Eşime çok yüz verdim.

Yalnız 170 m2 eve yetişiyosan helal olsun
Ben daha 90 a yetişemiyorum

Bi de şimdi cırladın cırladın
Sonra yaymaya hepten alışır
Sende her işe atlama, mükemmel olmak zorunda değil herşey
Yarın birgün hastalık olur bebek olur hiç yapamazsın, hayatı birlikte omuzlanmaya bak tek başına yazık olur sana

Keşke evlenmeden ev işleri konusuna açıklık getirseydiniz. Mesela ben sizin yaptığınızı yapamam gücüm yetmez kendime bu eziyeti layık görmem. Çünkü erkekler daha güçlüler ve ben tek başıma 170 m2 evi temizleyemem üstelik kocanızda işsizken. Yani tamam hiçbişey yapmıyor değilmiş ama burnuma şımarıklık kokusu geldi.

3 aydır niye her şeyi kendin yaptın o zaman makineye çamaşır atma kıyafet siz bırak
Yemeginizi yedikten sonra mutfağı oldugu gibi bırak
Akşamları is yapma otur tv izle
Bak nasıl pes edecek ama sakın kavga etme çok yorgun olduğunu bahane et

Carladim olmadi guzellikle soyledim olmadi. Evet haklisin diyor ama dedim ya iki tabak sudan gecilip oraya konulunca o saniyor ki yardim ettim. E ben dana yardim ediyorum ya diyor. Zaten 2 sene dusunmuyorum suan birde cocuk olsa kesin bunalim

Ayrıca şunu unutma kendini ne kadar paralarsan o kadar kıymetin bilinmiyor şekil a örnek : sen

Carladim olmadi guzellikle soyledim olmadi. Evet haklisin diyor ama dedim ya iki tabak sudan gecilip oraya konulunca o saniyor ki yardim ettim. E ben dana yardim ediyorum ya diyor. Zaten 2 sene dusunmuyorum suan birde cocuk olsa kesin bunalim
Sende onun kadarını yap
Kalan işi gözüyle görsün
Ütüsüz gömlek, yıkanmamış çamaşır, kirli bulaşıklar, toz uçuşan yerler, yemek pişmeyen mutfak..
Sorarsa e ne var bende bulaşıkları akıttım ya dersin, tost yaptım fena mı dersin : )

Bugunden itibaren böyle.

Aslinda esim çok iyi cok dusunceli de neden bu konuda anlamıyor beni bilmiyorum. Yapicam mecbur keske bizi bu duruma getirmeseydi. Hiç ugrasasim yok. Uykum var :)

Aslinda esim çok iyi cok dusunceli de neden bu konuda anlamıyor beni bilmiyorum. Yapicam mecbur keske bizi bu duruma getirmeseydi. Hiç ugrasasim yok. Uykum var :)
Çünkü bencil
Kendini daha çok önemsiyo
Yoksa gayet anlıyordur ne kadar çok işin olduğunu
Ama madem sen yapıyosun hiç kendimi yormayayım diyo, iki bulaşık akıtayım da kızmasın diyo

1 haftadır çalışmıyor. iş arıyor.
İşin sırrı burada.

Şimdiye kadar paşalar gibi yaşatmışsınız beyimizi, çalışmadığı için baskılamaya başladığınızı düşünüyordur artık.

Çalışmıyorsam da evin erkeği benim modumda.

İnatlasıp catışarak çözülmüyor malesef.. Deneyımıme dayanarak calışıyorum ve evın eşimin hatta aıle ilişkilerını duzene koymanın sorumluluguna kadar.. Ama kavga gurultuyle olmuyor. yardımcı almak zorunda kldım fakat 2 hafta bır.. Şimdi haftada bır esımle yapıyoruz:) o süpüruyor bn sılıyorum konustuk duzene oturttuk..bırlik olmak zorundayız. Mesela o pc oynamasn yardm etsın sonra oynasın en fazla 1 saat zaten.. Dahıl edın esınızı

Evde yemekleri ve temiizliği yetiştirmeyin bi süre.Bi süre çok dandirik şeyler yedirin çok yorgundum elli tane işim vardı diyin.Ertesi hafta yemek olsun ama temiz kıyafeti olmasın.Her işe yetişemediğinizi gördüğü zaman mecburen bıktığı yerde yapıcak.Erkekller düzen seviyor kim ne derrse desin.Ve o düzeni bulamayınca mecburen el atıcaklar.Herşeye koşturmayın. Ama bunu yapmicam diye söylemeyin inat olarak algılamasın gerçekten yetişemediğinizi yetemediğinizi düşündürmeyi sağlamalısınız.

Ben hep soyledim yardim et dedim. Yetemiyorum dedim. Evim cok buyuk ve esyalarim hep beyaz. Goruyor halimi gercekten nefes nefese kaliyorum. Ki ben böyle büyüdüm. Benim babam yemekte yapar temizlikte hic gocunmaz. Dun aksam cok gec geldik eve 4 saatle ise gittim. Bugunde karniyarik cekmis cani bende e bari çamaşırları topla deyince gözüne batiyorum falan diyor.

Bencil kocayla uğraşmak çok zor işte.
Niyeti olsa o karnıyarığın tarifini netten öğrenir sana hoşluk olsun diye yapardı zaten.

Bir süre işi gücü boşlayacaksın. Yapacak başka şey yok.

Aslında kendi kendinin gözüne batıyor.
Şöyle ki işsizlik çok çok kötü bir psikoloji. Diğer insanların dediği batmıyor ama insan kendi kendine batıyor. Diğer insanlar ne dese insan kendi kafasında oraya çekiyor.

Şimdi adam iş bulana kadar ılımlı olun derim. Adam kafasında zaten ev reisliğini ev geçindirme vasfını tehlikede gördüğü için ona kadın işi olarak görülen ev işlerini yüklemeniz gururunu incitebilir. Adamı üzmeden konuşmak cidden çok zor, ne deseniz farklı yerlere çekip alınabilir. Güzelce, sevgilim sen de çalışan bir insansın , ben de. Ev de ikimizin evi. Ben çok yoruluyorum, neden ev işlerine ortak olmuyorsun? diyebilirsiniz.

İş bulduktan sonra saha serbest , senin k.çını toplamak zorunda değilim diyin:)) Hiçbir iş yapmayın kendi gömleğini kendi ütülesin bir zahmet.

Dediğim gibi konuşun ama çok kibarca ve ışımlı , üstüne düşmeden. Hele bir işe girsin camları sildirirsiniz:))))

Son düzenleme:

sanırım çoğu evliligin ilk zamanları böyle sorunlar oluyor bende hiç cicim ayı hatırlamıyorum hep tartışma kavga hatırlıyorum
170 de çok büyük ne gerek var o kadar büyük eve benim kendi evimde dubleks 165 terası merası işkence gerçekten niyi evde eşin konuyu tam okumadım ama benimde öyle öküz bi kocam vardı şimdi ben hiçç bir şey demeden akşam masayı topluyor sabah kahvaltıyı hazırlıyo zaman aldı biraz ama oldu

Bende yeni evliyken aynı şeyleri yaşadım.ikimizde çalışıyorduk.6 da eve geliyordum sabah giderken heryeri topluyordun.işten gelince yemek vs diğer işler.eşim hiçbişeye yardım etmiyordu.çok zoruma gidiyordu.sadece market alışverişi vs hallediyordu.ee ben naptım.işten çıkma durumum vardı birlikte karar verdik ve çıktım.başkada iş aramadım şimdi evimdeyim her işimi yapıyorum mis gibi :)) streste olmuyorum.oysaki çalışma imkanım vardı.kendi kaybetti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…