eşime söylemeli miyim ?

nurcuk34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
1.369
1.523
48
32
sevgili kv ile aramda bir problem yok. yada ben pek tınlamıyorum. görmüş geçirmiş, hayatın sillesini yemiş bir kadın olarak bazı şeyler artık vız geliyor.

benim ikinci evliliğim eşimin ilk evliliği. kv beni görmeden tanımadan evvel istemedi. ee boşanmış kadınım kolay mı :)
sonra beni görüp tanıyınca beğendi istedi. tek oğlu olduğu için de onu kırmamak adına istemiş olabilir bilmiyorum. bir dediğimi iki etmedi sağolsun bende etmedim. saygıda hürmette eksik etmedim. zaten 80 km uzağımda. bir araya geldiğimizde hep alttan aldım sustum eşime bir şey demedim.

kiiii bir olay oldu.

haftasonu yenidoğan yeğenimin mevlüdü oldu. mevlüde kayınvalidemin tanıdığı kuzenim-ablam da geldi. ki ikisinin arası çok iyidir. benim ailem de eşimi istemediğinden dolayı ilk onlarla tanışmıştı.
sevgili kv bu ablama mevlitte kayınbabamı kızlarını bile aradığımı ama kendisini aramadığımı söylemiş ki ben şok... tamam tam olarak konuşamadık ama olay şu şekilde gelişti.

eşimle işten gelmiş yemek yiyorduk. ben daha sofrayı kaldırmadan hadi herkesi tek tek arayalım dedim. kv.den başlayalım dedim. aradım. bende de işitme problemi var. biyonik kulak kullanıyorum. karşıdan gürültüler gelmeye başlayınca anlamadım kadının dediğini ki şiveli konuşuyor. eşime verdim telefonu. eşim de "annem camide" dedi. kapatırken de tamam anne kandil için aramıştık eve geçince haber ver dedi kapattı. sonra herkesi aradık derken muhabbet uzun sürdü kayınvalide arada kaynadı. bizde işten gelmiş yorgun insanlarız uyuyakaldık. sabah dikkat ettim kv aramamış.

birincisi arayan bendim. benim telefonumdan arandı. ama kv'nin malesef okuması yok. birilerine aratır hep.
ikinicisi aramamış olsam bile bunu ben olmadığım sırada mutfakta 3 5 kişi içinde söylemesi bana çok koydu. ki hepsi benim tarafımdı.

ondan sonra görüştük konuştuk bana söyleyebilirdi. bide abla dediğim kişiyi uyarmış. Nurcuk duymasın diye. abla da gelip beni uyarıp aman kocan duymasın bundan sonra hep ara bak alınmış diyor.
ya haksızlığa gelemediğimden pazar akşamından beri uykularım kaçtı. halam bile dürttü beni kız niye aramadın kadını diye. gelde sinirlenme.

eşime desem bi çeşit demesem bi çeşit.
eşim de sinirli bir insandır, annesine de çabuk parlar. pek de anlaşamaz annesiyle. kv.de bundan 10 sene önce gencecik 2 çocuklu kızını kaybetmiş. hala onun acısını taşıyor. ona kızılmasını asla istemiyorum.
ama içimden de atamıyorum.
sadece gelip bana söyleseydi umursamazdım bu kadar. ama uluorta söylediğini öğrenince bozuldum.

Son düzenleme:
Bu kadar kafanıza takılacak bir konu değil bence. Okuma-yazması yok diyorsunuz sizin sesinizi alamadıysa oğlunun aradığını düşünmüştür sizden de beklemiştir. Ha o 3-5 kişiye söylemeyip direkt size söyleseydi daha iyi olurdu ama tek hatası bu olsun görmezden gelin.

Çok abartacak bişey yok herzaman iyiyse es geç bişey olmaz ondan snra fırsat bulduğun bi ara güzel bi dille rahatsız olduğunu bida yapmasini istemedigini söyle anne gel bana söyle millete bişey deme de

Bence büyüttüğünüz kadar önemli veya art niyetli bir durum olmamış. Kv.niz en büyük acıyı yaşamış bir kadın olarak mantıklı hareket edemeyebilir. Bizim çevremizde evlat acısı yaşayan insanlar hep alttan alınır, bazı abuk sabuk hareketleri görmezden gelinir, Allah kimseye yaşatmasin atlatilamayan bir durum.
Siz de kv hakkında iyi konuşuyorsunuz o yüzden art niyetli olmadığını düşündüm. Ben olsam eşime anlatsam da "çok bozuldum çok kızdım vs" şeklinde anlatmazdım heralde.

Bu mu çok önemli konu?kayınvalidem ile pek anlaşamam fakat bazen gelinlerin takıldığı şeyleri görünce gelin olarak ben bile şaşıyorum.

Öyle kriz gibi anlatmışsınız ki bir şey oldu sandım, aynı şeyi anneniz de yapabilirdi. Bundan sonra atarsınız olur biter. Büyütülecek eşe anlatılacak yada anlatılmayacak bir şey yok.

Biz gençler pek istemiyoruz hakkımızda konuşulmasını o yüzden biraz hoş olmuyor. Ama boşverin araya boşuna soğukluk girmesin.

Amaan boşverin gitsin. Sizi eşiniz ilgilendirir, eşinize bir şey derse, o gün aradık ya sonra arada kaynadı dersiniz olur biter.

evet büyütülecek bir sorun değil ama insan alttan aldığı idare ettiği kişiden de kendine karşı aynı inceliği bekliyor. hele ki karşımdaki 61 yaşında bir kadın.

Bu mu çok önemli konu?kayınvalidem ile pek anlaşamam fakat bazen gelinlerin takıldığı şeyleri görünce gelin olarak ben bile şaşıyorum.

ben çok önemli diye bi imada bulunmadım ki.
haksız yere dedikodum yapılmış gibi hissettim.

Öyle kriz gibi anlatmışsınız ki bir şey oldu sandım, aynı şeyi anneniz de yapabilirdi. Bundan sonra atarsınız olur biter. Büyütülecek eşe anlatılacak yada anlatılmayacak bir şey yok.

geçmiş tecrübelerimden dolayı sustukca devamı gelir gibi hissediyorum. şimdi halamda bütün herkese yaymıştır. baya gevşektir ağzı.
herkesi aramış kayınvalidesini aramamış kadın da alınmış bize dert yandı diye....
tü kaka gelin oldum yoktan yere.

Sikinti edicek hic bisey yok burda yasli kadin birazda alttan slmak lazim ki alttan alunacak durumda yok gibi...iyi iyi kv niz kitmetini bilin

hamilelik hormonları sanırım pire deve olmuş

Neyin devamı gelecek onu bile anlamadım. İlginç bir bakış açınız var. Olay yok ortada, benim annemde geçen Kandilde arayanımız da yok dedi, büyükler bazen öyle sitem eder. Size yönelik ne yapılmış büyütülecek anlamadım. Benim kayınvalideme ben “tek yabancı gelin” benim sanırım dedim oda evet oda bizim şansımıza dedi ağzından kaçırdı, sonra da düzeltmeye çalıştı, ama ben anlayacağımı anladım, ne uzattım ne eşime söyledim, devamı da gelmedi valla. Lütfen kendinize olay aramayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…