• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime güvenimi kaybettim

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Merhabalar.. birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.

2 senesi biten bi evliliğim var. Bi türlü giremedik işte düzene. En sonki durum; eşimle terapiye gidiyoruz. 2 yılın sonunda ikna oldu artık. Terapist genel olarak benden yana. Eşime şanslı olduğunu söylüyor benimle evli olduğu için. Benim çok düşündüğümü söylüyor bi de. Ailelerimiz durumumuzdan artık en ufak ayrıntısına kadar haberdar ve üzülüyolar. Eşimin aileme soğukluğu değişmedi. Sebep olarak gösterdiği şey aslında ufak. Benim kv ye kırgınlıklarım var ama eşim benden bi şey isteme de sen görüşmesen de olur havasında. Ne zaman ben sorun ediyorum soğukluğunu o da önüme koyuyo ailesine soğuk olduğumu. Eşim aileme hiç gidip oturmaz ama benden annesine gitmemi ister. Babam hayatta değil bu arada. Aileme unutamadığım bi haksızlık yaptı büyük bi hayal kırıklığı yaşattı bana. Onun dışında öfkesi için bence antidepresan kullanması gerekiyor terapist de istersen kullan dedi ama kullanmak istemiyor. Bu da bana sanki yeterince çabalamıyor gibi geliyor. Gerçi artık öfkesini kontrol ediyor birilerinden duyması gerekiyomuş yanlış olduğunu demek ki 2 yıldır öğretememiştim ben..

Neyse.. Kısacası ben eşime güvenimi kaybettim. Haketmediğim şeyler yaşatıldığını, aileme ve bana yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Terapist eşimin alttan alması gerektiğini ailemin üzerine düşmesi gerektiğini söyledi ama yeni başladığımız için mi bilmiyorum eşimde bi değişiklik yok. Sanki hiç geçmeyecek bi soğukluğu var. Terapi aralıklarımız da uzun bana geliyorlar o arada.. Benim kırgınlıklarım geçmiyo yalnız kaldığım vakitler yaşadıklarımız uğradığım haksızlıklar geliyor aklıma ve bütün motivasyonum enerjim gidiyor sanki. Beni sevse ailemi de sayardı diye düşünüyorum. Yalnız değilimdir heralde bu konuda. Ailem arkamda şükür çünkü artık üzülmemi istemiyolar ama tabii ki boşanmak yine de en son seçeneğim olsun istiyorlar. Öylece yazmak istedim..

Son düzenleme:
insanlar hatalarını kabul etmekte çok zorlanırlar. görse bile yenilmiş olmamak için adım atmıyor olabilir. terapilere devam edin ve beklentinizi dile getirmeyin

Çocuk yoktur inşallah
Yok..
insanlar hatalarını kabul etmekte çok zorlanırlar. görse bile yenilmiş olmamak için adım atmıyor olabilir. terapilere devam edin ve beklentinizi dile getirmeyin
Zaten söylenecek bi şey kalmadı şu an kritik dönemdeyiz. Eşim bana karşı dikkatli ama aileme hala aynı. Benden mi ailesine bekliyo adım bilmiyorum..

ailenle arasına mesafe koy. eğer senin görüşmeni kısıtlamıyorsa ondan bişey bekleme. bırak görüşmesin.

Hemen değişim beklemeyin.
Burda okuyoruz, erkek çift terapisini nerdeyse kabul etmiyor bile. Herşey sırayla.

Birde daha sık görüşme isteyin terapistinizden.
Evet haklısınız o yüzden kendimi oyalıyorum birileriyle dertleşerek ona yansıtmak istemiyorum. Ama mesela cinsellik devam ediyo eşime göre sıkıntı yok gibi duruyo benim ise tamire ihtiyacım var.

Görüşme durumu bizimle alakalı terapistle değil iş güç anca ayarlayıp gideceğiz..

Evet haklısınız o yüzden kendimi oyalıyorum birileriyle dertleşerek ona yansıtmak istemiyorum. Ama mesela cinsellik devam ediyo eşime göre sıkıntı yok gibi duruyo benim ise tamire ihtiyacım var.

Görüşme durumu bizimle alakalı terapistle değil iş güç anca ayarlayıp gideceğiz..
Sizde biraz yapıcı davranın, kendinizi telkin edin ve bu durumdan terapistinize bahsedin. Madem bi başlangıç için adım attınız bazı şeyleri görmezden gelin ve bekleyin.

Sizde biraz yapıcı davranın, kendinizi telkin edin ve bu durumdan terapistinize bahsedin. Madem bi başlangıç için adım attınız bazı şeyleri görmezden gelin ve bekleyin.
Gidebilsek bahsedicem ama daha çook var işte. Eşim adım atmayınca gitmedi demesinler diye mi gitti acaba diye düşünüyorum.

Terapist aksine eşi için daha çok ilgilenmesi gerektiğini söylüyor. Zaten mesafeliler.

inatlaşmaya gidecek gibi görünüyor. Ne bileyim yaptıkları yanlış saygısızlık olmaz tabi ama anlaşmak zorunda da değiller siz de onun ailesiyle anlaşmak zorunda değilsiniz. o sizin aileye yaklaşmazsa siz onun ailesinden uzaklaşın ortak mesafe koyup devam edin. ama bence bu boşanma sebebi değil. ikiniz arasındaki ilişki mühim gündeminiz bu konu olursa anlaşamazsınız

Terapiye devam edin, acele etmeyin.
Eşinizin bir erkek olarak; terapiyi kabul edip gelmesi bile, çok iyi bir başlangıç..
Demek ki o da yanlış giden olayların farkında..
Bilmiyorum, başkaları ya da siz ne düşünürsünüz ama ailelere çok kafayı takmayın ya.. Yani kimse ne o tarafla ne bu tarafla süt liman değil ki zaten..
Ailelerle iyi olma görüşme konusunda zorlamayın birbirinizi..
Siz daha bilinçlisiniz; gerekiyorsa siz bir adım atın ailesine, evliliğinize bir faydası olacaksa..

3 hafta
inatlaşmaya gidecek gibi görünüyor. Ne bileyim yaptıkları yanlış saygısızlık olmaz tabi ama anlaşmak zorunda da değiller siz de onun ailesiyle anlaşmak zorunda değilsiniz. o sizin aileye yaklaşmazsa siz onun ailesinden uzaklaşın ortak mesafe koyup devam edin. ama bence bu boşanma sebebi değil. ikiniz arasındaki ilişki mühim gündeminiz bu konu olursa anlaşamazsınız
Ama ortada bi dengesizlik var onun babası kv nin kocası hayatta. Benim aileminse durum ortada. Daha fazla ilgilenilmesi gereken zaten benimkiler. Bu durum bize yansıyor çünkü ailemi saymaması beni sevmediği anlamına geliyo benim için.

Terapiye devam edin, acele etmeyin.
Eşinizin bir erkek olarak; terapiyi kabul edip gelmesi bile, çok iyi bir başlangıç..
Demek ki o da yanlış giden olayların farkında..
Bilmiyorum, başkaları ya da siz ne düşünürsünüz ama ailelere çok kafayı takmayın ya.. Yani kimse ne o tarafla ne bu tarafla süt liman değil ki zaten..
Ailelerle iyi olma görüşme konusunda zorlamayın birbirinizi..
Siz daha bilinçlisiniz; gerekiyorsa siz bir adım atın ailesine, evliliğinize bir faydası olacaksa..
Kim istemez ki kafaya takmamak? Ama zor işte. Bazı şeyler hiç yaşanmasaydı keşke. Kadınların laneti de unutamamak sanırım

Eşim böyleyken en çok tamir edilmesi gereken benken içimden gelmiyo sanırım benim de. Çünkü vicdanım rahat. Rahatsız olması gereken eşim bence

Ama ortada bi dengesizlik var onun babası kv nin kocası hayatta. Benim aileminse durum ortada. Daha fazla ilgilenilmesi gereken zaten benimkiler. Bu durum bize yansıyor çünkü ailemi saymaması beni sevmediği anlamına geliyo benim için.

Öyle tabi. Onu anlamak için ince ruhlu olmak lazım ama nerde. Bilmiyorum ama sonuç alamayacaksınız gibi görünüyor. O yüzden bu konuyu deştikçe üzüleceksiniz. Kendiniz yeteceksiniz ailenize o yokken onlar vardı. Onun iyi davranışı bile incitebilir ailenizi bu kadar zor biriyse. Boşverin bence en hayırlısı uzak olması

Öyle tabi. Onu anlamak için ince ruhlu olmak lazım ama nerde. Bilmiyorum ama sonuç alamayacaksınız gibi görünüyor. O yüzden bu konuyu deştikçe üzüleceksiniz. Kendiniz yeteceksiniz ailenize o yokken onlar vardı. Onun iyi davranışı bile incitebilir ailenizi bu kadar zor biriyse. Boşverin bence en hayırlısı uzak olması
Aileme uzak olacaksa benimle de duygusal bi yakınlık kuramaz ki. Bizim aramızdaki bambaşka bi şeye dönüştü artık. O ne söylese ben, ben ne söylesem o yanlış anlıyor, ardında bi şeyler arıyor

öncelikle çok geçmiş olsun. ilişkiler çok zor, insanların kemikleşmiş huylarını değiştirmesi çok zor. o yüzden kısa bir süre terapi alıp düzelmediniz diye bence ümitsizliğe kapılmayın. biraz daha emek, biraz daha çaba… çünkü şu an eşinizle bir ayrılık kararı alırsanız sonrasında daha çok üzüleceksiniz, “ayrılmamıza değer miydi, ben onu çok seviyordum, başkasınınböyle sevemem ki, çok özledim, hiç yere ayrıldık, çözebilirdik” diye düşüneceksiniz bence. tabi ki detay bilmiyorum ama anlattıklarınızdan bu hisse kapıldım. o yüzden birbirinizden vazgeçmeyin… en azından bir süre daha :)

öncelikle çok geçmiş olsun. ilişkiler zor, insanların kemikleşmiş huylarını değiştirmesi zor. o yüzden kısa bir süre terapi alıp düzelmediniz diye bence ümitsizliğe kapılmayın. biraz daha emek, biraz daha çaba… çünkü şu an eşinizle bir ayrılık kararı alırsanız sonrasında daha çok üzülecektiniz, “ayrılmamıza değer miydi, ben onu çok seviyordum, başkasına böyle sevemem ki, çok özledim, hiç yere ayrıldık, çözebilirdik” diye düşüneceksiniz bence. tabi ki detay bilmiyorum ama anlattıklarınızdan bu hisse kapıldım. o yüzden birbirinizden vazgeçmeyin… en azından bir süre daha :)
Pişman olur muyum bilmiyorum ama olmama olasılığına daha yakınım sanki. Çünkü benim vicdanım rahat en büyük haksızlığı eşim yaptı bana. Arada geliyolar zor sabrediyorum umarım bi arıza çıkmaz ..

Aileme uzak olacaksa benimle de duygusal bi yakınlık kuramaz ki. Bizim aramızdaki bambaşka bi şeye dönüştü artık. O ne söylese ben, ben ne söylesem o yanlış anlıyor, ardında bi şeyler arıyor

Alınmakta kırılmaktan o kadar haklısınız ki. Bu evlilik bitmeyi haketmiyor yine de. Yollar bulmak lazım. Konudan uzaklaşın bi süre konuşmayın hakkında çok içinde olunca da çözülmüyor asla. Sana değer vermesiyle bi ilgisi olmadığını düşünüyorum bu düşünceden kurtul. Ailen senin canın evet ama kocan için yabancılar, sevmeyebilir. Buna karşın seni çok sevebilir. Çok örneği var. Lütfen kendini üzme.

Back
X