorum evli değilim ama ilerde eşim bana arabayı kullandırtmazsa sinir olurum gerçekten. Peki bunları ona söylediğinizde size ne cevap verdi. Bence alınganlık değil yüzsüzlük yapın evden çıkarken çocuğunuzu ona verin anahtarı da alın oturun koltuğa ve tadını çıkarın araba sürmenin.

Back
X