• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Kizlar merhaba,

Maddi sikintilardan sonra feraha ciktik, cok sukur bende bugun malum makyaj malzemeleri satan magazadan indirim sebebi ile eksiklerimi alip 180 tl kadar harcama yaptim.

7 yillik evlilik hayatimda ilkti bu. Her zaman hesabimi kitabimi bildim esimi hicbir zaman ne kiyafet ne baska birsey icin sikintiya sokmadim ama hataymis bu. Evlenmeden once susune pusune dikkat eden birisiyim evlendikten sonra da devam etti bu ama sikintilardan dolayi alisverislere ve kuaför lere dikkat ettim hep.

Eve geldim esim harcayacagimi biliyordu. Pazar gunu evlilik yildonumumuz direkt bana bilmem ne otelde rez.yapmis onu iptal ederim demekle basladi, bende gecmis borclardan parmagimda alyansim bile kalmadi onlara sayarsin dedim. Cok alindim. Hicmi aciman yok senin dedi, ki 20 tl nin bile hesabini yaparsin disarida yiyecek olsak bazen aldirtmaz eve alisveris yaparsin dedi.

Bende dedimki zaten hesabimi kitabimi bildim simdiye kadar bana boyle soylemen agrima gitti dedim. Hani surekli harcama yapan bi kadin olsam neyse. Tabi benim sesim cok yukseldi. Cunku ortada maddi ile ilgili bir sorun yok.

Sana ayda bir kere sac boyatan her hafta manikur pedikure giden fonsuz dışarı cikmayan kadin lazim dedim.

Cok zoruma gitti bu lafi hicmi aciman yoktan kastin ne diyorum neymis efendim 2 parca seye okadar parami verilirmis, 10 parca sey aldim ben 2 parca olsa ne farkedecek ki. Ben al diyorum sana alma demiyorumki diyor bu sefer de.

Takmaaaaa...biz sucluyuz...alîştiriyoruz.sakinlesince dip boya 100 tl - agda 100 tl - kaş biyik 25/30 tl...3/5 gunde bir fön 10 tl - normal sac boyasi sariysa 250 tl- 1 paket sigara 10 tl - manikur-pedikur 50 tl -aylik temizlige gelene 140 tl ...diye yaz alt alta topla...evde ne kadar tasarruf ettigini görsun...bir daha konusmaz...ustelik o 10 kalem şeyi kac ay kullanacagini da söyle...maliyeti bölsun...ikna olur bir daha konuşmaz...tecrubeyle sabit...

Evet bende bir seferde yapmam bu alisverisi bi kac defada alırım alıştırarak. Ama oh olsun iyi yapmışsın vallahi. Hem bakımlı kadın istiyorlar. Hem bakım malzemesi alınca laf ediyorlar. Yok o para verilirmiymiş. O zaman gidip 5 10 liralık merdiven altı alıp. Kanser mi olalim yada başka bi hastalık. Yani gercekten bu konuda çok kızıyorum...

Ben çalışan bir bayanın bir kere de 180tl vermem makyaj malzemesine ihtiyaclarimi aylara bolerim öyle alırım tabi bu kişiye Gore değişir ama eşim de kendine 180tl lik bu tarz birşey alsa kizarim .zaten calismiyorsunuz bir kalem bir allık bir parlatici işinizi girmeye yeter artar bile 180lira belki de bir aylık ev masrafiniz

Kizlar merhaba,

Maddi sikintilardan sonra feraha ciktik, cok sukur bende bugun malum makyaj malzemeleri satan magazadan indirim sebebi ile eksiklerimi alip 180 tl kadar harcama yaptim.

7 yillik evlilik hayatimda ilkti bu. Her zaman hesabimi kitabimi bildim esimi hicbir zaman ne kiyafet ne baska birsey icin sikintiya sokmadim ama hataymis bu. Evlenmeden once susune pusune dikkat eden birisiyim evlendikten sonra da devam etti bu ama sikintilardan dolayi alisverislere ve kuaför lere dikkat ettim hep.

Eve geldim esim harcayacagimi biliyordu. Pazar gunu evlilik yildonumumuz direkt bana bilmem ne otelde rez.yapmis onu iptal ederim demekle basladi, bende gecmis borclardan parmagimda alyansim bile kalmadi onlara sayarsin dedim. Cok alindim. Hicmi aciman yok senin dedi, ki 20 tl nin bile hesabini yaparsin disarida yiyecek olsak bazen aldirtmaz eve alisveris yaparsin dedi.

Bende dedimki zaten hesabimi kitabimi bildim simdiye kadar bana boyle soylemen agrima gitti dedim. Hani surekli harcama yapan bi kadin olsam neyse. Tabi benim sesim cok yukseldi. Cunku ortada maddi ile ilgili bir sorun yok.

Sana ayda bir kere sac boyatan her hafta manikur pedikure giden fonsuz dışarı cikmayan kadin lazim dedim.

Cok zoruma gitti bu lafi hicmi aciman yoktan kastin ne diyorum neymis efendim 2 parca seye okadar parami verilirmis, 10 parca sey aldim ben 2 parca olsa ne farkedecek ki. Ben al diyorum sana alma demiyorumki diyor bu sefer de.

180 lira çok değil az bile yıllardır yapmıyorsan, demekki bundan sonra her ay bişeyler alcaksın, toplu olunca gözüne batmış demekki, asıl onun yaptığı acımasızca olmuş, yıldönümü planını iptal etmek falan...

Bi anda aldığın için kızmş olabilirdi yavaş yavaş alıştırsaydın sıkntı olmzdı sanrım

Ben makyaj yapmıyorum ama bazen gidip alıyorum kadınım sonuçta canım çekiyor :KK51:
Eşiniz cok bencil ama işte başından beri öyle alıstırmışsın :KK12:

Aman yaa erkeklere göre çok gereksiz ,hiç aldıklarını gösterme bundan sonra ,hayatım şu kadar şahsi harcama yaptım de geç ,ayrıntı verince kafasına yatmamıştır yapılan harcama,yoksa giden para değil de aldıkların gereksizdir onun gözünde

Ben bi seferde 180liralık makyaj alışverişi yapmam sanırım...
Ama siz şöyle anlattığınıza göre kendinizi ödüllendirmiş ve bunu da haketmişsiniz bence..
Ayıp etmiş o yüzden, kırmasaydı keşke..

Bende ilk kez aldim almaz olaydim ama ohh iyi yaptim :(

Takmaaaaa...biz sucluyuz...alîştiriyoruz.sakinlesince dip boya 100 tl - agda 100 tl - kaş biyik 25/30 tl...3/5 gunde bir fön 10 tl - normal sac boyasi sariysa 250 tl- 1 paket sigara 10 tl - manikur-pedikur 50 tl -aylik temizlige gelene 140 tl ...diye yaz alt alta topla...evde ne kadar tasarruf ettigini görsun...bir daha konusmaz...ustelik o 10 kalem şeyi kac ay kullanacagini da söyle...maliyeti bölsun...ikna olur bir daha konuşmaz...tecrubeyle sabit...

Onceden bittikce aliyordum 1-2 tanesi indirimdeyken bitmeden aldim. Almadiklarima saysin. Gelin oldumda donattilar sanki. Dogum yaptım ozaman bile birsey gormedim.

Back
X