- Konu Sahibi boldredline
-
kimse sizi suçlamamış ki, kendi hatanızı görmenizi sağlayıp yardımcı olmaya çalışmışlar bence. Böyle düşünürseniz neden gizlediğini anlarsınız, daha anlayışlı olursunuz demeye çalışmışlar. Ya hassas bir dönemdesiniz yada antidepresanlara ciddi hassasiyetiniz var. Eşiniz gizlemekle hata yapmış olabilir ama soğuyacak kadar büyük birşeyde değil, karşılıklı konusarak çözülebilir.
Beyindeki serotonin eksikliği izole olarak ölçülemez vücuttaki oranı ancak ölçülebilir,oda rutinde genellikle farklı hastalıkların tespitinde kullanılıyor.unutkanık depresyonda sıklıkla gördüğümüz bir durum,ama daha öncede dediğim gibi bence bu ilacı sadece psikiyatrist başlamalıydı,antidepresanlar diğer bıranşlar tarafından fazla reçete edildiği kanaatindeyim,tabii eşinizin gerçekten durumunu bilemem ama genel olarak fikrim buçok teşekkür ederim sağolun.
ben hormon eksiklikleri için söyledim bitkisel tedavi diye. yanlış anlaşılmasın ben ilaçlara karşı değilim ama neden daha kolay çözümü varsa ilaçlar?
mesela bende b12 eksikliği ve kansızlık vardı çocukluğumdan beri kan ilaçları tükettim şu tüplerden.faydası olmadı. ama spirulina diye bi yosun tükettim çok faydasını gördüm.
hani güya doktor sende "serotonin" hormonu eksikliği vardır, o yüzden antidepresan kullanalım demiş ya, tamamen varsayımsal bi durum, test bile yapmamış...
Serotonin dengesizliği vücutta ne tür sorunlara yol açabilir? - UZMANTV
eşimle bu vidyoyu izleyebilirdik.. ertesi gün tekrar gider bu hormonun testi neyim varsa gider yaptırabilirdik.
direk antidepresan kullanmak ne demek ama değil mi?
Antidepresan başlamak için sadece unutkanlık şikayetinin olması yeterli değildir,nöroloji doktoru belki bazı depresif yakınmaları nedeniylede başlamış olabilir,erkekler bizim gibi değil duyguların uzun uzun anlatmayı sevmezler,korkularını,endişelerini içlerinde yaşarlar çoğunlukla,bence çok fazla üzerine gitme,bu dönemde ona destek ol,aslında mutlu olmalısın bir çok erkek sıkıntılı olsada bu tür ilaçlara önyargılı bakar,hem kendine hemde çevresine çektirir.bu arada bence bu ilacı psikiyatrist takibinde kullanması daha uygun olur.sen destek ol,anlayışlı ol,zamanla sanada sıkıntılarını anlatır
eşim psikiyatriye değil nöroloji ye gitmiş. unutkanlık şikayetiyle.
bu arada çok merak ediyorum burda çok sinirli bi şekilde cevap yazanların da bu dediğiniz problemi var sanırım..
bi arkadaşım burda insanlar grup oluyor ve konu sahibini çıldırtmak için derdim var topiklerine dalıyorlar demişti.
konu sahibini asabi yapan cevap verenlerin çoğunluğu bence. ilk defa konu açtım ve anladım.
çok sağol arkadaşım.
gerçekten saklamış olabilir mi?? sadece unutkanlık için değil diyorsun?
işin açığı benim ilk çıldırmam da bu yüzden oldu. biz akşamları saatlerce oturur sohbet eder ogün neler yaptığmızı anlatırız birbirimize. senin psikolojik sorunların var ve bana bundan hiç bahsetmiyorsun dedim.
o da hayırr yok.
nöroloji doktoru son zamanlarda üzüntülü bi durum yaşadın mı demiş o da hayır demiş ama yine de vermiş. doktorlar konuştuklarımızı kaydediyor pc ye dedi. yarın çıktısını alıp gelecem dedi.
eşim evde gayet normal duruyor. ama geçen iş yerinde gelen biriyle problem yaşadığını gördüm. acaba iş yerinde mi mutsuz.
Sadece konunun başını okudum,yazdın mı bilmiyorum ama...
Eşinin tek şikayetinin unutkanlık olduğundan emin misin ?
Belki sana söylemediği başka bir sıkıntısı vardır.
Antidepresanı nörolog unutkanlık için verir mi bilemedim.
Sonuçta doktora birlikte gitmemişsiniz,sana herşeyi anlatmamış olabilir.
Nörologlar antidepresan yazabilir,
ama mutlaka yanına başka ilaç da yazmıştır...
sordum yazmamış.
konu sahibinin üstüne neden bu kadar gidiyosunuz fazla tepki vermiş olabilir
ama kendince haklı empati yapın bakalım eşiniz aynısını yapsa tepkiniz ne olurdu
şayet ben olsam tepki verirdim (bukadar olmasada) benden gizli dr gidicek ilaç kullanıcak benim haberim olmucak
ben onun karısıyım nesi var acaba diye endişelenirim içim içimi yer yaa sizdeki rahatlık şaşırttı beni açıkçası
bende çocuk için tedavi görüyorum iğne ilaç hastane dr hepsinden bıktım stresi hiç saymıyorum bile böyle hassas bi durumda
gizli saklı olurmu ben kendi adıma herşeye dikkat ediyorum sinüzitim var şiddetli baş ağrısı çekiyorum yinede ilaç içmiyorum
ya hamileysem diye regl oluyorum karnım ağrıyo yine aynı ya üstüne gördüysem hamileysem diye ilaçtan kaçınıyorum biz bukadar
fedakarlık yapıyosak kusura bakmayın kocalarda yapmak zorunda !!!!!!!
unutkanlık olabilir saygı duyarım sonuçta bi sağlık problemi eşine gelir böyle bi durum var dr gidicem der gider ilacını gösterir kullanır
eşide tedaviye ara verir ilaç bitince tekrar başlar boşu boşuna o hormon ilaçlarını içmemiş olur bunun yolu yordamı budur
konu sahibi arkadaşım sana gelince bence haklısın ama fazla tepkiler verme derim biraz alttan al olan olmuş zaten çok büyütmeye gerek yok yaptığının yanlış olduğunu tatlı dille anlat eşine ve destek ol yanında olduğunu görsün gerekirse tedaviye ara ver en azından ilaç bitene kadar
Kızlar merhaba eşim antidepresan kullanıyormuş yaklaşık 20 gündür ve benden saklıyormuş.
çok canım sıkıldı. hala kızgınım. birbirimizden böyle şeyleri saklamazdık.
nöroloji doktoruna gitmiş unutkanlığım var demiş o da seratonin hormonu eksikliğinden olabilir diyip antidepresan vermiş.
neymiş efendim benim o haplara karşı önyargım varmış. olabilir. ama yine de söylemeliydi.
çok kızgınım.
Üstelik şu an tedavi görüyoruz çocuğumuz olmuyor diye.
bu ilaç leblebi mi ya zaten çok zararlı bu adam nasıl beni düşünmez bizi düşünmez bi unutkanlık için antidepresan kullanır?
üstelik benden saklar.. söyleseydi o hormonu yükselten bitkisel destekler kullanabilirdik.
yaklaşık 5 yıldır tanıyoruz birbirimizi. hiç bişey saklamamıştı ama bu güvenimi kaybettirdi.
onu hiç affedesim yok.
ona hiç buraya yazacak kadar sinirlenmemiştim daha önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?