Eşinizi ailesinin sınır bilmemesi, eleştrisel yorumları, fazlaca müdahil olmaları yüzünden terk ederken buna neden olan insanları arasam mı, hoşçakal desem mi, ayıp olur mu gibi sorular ve düşünceler çok mantıksız bence. Zaten onların yüzünden kocamı terk ediyorsam ne diye onların hatırını almayı düşüneyim ki! Kızıyor olduğunuz için sırf bir tepki olsun diye zaten gideceğiniz yere, tepkinizden dolayı gidiyormuşsunuz gibi geldi bana. Bu durumda bir de o kişileri arar bir şey yokmuş gibi vedalaşırsanız eşinizin de içinden (hehehe güya bana tepki veriyor) diye düşüneceğinden eminim ben

. Bence böyle çocuk cezalandırırcasına tepkilerle değil daha çok vurgusal konuşarak, anlatarak, terk edecekseniz ailesiyle filan görüşmeden, daha ciddi bir tepkiyle, zaten gideceğiniz zaman değil, plan dışı bir zamanda ve ben bu şekilde yürütemiyorum, sen yalnızken düşün ve kararını ver. Benimle bir aile mi oluyorsun yoksa hiç bir özelimiz olmadan her şeyimizi ilkokul çocuğu gibi ailene sergileyip bize böyle müdahalelerine izin mi veriyorsun. Çünkü ikincisinde ben artık yokum bu kesin diyerek gidin ille de gidecekseniz. Ve bir daha siz aramayın. Bırakın eşiniz yokluğunuzu hissetsin arasın özlesin. Ve aile de asıl bunları duysun ki sınırı aştıklarını görsünler