- 25 Nisan 2014
- 669
- 194
- 53
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
Ikimiz de musluman oldugumuz icin ikimizin de ulkesinde arapca kokenli isimler kullaniliyor. Bu sebeple arapca da karar kildik.
Ayrica arapca yabancilar tarafindan cok kolay telafuz ediliyor.
Benim adim oz turkce, ve 10 dan fazla degisik sekilde cagirildim su ana kadar.
Siz karsiniz koydurmazsiniz ben de seviyorum koyarim tercih meselesi.Ben zaten Arapca isim koymaya genel anlamda pek sicak bakmiyorum, kendi dilimizde isim koymak bence daha uygun. Turkce yetersiz, ciliz bir dil degil ki, insanlar ne soylemek isterse Turkcesi de var.
Insanlarimiz zaten yuzyillar boyunca Arap kulturuyle, Arap kafasiyla yasadi, 1 mg yarar gormedik. Arap ozentiliginin ve mentalitesinin toptan birakilmasi taraftariyim, neyse.
Neyse , konyu dagitmayayim, siz Arap degilsiniz, o Arap degil, o zaman bu ismi Arapca bicimiyle yazdirmanin bir anlami yok bence. Turkce bicimiyle Elif yazdirin, kendisi de kendi istedigi sekilde okusun.
Ayyy tamam
Arkadaslar.
Burada bile dogmamis kiZimla alf arif diye dalga gecildi
Yine disimi gosterip elif yazdiracagim. Anlasildi.
Bu riski goze alamam.
Lakin su an moda adi altinda oyle absurt isimler koyuluyor cocuklara, bu kadar dalgasi olmadi.
Ben bu kadar da sorun olacagini dusunmemistim.
Kesinlikle yazdirmam artik alif, ister esim kirilsin.
O daha fena aisha diye zaten nufus mudurlugu yazmazYazılan yorumlara göz gezdirince resmen daraldım. Neden Türkçe değil de Arapça isim diye atarlananlar falan. Kadın kocam Türk değil, Ingiltere'de yaşıyoruz diyor, bu durumda öztürkçe bir isimle çocuk yurt dışında daha da fazla alay konusu olur.
Arapça kökenli telaffuzu daha kolay ve baya popüler başka isimler var, bunları araştırıp önerseniz eşinize? Alif sıkıntılı olur gibi. Aisha, Leila gibi mesela?
Siz karsiniz koydurmazsiniz ben de seviyorum koyarim tercih meselesi.
Turkcenin yetersizligiyle alakasi yok.
Ismimde c harfi var, kimi s kimi k diye telafuz ediyor. e harfi var, okunmaya deger gorulmuyor.
Yurt disinda yasayacak olan bir cocuk icin turkce isim gercekten eziyet.
Tabii bazi isimler uygun olur ama ozenle secilmesi lazim.
Anasi babasi turkse neden olmasin?
Ayyy tamam
Arkadaslar.
Burada bile dogmamis kiZimla alf arif diye dalga gecildi
Yine disimi gosterip elif yazdiracagim. Anlasildi.
Bu riski goze alamam.
Lakin su an moda adi altinda oyle absurt isimler koyuluyor cocuklara, bu kadar dalgasi olmadi.
Ben bu kadar da sorun olacagini dusunmemistim.
Kesinlikle yazdirmam artik alif, ister esim kirilsin.
Muhtemelen ilayf derler elif koyunca.Benim ismim oz be oz Turkce , kimse anlamiyor, ben de bazen daraliyorum.
Elif, Alif ikilisi yabancilara zor gelebilir derim ben yine de.
Bence daha kolay, daha bilindik bir sey bulun , Leila demis yukarda bir arkadas , boyle bir isim daha iyi olabilir. Elif en azindan Almanya'da duyulmadik bir isim, Ingiltere'yi bilemiyorum tabi.
En temizi Ingilizce bir isim koymak olabilir gibime geldi, bu konuyu dusunmez misiniz? Ikinci isim olarak en azindan?
Muhtemelen ilayf derler elif koyunca.
Ah sansim olsa kizimin 15 yasindaki haline gidip sorabilsem ne isterdin diye
Sonucta cogu arkadasi yabanci olacak.
Sadece sen degil bir cok kisi soyledi.Arif derler diyen benim ve kesinlikle dalga geçmedim.. Benim harika bir ismim var ama bütün orta ve lise de hep bir iki harfi değiştirir söylerlerdi.. başıma geldiği için bütün iyi niyetime söyledim..
Aman kimildasam elim zeynebe carpiyor akraba toplantilarinda.Zeynep koyunuz olsun bitsin efenim...Ben mesela ikinci bebecik kız olursa zeynep düşünuyorum hayırlısı ile...
Yok iste asil bana bu ozenti geliyor.Ingilizce bir ikinci isim koyun, insanlar oyle cagirsin.
Ilk ismini de ne isterseniz oyle secin
...........diye dusundum :))
Ingilizcede A e diye e i diye okunur. O sebeple
Ayn ile baslayan isimler aa elif ile baslayan isimler tek a ile yazilir.
Ismi arap alfabesiyle yazamayacagimiz icin arapcanin latinlestirilmis halinde bu sekilde gecer.
Zaten direk alif dedigi yok.
Aelif gibi bir sey.
Elife daha yakin telafuzu ama e kadar ince degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?