• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

Tabi iyi yaptın kız :) insan kendini şımartmalı bazen ,ben mesela hiç değilse ufak bir nemlendirici parlatıcı bir şey alsam arada mutlu oluyorum :) böyle küçük kişisel kozmetik ürünler yani

Iste bu yüzden kadin da çalışmalı. Kendine ait geliri olmali. Sonra aldigimiz iki parca makyaj malzemesi bile lâf edilir böyle.
Ben bunu doğru bulmuyorum açıkcası.
Kadın da çalışınca 'kendine ait geliri' oluyorsa, sadece erkek çalıştığında da o gelir erkeğe ait mi oluyor.
Evlilikte senin benim ayrımı olmamalı.

eşinizi alıp gideydiniz keşke indirim olan kozmetik mağazasına kadınların çılgın gibi rafları boşaltmasını kendi görseydi tek benim karım alışveriş yapmıyor deseydi.öyle kadınlar var ki ayranı yok içmeye 180 tl ye sadece fondoten alan ithal markalardan .üstelik sizi de tanıyor anlattığınıza göre gereksiz yere para harcamayacağınızı biliyor.karım harcadıysa vardır bir bildiği demesi lazımdı ama alışmayınca tepki vermiş ,sonra oda pişman olmuştur,zamanla alışır.

Ben çalışan bir bayanın bir kere de 180tl vermem makyaj malzemesine ihtiyaclarimi aylara bolerim öyle alırım tabi bu kişiye Gore değişir ama eşim de kendine 180tl lik bu tarz birşey alsa kizarim .zaten calismiyorsunuz bir kalem bir allık bir parlatici işinizi girmeye yeter artar bile 180lira belki de bir aylık ev masrafiniz

Evet ama suan durumumu kesinlikle zorlamaz cok sukur eliniz ferahladi ki ben alyansimi bile satmistim. Geçen senemi evdeyim diye montsuz bile gecirdim okadar yani.

Ha aylarca tek parça almışsin ha tek sefer ne farkı var ki. Giden para aynı sonuçta.
Ben de toplu alırım 3-4 ayda bir. Her ay her ay oraya gidemem yani. Tabi benimki baba parası, harcamasi kolay:confused:

180 lira çok değil az bile yıllardır yapmıyorsan, demekki bundan sonra her ay bişeyler alcaksın, toplu olunca gözüne batmış demekki, asıl onun yaptığı acımasızca olmuş, yıldönümü planını iptal etmek falan...

Bide al ben sana al denedimki diyor gelde cildirma

Tamam biraz fazla ama eşinde ayıp etmiş sizde yemeğe gitmeyin onu ona sayarsın artık diyin

Disarda bakımlı kadınları görünce bakmaktan geri durmazlar sen kendine bakinca masraf olur gereksiz olur

Ben bunu doğru bulmuyorum açıkcası.
Kadın da çalışınca 'kendine ait geliri' oluyorsa, sadece erkek çalıştığında da o gelir erkeğe ait mi oluyor.
Evlilikte senin benim ayrımı olmamalı.

Bizde boyle bir ayrim yok hic. Ben normalde calisiyorum oglum oldu oyuzden evdeyim. Birde bir oturdum ailesiyle. Sayemde ev aldik. Bunuda cok iyi biliyor kendisi.

eşinizi alıp gideydiniz keşke indirim olan kozmetik mağazasına kadınların çılgın gibi rafları boşaltmasını kendi görseydi tek benim karım alışveriş yapmıyor deseydi.öyle kadınlar var ki ayranı yok içmeye 180 tl ye sadece fondoten alan ithal markalardan .üstelik sizi de tanıyor anlattığınıza göre gereksiz yere para harcamayacağınızı biliyor.karım harcadıysa vardır bir bildiği demesi lazımdı ama alışmayınca tepki vermiş ,sonra oda pişman olmuştur,zamanla alışır.

Iste bana koyanda bu. Bildigi halde lafini etti bide sonradan al ben bisey demedimki diyor

Ilk olarak güle güle kullan. Vallah bendd kendime makyaj alinca kendimi bir ferah hissediyorum mutlu oluyorum. Esini alistirmissin hesaba kitaba dikkat etmeye simdi de böyle tavir yapiyor. Hem erkekler nerden bilecek rimelin farin fiyati onlara göre cok. Aslinda banada cok geldi 180 tl ama uzun zamandan beri almadiysan normal bu fiyat bide maddi sikintiniz yokmus kafan rahat olsun bacim

Kizlar merhaba,

Maddi sikintilardan sonra feraha ciktik, cok sukur bende bugun malum makyaj malzemeleri satan magazadan indirim sebebi ile eksiklerimi alip 180 tl kadar harcama yaptim.

7 yillik evlilik hayatimda ilkti bu. Her zaman hesabimi kitabimi bildim esimi hicbir zaman ne kiyafet ne baska birsey icin sikintiya sokmadim ama hataymis bu. Evlenmeden once susune pusune dikkat eden birisiyim evlendikten sonra da devam etti bu ama sikintilardan dolayi alisverislere ve kuaför lere dikkat ettim hep.

Eve geldim esim harcayacagimi biliyordu. Pazar gunu evlilik yildonumumuz direkt bana bilmem ne otelde rez.yapmis onu iptal ederim demekle basladi, bende gecmis borclardan parmagimda alyansim bile kalmadi onlara sayarsin dedim. Cok alindim. Hicmi aciman yok senin dedi, ki 20 tl nin bile hesabini yaparsin disarida yiyecek olsak bazen aldirtmaz eve alisveris yaparsin dedi.

Bende dedimki zaten hesabimi kitabimi bildim simdiye kadar bana boyle soylemen agrima gitti dedim. Hani surekli harcama yapan bi kadin olsam neyse. Tabi benim sesim cok yukseldi. Cunku ortada maddi ile ilgili bir sorun yok.

Sana ayda bir kere sac boyatan her hafta manikur pedikure giden fonsuz dışarı cikmayan kadin lazim dedim.

Cok zoruma gitti bu lafi hicmi aciman yoktan kastin ne diyorum neymis efendim 2 parca seye okadar parami verilirmis, 10 parca sey aldim ben 2 parca olsa ne farkedecek ki. Ben al diyorum sana alma demiyorumki diyor bu sefer de.

Yurt disinda yasiyoruz. 3 gun evvel tek seferde bir cantaya 1200 euro verdirdim esime. Bu meblaga bir aylik ev kiramiz. Her zaman yapilan sey degil, bunun bilinciyle o bana boyle bir jest yapti; bunun bilinciyle ben de jesti karsisinda baska alacaklarimi erteledim.
Hayat boyle bir sey.
Esinizle onceden istisare yapsaydiniz keske. "Canim benim ihtiyaclarim su kadar, uygun muyuz" diye tatli dille yaklassaydiniz. belki daha az kirici olurdu surec. "hic mi aciman yok" cumlesi esinizin aslinda size cok sey yapmak isteyip de imkanlarinin yetismemesinin bir cigligi olabilir.

Adam birden şok olmuştur

Ben bile çok diye düşündüm

Sonra bugün o indirim olan mağazaya ben de girdim şampuan alacaktım bir de yüz temizleyici

Kadınlar sepet sepet almıştı

Normalde makyaj yapmam ama pastel 55 ruj gelmiş lisede kullanırdık nostalji yapıp aldım

Yüz temizleyici bir de numune boyunda şampuan alıp 27 tl verdim

Sonra gereksiz mi acaba aldıklarım diye düşündüm sonra eşimle buluştuk o yemek yedi 30 tl verdi

Akşama tekrar acıkmıştı benim aldıklarım aylarca gidecek

Yine de bölerek almak iyi göze görünmüyor insanın içine dokunmuyor

Çalışırken yaptığım makyaj harcamaları kocadan almak zor bebeğim doğsun çalışıp alacağım

Back
X