• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime olan güvenim sarsıldı

boldredline

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
76
1
6
Konya
Kızlar merhaba eşim antidepresan kullanıyormuş yaklaşık 20 gündür ve benden saklıyormuş.
çok canım sıkıldı. hala kızgınım. birbirimizden böyle şeyleri saklamazdık.
nöroloji doktoruna gitmiş unutkanlığım var demiş o da seratonin hormonu eksikliğinden olabilir diyip antidepresan vermiş.
neymiş efendim benim o haplara karşı önyargım varmış. olabilir. ama yine de söylemeliydi.
çok kızgınım.
Üstelik şu an tedavi görüyoruz çocuğumuz olmuyor diye.
bu ilaç leblebi mi ya zaten çok zararlı bu adam nasıl beni düşünmez bizi düşünmez bi unutkanlık için antidepresan kullanır?
üstelik benden saklar.. söyleseydi o hormonu yükselten bitkisel destekler kullanabilirdik.
yaklaşık 5 yıldır tanıyoruz birbirimizi. hiç bişey saklamamıştı ama bu güvenimi kaybettirdi.
onu hiç affedesim yok.
ona hiç buraya yazacak kadar sinirlenmemiştim daha önce.

"Alıntı 27yasemin kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
canım ılk basta kendını tam anlamıyla ıfade edebılmıs olsaydın belkıde bukadar onyargılı yorumlar yazılmıyacaktı ılk sayfayı okuyan senı sımarık olayları gozunde buyuten bırı olarak algıladı sayfaları okudukca ısın aslını anladım ben esıne neden kızdıgını vs vs bazı ınsanlar ılac kullanmayı sever kendını sureklı hasta zanneder belkıde esın depresyondadır
RABBIM en yakın zamanda sana bır bebış nasıp eylesın ınsallah"

eşim hala sadece unutkanlık için gittiğini ısrarla tekrar ediyor. ve ben istemediğim halde kanıt getireceğini söylüyor.
ama iş yerinde mutsuz eşim eğer benden başka bişey saklamıyorsa sorun işle alakalı.
eleman eksikliğinden dolayı istemediği ve çok iyi anlamadığı bi departmanda çalışıyor.
serototnin eksikliği varsa muhtemelen bundan kaynaklı.

canım sayfanın ilk başında olayın şokundaydım eşimle konuşunca birbirimizi üzüp tartışıyorduk.
ben de konuşmayı bıraktım ve iki gözüm iki çeşme o ilk satırları yazdım.
ve bu bdv ye çoğu insan bu ruh haliyle yazıyor.
belki benimki bi örnek olur ve arkadaşlar daha anlayışlı olmaya çalışır.

sağolsun blakk_swan arkadaşım ve bir kaç arkadaş daha sakinleştirici telkinlerde bulundu. gerek burdan gerek özelden.
şu an daha sakinim..
eşim gitmek istemiyor yeni bi ddoktora şu an onu ikna etmeye çalışıyorum.
her şey yolunda artık.
sorun çözüldüğüne göre konuyu da kapatabilirim tabi nasıl kapatıldığını bulabilirsem. :)

Son düzenleme:
Kızlar merhaba eşim antidepresan kullanıyormuş yaklaşık 20 gündür ve benden saklıyormuş.
nöroloji doktoruna gitmiş unutkanlığım var demiş o da seratonin hormonu eksikliğinden olabilir diyip antidepresan vermiş.
neymiş efendim benim o haplara karşı önyargım varmış. olabilir. ama yine de söylemeliydi.
çok kızgınım.
bu ilaç leblebi mi ya zaten çok zararlı bu adam nasıl beni düşünmez bizi düşünmez bi unutkanlık için antidepresan kullanır?
üstelik benden saklar.. söyleseydi o hormonu yükselten bitkisel destekler kullanabilirdik.
yaklaşık 5 yıldır tanıyoruz birbirimizi. hiç bişey saklamamıştı ama bu güvenimi kaybettirdi.
onu hiç affedesim yok.

Böyle düşüneceğinizi ve dile getireceğinizi bildiği icin söylememiş olabilir mi? Unutkanlık öyle hafife alınacak bir hastalık değildir, doktordan daha iyi bilebileceğinizi iddia etmiyorsunuz herhalde?

kendi yazdığını okursan senden neden sakladığını anlamış olursun.
adam korkmuş resmen. bunda bu kadar büyütecek ne var ki?
neticede doktorun önerdiği antidepresan bu. eroin değil:31:

çok kızgınım.
onu hiç affedesim yok.

ne kolay sarsılacak güvenin varmış...

ayrıca önyargın çok itici duruyor bu konuda, sağlık bu ve insan ruhunun da ilaca ihtiyacı olabilir.

önce düşüncelerini değiştir sonra eşini sorgula daha doğru olur bence....

Esin bu tepkiyi verecegini bildiginden soylememistir.Biraz sakin ol ve onu anlamaya calis

hey fevkalede, hiç sinirlenmeyen, bazı konulara karşı hassasiyeti olmayan, mükemmel insanlar size sesleniyorum ben orda derdimi paylaştım.
olacaksa bi faydanız tavsiyede bulunun suçlamada değil.

hey fevkalede, hiç sinirlenmeyen, bazı konulara karşı hassasiyeti olmayan, mükemmel insanlar size sesleniyorum ben orda derdimi paylaştım.
olacaksa bi faydanız tavsiyede bulunun suçlamada değil.

Hey istediği yorumu alamayınca yan çizen konu sahibi sana sesleniyorum.

Burası onlarca kadının olduğu bir forum sitesi. İsteyen istediği yorumu yapar. Eğer eleştiriye tahammülün yoksa buraya konu açmazsın olur biter.

Adamın unutkanlığını bi kenara bırakmışsın. Önemsemiyorsun bile. Yuh yani...

adamın b12 si düşük çıktı.
haftada bir defa iğne vuruluyor. doktor bir nörolojiye git ama muhtemelen vitamin eksikliğindendir demiş.
nöroloji doktoru ise bir tane bile test yapmadan bunu vermiş.
yani serotonin hormonu eksikliği bile hikaye.

b12 eksikliğine dair kendimde ne kullanıyorsam aynılarını ona da kullanmaya çalışıyorum.
et yemeklerini artırmaya çalışıyorum.
ben sadece doğallıktan yanayım.
eşim ilaç kullanmayı çok sever.
ben grip olsam hemen nane limon ıhlamura koşarım o ise doktora.

bir kere de aşılama yaptıracağımızda kabızlık problemi nedeniyle ağır bi antibiyotik kullandı..
ben o kadar hormon ilacı alıyorum ki bu tedavilerde.
insanın morali bozuluyor.
bunu çocuğu olmayan onca hormon ilacının altına yatmayan anlayamaz.
kullandığı antidepresanın yan etkilerinde sperm kalitesini bozar yazıyor.
ve eşimin spermleri zaten kalitesiz.
benim de yumurtalarım.

o yüzden her şeye ama her şeye dikkat ediyoruz umut dünyası işte.

Hey istediği yorumu alamayınca yan çizen konu sahibi sana sesleniyorum.

Burası onlarca kadının olduğu bir forum sitesi. İsteyen istediği yorumu yapar. Eğer eleştiriye tahammülün yoksa buraya konu açmazsın olur biter.

hayır burası bir derdim var topiği, insanı topa tutma topiği değil ki.
insanların derdini açma yeri.
ben burdan istediğim yorumu almaya çalışmıyorum sadece derdimi anlatıyorum
en nihayetinde hepinizden çok seviyorum kocamı. kocam hakkında kötü yorum yapın demiyorum ki. sadece dertleşiyorum.
ne yapayım anama mı açayım arkadaşıma mı bi kız kardeşim de yok ki dertleşecek.

Valla hiçte mükemmel bir insan değilim. Sadece insanların istek ve ihtiyaçlarına saygı duyuyorum, size de bunu tavsiye ederim. Bencilliğinizi bir kenara bırakıp eşinize yardım için çabalayın.

çocuk konusunu çok önplana çıkarttığın iin eşin saklamış olabilir. çünkü yaptığı her hareketi çocuğa engel olarak görüyorsun. adamın sağlığı da var sonuçta

Esinin sagligi henuz dogmamis bebeginizden daha onemli su anda

evet biliyorum zaten üzerine titrerim.
ne problemi varsa ona iyi gelecek yiyeceklerden yaparım.
kabızlık problemi varsa o gider musil ilacı alrı ben geceden kaysı erik kurusu ıslatır başucuna koyarım.
eğer doktor ilacı yazar yazmaz benle paylaşsaydı muhtemelen bi doktora daha gitmesini ister eğer o da illa kullan derse kullanırdık. ama hiç bi test yapmadan ilaç verilmiş, bana söylenmemiş, o derdini birlikte atlatmamışız. olay sadece çocuk meselesi değil.
eşimin annesinin pimpirikliliğinden kalma ilaç ve tahlil sonucu saklama özelliği var.

daha çocuk bile istemezken de benden habersiz kalp ilaçları kullanmış. aynı problemi o zaman da yaşadık.
eşimde hepatit c çıktı eğer sonucu yanımda telefondan öğrenmeseydim onu da saklayacaktı.

işte kızdığım şeyler bunlar.

biz eş değil miyiz bu konuda hassaslığımı bile bile neden saklıyor.
neden kendisi benim herşeyimi biliyor ve bilmek istiyor kendisi saklıyor.

Son düzenleme:
belki bu antidepresan sayesinde çocuğunuz bile olur...
"insanın kafası rahat olsun yeter ki" diye bir replik vardı: neşeli hayat filmini izle..:)

ne sizi ne eşinizi tanımayız bilmeyiz. açtığınız konuya 3. şahıslar olarak fikirlerimizi beyan ettik. ama sizin tavrınız hiç hoş değil. biraz daha pozitif bir insan olmaya gayret ederseniz eşiniz sizden birşey saklama ihtiyacı hissetmez. siz buraya konu açmazsınız. biz de yazdığımız yorumlardan dolayı azarlanmayız.
kim demiş her koyun kendi bacağından asılır diye:19:

çocuk konusunu çok önplana çıkarttığın iin eşin saklamış olabilir. çünkü yaptığı her hareketi çocuğa engel olarak görüyorsun. adamın sağlığı da var sonuçta

çocuk konsundan dolayı sakladığını zannetmiyorum.
çünkü zararı olduğunu bilmiyordu daha yeni öğrendi.
ben insanların her zor duruma düştüğünde antidepresan kullanmasından yana değilimdir normalde o yüzden saklamış.

İçinde bulunduğunuz durumu az çok anlıyorum. Bebek sahibi olmak için çabalarken bir ton endişe, stres vs. Belki de eşiniz sizin kadar güçlü değil ve depresyonun eşiğinde. Sanmıyorum ki unutkanlık için antidepresan verilsin. Sizden bir şeyler saklanması nasıl hoşunuza gitmiyorsa koca adamın şu ilacı karım görmesin diye kıvranması hoş mu? Sizce davranışlarınız, önyargılarınız, psikolojik durumunuz adamı bunu yapmaya mecbur etmemiş midir? Belki size daha kolay destek olabilsin diye içiyordur o ilaçları. Allah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Bugünler geçer gider, sıkmayın kendinizi.

ne sizi ne eşinizi tanımayız bilmeyiz. açtığınız konuya 3. şahıslar olarak fikirlerimizi beyan ettik. ama sizin tavrınız hiç hoş değil. biraz daha pozitif bir insan olmaya gayret ederseniz eşiniz sizden birşey saklama ihtiyacı hissetmez. siz buraya konu açmazsınız. biz de yazdığımız yorumlardan dolayı azarlanmayız.
kim demiş her koyun kendi bacağından asılır diye:19:

ben kimseyi azarlamadım ki. siz cevap yazdınız mı yazmadını mı bilmiyorum önceki sayfaya bakmadan yazıyorum.

ben eşime kırılmışım çok zoruma gitmiş bunu da hemcinslerimle paylaşmışım.
ama asıl cevaplayanlar bana kötü şeyler yazmış.

İçinde bulunduğunuz durumu az çok anlıyorum. Bebek sahibi olmak için çabalarken bir ton endişe, stres vs. Belki de eşiniz sizin kadar güçlü değil ve depresyonun eşiğinde. Sanmıyorum ki unutkanlık için antidepresan verilsin. Sizden bir şeyler saklanması nasıl hoşunuza gitmiyorsa koca adamın şu ilacı karım görmesin diye kıvranması hoş mu? Sizce davranışlarınız, önyargılarınız, psikolojik durumunuz adamı bunu yapmaya mecbur etmemiş midir? Belki size daha kolay destek olabilsin diye içiyordur o ilaçları. Allah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Bugünler geçer gider, sıkmayın kendinizi.

doğru diyorsunuz abartıyorumdur belki de ve fazla duygusalım ama üzüldüm işte. aile yapısı ve kişilik farklılıkları ailede uyum sürecini zorlaştırabiliyor.
eşimlerin ailede böyle şeyler hep saklanır.
annesi sürekli beni kontrol eder oğlum test yaptırdı mı sonuç kaç çıktı.
eşim de annesinden gizler.
ben alışkın değilim böyle şeylere ve üzülüyorum.
evet bencillik olacak belki ama eşim de ben gibi şeffaf olsun her şeyi anlatsın istiyorum.

Back
X