Eşime ve bana yapılan haksızlık

Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden kavga edip huzur kaçırıyorum
ortak is yapmanin kaderi o. esiniz cok cevval degilse o zaman hep ezmeye calisirlar. bu hayatta birisi yukseliyorsa mutlaka birinin uzerine bakarak yapiyor.

bakin size cok cok cok cok onemli bir tavsiye vereyim. onunuzde 2 yol var:

1) tamamen onlarla gobek baginizi kesip kendi yaginizla kavrulacaksiniz ve kendiniz calisin kendiniz yiyeceksiniz. onlarla maddi herhangi bir alisverisiniz olmayacak. boyle yaparsaniz kafaniz rahat olur. ama Allah onlara yuru ya kulum der de, siz maasli isten baska bir sey yapamazsaniz, o zaman kiskanclikla onlara haset eden taraf olursunuz ve bu sizi yer. ayrica onlarin da bir yerlerini kaldirir bak bizi kiskaniyor vs diye

2) onlarin yaninda kalacaksiniz ama hakkinizi da almaya calisacaksiniz. bunun icin cin fikirli, uyanik ve cevval olmak gerekiyor. esiniz ya da siz boyle olabilecek misiniz onu olcmeye calisin. ayrica ipler kimin elinde, kimin sozu geciyor vs bu onemli. ya da onlarin yaninda olup bir yandan calisacak, bir yandan da onlara caktirmadan ek isler yapacaksiniz (ticaret, bir seyler alip satma gibi). boylelikle hem onlardan size para akisi olur hem de onlar cakmadan bir sure sonra kendinizi buyutmus olursunuz. EGER esinizin abilerinden size para akisi olmasini istiyorsaniz kendinizi EZDIRMEDEN onlarin yaninda olmanin yollarini arayacaksiniz. tartisan, anlasamayan vs biri olursaniz, esiniz de onlarin yanina gidemez, yanlarina gidemeyince siz de size gelecek paradan olursunuz. o yuzden sinsi olacaksiniz ve tartismadan kendinize alan acmaya calisacaksiniz. eger para olarak onlardan kopmak istemiyorsaniz sizin huzursuzluk cikarmaniz sadece esinizi daha da zora sokacak. siz problem cikardiniz diye kimse parasindan koklatmaz.

he bana sorarsaniz benim ev sevmedigim aile iliski bicimi. evlenmeden once dua ederdim Allahim insallah aile isi yapan biri ile evlenmem diye, nitekim de oyle oldu

Tamamda madem durumu biliyordunuz neden evlenmeden konusmadiniz o evi kabul ettiniz evlenince duzelir demissiniz ama oyle bir dunya yok gormus oldunuz esiniz salak degilse hakkini alir almiyorsa bir sorun var demek ama bunlar icin gec kalmissiniz

Abiden beklentisi olmasa konu sahibi evlenmezdi eşiyle muhtemelen.
Buna katılıyorum, tüm mesajları okuyunca bende öyle algıladım, bence de o vaadler için evlenmiş, hani aile zengin diye maalesef umduğu olmamış, daha yüksek beklentileri vardı sanırım konu sahibinin

Back
X