• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

Ben bunu doğru bulmuyorum açıkcası.
Kadın da çalışınca 'kendine ait geliri' oluyorsa, sadece erkek çalıştığında da o gelir erkeğe ait mi oluyor.
Evlilikte senin benim ayrımı olmamalı.

Orasi öyle ama böyle yapan erkekler karşısında calismak sart. Iki laf söyleyince ben kazanıyorum triplerine girenler de var. Sanki lütfedermis gibi verenler.

[QUOTE="The ilknur, post: 48452419, member: 735290"

Böyle insanlar bu zamanda var mı diyordum ben de hala varmış demek ki :işsiz:[/QUOTE]
Çok nostaljik demi.:KK14:

Biraz huy olarak kendi esime benzettim.Al diyorum sana alma diyen mi var der ama yine yapacagini yapar.

180tl de çokmuş diyenler nerede yaşıyor bilemedim.
Bi fondöten bİ allık rimel ruj alsan bi de saç kremi filan o kadar eder zaten.
Konu sahibi sefan olsun hiç de çok değil bir tek fondötene o parayı veren kadınlar var.
Güle güle kullan kocayı da takma hiç.

bır aylık ev masrafı 180 tlmı sız nerde yaşıyorsunuz .100 tl bir tatlı yemege cıktınmı gıdıyor
ev harcligi olarak dedim bakkal parası.size Gore bir tatlı 100lira olabilir konuyu okuduysaniz durumları kötü old için alyansini bile satmak zorunda kalmış varken 1000lira bile harcamak birgün de problem değildir yoksa 5lira bile çoktur

Ay sonunu zor getiren o kadar insan var ki...
yola para vermeyeyim diyerek yaz kış 100 lira için ekstra 2 saat daha yürüyerek işe gidenler biliyorum.

Sizin o parayla aldıgınız o birden fazla parçayı degil, ufacık birşeyin ödemesini yaparken 100 liranın üstünü almayanlar da gördüm -ki bu görgüsüzlüktür-

Keşke herkes ihtiyaçları dogrultusunda istedigini alabilse ancak maalesef hayat adaletli degil.

180 lirayı eğer o an gerekli gördü iseniz ve bunu karşılayabilecek bütçeniz var ise ne aldıgınız farketmez.
Otelde rezervasyon yapacak maddi durumdaki adamın, eşinin o kadarlık makyaj harcamasını çok görmeye hakkı yoktur.

Hadi ona önemsiz gereksiz bir harcama geldi, patavatsızlık etti diyelim. Bir de özür dilemeyip surat asıp gitmek nedir yahu?
Siz nasıl hazmediyorsunuz?
Çok yüz vermişsiniz.

Evet benide cok sasirtti boyle bi tepki beklemiyordum. Dediklerinizi bende yasadim 8 senelik evlilik hayatimda. Arkadaslarimin bir kahve icelim tekliflerini reddettim hep cogu zaman cebimde bir minibuse verecek param olmadi. Ama insan bu istiyor, yeni evli oldugum zananlaru bile boyle gecirdim hep. Biraz feraha kavusmusum evet cok alistirmisim. Benim 2.bir cantam yok mesela yavas yavaş almaya basliyorum.

Canim cogu erkege gore sac boyasi makyaj parasi fuzuli harcama esim de diyo su saca verdiqin paraya aciyorum ama eglenmeye cikalim 1 milyar para harcasak hic takmaz eglendik harcadik der bi keresinde cit cit alcam diye bi suru kavga etmistik o parayi vermem elin sacina diye sonuc olarak ben gene aldim o citciti ama ne badireler atlattik:) hic kafana takma valla mecbur vereceek konussun dursun kendine bakmassanda laf edecek en iyisi al oyle laf etsin

Yillardir calisiyorum. Deli gibi susleniyorum. Her seyin kalitelisini aliyorum. Iyi de kazaniyorum.
Tek seferde 180 tl kozmetige vermedim!
Bu ev hanimlarinin oohh sefam olsun modunu da anlamiyorum..

1.5 yildir ev hanimiyim. 8 senedir yeri geldi sabah 7 aksam 11 calistim. Yeri geldi pazar gunu tatil yapmadan haftaya calismaya devam ettim. 8 senedir sadece 5 gun tatil yaptim. Yillik izinlerimin cogunu para olarak istedim isyerimden, izin kullanmadim. Pardom sefam olsun derken neyi kastedmistiniz????

İyi Bir fondöten 170 tl dersek (örn. Lancome) aldıkların çok abartılı bir rakam değil...

Eşin (doğal olarak) bu tarz şeylerin piyasasını bilmediği için tepki vermiş olabilir... Uzun süreli ürünler olduğunu açıklasaydın keşke, yada eşinle birlikte gidip alsaydın o zaman bir şey demez alırdı eminim...

Bildigi halde tepkisi sasirtti beni zaten ilk kez aldigim seyler degil cunku bu sefer toplu olarak aldim sadece

Ben yaptığınız harcamaya ya da esinizin kızmasına takılmadim. Olabilir. Normal.
Ama eşiniz bir de "sana ceza veriyor gibi" rezervasyon u iptal edeyim diye tehdit etmiş ya.. en sinir bozucu kısım bu. Ben gitmezdim bu lafın üzerine...

Gitmeyecegim gercekten. Napayim ben evlilik yemegini böyle laf ettikten sonra

Siz vermediniz, çalıştınız ama kıyamadınız. ya da başka öncelikleriniz vardı.
Ama konusahibi bunu gerekli görmüş vermiş, artık böyle bir bütcesi de var. Sefasını da sürer, bundan bize ne?

Yıllarca çalışmanız size nasıl bir üstünlük saglıyor ki herhangi bir ev hanımının alışverisini bu şekilde eleştirebilme hakkını buluyorsunuz?

Eger temizlik icin ayrı, cocuk bakımı için ayrı, yemek için ayrı çalışan alsalardı o kadının maaşının bir memur kadar olması beklenirdi zaten.

Ev hanımları çalışmıyor degildir, ücretlendirilmeyen emekleri vardır.

Siz emeginizi patronunuza satıyor bunun karşılıgında da maaş alıyorsunuz. Aranızdaki tek fark bu.

Ayrıca deli gibi süslenmekten ve her şeyin kalitelisinden kastınız nedir bilmiyorum ama bir parfüm bile 300 lira iken söyledikleriniz komik duruyor.

Ev hanimi diye kastettikleri ki 1.5yildir ev hanimiyim ben. Kuzenlerim ev hanimiydi simdiye kadar 1 gun bile calismis degiller ki bayanin kastettigi buysa madem ki kiyaslamak istiyorsun bana gore daha cok luks yasiyorlar gercekten.

Bende calismiyorum su an esim calisiyor. Bende para harciyorum elbet kendime üst basda aliyorum her ay .bir kac parca makyaj da alirim ara sira . Ev hanimiyim bir kac sene sonra bende calisacagim yani. Ben daha öncede calistim degisik isler yaptim. Ve en zoru gercekten kendi evinlen kendi cocugunlan ilgilenmek. Bunun karsiligi parayla ödenemez zaten. Disarda calismak cocuk bakmak ev hanimi olmaktan cok cok daha kolay

Kesinlikle. Bende 1.5 yildir evdeyim. Oglumla ilgileniyorum calismak daha kolaymis oyle dusunuyorum simdi.

İşte alıştırmamışsın adamı çok geliyor gözüne. Ayda 500 tl kozmetiğe veren biri olsaydın "oo bu ay kardayız" derdi. Bunlara öyleleri lazım.

Hee soyluyorumda ben napim hic isim olmaz oyle kadinla diyo da yolda gorse okuz gibi bakarlar

Mevzu makyaj malzemesine verilen 180tl'den çok yıllarca tasarruf yapmış, maddi sıkıntı nedeniyle eşine yük olmaya kıyamamış kadının. Bir kez fazla para harcadı diye laf yemesi. Üstelik ortada maddi sıkıntı da yokken. Karıma feda olsun demesi gerekirken..

Okuz iste okuzzzzz aynen durumumu cok güzel anlatmissiniz. Konu nasil calisan kadin calismayan kadina geldi orasida ayri..

180 lira kozmetige fazla diyenler nerden bu kadar ucuz ve kalitelisini buluyolar soyleseler biz de alsak:) en son bayramda, %50 indirimde ustelik, 200 liralik alisveris yaptim.

Bende mayis ayinda gitmistim tam 5 ay oluyor
Evlenmeden önce ayda 2 kez giderdim ya annemle ya arkadaşlarla ilk defa bu kadar mahrum kaldım hamileligimi atlatayim ben de kızımla giderim artık :KK73:Şimdi karnım da çıktığı için ağrılarım oluyor ağda için kuaföre gidicem Bitanem dedim orda gizli kamera kullaniyolarsa nasil bu kadar rahat olup soyunursun oralarda diye bir süre konuşmasını dinledim acayip sinirlendi bu kadar tahmin etmiyordum...O zaman sen yaparsın ağda yapacak kimse yok dedim :süslü:

Back
X