eşime güvenmelimiyim

tamam şimdi bunu söylemen ne kadar doğru burda sence?tamam sana göre erkek yüzde yüz suçlu diğer kadın masum .ok .sürekli sen olsaydın diyorsun sana bir erkek gelse diyorsun canım ben erkek değilim .yapmayın ya bu kadar basit değil .kadın-erkek aynı değil bazı konularda .bizim yapımız bu .değişmez bir şey .iki radikal cümleyle genel geçer düzeni değiştiremezsin ben böyle düşünürüm dersin anlarım ama sürekli kocan suçlu kocana bak şöle böle diyorsun .hiç dorğu bulmadım tutumunu .realist bir insanım kusura bakma .ortada gerçekler var .görmezden gelemem .kadını suçlamasına neden taktın ki onuda anlamadım da neyse .

başıma böyle birşey gelmedi o yüzden sizi tam anlayamam ama şunu söyleyebilirim ki beni aldatan bir adama,üstelik bu ilişki 2 yıl sürmüş, bir daha güvenemezdim..affetsem bile bir daha asla eskisi gibi olamam.aldatmanın haklı gerekçesi olduğunu düşünmüyorum,bana zayıflık gibi geliyor..dediğim gibi benim affedebileceğim birşey değil.ama siz affettiyseniz aynı şeyleri sürekli düşünerek ya da şüpheler duyarak yaşayamazsınız..eğer eşinize yeniden güvenmek istiyorsanız bu tür düşünceleri bir kenara bırakmaya çalışın.yoksa mutsuz olursunuz..

tamam kadınlar yapmaz yaparsa adı "şey" olur işte

erkekler de her haltı yemekte serbestirler çünkü onlar erkek

Kadınlar her daim kendilerinden mutlu olanı kıskanan, hep daha iyisini isteyen doyumsuz varlıklardır.
Aynı zamanda mutsuz olana da içten içe sevinen...
(Bunu yazdım diye erkek degilim) :)

Fakat kimisi bunu önemsemez, kimisi de amaç haline getirir yuva yıkar.

Ancak erkek de sınırlarını bilmeli.
Bir şekilde dur demeli.
Zaaflarına yenik düşmemeli.

Kadınların zaafı yok mu?
Onlar neden çogu zaman bu zaaflarına yenik düşmüyorlar.

Her şey karşılıklı arkadaşlar.
Bir işyeri düşünün
Bayanlar ve erkekler çalışıyor.
Erkek zaafı varsa yaklaşacagı kadını biliyor.
Hepsine yaklaşmıyor.
Seçiyor.
Neden?

Çünkü biliyor ki karşılıgı kendisine olumlu dönecek.

Her erkek böyle mi?
Degil. En azından iradesine sahip, kendini bilen, zaaflarına yenik düşmeyen erkekler böyle degil...

Son düzenleme:
tamam kadınlar yapmaz yaparsa adı "şey" olur işte

erkekler de her haltı yemekte serbestirler çünkü onlar erkek

valla hiç burda kadın-erkek eşit kadının namusu erkeğin elinin kiri olayına girmeyelim .herkes kendinden sorumludur .eşitlik vardır evet kanunlar önünde ama sosyal yönden eşitlik olamaz .bu bu ülkedede değil her yerde olan birşey .erkeklerin fiziksel özellkileride çok farklı zaten .dediğim gibi erkek hoşlandığı için yatabilir ama kadın için bundan daha fazlası gerekir .kadınlar daha duygusaldır zaten .erkek her haltı yemede serbest değil ama o konu çok farklı .arkadaş burda sadece derdini paylaşıyor ve belki biraz destek moral bulmak istiyor .sürekli kocasını suçlaması gerektğini savunuyorsun .suçlasa ne olucak suçlamasa ne olucak .zaten durumdan rahatsız ki gelmiş burda paylaşıyor .bide sen bu şekilde üstüne gidiyorsun .bende bunu anlamıyorum doğrusu .neyse allah kimseye vermesin kolay birşey değil .

kadınların kendilerinden mutlu olanı kıskanan doyumsuz varlıklar olduğuna katılıyorum .çevremdede gördüm bunu .ben de şunu anlamam hem memnun değilsen sevgilinden eşinden haset etmek yerine mutlu olabileceğin bir insan bul .nişanlıma yanında baban gibi duruyor diyen bir arkadaşım olmuştu çok zülmüştüm .güya yakın arkadaşım .kadınlar çok kıskanç erkekler kadınlar kadar değil.

İşte bu durumda sen onun bu lafı kıskandıgı için söylediğini anlayabiliyorsun.

Bunun uç noktası da yuva yıkmak...

kolay olmadığını bende biliyorum

neden affettin neden böyle yaptın da diyememe hakkım yok

ama şu toplumun aman erkek değil mi yapar deyipte kadınların bile kadınları suçlamasına aklım almıyor

benim derdim konu sahibi değil sadece bu

dediğiniz gibi erkeğin elinin kiri ama kadının namusu olayına geliyor ona kızıyorum

yoksa inşallah kimse yaşamasın böyle şeyler çok zor

İşte bu durumda sen onun bu lafı kıskandıgı için söylediğini anlayabiliyorsun.

Bunun uç noktası da yuva yıkmak...

evet işte bende bunu demek istiyorum yani bunu bilerek yapan kadınlar var hemde az değil sayıları .erkeğin bunlara kanmaması gerekir zaten o ayrı .ama bu şekilde davranan kadınlar kendilerince zafer kazanmış oluyor yuva yıkınca .kendilerini ispatlıyolar .halbuki bekar birine baksa daha mutlu olucak .ama gözü hırs bürümüş işte .

geçen gün okuduğum bir yazıda, sadakatin aşkla alakasının olmadığı kişinin ahlak seviyesiyle alakalı olduğu yazıyordu. konu sahibi arkadaşım eşin 2 yıl boyunca aldatmış bana yine yapar gibi geliyor. imkanın varsa her gün için içini yiyeceğine devam ettirme derim ben de.

Kesinlikle katılıyorum.

Eşimle bu konu üzerinde çok derin bir konuşma yaptık ve bunun böyle oldugunu gerçekten anladım.
Çünkü erkek gözüyle anlatılanlar çarpıcıydı.

Fakat yapmak ya da yapmamak erkegin elinde.
Erkekle de sınırlandırmayalım hem erkegin hem kadının elinde.

Prensip melesesi.

Can alıcı nokta bu.

iyide canım durup duruken suçlamıyoruz ki o kadını .aa şöle olur evli olduğunu gizler adam kadın bunu bekar sanar ilişki yaşarlar kadının suçu yok burda .ama evli olduğunu bile bile böle ilişki içine girmesi toplumda hoş karşılanmaz .doğrusuda budur zaten .erkektir yapar demiyoruz ama ortada sevgi aşk varsa bir kadın bunu unutmak isteyebilir yuvasını bozmak istemeyebilir bu onun doğal hakkı .şimdi bu noktada kocasını suçlasa ne olucak ki .birşey kazanmayacak .bunu sürekli vurgulaman yanlış .tamam senin doğruların bunlar anlıyorum seni .ama burda çözüm bu değil .zaten senin gibi düşünse evliliğini biitirme kararı alırdı .ama devam etmek istiyor

ya affedip konuyu hiç açmadan hiçbirşey olmamış gibi yaşamaya devam edeceksiniz. ya da yolları ayıracaksınız.aksi takdirde ikiniz de mutlu olamazsınız.

Ayrılmalıydınız, iki yıl gözünüzün içine bakarak aldatmış sizi.. (Kalbinizi acıttıysa bu sözüm affedin)
Madem ayrılmadınız, öyle gerekli gördünüz son bir şans veriyorsunuz, artık kendinizi yıpratmayın.
Bırakın o yıpransın.O düşünsün sizi kaybedeceğine.
Siz keyifinize bakın ne kadar bakabiliyorsanız o kadar.

Tabiki yüzdeyüz güvenmeyin ama eski kuşkularınızıda atın kalbinizden.
Kimseyle paylaşmayın.Paylaştıkça canınız acır.
Gözünüz açık olsun, sadece buna dikkat edin.

İnşaallah bundan sonra çok çok mutlu olursunuz.

kadın paspal ve tipsiz ise eşinizin kadındn vazgeçmesi daha kolay. eşinize her gün laf sokarak çok yanlış yapıyorsunuz. eşinizin gördüğü manzarayı söyliyeyim size: "kocasını kaybetmekten deli gibi korkan, sinirli, aldatılmak onurunu zedelemiş ama yine de çekip gidemeyen özgüveni yerlerde yaralı bir kadın." eşiniz asıl kendisi haksız olduğu halde, böyle bir kadını her gün görmekten çok soğuyacaktır ve zamanla bu halinizi küçümsemeye başlayacaktır.

benim tavsiyem, bir gün (yarın mesela) aniden laf sokmayı ve agresif tavırları bıçak gibi kesin atın.
eşiniz sizi 10000 kere bile aldatsa, sizin egonuza, kadınlığınıza ve onurunuza zarar veremeyeceğini anlamalı.
1000 kadınla bile yatsa, sizin değerinizi azaltamayacağı gerçeğiyle yüzleşmeli, ve size saygı duymalı.

hah işte bu hazzı yaşattıkça seninkini yıkacak adam onu bırakınca başkası sonra başkası başkası böyle devammmm

teşşşkür canım yooo sözünüz kalbimi acıtmadı.zaten farkındayım bunun farkettiğim günden beri aklımda zaten

Evlilik kurumunun en keskin virajını alma çabasındasınız.
Tanıdığın kadarıyla eşinin bundan sonra neler yapabileceği konusunda
net bir fikir oluşturamazken, hiç tanımadaığımız biri hakkında ne derece
isabetli yorum yapabiliriz?
Bu durumda kendini mercek altına almalısın bence.
Ayrılığın eşiğine geldiğinizde neler hissettin?
Onunla her şeye varım ben, diyebildin mi?
Hayatını, yeni deliller bulma peşinde sürdürebilecek misin?
En iyi erkek, pişman olmuş erkektir. Sözüne inanıyor musun?
Bu durumda evliliğini sürdürebilen pek çok kadından biri de ben olabilirim, diyebiliyor musun?
İhanet dışında evliliğiniz sorunsuz muydu?
Ne yaparsa ona güvenebilir, yaşananların üstünü sıkıca kapatabilirsin?
Yanında kendini değerli hissediyor musun?
Her şey iyi giderken, yeniden aldatıldığını anlarsan eşine mi, kendine mi kızarsın?
İhaneti haklı çıkaracak hiç bir gerekçe olamaz, diyenlerden misin?
Kendine yönelik bu ve daha fazla soruya vereceğin samimi yanıtlarla geleceğine
yön verebilirsin tatlım.
Gözlemlerimin içinde, ihanet ateşini bir kez tutuştumuş ve birdaha asla ihanet etmemiş
erkekler var. Dilerim en doğru yolu bulur, güvenerek, huzurlu bir hayat sürersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…