Eşime tokat attım

Biz de yurt dışında yaşıyoruz; evler küçük, insanlar ortamın sıkışıklığından geriliyor. Duygularınızı anlıyorum. Ancak şu var ki, evlilikte en önemli şey saygı. Çocuğun onun ya da sizin sözünüzü önemsemesinden daha önemlisi; anne ve babasına güven duyarak büyümesi.

Sinirlerimize hakim olmak çok zor değil, haksız mıyım? Bunca yüke dayanıp bir kaşık suda boğulmak olmaz, değil mi?
Cok haklısınız hersey okul derken cok gerıldım. Yarın kalkınca kızıma sarılıcam. Tabak dustu su dokuldu dıye kızmam ona saygı duyar yerı gelır ondan ozur dılerım onla gurur duydugumu soyler gelısıöo ıvın ozel calısmalar yaparım. Onun duygularına onem vwrırım ama bugun nasıl o tepkıyı verebıldım cok pısmanım cok. Esımı hayatımdan cıkarıcam. Beni nu duruma getıren o. Kızımı elestırmesi ustune gıtmesi neni displınsız buluyor ama ben onun normal gelisiö gösterdigimin farkında olarak onu desteklıyorum. Ayrılmak ıstıyorum onu affetsem kendımı affedemiyorum

"İleride kızım bana saygı duymayacak, babasına duyacak." demişsiniz.

Yanlışınız var.
Kızınız ikinize de saygı duymayacak. Ya da "sadece" saygı duyacak.
İlk fırsatta yanınızdan gidecek. Aklı varsa.

Ya da anne babasının ilişkisinden gördüğü gibi, hastalıklı bir aile kuracak.
Kendımı ıfade edemedım sanırım kızım beni ezık gorecek basarısız. Ve ona yardım edemıcem beni guvenilir bylmıcak. Cunku onun anne ümajı babam ne dese susan gucsuz anne olacak

Cok haklısınız hersey okul derken cok gerıldım. Yarın kalkınca kızıma sarılıcam. Tabak dustu su dokuldu dıye kızmam ona saygı duyar yerı gelır ondan ozur dılerım onla gurur duydugumu soyler gelısıöo ıvın ozel calısmalar yaparım. Onun duygularına onem vwrırım ama bugun nasıl o tepkıyı verebıldım cok pısmanım cok. Esımı hayatımdan cıkarıcam. Beni nu duruma getıren o. Kızımı elestırmesi ustune gıtmesi neni displınsız buluyor ama ben onun normal gelisiö gösterdigimin farkında olarak onu desteklıyorum. Ayrılmak ıstıyorum onu affetsem kendımı affedemiyorum

Bittiğine inandığınız bir evliliği devam etmenize kimse kani olmaz zaten. Ancak bazen bizler bazı gerginlikleri farklı algılayıp, kendimizi yanlış şeylere inandırıyoruz. Evliliğinizin detaylarını bilmeden, sadece bu konuya istinaden yazıyorum bu satırları.

Hayat yurt dışında zor; hayat kendi ülkemizde de zor. Bazen geri adım gurursuzluk değil, kahramanlık olur.

Her şey gönlünüzce olsun.

Bittiğine inandığınız bir evliliği devam etmenize kimse kani olmaz zaten. Ancak bazen bizler bazı gerginlikleri farklı algılayıp, kendimizi yanlış şeylere inandırıyoruz. Evliliğinizin detaylarını bilmeden, sadece bu konuya istinaden yazıyorum bu satırları.

Hayat yurt dışında zor; hayat kendi ülkemizde de zor. Bazen geri adım gurursuzluk değil, kahramanlık olur.

Her şey gönlünüzce olsun.
Favorı yorum. Bayıldım sana cok guzel anlatmıssın burada ywterı kadar zor gele ısvıcre cok kapıtalıst. Asosyal okula gıdıyorum twmizlik isi ivin bile dıploma ıstıyorlar.... Hem okuyup hem kızımı bututuyorum

Kendımı ıfade edemedım sanırım kızım beni ezık gorecek basarısız. Ve ona yardım edemıcem beni guvenilir bylmıcak. Cunku onun anne ümajı babam ne dese susan gucsuz anne olacak

Kendinizi gayet açık ifade ettiniz.
Baskı kurmaya çalışan baba, ezik anne.
Ya da baskı kurmaya çalışan anne, ezik baba.
Ezmek/ezilmemek adına verdiğiniz savaşta, çocuğa yazık edersiniz. Bu laf sadece sizin için değil, aynı zaman da eşiniz için.
Sizin eşinize, eşinizin de size saygısı yok. Bu saygısız ortamda büyüyen çocuğun, yetişkinlik dönemlerinde elbette problemleri olacak.
Umarım düzelirsiniz, düzelmezseniz yol belli.

Ezmek/ezilmemek adına verdiğiniz savaşta, çocuğa yazık edersiniz. Bu laf sadece sizin için değil, aynı zaman da eşiniz için.
Sizin eşinize, eşinizin de size saygısı yok. Bu saygısız ortamda büyüyen çocuğun, yetişkinlik dönemlerinde elbette problemleri olacak.
Hayır duzelmek zor. Cunku bu tavırları karaktwrınde var babası akolikmis... Oyuzden ayrılmıslar annesı ve babası.. Ben ayrılıgın dogru oldugunu dusunuyorum

Kendımı savunmayacagım cok dogru

• Beğen
Reactions: K_G
Canim sanki bizi anlatiyorsun bu kadar olmaz kufurler hakaretler tokat falan ayni benim esimde herseye karisir yemegin salcasina bile cocugun bezine neler neler cok didisiyoruz bu yuzden cok yiprandi iliski

Hayır duzelmek zor. Cunku bu tavırları karaktwrınde var babası akolikmis... Oyuzden ayrılmıslar annesı ve babası.. Ben ayrılıgın dogru oldugunu dusunuyorum

Çocuk için, birbirine hakaret edebilen anne babanın arasında kalmak mı doğru peki?
Çok gergin bir ilişkiniz var. Mutsuz anne, mutsuz baba, mutsuz bir aile, ileride mutsuz bir çocuk.

Canim sanki bizi anlatiyorsun bu kadar olmaz kufurler hakaretler tokat falan ayni benim esimde herseye karisir yemegin salcasina bile cocugun bezine neler neler cok didisiyoruz bu yuzden cok yiprandi iliski
Evet sabır sabır biyere kadar. Bunu nasıl yapabildim diyorum kendime.. Cok yıprandım kızım yıpranacaksa ayrılık dogru karar

Bizim çocuk yüzünden eşimle böyle tartışmalarımız oluyor..
Ben hayır diyorum o evet..
Ben evet diyorum o hayır..
Sonra bir sürü bır bır
Kapa çeneni hayırr sen kapa çeneni :)))
1 Saatlik küsüşürüz sonra birbirimizle dalga geçmeye başlar güleriz..
Tokat bu noktada kötü olmuşsada bu tartısmaları herkes yaşıyor..
Bazen çocuklar insanı zıvanadan cıkarıyor ve karı kocada bu ambalelikle birbirlerine giriyorlar..
Tartışırken biraz daha kontrollü olmaya çalışın.
Bence güzel bir kahve yap ve konuşmaya çalış..
Zaman zaman zorlandığını ama elinden geleni yapmaya calıstıgını söyle..
Çocuk konusundada cocuk yanınızda değilken belli kararlar alın veya gözünüzle anlaşın ..

Ne olursa olsun. Sinirlensen dahi deli gibi olsan dahi eşine tokat atman yanlış. Bağır çağır duvara yumruk at ama eşine vurma. Artık sen ilişkinizde dayak yolunu açmış oldun. Önce hakaretteydi artık şiddete dönmüş oldu. Artık kavgada eşin sana şiddet uygulayabilir.

Okurken hırsımdan kalp atışlarım hızlandı.En tiksindiğim şeydir herşeyime müdahale edilmesi yorum yapıllması.Allah sabır versin sana dicek bişey bulamıyorum insanı katil eder böyle itilip kakılmak ya. Ben olurum yani sanki. Gerildim okurken.

Acaba erkek üyemi diye düşündüm birden. Sanki siz dayak atan erkek, esinizde ev temizleyip üstüne dayak yiyen kadin...

Esrar kullanan bir adamla evlenip üstelik bir de o adama bir çocuk verirseniz
Hiç " senin için buraya geldim" demeye hakkınız yok
Düşünecektiniz bunları. Şimdi onun bu dengesiz hareketlerini de çekeceksiniz

Ne olursa olsun. Sinirlensen dahi deli gibi olsan dahi eşine tokat atman yanlış. Bağır çağır duvara yumruk at ama eşine vurma. Artık sen ilişkinizde dayak yolunu açmış oldun. Önce hakaretteydi artık şiddete dönmüş oldu. Artık kavgada eşin sana şiddet uygulayabilir.
Zaten daha önce fiziksel şiddet uygulamış erkek, konu sahibini alıp fırlatmış, kapı kırılmış ve psikolojik şiddete de devam ediyormuş.

Eşinizin ciddi öfke kontrol sorunu var. Ve sizi de etkiliyor.

Öfke kontroluyle ilgili bi kitap hediye edin ve barışın. İçine de 'seni seviyorum ama öfke kontrolun beni üzüp yıpratıyor' yaz. Umarım mesajı alır.

Back
X