Doğuma Hazırlık Esime kiz olursa adini sen koy dedim ama...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Anlatamiyorum.
Turklerden baska elif diye yazan yok.
Sorun telafuz degil, sorun yazilisi.
https://www.google.co.uk/search?q=elif+name+meaning
Buyrun bakin, ister wikipedia ya bakin.
Amac ingilizce alfabeden gitmek degil. Amac bu ismin turk olmayanlar tarafindan nasil yazildigini gostermek.

Akif arif gibi alif çok komik sizde arifim akifim diyin mecbur elif dicek

Benim anlamadığım batı hayranlığı normal karşılanıyor da. Arap hayranlığına neden bu kadar takılıyor insanlar. Karşınızdaki bayan hamile ve yorum bekliyor neden bu kadar kırıcı olunuyor.
Bence isim olarak elif yazdırın ama eşiniz istediği gibi hitap etsin. ALLAH sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşaALLAH konu sahibesi.

Ben olsa Su koyarım. Orada yazılışı Sue.Okunuşu Su. Daha genel isimler neden dusunmuyorsunuz?
Dedigim gibi bu esimle ortak kararimiz iki dilden de olmayacak, tek ortak yonumuz olan islami ve ayni zamanda ikimizin ulkesinde de normal karsilanacak isim koyacagiz diye anlastik.

Neyse ben de size anlatamadim. Ama Elif'in herhangi bir anlamı yok. Belki bu yönden vazgecirebilirsiniz..
Vazgecirmeye calistim ama adam artik elif nasil diye soruyor gun icinde, elif diye seviyor karnimi. Bu saatten sonra ancak yazilisina mudahale eder yanina 2. Isim eklerim.
Varsa guzel anlamli telafuzu yabancilarca kolay, elife de yakisan arapca bir isim oneriniz alirim.

Amine diyebilirim. Meryem, Fatima.
Bunlar cok guzel. Allah nasip eder de kizim olursa Meryem koymayi düşünüyorum.

Amine diyebilirim. Meryem, Fatima.
Bunlar cok guzel. Allah nasip eder de kizim olursa Meryem koymayi düşünüyorum.
Guzel ama meryem ismine nedense bir antipatim var cocukluktan gelen.
Amine yi dusundum onu da yakin arkadasim kizina koydu.

Guzel ama meryem ismine nedense bir antipatim var cocukluktan gelen.
Amine yi dusundum onu da yakin arkadasim kizina koydu.
Asiye olabilir. Ama anlami pek iyi degil. Fakat Kur'anda ismi gecen iki kadindan
biridir. Firavun'un serefli eşi.
Hacer var. Bazilari Acer der.
Alime olabilir.
Yani aklima bunlat geliyor.
Ama en güzel kız ismi Dua bence. Dua ismini cok begeniyorum

Duayi dusundum. Yazilis sorunu yok. Ama isim olarak dalga gecerler mi acaba.
Esime bi sorayim. Elif dua olsun mu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…