EŞİME VE BANA YAPILAN HAKSIZLIK

cimcime1242

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
191
19
118
İstanbul
Merhaba hanımlar; uzun zamandır yazmıyorum sizlere şimdi ise eşimin ve benim canımı sıkan bir konu var sizlerle onu paylaşmak istiyorum ve fikir danışmak.Biz evlenirken ilk önce anlaşmamız birlikte oturmaktı ama düğüne 3 ay kala babam sağolsun ben peşinat için 20.000 bulcam düğünden sonra verirler siz de 10.000 verin çocuklar ev alsın iki ev üst üste olmaz dedi onlarda,biz 10.000 veririz ama bilezik takamayız kabul eder mi gelin dediler bende tabi ki zaten bozulcak onlar en azından ben evime geçim direk dedim ve böylelikle evimizi aldık çok şükür.Sorun şu ki şimdi kaynım evlenmek istiyor ve kaynıma ev almak istiyolar biz hariç herkese buna annem ve babam dahil biz küçük oğlana 30.000 yardım edicez dediler ama bunu bizimle paylaşmıyolar ama biz duyuyoruz tabi ki benim kulağıma gelsin onlarla kavga edeyim diye bekliyolar ama öyle birşey yapmıcam sessizliğimi koruma taraftarıyım.Eşime de öyle bişey yaparlarsa senin annen babandır görüşme diyemem ama ben istemiyorum görmek onları dediğimde oda haklısın ama ben arada kalıyorum sen olmadan gitsem bana bir dünya laf ederler canımı skarlar diyor.Bende ona aslında bu sana yapılan bi haksızlık bana değil sende sessiz kalma diyorum ama oda ailesini kırmak istemiyor çünkü babasına kıyamıyor annesi umrunda değil.He bu arada anneme kaynımın çocuğu olursa ona bakacağını söylemiş benim çocuğuma annem bakıyor çalışıyorum haftada 1 gün alıyor oda her gittiğimde şikayet ediyor şunu yaptı bunu yaptı diye benim çocuğuma bakmıyor yani şimdi kızlar sizce ben şimdiden tavırmı koyayım ki sorsunlar neyin var diye bende söylim herseyi yoksa bekliyim mi neler oluyo bütün ilişkimi kesiyim.

Aslında ailenin tasarrufu bu, eşiniz alınabilir ama sizin alınmanız normal mi bilemiyorum...
İlişkinizi soğutabilirsiniz bu normal ama tamamen görüşmemek bence fazla bir tepki, mesela bayramda-düğünde-cenazede sadece para mevzuundan bir araya gelmezseniz bu sefer siz haksızlık etmiş olursunuz

konu açıldığında bize böyle yaptınız niye ona öyle benim kocam üvey mi diye lafı sokup, madem öyle eşit olsun 10 lirasını bize verin hak geçmesin diyip içini soğutabilirsin. yapmazlarsa bahanen olmuş olur.

Siz kaç yılında evlendiniz.
Şimdi 3 sene önce size 10 bin verdilerse
Şuan onlara 30 bin vermeleri normal.
Çünkü siz evi alırken atıyorum 100 bine aldınız
Şuan evler 150 bin gibi.

Bize 10 bin verdiler onlara neden 30 bin kıyaslaması
doğru olmaz.

Çocuk meselesinde de teklif ettiysen ve kabul etmediyse
Alınmakta haklı olabilirsin ama buda büyütülecek birşey değil.
Bana göre.

Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz eşimin ailesi de sürekli abisigile yardım eder maddi manevi bize gelince biz maddi ihtiyaç içinde değiliz ancak çocuk bakma konusunda aynı durum söz konusu. İşin açığı bu durum benim de sinirimi bozuyor eşimin de ancak yapılan ayrımcılık sana değil eşine ben de öylebakıyorum olaya o yüzden pek takmamaya çalışıyorum. Sende takma allah sizi onlara muhtaç etmesin boşver eşinin problemi bence.

benzerini yasiyorum. gidiyorum konusmuyorum. cok daha eglenceli oluyor. kisa cevaplar veriyorum gulumsemiyorum. aramiyorum aradiginda aciyorum ama kisa net konusuyorum. daha rahatim dahaaz gerginim

Siz bu olayı kişisel olarak aldığınız için hata ediyosunuz.
Aileler evlat seçer, üzgünüm ama bunu hemen hemen her ailede görüyorum.
Etrafınızda hiç yok mu bir çocuğunu daha fazla destekleyip kayıran aileler?
Eminim bunu okurken bile aklınıza bir sürü kişi gelmiştir.

Bu durum eşinizin ailesinin eşinizle olan yakınlığı ve ilişkisiyle ilgili.
Tavır alması gereken de o; siz değilsiniz.
Bu olayı kişisel algılayıp tavır koyarsanız hata edersiniz.
Size gelip "sanane paramı kime vereceğimin hesabını sana mı vericem, sen kim oluyosun?" derse, ki bunu yaptıklarına göre diyebilirler, o zaman üzülürsünüz.

O zaman ki ev fiyatları nasıldı bilemiyoruz ama daha uygundur eminim.Ayrıca aileniz yardım etmiş.

Bu diğer ailenin yardım edecek durumu yoktur onlar sırtlanmıştır.
Ya da çocuğa sizin anneniz bakıyor diye bakmamıştır.

Bilmiyorum kıyas yaparken o dönem şartlarına göre bakmak gerek.

Anasindan babasından vazgecmesini lütfen beklemeyin...
Bunun düğünü var cenazesi var. Yüz yüze bakacaklar...
Ona altın almayacaklarsa bence sorun etmeyin...
Yeni gelin her zaman tatlı olur... Zaman herşeye çare derler

Kac sene önce verdiler Size parayı. Benim undan 5 yıl önce aldığım masla bugunku arasında fark var.
Haa ayrıca istedikleri kadar yardım edebilirler o zaman paraları yoktur Simdi vardır . Esinizle gaz verip adayı bozmayin.

O zaman o uymuştur bütçeye, şimdi bu uymuştur.
Sizin babanız verdi diye eltinizin babasının da vermesi gerekmiyor. Ama insanlar da evleneceklere bir desteğimiz olsun ev edinsinler diye çabalıyor. Ben bunu dert etmeyi ancak fesatlık olarak algılıyorum.
Düğün üzeri 3 ay kala ev alma fikri çıkaran sizsiniz, insanlar ne kadar denkleştirebilir ki o anda? dediğim gibi o an o uymuştur.
Şimdi benim babam abimi özel üniversitede okuttu, belki bir ev parası gitti. Ben devlette okudum, kardeşim de özelde okuyor. Gidip "bana da o kadar para verin" mi diyeyim? Ne yapayım benim sınavsız ve ücretsiz okuma hakkım vardı, beni öyle aradan çıkarttılar, abim o dönem kazanamadı diye yemedik içmedik mesleği olsun diye çabaladık. şimdi kardeşim de kazanamadı, ablanı yollamadık diye yollamasınlar mı çocuğu? insanlar her çocuğunu bir yerlere getirmek için çabalıyor, çomak sokmayın bence.
çünkü bu konuyu zorlarsanız "sen baştan bizimle oturmayı kabul ettin, bu yüzden aldık seni, o baştan ev istedi bunu bile bile aldık" derler, gururunuz kırılır boş yere.

Aileniz 20 bin bulurum sonra bana oderler ne demek. Babanız odenme durumunda para vermiş . Eğer verdiyseniz sizede 30 bin verilmiş olur. Arkadaşların dediği gibi zaman da var . Konuşmamak için bahane arıyorsunuz.

haklısınız eşimin sorunu ancak ben evlendim ve 1 ay sonra bütün altınlarımı bozup borcumu verdim.ona hem altın hem altın yapılacak sıkıldığım bir diğer konuda bu aslında ben gocunmadım altınlarımı verirken kendi evim için verdim sonuçta ama bende yeni gelindim ne kolumda ne boynumda bişey vardı şimdi yeni gelin hanımın hem kolu boynu dolu olcak hemde evi olcak bana deseler kızım ona kredi çekip vercez ama düğünden sonra o ne çıkarsa vericek bizde krediye yatırcaz amenna bende anamın evinden telli duvaklı çıktım oda aramızda ne fark var buda canımı çok sıkıyor.evlat ayrımı konusuna gelirsek evet her zaman bu böyleydi kaynımı hep ayırdılar diğerlerinden ama bu haksızlık ben haksızlığa tahammül edemiyorum.eşimede üzülüyorum arada kalıyor çok

Kusura bakmayin ama evlenecek yasta koskoca insanlarsiniz size verdikleri 10 bin icin minnet duyacaginiza ona niye 30 bin verdi diyr kusuyorsunuz. Oyle uygun gormuslerdir, canlari oyle istemistir, giciklik olsun diyedir, ne farkeder? Evlenmis evinizi almis yuvanizi kurmussunuz, Adamlarin parasini ne yapacagina karismayin artik. Ister ogluna verir ister gider maldivlerde tatil yapar, para onlarin keyif onlarin.
30 yil sonra evlenip gitmis cocugum gelip bana kendi kazancim olan paranin hesabini sorsa, dusunmek bile istemiyorum...

Aileniz 20 bin bulurum sonra bana oderler ne demek. Babanız odenme durumunda para vermiş . Eğer verdiyseniz sizede 30 bin verilmiş olur. Arkadaşların dediği gibi zaman da var . Konuşmamak için bahane arıyorsunuz.
yanlış oldu sanırım babam borç buldu bir tanıdığından düğünden sonra verilmek üzere bende altınlarımı bozdurup geri ödedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…