- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
Anlatamiyorum.Iyi de amaciniz Arapca isim koymaksa neden Ingilizce telaffuzuyla koyuyorsunuz anlamis degilim. Orjinali de, her dilde de Elif, Eliftir. Ha dersen ki ben Raziye koyacagim ama Radiye okuyacagim. Okey derim. Cunku oradaki dad harfinin okunusu dilinizi yana goturup dislerinizin arasina koyarak olur ama bazilari z anlar bazilari d anlar.
Mesela bir Ingiliz musluman oldugunda ismini Ibrahim yapmak ister ama gidip de Abraham koymaz
Size tavsiyem Ingiliz Alman Çinli hocalari açıp Elif'i nasil telaffuz ettiklerini dinlemenizdir.
Siz Ingilizce alfabeden gidecekseniz o zaman Elif koymayacaksiniz..
Anlamdan balıklama dalma deniyor buna sanırımO ayrı bir mevzu ..Ben adama yüklenilmesine bu kadar dalga geçilmesine karşıyım .özentilik falan denildiği için
Anlatamiyorum.
Turklerden baska elif diye yazan yok.
Sorun telafuz degil, sorun yazilisi.
https://www.google.co.uk/search?q=elif+name+meaning
Buyrun bakin, ister wikipedia ya bakin.
Amac ingilizce alfabeden gitmek degil. Amac bu ismin turk olmayanlar tarafindan nasil yazildigini gostermek.
Dedigim gibi bu esimle ortak kararimiz iki dilden de olmayacak, tek ortak yonumuz olan islami ve ayni zamanda ikimizin ulkesinde de normal karsilanacak isim koyacagiz diye anlastik.Ben olsa Su koyarım. Orada yazılışı Sue.Okunuşu Su. Daha genel isimler neden dusunmuyorsunuz?
Zaten oglumun adi akif, ona uysun diye bu geldi muhtemelen aklina.Akif arif gibi alif çok komiksizde arifim akifim diyin mecbur elif dicek
Anladım. sonuç ne olacak acabaDedigim gibi bu esimle ortak kararimiz iki dilden de olmayacak, tek ortak yonumuz olan islami ve ayni zamanda ikimizin ulkesinde de normal karsilanacak isim koyacagiz diye anlastik.
Vazgecirmeye calistim ama adam artik elif nasil diye soruyor gun icinde, elif diye seviyor karnimi. Bu saatten sonra ancak yazilisina mudahale eder yanina 2. Isim eklerim.Neyse ben de size anlatamadim. Ama Elif'in herhangi bir anlamı yok. Belki bu yönden vazgecirebilirsiniz..
Vazgecirmeye calistim ama adam artik elif nasil diye soruyor gun icinde, elif diye seviyor karnimi. Bu saatten sonra ancak yazilisina mudahale eder yanina 2. Isim eklerim.
Varsa guzel anlamli telafuzu yabancilarca kolay, elife de yakisan arapca bir isim oneriniz alirim.
Guzel ama meryem ismine nedense bir antipatim var cocukluktan gelen.Amine diyebilirim. Meryem, Fatima.
Bunlar cok guzel. Allah nasip eder de kizim olursa Meryem koymayi düşünüyorum.
Asiye olabilir. Ama anlami pek iyi degil. Fakat Kur'anda ismi gecen iki kadindanGuzel ama meryem ismine nedense bir antipatim var cocukluktan gelen.
Amine yi dusundum onu da yakin arkadasim kizina koydu.
Duayi dusundum. Yazilis sorunu yok. Ama isim olarak dalga gecerler mi acaba.Asiye olabilir. Ama anlami pek iyi degil. Fakat Kur'anda ismi gecen iki kadindan
biridir. Firavun'un serefli eşi.
Hacer var. Bazilari Acer der.
Alime olabilir.
Yani aklima bunlat geliyor.
Ama en güzel kız ismi Dua bence. Dua ismini cok begeniyorum
Duayi dusundum. Yazilis sorunu yok. Ama isim olarak dalga gecerler mi acaba.
Esime bi sorayim. Elif dua olsun mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?