• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esime ev isini zorla yaptiriyorum artik..sinir oldumm

bende teşekkür ederim güzel temennin için .fakat canım diyeceğim şu ki fevri olma ,benim ilk mesajdaki üslubumun nedeni senin ilk yazdığın mesaj ve konu başlığın ,kocana sinir olma ,onların yapısı bu ,ancak onu ortalığı fazla dağıtmaması konusunda uyarsaydın keşke ,evi temileme mecburiyetinde bırakacak konuma düşürmeseydin ,ben fikrimi belirttim sadece ,kötü bişey söylediğimi düşünmüyorum ,üşengeç de demedim ayrıca ,yeni gençlik nazlı dedim ,muhtemelen 20 li yaşlardasın,öyle olduğunu düşündüm.

Simdi evi temizleme mecburiyetine birakacak konuma mi dusurmus oldum. Suclu ben oldum yani.
Yapmayin ya erkekleri bu kadar tepenize cikarmayin. O evde kimler yasiyorsa o evi onlar temizler. Ben oyle bilirim
Neyse daha yazmayacagim hayata bakis acimiz fln cooooooook farkli size hayatta basarilar.............

ben ev hanımıyım,haliyle işleri ben yaparım ama çocuklarıma hep söylüyorum eşiniz çalışırsa hayat müşterektir,ev işini de birlikte yapmalısınız.hem dışarda,hem ev de ortak çalışmalısınız:34:

Mutlu sooon...

Sevindim canım ama yinede evinize bir yardımcı almayı düşünün.

KAdın da erkek de çalışıyorsa,ev işini erkek yapmaz mantığını hatta bunu bir kadının savunmasını anlamıyorum.
Bu alışkanlığ, bu önemli görevi anneler oğullarına küçük yaşlarda öğretmez, vermezse bu saatten sonra eşilerimizi alıp karşımıza onlarla konuşmak ne kadar etkili olablir ki?

Çok sevdiğim bir ablam var annemin arkadaşı bir oğlu bir kızı var. Evlendiler. Kızı da gelini de çalışıyor. Bir gün kızının evine gittiğinde damadı diyor ki eşine hadi siz mutfağa geçin bir kahve için ben yerleri süpürücem. Bizim abla büyük şok yaşıyor olmaz ben süpürcem hayatta süpürtmem gibi. Adam diyor ki ya bu benim işim hep ben süpürürüm. Ablamız kızını bir paylaıyor ben böyle mi öğrettim adama niye iş yaptırıyosun diye. O sinirle geldi bize anlattı.

Aradan zaman geçiyor. Oğlunun evine kalmaya gidiyor. Bir bakıyor gelin yer süpürürken bu sefer de oğlu eline toz bezi almış. Kızının evinde damadı iş yapıyor diye duyduğu utanç oğlunun evinde sinir ve nefrete dönüşüyor. Oğlunu çekiyor kenara napıyorsun sen diye. oğlan da anne ikimiz de çalışıp yoruluyoruz sanane diye tersliyor.

Sonra bize geldi ağlıyor ben ne biçim çocuk yetiştirmişim diye. Valla dedim ki abla sen mikemmel çocuklar yetiştirmişsin gurur duy. İkisi de ideal evlilik yapmış. Ben hayran hayran dinledim. :nazar:
Bencede mukemmel cocuklar yetistirmis :) insallah bende boyle cocuklar yetiştireceğim...
Bak güzelimle başlamanızı bir kenara bırakarak cevap vermek istiyorum.

Kesinlikle burada herkes düşüncesini saygı çerçevesinde belirtmekte özgür. O konuda sizinle hemfikirim. Konu sahibinin adına cevap veremem dediklerinize, ama kendi adıma şöyle söyleyebilirim ki benim bu siteye girmekteki amacım kesinlikle "tartışma ortamı" yaratmak. Ama tartışma=kavga gibi değil de, tartışma=kadınlar olarak farklı fikirlerin varlığını kabul edebilecek seviyeye gelmemiz, bunlara saygı duymamız ve bunlara daha ılımlı yaklaşabilmek adına farklı fikirlerin daha çok birbiriyle konuşması, sorunlara akılcı çözümler bulunması gibi tanımlayabilirim kendimce. İşte bu sebeplerle de sizin ilk mesajınıza cevap verdim. Kavga etmek değil, tartışmak adına. Çünkü farklı fikirler de olacak ki daha doğru bir noktaya varabilelim kadınlar olarak. Sadece dert yanıp ah vah etmek herhangi bir şeyi çözmezmiş gibi geliyor bana.

Kendi adıma cevap verdikten sonra bir de sizin yazdığınıza değinecek olursam ilk mesajınız gerçekten rahatsız edici, kusura bakmayın. Siz tam bir kadın değilsiniz, bana bakın ben her şeyi halledebiliyorum, beceriksizler sizi! gibi bir mesaj algılanıyor yazdıklarınızdan. Tabi bu algılama sizinle fikri bir olmayanların algısı. O yüzden bizi anlamanız da biraz zor. Sadece tepkilerinde belki de haklılardır diye düşünmenizi rica ediyorum sizden, o kadar.

Oyle dusunmezler canim.
Ben usengec bir kadin olarak onun mukemmel has kadinligi karsisinda hic bir yorum yapmayacagim . Kendisi kadinligi = ev isi yapmak. Olarak algılıyor olabilir ama benim hayat tarzima dupeduz ters bir dusunce bu. O yuzden yorum yapmiyorum artk

Mutlu sooon...

Sevindim canım ama yinede evinize bir yardımcı almayı düşünün.
Ara sira alacagim zaten canim meselA BAHAR Temizligi icin alacagim bir gun.

KAdın da erkek de çalışıyorsa,ev işini erkek yapmaz mantığını hatta bunu bir kadının savunmasını anlamıyorum.
Bu alışkanlığ, bu önemli görevi anneler oğullarına küçük yaşlarda öğretmez, vermezse bu saatten sonra eşilerimizi alıp karşımıza onlarla konuşmak ne kadar etkili olablir ki?
Canim maalesef kadinlar kendi degerlerini bilmiyorlar. Kocaya is yaptirmamak mukemmel kadınlık , ondan yardımcısı olmasini bekledim diye bende usengec oldum . Bisey demiyorum.

Benimde merak ettigim konu şu ; esiniz sizi hem hamile halinizle iste calistiriyo hem cocugunuz var hem her ise siz bakiyosunuz ve esiniz ayaklarini uzatip yatiyo...
Ya esiniz size nasil kiyabiliyor nasil hic acimiyor . Esiniz sizi hic mi sevmiyor........

ilahi çok güldürdün beni ,hamilelik bir hastalık değildir,günlük işlerini yapabilirsin ,çalışmak ta dahil,17 yıllık mesleğimi hamile kaldım diye bırakacak değilim ,sosyal haklarım var ,ayrıca boşver sen beni ,sen evine eşine odaklan ,sanırım deylayt haklı ,burada farklı fikirleri ele alarak bu konular üzerinde tartışmak biraz zor,hemen herkes olayı kendi safına çekiyor ,neyse ben çıkayımda temizlik yapayım :)

Ara sira alacagim zaten canim meselA BAHAR Temizligi icin alacagim bir gun.

Canim maalesef kadinlar kendi degerlerini bilmiyorlar. Kocaya is yaptirmamak mukemmel kadınlık , ondan yardımcısı olmasini bekledim diye bende usengec oldum . Bisey demiyorum.

Canım takma sen bunun hiçbir yerde yeri yok bunu savunan neye göre bunu dayatıyor ki sana? Hangi ahlak veya din kurallına göre? Mesela..

Back
X