- 12 Kasım 2014
- 68
- 6
- 13
- 30
- Konu Sahibi gizem---22
-
suan benim eşimi anlattın annesi babası cok sevgi göstermemis deger vermemis hep ezmis o adamlıgınıda bende kanıtlamaya calısyo tek basımıza sürekli askm felan baskalarının yanında trip cok suratsızbende de aynı sorun yaw adam evin içine köşe takımı yapcam diye tutturdu ben istemiyorum.anası araya girdi anca vazgeçti. annesinin yanında iyi davranıyor evde dışarda trip trip, onların aile tam bir komedi babası anasını ve onu hiç adam yerine koymamış kendisi de oğlunu adam yerine koymamış, bu adam bana kendi dediğini yaptırınca adam olduğunu mu düşünüyor acaba benim suçum ne yaa
ailemle zaten ne alıp veremediği varsa bilmiyorum o konuda cok sıkıntı çekiyoruz oraya gidelm dediğim zaman başlıyo kavga ailemde kızıp bisey demiyolar sırf benle kavga etmesn dye biraz zaman ver diyolarAilesine karşı tavırları nasıl? onlarada böyle sinirli yaklaşıyormu? eğer yaklaşmıyorsa evliliğe adapte olamamıştır sinir stres yapıyodur belkiyaşınız çok küçük çünkü ikinizinde...
benm anlatmak istediğimde üstünde geçim sıkıntısı yok borç ödemiyo yani öncedende herkes erken evleniyo bunun siniri ailesinden kaynaklanan biseyÇocuğum,
Yaşının başının sorusunu sormadın..
Ben sana yapılan erken evliliğin hatasını söylüyorum..
22 yaşındaki delikanlıdır bana göre,ev geçindirecek kadar alt yapısı ve donanımı yoktur..
Umarım anlatabilmişimdir...
engel olmaya calıstılar bende simdi cok istemedm esim cok ısrar etti evlenmek icin aileler felan tansmıstı yoksa ailem cahil degil ben tek cocugum benim her dediğimi yaptılar ısrar ettiğim icin bisey diyemedilerAileler cahilse ne diyebiliriz ki bu durumda..
Hep diyorum,erken yaşta çocuklasrınızın evlenmesine lütfen hayır deyin.
Mani olun olanlara,okumak para kazanmak varken nedir bu evlenme merakı..
benm anlatmak istediğimde üstünde geçim sıkıntısı yok borç ödemiyo yani öncedende herkes erken evleniyo bunun siniri ailesinden kaynaklanan bisey
hayır tabikide kaçarak evlenmeye karşıyım ben ailemin yüzünü egdircek bisey yapmamEn hassas olduğum nokta burası..
Erken yaşta yapılan evlilik..
Çocuk oyuncağı değil evlilik hayatı.
Aileleriniz nasıl izin veriyor bu yaşta evlenmenize..
Sakın kaçarak evlendim filan deme...
engel olmaya calıstılar bende simdi cok istemedm esim cok ısrar etti evlenmek icin aileler felan tansmıstı yoksa ailem cahil degil ben tek cocugum benim her dediğimi yaptılar ısrar ettiğim icin bisey diyemediler
orası öyle ama söyle bisey var ailesi bize maddi yönden destek vercegini bildiği için sorumluluk alamadı henüzengel olmaya calıstılar bende simdi cok istemedm esim cok ısrar etti evlenmek icin aileler felan tansmıstı yoksa ailem cahil degil ben tek cocugum benim her dediğimi yaptılar ısrar ettiğim icin bisey diyemediler
hayır tabikide kaçarak evlenmeye karşıyım ben ailemin yüzünü egdircek bisey yapmam
ben ilgi istemiyorum ki zaten ilgi gösteriyo ama ne dısarı cıkabiliyorum ne annemgile gidebiliyorum ne arkadaslarıma gidebiliyorum sürekli evde oturmamı istiyoKatılıyorum. 15-16 yaşında tanımış sevgili olmuş, 19-20 de evlenmiş arkadaş, ya 16 yaşında bir çocuk karşısındaki insanı ne kadar analiz edebilir de, bir ömür geçer bu adamla diye kanıya varabilir?
Kaldıki 22 yaşında bir erkek, evlilik sorumluluğunu kaldırabilecek adam mıdır zaten...Yaşıtları gezip tozup flörtler yaşarken, o ise evdi geçimdi diye aldığı yükün stresini yaşıyor muhtemelen.
Olan olmuş, bu vakitten sonra napılır, bence siz de çalışıp onun yükünü azaltmalısınız öncelikle. Hem bu yola beraber çıktığınızı göstermeniz onu sevindirir, hem de kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olduğunuzu görürse, sözünüze daha fazla değer verir diye düşünüyorum. Birde sürekli ilgiye muhtaç görünüp boğmayın kimseyi.
ben ilgi istemiyorum ki zaten ilgi gösteriyo ama ne dısarı cıkabiliyorum ne annemgile gidebiliyorum ne arkadaslarıma gidebiliyorum sürekli evde oturmamı istiyo
annesini ck sevmiyo bi ailesi olmadan yasar gibi bi tavrı var bendende bunu bekliyo sanırım ama benm icin annem babam cok önemli cok seviyorm onlarıyani kocana desen kıvırıyorsun kadın gibi hemen kendini delikanlı triplerine alır suç sadece babasında da bulamıyorum bir süre sonra annesi hiç karşısında alıp konuşmamış, kendisi paraya tapmış ona da bunu öğretmiş, herkesi kendi anasınıda neresinden anlamak isterse orasından dinliyor.mesela yanlışlama çaldıırken ben açıtm gitti 46 kurusşum diyor bende benden kıymetli mi diyip bozuyorum ve bu lafı hep diyeceğim ona benle kurduğu ailesinin kıymetini bilsin.sabır sabırda bir süre sonra insan odunu alıp şöyle evire çevire dövesi geliyor.babam vefat edeli çok oldu ama evlenirken olsaydı da birşey yapmazdı. biliyorum babamın huyunu yine de fikrini almak isterdim.annem benden fazla gıcık oluyor. şuan işine gelmediği için anneme soğuk davranıyor. annem umursamasada bunlar gani gani çıkacak kendi hataları yüzünden biliyorum.
konusmya calısıyorum ama konusulmuyo hemen konuyu kapatıyo bagırıp kızdıgım zaman kavga daha cok uzuyoİlgi gösterse ne olacak,hapis hayatı yaşatıyor sana ...
Senin sesin çıkmıyor herhalde bunlara..
konusmya calısıyorum ama konusulmuyo hemen konuyu kapatıyo bagırıp kızdıgım zaman kavga daha cok uzuyo
bende psikolaga ilk kendim gidip esimin böyle hareketleri var diye anlatsam mı diye düsünüyorum gercekten 5 ayda cok yoruldum yani aslında ben aileme gidelim demesem cok büyük kavgalarımız olmuyo genelde sinirli ama ailemle ne alıp veremediği var blmyrmBu kadar erken yaşta evlenmek büyük hata ama olmuş artık, bundan sonra tabi ki çözüm arayacaksın.
Bence bu durumu doktor, psikolog, terapi paklar.
Yoksa o sinirlensin sen affet, o agresiflik yapsın sen alttan al, bir süre sonra yalama yapmış çiviye döner ilişki.
Ha bazı insanların "psikologa inanmıyorum" gibi sabit fikirleri var, eşin de böyle düşünüyorsa, "ben inanıyorum ve buna ihtiyacım var, yoksa işler kötüye gidecek" diye ikna etmeye bak.
Son olarak asla ve asla hayatınız onun egemenlik alanıymış gibi davranma. Onun kuklası değil eşisin, sana ve isteklerine saygı göstermek zorunda.
ben ondan kücügüm ve daha olgunum ailesiyle problemleri oldu arada kalan ben oldum ona söyliceklerini hep bana söylediler ben sesimi cıkarmadm kafama takmamaya calstm ama benm ailem ona bisey yapmamasına ragmen istemiyo gitmeyi napcam bilmyrm benm için ailem cok önemli ve ben bi seçim yapmak zorunda hissediyorm kendimiKonuşmaz tabiki,evliliğin ne olduğunu daha bilmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?