Eşime Ilk Günkü Gibi Aşiğim Diyenlere Inaniyormusunuz

aşk bir heyecan işidir. çiftler birbirlerinden ne kadar uzak olurlarsa heyecanlar özlemler daha da artar. özellikle imkansız ilişkiler bu sebeple çok heyecanlıdır.

aynı evdesiniz. aynı yerde yatıyorsunuz herşeyi paylaşıyorsunuz. 1 sene 2 sene 3 sene geçti... eşiniz artık hareketlerine dikkat etmiyor, samimiyetten olsa gerek affedersiniz, gaz çıkarmaktan çekinmiyor, tuvaletin kapısını kapatmıyor, artık konuşmalar çok rahat, hele hele ortak yönleriniz yoksa giderek bazı şeylerin monotonlaştığını hissetmek olası. veya yatakta eskiden olduğu gibi sarılmak yerine k*çınızı dönerek uyumayı tercih etmek de olası...

kısacası monoton olan hiçbişey heyecanlı değildir. sevgi ile aşk çok başka şeylerdir. evlilik aşkı öldürür mü? ortada bir aşk varsa ve ölmeye mahkumsa her halükarda ölür... evlilik günah keçisi yapılmamalıdır ve bunların farkında olan çiftler ona göre davranırlarsa aşk da heyecan da sevgi de o kadar uzun ömürlü olur...

ama evlilik sadece aşk değildir. sevginin saygının olduğu bir müessesedir. artık bir ailesinizdir. annenizi kardeşinizi babanızı nasıl sevdiğinizi düşünün....

ben evli biri değilim, fakat yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel gözlemlerimin sonucudur.

Bayanlarda herşeyi abartma duygusu çok fazladır.

Aldatılsada hakaret edilsede , dayak atılsada susar ve çevresine hiç birşey yansıtmadan , ben hala ilk günkü gibi kocacığıma aşığım diyebilirler.

Bunu dedirtende hayat.

Keşke herkes göründüğü gibi mutlu olabilse..

çok doğru, kimse göründüğü gibi değil o çok mutlu görünen çiftlerin içine girince anlıyorsunuz. eğer mutlularsa mutlaka biri diğerini idare ediyor, alttan alıyor, kendisini ezmesine izin veriyor.
kadın ya da erkek, kötü evliliği kendine yediremediği için herkese oynuyor. hikaye o ilk günkü gibi aşk meşk.

Ne aşkı kızlar,Ben de hiç bitmeyecek snıp evlenmiştim.Ama aradan geçen 25 yıl bizi birbirimize daha da yaklaştırırken aşkı sildi.Yerini o kadar farklı duygular alıyor ki ,aşktan da üstün.Aşık olduğunuz adamı kaybetmenizdir sizin tüm korkunuz.Ama ben o adamı değil,bütün dünyamı kaybedeceğimden korkarım onu kaybedersem.O benim sevdiğim,o benim hayat arkadaşım,O çocuklarımın babası,O benim en iyi arkadaşım,En vefalı dostum,varlığı ve yokluğu birlikte paylaştığımız insan.Evet Aşk biter ama her bitişler bir başlangıca gebe değil mi?Hem de aşktan da üstün bir başlangıca!..

Ne aşkı kızlar,Ben de hiç bitmeyecek snıp evlenmiştim.Ama aradan geçen 25 yıl bizi birbirimize daha da yaklaştırırken aşkı sildi.Yerini o kadar farklı duygular alıyor ki ,aşktan da üstün.Aşık olduğunuz adamı kaybetmenizdir sizin tüm korkunuz.Ama ben o adamı değil,bütün dünyamı kaybedeceğimden korkarım onu kaybedersem.O benim sevdiğim,o benim hayat arkadaşım,O çocuklarımın babası,O benim en iyi arkadaşım,En vefalı dostum,varlığı ve yokluğu birlikte paylaştığımız insan.Evet Aşk biter ama her bitişler bir başlangıca gebe değil mi?Hem de aşktan da üstün bir başlangıca!..

Ne güzel yazmışsın! Helal olsun! Allahım sizin mutluluğunuzu hiç bozmasın,bizlere de aynı duyguları nasip etsin inşallah..!

Sevgilerimle...

11 senelik evliyim 2 çocuk sahibiyiz ilk günkü kadar çok ama çooook seviyorum iyiki varsın birtanemmm:asigim::nazar:

Ben aşkın bir ömür sürebileceğine inanmıyorum. Bazı istisnalar olabilir ama onlarda ancak istisna olur. 10 yılı geçkin süredir evliyim ve nişanlıyken saatlerce telefon sohbetleri yaptığım, bakarken içimin titrediği eşimle şimdi konuşacak laf bulamıyoruz, sohbet edemiyoruz. 2 gün şehir dışına gittiğinde ise evde yalnız kalmaktan büyük keyif alıyorum. Bu arada eşimin dayak, içki, kadın gibi kötü huyları da yok ama yine de aşkım bitti.

bende on senelik evliyim arkadaşların dediği gibi ilk evlendiğimiz zaman gibi hiç bir şey aynı kalmıyor.aşk bitiyor sevgi belki

Bende birseyler yazayim kizlar
Aski bir tutkudur,sevgi ise daha farkli.Evlilik oncesi donemdeki hislerin birebir aynisini hissetmek imsansiz diye dusunuyorum.Onu gorduguzde kalbimiz yerinden cikacak gibi atiyordu, belki zaman zaman yuzumuz kizariyordu.Beraber bir kac dakika daha fazla gecirebilmek icin nelerimiz vermezdik.:16:

Evlilik sonrasi ayni duygular ayni sekilde kalmiyor, yerini bambaska bir sevgiye birakiyor.Anne baba sevgisinden, arkadas sevgisinden bambaska..baglilik gibi.Mesela aksam eve gelmesini sabirsizlikla bekliyorsunuz fakat kalbiniz yerinden cikacakmis gbi atmiyor:69:Sariliyorsunuz oturup konusuyorsunuz beraber vakit geciriyorsunuz.Hersey eski gunlerdekinden daha yakin daha samimi oluyor.

Ondaki guzel ozellikleri evlilik oncesi donemde farkediyosunuz ama beraber yasamaya basladiktan sonra size davranislari,saygisi, inceliginin artarak devam etmesi, kisacasi muhabbetiniz sevginizi askinizi kademe kademe artiriyor.

Bunlarin ozveri, sadakat, sevgi, ve en onemlisi saygi ile alakali oldugunu dusunuyorum.
Ask devam eder bir sure fakat saygisizliklar, kirginlillar,beklenti disi seyler yasaniyorsa, insanin kalbinde minik minik izler varolmaya basliyor. Kalan aski, sevgiyi, hepsini yavas yavas goturuyor.

Allah herseke mutlu, huzurlu asktan ote duygularin yasandigi bi evlilik nasip etsin.:16:

ben inanıyorum neden olmasın, öyle olduğun bizzat gözlemlediğim çiftler var:6:

Herkes sevgisini yüreğinde yaşar. Ben de yarimi ilk günki gibi seviyorum, ilk göz ağrım benim, ömrüm o benim.

Ask degil ama en önemlisi, onsuz hic bir sey zevk vermiyor.
Askin yerini bagimlilik aldi bizde. 10 senedir evliyim.
Tabiki gün boyu ayriyiz ama onu görmek icinde aksami zor ediyorum....

Elhamdulillah,askim ve beni gorenler derki Allah askina siz 10 yillik evlimisiniz,sanki yeni evliler gibi birbirinize cok saygili,cok sevgili davraniyorsunuz cook sukur...herkesin yuvasindan huzuru,mutlulugu bozmasin kurban oldugum Allah'im.....

Herseyden once karsilikli SAYGI cok onemli,saygilar yitirilmedigi surece sevgi,ask gitgide dahada buyuyor, benim dusuncem...:34:

Aşkın yerini sevgiye bırakması kadar olağan bir şey yoktur..
Aşk olur ve zaman geçtikçe pekişir.
Biz de buna sevgi deriz.
7 yıldır birlikteyim eşimle,8 aydır da evliyim.
İlk günkü gibi AŞIK DEĞİLİM!!!
Onu ilk günden milyonlarca kat fazla SEVİYORUM..

Son düzenleme:
Aşkın yerini sevgiye bırakması kadar olağan bir şey yoktur..
Aşk olur ve zaman geçtikçe pekişir.
Biz de buna sevgi deriz.
7 yıldır birlikteyim eşimle,8 aydır da evliyim.
İlk günkü gibi AŞIK DEĞİLİM!!!
Onu ilk günden milyonlarca kat fazla SEVİYORUM..

Neguzel Allah bozmasin....:nazar:

Ben inanmıyorum, aşk çok gelip geçici bir hevestir. Kasıp kavurur, yakar geçer...aşk değildir bence evliliği ayakta tutan, sonsuz koşulsuz sevgi, bağlılıktır. Benim eşime şu an duyduğum sevgiye bakınca açıkçası flört döneminde sevmiyormuşum bile diyebilirim, o kadar farklı, tarifsiz birşey çünkü şu an ona hissettiklerim :)

Back
X