Eşime çok yüz verdim.

Daha uc aylik evlisiniz coluk yok cocuk yok uc cesit yemek nedir yaa bak bunda yuz vermissiniz arada tost yapin yumurta hamburger .hrgun boyle dort dortluk yemek onunu alamazsiniz .ben duzenli yemek yapmayi cocuklar olunca yspmaya basladim

Icinden gelmiyor ise zor.. 5,5 senedir evliyim. Sicak yemek disinda herşeyi yapar. Soylemeden birde. Gerci iki cocuk ile yetisemiyorum. Cocuklar olmadan da hem okul hem is hem ev pert oluyordum. Gerci kendide 8-12 okul 16-22 is e gider yinede o saat de mutfak savas alani olur ama tertemiz ederdi. Hala oyle masallah diyeyim bundan sonra da degismez herhal

Ama annesinin evinde bir bardak su almaz kendisi. O yuzden icinden gelmedikce zor sanki.

Bence herşeyi dört dörtlük yapıp kendinizi yoracak, hasta edecğinize,moraliniz bozulup eşinizle huzursuz olacağınıza bazı şeyler de eksik olsun. Eşim dahi bana bunu dedi. 3 çesit yemek yapma 1 çeşit yap. Köpek besliyorsan yorucu yanları varsa isteyen birine ver. Evde kimsenin kullanmadığı odalar varsa kapılarını kapalı tut, gerekmedikçe o odalara girme ara sıra temizle. Pratik yemekler yapmaya çalış. Eşin bu durumda begenmezse bu kadarına yetiştim de. Kendini de evliliğini de yıpratma.

Eşiniz karnıyarık mı pişirdi ve de pilav ? Bizim ailenin erkekleri ataerkil oluyor bu durumda Karnıyarıkla pilav desek getir teli isteyelim vs . derler

Fakat eşinizin şu an psikolojisi bozulmuş biraz galiba . Belli ki sizin her sözünüzü işsiz olmasına yoruyor . Yazdıklarınızdan bunu anladım ben .

adam issiz kalmis.bir erkegin helede evli bir erkegin issiz kalmasi onda nasil bir pisikoloji olusturuyodur.....
birde adama ev isi yapmasini yuklerseniz iyice uzuluyordur ve akli sira ,yapmayarak
kendini biraz iyi hissediyordur.
bence bu acidan dusunup hic kendinizide esinizide bu zor zamanda sıkmayin.siz evde yaptiklarinizi azaltirsaniz rahaylarsiniz zaten

Benim ki de el sürmez bir işe sadece Regl döneminde süt dökmüş kedi gibi etrafimda dört dönüyorcins

Benimkide de iş yaparım ama başkaları duymasın diyoo . Her akşam çöpü hatırlatmam gerek. Bi kerede kendiliğinden koymaz . Alışırsın canım. bEn beş yılda alıştım o yedi yıldır hala alışamadı

Ben çalıştığım zamanlarda eşimin bana yardım etmesini beklemezdim.hamileyken de kendi işimi kendim hallettim. Şimdi bırak iş yapmayı biraz çocuğa baksa mutlu olurdum. Bence söylene söylene yaptırın sonu daha zor oluyor.kendinizi de eziyet etmeyin iki kişisin çalışıyorsunuz da çok dağılmaz herhalde eviniz. Yemek içinde çok çeşit yapmayın. Mutfağa sokabiliyormusunuz eşinizi bilmiyorum ama yavaş yavaş gel benim yanımda otur yemek yaparken diyin zamanla ona da yemek yaptırın

Ya benim babam bulunmaz nimetmiş şuan onu anladım. Annem üşenir yemek yapmaz temizlik yapmaz çalışmadığı halde. Babam her haftasonu mutlaka dip köşe ev temizler bir de annemden korkusuna yardımda isteyemez canım benim ya

Kendine es mi almis hizmetci mi pasam?
Yuz vermissin, calisan kadinsin tut bi temizlikci laf ederse de sen bisey yapmiyorsun ben de senin hizmetcin degilim de.
Hem birakin bu kadar mukemmel olmak zorunda degil hersey.

Benimkide yapmaz yilda bi kez makinaya camasir atar havalanir bak yardim ettim diye cekmeceden corap alir cekmeceyi dahi cekmez ben hic yardim istemedim cunku erkeklerin ev isi yapmasina sinir olurum her seyi cok uzatirlar 10 dakkalik is 1 saat surer ama derim kendi alanlarini dagitma diye ben ne zaman dagittim der iste erkekler boyle

Ben annemin evinde hiç ev işi yapmıyordum. Düğünümden dört ay önce annem ameliyat oldu, evin bütün yükü bana kaldı. Çok düzenli bir kadındır annem, onun düzenine uyarak yapmaya çalıştım işleri üzülmesin diye. Üçüncü gün ağlayarak eşimi aradım -o zaman nişanlıydık-, "Eğer senin benden istediğin evin her işini benim gördüğüm bir düzense evlenmeyelim" dedim. Annemin nekahat süresi olan o iki ay benim için kabus olmuştu resmen; her gün işten gelip yemekle, çamaşırla, bulaşıkla, temizlikle uğraşmak.

Şimdi eşimle birbirimizle geçirdiğimiz süreyi maksimize edecek şekilde hallediyoruz işleri. Akşam ben erken geldiğim için yemek işi bende; haftasonları ben eğitimde olduğum için evi o dip-köşe temizliyor. Çamaşırı kim uygunsa o hallediyor, herkes kendi ütüsünü yapıyor. Ben hep ütüsüz giyilen parçalar almaya çalışıyorum zaten

Ama herkese de der, biz bu evde birlikte yaşıyoruz, ev işi ortaktır, diye. Geçen gün "Eşine yardım ediyor musun" diye soran birine de "Yardım yok, paylaşıyoruz biz" demiş

Şimdi böyle kendimle övünmüşüm gibi olmasın, başka bir düzenin mümkün olduğunu belirtmek için yazdım sadece. Siz kendinizi paralarsanız, ille koltukları ışıldatmaya, her gün üç çeşit yemek yapmaya, ütüye, bulaşığa, sofraya koşmaya çalışırsanız destek bulamazsınız tabii. Biraz kendinizi rahatlatın; inat olsun diye değil, kendiniz için yapın bunu. Bırakın kirli tencere bir gün tezgahta kalsın, her gün çamaşır yıkanmasın, yerler bal dök yala olmasın. Kendinizi mutlu etme odaklı yaşayın eşinizin yaptığı gibi. Siz kendinize değer verdikçe o da size değer vermeye mecbur kalacak bana kalırsa.

Erkeklerde ki bu ego nolucak bilmiyorum ki. Eşlerinin her sözü batıyor bunlara. Daha çiçeği burnunda günler bugünler. Birlikte olma yardımlaşma zamanları.. Biraz da rahatlıktan. Siz yinede evi temizlemese de kıyafet bölümünü ütünüzü kendinize olan saygınızdan yapın derim ben.

Memurum oturarak çalışıyorum diye ' e sen bütün gün oturuyorsun ne yorulması' diyor.
malesef o sorunu ben de yasıyorum ev hanımı olan kayınvalide bana aman senin işin masa başı ne yorulması diyor insan sinir oluyoır o zaman. Hiç bir zaman tam anlamıyıla dinlenemiyorum kosturmaktan hem dısarda hem evde calısıyoruz biz üstelik masa bası iş dedikleri işte de kafamız yoruluyor ama anlayan kim.

Yalnız değilsin emin ol.. Benim de eşim harika bi eştir ,hayatımızda herşey yolunda ama bir tek bu yardım etmeme meselesi beni de bazen deli ediyo.. Yemekten falan zaten anlamaz (bence işine öyle geliyo babası 3 erkek kardeşi utanmasalar aşçı olucaklarmış) salata bile yapmaz.. 2,5 yıldır aynı evdeyiz toplasan benim zorumla 3-5 kere temizliğe yardım etmiştir. Zaten banyoya mutfağa elini bile sürmez. Yardım etme anlayışı süpürge tutmak yalandan bi de yemek yediğimizde tabağını bardağını toplar tezgaha koyar sanki bulaşık makinesine yerleştirmek benim işim gibi.. Bi tek hamilelik planladığımız için kedimizin tuvalet temizliklerini bi süredir üstlendi onu görev bildi çok şükür Neyse daha neler neler var yazmakla bitmez :) Bazen yorgun veya hasta olduğumda söyleniyorum temizlikçi çağır o zaman ben yapamam öyle işler falan diye atar gider yaptı bana.. Sanki temizlikçi hergün gelicek yemek yapıcak, ev toplicak, tuvalet, banyo, mutfak, çamaşır, bulaşık bize bi Katya şart yani tööbe tööbe Valla benim derdim normal ev temizliği değil onu yapmasın ama asıl zaman alan günlük düzen zaten.. Onu da yapmıyo işte napıyım.. Ben de prens diyorum artık (yapamam ben öyle işler dediya) sürekli espri yapıyorum pardon prensim siz yorduk fln gibi espri yapıyorum su bile getirse Biraz daha düzelir gibi oldu ben laf sokmaya başladıktan sonra.. Yardım lazımmı falan diye soruyo yalandan da olsa Napıyım artık diyorum yaa herkesin bi kusuru vardır benimkinin de kusuru bu olsun.. Elimden geldiğince yapıyorum ben de işte olduğu kadar ayda 1 de yardımcı alıyorum camlar koltuklar için idare etmeye çalışıyorum.. Bu işler zorla yaptırılıcak işler değil söyle söyle biyere kadar içinden gelmesi lazım anladımki.. o yüzden fazla üstüne gitmeyin bence ters de tepebilir..

bence adamı çalıştırmaya başlamak için doğru zaman olmayabilir.yani normalde iş yapan biri ise,ve şu an çalışmadığı için zorladığınızı düşünüyorsa,hani roller değişti,kadın çalışıyor,erkek ev işi yapıyor gibi,düşünüyorsa,bence iş bulana kadar bekleyin.
sonrasında tekrar iş bölümü yaparsınız.o zaman bin tepesine..
işsizlik çok berbat bir psikoloji çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…