- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
IngilIce bir arastir istersensizin dediğiniz ayn la başlasaydı yada e den sonra med harfi gelseydi öyle olurdu ama direkt olarak elif lam ve fe harflerinden oluştuğu arada uzatma olmadığı için arapça hali de elifdir allah aşkına alif de nerden çıktı uydurmasyon şeyler bunlar
Ama bir Türk pasaportu olacak. Belki günün birinde buraya yerleşecek ?Hayy bin yaşaaa.. Kadın anlatıyor Kocam Türk değil, İngilterede yaşıyoruz Elif onlarda Alif diye herkez yüklenmiş..Bu çocuk Türkiyede yaşamayacak ise yabancılar arasındada ha Elif ha Alif farketmez telaffuzda diye düşünüyorum..
Babasi arapmis, o yuzden olabilir diyorum ben.
O kadar da kotu degil, ama hep arapca hem turkce ayni bi isim yok mu?
canım kökeni arapça olan kelimeyi neden ingilizce araştırayım ki ? atıyorum gökçe koyacaksın gökçe name meaning mi yazacaksın ?IngilIce bir arastir istersen
Elif name meaning yazinca, turkish versiyon of alif diye geliyor :)
Çok yaşa, nerden aklına geldi.İnsanlar onu Elif diye okumaz ama.. Yazım yanlışı zannederler en fazla ama Alif diye okuyup böyle seslenecekler. Alf gibi geldi birden. Vardı ya hani uzaydan gelmişti
O ayrı bir mevzu ..Ben adama yüklenilmesine bu kadar dalga geçilmesine karşıyım .özentilik falan denildiği içinAma bir Türk pasaportu olacak. Belki günün birinde buraya yerleşecek ?
canım kökeni arapça olan kelimeyi neden ingilizce araştırayım ki ? atıyorum gökçe koyacaksın gökçe name meaning mi yazacaksın ?
yani sanki orası ayrı bir dünyaymış gibi konuşmuş konu sahibesi de madem ingiliççe isim koysunlarama kız İngiltere'de yaşıyor nasıl Gökçe koysun zaten :) Gokche falan olur en fazla :)
Ingilizcede A e diye e i diye okunur. O sebepleElif, Âlif diye okunmaz. Esin dogruyu bilmiyor. Elif diye okunur Âlif olmasi için böyle yazilmasi lazim
آلیف. Yani Arapça'dir zaten Elif... Eger Türkçe olsaydi Hurufu mukatta harfinden olan elif lam mim , elif degil de alif diye okunurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?