Eşime resti çektim

Başka şeyler yaşandığı için o cesaretle okudum msjlari, yani artık çıldırdım

Hata eşinizde, evlilik bizim mahremimiz deyip kapatacsk çenelerini. Bizimkiler de vık vık vık yerler eşimi ama eşim hiç pas vermez gerekeni söyler susturur. Şimdi yeni gözdeleri büyük oğlum her naneyi ona soruyolarmış, oğlum da " annem ve babam sizin evde olanları bana hiç sormuyorlar sizin yaptığınız çok ayıp, çok merak ediyosanız gidip kendilerine sorun " demiş arada yine yokluyorlarmış amma benim akıllı evladım " çok sıkılıyorum siz böyle yapınca en sonunda gelmiycem size" demiş bunu yapan 9 yaşında, eşinize de okutuverin fikir olur

Esimin çocuğunuz kadar gram akli yok ...

Esimin çocuğunuz kadar gram akli yok ...
Yeni evlisiniz sanırım, duruşunuzu sınırlarınızı belli edin ki eşiniz ona göre toparlasın kendini. Kv ile muhabbetiniz varsa onunla da konuşabilirsiniz bu konuyu. Benim tepem atınca kv ye direkt konuşurdum. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış

Peki konuşunca ne tepki verirdi kv , benimki hiç konuşmaya yanaşmaz bence

Peki konuşunca ne tepki verirdi kv , benimki hiç konuşmaya yanaşmaz bence
Deli gibi bağırır, bağırtısondan beni duymazdı, ama ben içimi döker diyeceğimi der sonra eli ayağı çeker görüşmeyi keserdim. Eşim de net tavrımı bildiğinden arayı bulmak durumunda kalırdı. İnanılmaz şekilde kök ailesine bağımlı bir eşim vardı benimde. Çok sıkıntılar yaşadım. Şu an 10 yıllık evliyiz ve bu netlikle çözdüm sıkıntıları ben. Karşıdakiler de eşim de biliyor beni mecbur uyum sağlıyorlar. Tabi ki eşimden dolayı bu, o net bir şekilde tavır koydu ve 7. Yılımızdan sonra çok şükür rayına oturttuk ilişkilerimizi.

Aramaya gerek yok. Ararsanız siz de yüz vermiş olursunuz otomatik olarak. Eşinizi bu konuda ciddi uyarmalısınız uyarmışsınız zaten de. Benim hamileliğimi duyan eş ailesi beni arayıp tebrik bile etmediler. 1 yıldır görüşmüyorum zaten. Eşim söylediğinde de sevinmemiş hiçbirisi. Kalk git bebeğin ultrason resmini gruba at. Hay allahım neden atıyorsun dedim ya. Biri mi görmek istedi sanki sen kendi kendine ultrason resmini atıyosun dedim. Gruptakilerde kuru kuru hayırlı olsun yazmışlar sadece. Yani nedir bu ailecilik tavrı ben anlamadım gitti. Eşiniz de benm eşim gibiyse işiniz biraz zor maalesef

Aynen esimde böyle, aile tarafından taktir görme, sevilme istekleri var bence

Aynen esimde böyle, aile tarafından taktir görme, sevilme istekleri var bence
Valla benim eşim aşırı dışlanan bir evlat ailesi tarafından. Bize yapmadıklarını da bırakmadılar. Sevgili annesi doğum yapınca bebeği görmeye gelmem takısını yollarım demiş. Eşim buna rağmen tavırlı değil. O derece diyeyim size. Siz mesafeli olun yeter eşinizide dizginleyebilirsiniz insallah.

Nasıl konuşurdunuz
Ben laf kıvırmam edepsizlik de etmem. Mesela kafasında bi şeyler kurup onları gerçek gibi eşime anlattığını yalan söylediğini farkettim kv.min. senin derdin ne, ne yapmaya çalışıyorsun? Senin yüzünden oğlun ile aramız açılıyor ve oğlun beni çok seviyor ben ona tavır yaptığımda çok üzülüyor, uyumuyor, yemiyor. Nasıl annesin sen? Böyle mi annelik mi olur, aramız gül gibiyken bizi birbirimize düşürüyorsun demiştim. Bir bağırtısı vardı ki anlatamam, hele var ya oğlan benim istediğim gibi doldurur taşırırım demişti. Bende iyi o zaman boşayım oğlunu da kova niyetine kullan deyip kalkmıştım

Buna benzer çok muhabbetimiz oldu, gerçekten haklı olduğum konularda eşim ve kp. E bile aldırmaz gerekeni söylerdim ama benim kv taşkın bir kadın olduğu için kimse ses çıkaramıyordu. İdare edilecek şeyler yapsa gerçekten alttan alırdım.

Benim esimde böyle, evde değer gören kaynım, herşeyin en iyisi ona alınır, esim herseyden yoksun büyümüş, ama eşim çılgınlar gibi de düşkün, kaynım kimseye düşkün değil ve en değerlisi de o

Baştan ipleri elinize aldınız aldınız.. devamı çok çirkince olabilir herşeyi ailesine anlatma huyunu bırakmalı.

Eşinizi ailesinin sınır bilmemesi, eleştrisel yorumları, fazlaca müdahil olmaları yüzünden terk ederken buna neden olan insanları arasam mı, hoşçakal desem mi, ayıp olur mu gibi sorular ve düşünceler çok mantıksız bence. Zaten onların yüzünden kocamı terk ediyorsam ne diye onların hatırını almayı düşüneyim ki! Kızıyor olduğunuz için sırf bir tepki olsun diye zaten gideceğiniz yere, tepkinizden dolayı gidiyormuşsunuz gibi geldi bana. Bu durumda bir de o kişileri arar bir şey yokmuş gibi vedalaşırsanız eşinizin de içinden (hehehe güya bana tepki veriyor) diye düşüneceğinden eminim ben . Bence böyle çocuk cezalandırırcasına tepkilerle değil daha çok vurgusal konuşarak, anlatarak, terk edecekseniz ailesiyle filan görüşmeden, daha ciddi bir tepkiyle, zaten gideceğiniz zaman değil, plan dışı bir zamanda ve ben bu şekilde yürütemiyorum, sen yalnızken düşün ve kararını ver. Benimle bir aile mi oluyorsun yoksa hiç bir özelimiz olmadan her şeyimizi ilkokul çocuğu gibi ailene sergileyip bize böyle müdahalelerine izin mi veriyorsun. Çünkü ikincisinde ben artık yokum bu kesin diyerek gidin ille de gidecekseniz. Ve bir daha siz aramayın. Bırakın eşiniz yokluğunuzu hissetsin arasın özlesin. Ve aile de asıl bunları duysun ki sınırı aştıklarını, rahatsız olduğunuzu anlasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…