Eşime ve bana yapılan haksızlık

Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik .

Bekarken verilmiyor mu çalıştığının karşılığı? Evlenince mi hak kazanıyor para kazanmaya

sözde ortaklar ama bana kalsa çalışan gibi çünkü benimle aynı parayı kazanıyor fakat diğer abilerinin kazancı ondan kat kat yüksek yani anlayacağınız herkes yolunda benim eşime kimse yol göstermiyor sadece onların ameleliğini yapıyor
4+4 8 bin alıyorsunuz neden damı akan evde oturuyorsunuz peki?
Yani orayı kiraya veririm üstüne ekler kiraya cıkarım madem.
Belliki adam bisey yapmayacak.
Söylenip oturmaktan daha aktif cözümler bulmalıısınız

sözde ortaklar ama bana kalsa çalışan gibi çünkü benimle aynı parayı kazanıyor fakat diğer abilerinin kazancı ondan kat kat yüksek yani anlayacağınız herkes yolunda benim eşime kimse yol göstermiyor sadece onların ameleliğini yapıyor
Trilyonluk ev alıyorsa abiler bence asıl kurucular ortaklar onlar. Eşiniz orada bir çalışan. Bu sebeple de para yağdırmıyolar haklı olarak. Ya eşiniz size “ben de ortağım yeaa” diye yalan söylüyor ya da siz abilerin kurduğu şirket üzerine kocanızın hakkı var sanıyosunuz sırf kardeşler diye. Siz işi kocanız yapıyo sanıyosunuz ama o aslında çalışan, yani yapacak tabi. Belki eltileri kıskanma durumu bile olabilir ama eltilerin eşleri patronsa onlar oturur milyonluk evde size bir sorumlulukları yok üzgünüm.

çok mantıklı gelmedi bir tarafın 1 milyonluk ev alıp diğerinin 4000 tl maaşla çalışan olması istemiyorsa çıkıp kendi işini yapsın çünkü bu yapılan bu şekilde saf yerine konulmak oluyor. Aklı başında kimse bunu kabul etmez zaten. ortada konulan para abilerinse eşiniz zaten standart bir çalışan. Daha birşey beklemek sizi üzer. Eğer rahatsızsanız başından evlenmeyecektiniz.
Eğer para ortak konuldu işin yükü de dediğiniz gibi işinizdeyse ve abileri bu şekilde dolandırıyorsa açıkcası eş olarak ben sizin yerinizde olsam eşime saygı duymazdım.
evleneli 2 ay oluyor ve 2 kez bu sebepten dolqyı kavga ettik ilk kavgamızda ağladı 7 senedir hiç ağladığını görmediğim adam ağladı bana senin kibrin sevginin önüne geçiyor dedi
Bekarken verilmiyor mu çalıştığının karşılığı? Evlenince mi hak kazanıyor para kazanmaya
evliliğiniz için biriktiriyoruz onun parası bizde dendi hep zamanı geldiğinde ise komik bi rakamla bizi baş başa bıraktılar 😂

Neye ortaklar? Ortada koyduğu bir para varsa en başından milyonluk eve oturan ortak varken sizi 35 yıllık binaya oturtup ayda 4 bine tamam diyen ortakla niye evlendiniz? Çünkü böyle bir ortaklığı kabul eden kişinin ya psikolojik problemi vardır ya da size anlattığı gibi değildir o işler. Her iki durumdada evlenmeyecektiniz.

evleneli 2 ay oluyor ve 2 kez bu sebepten dolqyı kavga ettik ilk kavgamızda ağladı 7 senedir hiç ağladığını görmediğim adam ağladı bana senin kibrin sevginin önüne geçiyor dedi

evliliğiniz için biriktiriyoruz onun parası bizde dendi hep zamanı geldiğinde ise komik bi rakamla bizi baş başa bıraktılar 😂
Ağlamayı geçin de eşiniz bu işte kurucu ortak mı? Sermaye katmış mı? Şirket varsa yönetim kurulu üyesi mi firmanın sahibi mi?
Eşinizin aklı yok mu parayı onun yerine başkaları biriktiriyor?

Burda halinden memnun olmayan tek sizsiniz.

Ya siz bazı şeyleri bilmiyorsunuz, yanlış aktarıldı size ya da bildiğiniz halde kabullenmiyorsunuz. Eltilerim sarayda yaşarken ben niye bu evdeyim diyorsunuz. Ama muhtemelen o ev size abilerin gönlünden koptuğu için kira ödemeyin diye düğün hediyesi olarak verildi. Hatta belki verilmedi sadece oturma hakkı tanındı. Bu yüzden eşiniz kiraya verip çıkamıyor, başkasının evini kiraya veremezsiniz çünkü.

bizim bir çalışan var şu an 65 yaşında onu da ailesi ile çalışmış ssk dahi yapmamışlar adamın ne evi nede malı mülkü var şu an ki çabası 3 yıl içinde emekli olmak onuda babası sömürmüş adam o kadar da çok iyi bir insan ki şimdilerde hep pişmanlıklarından söz eder ama geçmiş geçmiştir , sizde o yaşlı adamın durumuna düşmeyen

Muhtemelen abilik edip destek oldular.
Abilik edip paraya çökmüşler gibi geldi. İnsan evlenecek yaşa geldiyse parasını kendi biriktirsin bi zahmet .Burdaki bekar hanımlara örnek olsun parasını çocuk gibi başkasında birikterin annesi babası olsa adamla evlenmeyinnnn. Cinsiyetcilik yapmayayım çalışıp parasını başkasının eline sayan kocası veya ailesi bu kadınların da sorunlu olduğunu düşünüyorum. Benim muhakeme yeteneğim yok demekle aynı şey.

Aile işinde çalışıyor olabilir fakat sermayesi sadece iş gücü ise maaşlı çalışması çok normal , eşiniz aile işinde çalışırken ortaya iş gücü dışında bir sermaye koydu ise haklısınız fakat para eşinizden çıkmadı ise bu noktada sadece çalışıp aylık maaşı ne ise onu alır.
Benim var böyle tanıdıklarım. Mühendis abi ve öğretmen eşi. Abi yıllarca çalıştı, işi öğrendi ve kendi işini kurdu. Lise meZunu kardeşini yanına aldı. Şimdi kardeşin ev hanımı eşi vayy abin bütün parayı kendine alıyor biZe az veriyor diye kavga çıkarıyor. Halbuki büyükşehirde çocukları özel okulda okuyor, kendisi markalı giyiniyor çalışmazken. Konu sahibi yaptığın buysa haklı değilsin.

Babadan kalma bir is mi yoksa abileri kendisi kurup eşiniz sonradan mi dahil olmuş?

Üzgünüm baştan kabul etmeyecektiniz.
Ya başka ev olur ya bu evliliği erteleriz diyecektiniz.
Sorun çıkmasın diye susulanlar sonra sen kabul ettine döner çünkü
Apartmanın aktığı içinde full göçmenlerin yaşadığı bir eve yeni gelin olarak niye gittiniz?
Şimdi adam tabiki rahatını bozup kiraya çıkmaz.

Abilik edip paraya çökmüşler gibi geldi. İnsan evlenecek yaşa geldiyse parasını kendi biriktirsin bi zahmet .Burdaki bekar hanımlara örnek olsun parasını çocuk gibi başkasında birikterin annesi babası olsa adamla evlenmeyinnnn. Cinsiyetcilik yapmayayım çalışıp parasını başkasının eline sayan kocası veya ailesi bu kadınların da sorunlu olduğunu düşünüyorum. Benim muhakeme yeteneğim yok demekle aynı şey.
Ya ben konu sahibinin anlattıklarına çok inanmadım. Anlatmadığı bir kaç ayrıntı var kesin. Çok havada konu, oturmuyor.

Aynen adam basit yaşamaya çalışıyor.
Para sorumluluğu, ev sorumluluğu almak istemiyor.
Ailem belli bir para versin onlarla kavga etmeyeyim, hangi ev olursa razı geleyim karımda çalışsın kimse bize dokunmasın.
Biraz pasif bir karakter

Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden kavga edip huzur kaçırıyorum
Aynı benim annemin hayatı annemi migren ve sinir haftası ettiler benimde ergenliğim stresle geçti.

Is eşinizde bitiyor sesini çıkaracak hakkını arayacak.
Insanlara iyilik yaramıyor babam sustu olan bize oldu yediler ictiler batırdılar.

Eşinin mesleği ne bilmiyorum ama kendi işini kursun gerekirse başkasının yanında çalışsın enazindan hakettiğini alır.

Back
X