EŞİME VE BANA YAPILAN HAKSIZLIK

Tabiki herkesin tercihide yeni evlenince altin takmak cok önemli mi evini barkini almişsin, benim ailem bana düğünde 4 bilezik takti ama ablam evlenirken o zaman 6_7 takabilirlerse gocunmam herkes nasibini alir... sizin evlenecginiz zaman paraları yokmuş şimdi var ya da kayniniz çalışıyorsa ve onlara verdiyse yaparlar... biz evlenirken esimin ailesi hic destek olmadı okuttuk dedi birkac kere kv kaynim okumamis ama çalışıyor maaşini veriyor annesi biriktiriyor , kv o okumadi onun eşyalarını aliriz dedi ev almak istiyorlar alınmasında sakınca yok sizde kafanızı bunla doldurmayin

Anlamadım 30 bine ev mi aldınız?
Ayrıca neden kira opsiyonunu düşünmediniz? Neden illa ya kendi eviniz ya da birlikte oturma? Babanız 2o bin verdi ama düğünden sonra geri vermek üzere mi?
Size 10 bin kardeşe 30 bin olmasına mı bozuldunuz? Kardeşin maaşı sizin eşinizden daha düşük olabilir mi? Bu sebepten onlara biraz daha yardım etmiş olabilirler mi?

Para onların parası yok birde kavga etseydiniz. Başka bir sorun yoksa eğer paralarına karışamazsıniz.

yanlış oldu sanırım babam borç buldu bir tanıdığından düğünden sonra verilmek üzere bende altınlarımı bozdurup geri ödedim
Doğru anlamışım. Aileniz hiç yardım etmemiş. Size gelen altınlarla odemişsiniz. Baban verseydi 20 bin 10 binde kayınbabandan birazda sltının parası olurdu daha çok elinizde miktar olur du. Kendi ailemize lsf yok değil mi

Butun iliskini kesme arkandan laf edebilirler kiskandi diye, duyarsan daha cok cildirirsin. Ben olsam ne yapardim, cok umursamazdim cunku yapilan esine yapilmis aslinda. Onun dusunmesi gerekir bu durumu.

Babanız bir incelik yapmış ev almanıza ön ayak olmuş

Kv lerden bilezik gelmemesi on bin tl vermelerini kabul etmişsiniz

Hiçbir aile bunu yapmak zorunda değil
Eşler evlenecek yaşa geldiyse kendi evlerini kendileri kurmalılar

Kardeşine 30 bin tl verıyorlar diye bunu haksızlık olarak görmeniz saçma bence

Size ettikleri yardım için teşekkür edersiniz o kadar
Niye daha fazla vermediniz diye düşünmek kıyaslamak çirkin olur bence

Kız en azından size ev için az da olsa yardım etmişler benim kv de Düğünüm de takilan altin para ne varsa hepsini aldı degerli iki ogluyla bölüsüp yedi bizede avucumuzu yalamak düştü üstüne ailede olan her düğünün altın parasını bizden istiyor neymiş bizim düğüne atmislar 17 bin lirayı eşim ödüyor biz ne yapak kv assam mi kayinlarimi kessem mi eşimin gonderdigi her kurusu haram ediyorum yüzlerine da söyledim ama beni takan kim üstüne kötü gelin damgası yedim ....laf söylersen kötü gelin kıskanç gelin olursun sus hiç bir şey yapma

Hiç takılmanıza gerek ypk.
O altınlar çok kıymetli olsaydı siz onları bozdurup vermezdiniz.

Bırakın takan taksın alan alsın.

Ha kaynınıza düğün hediyesi yerine kendinize bişey yaptırın ona takmayın krndinize takın.

Kırılabilirsiniz ama esinizin buyutmesi alinmasi gereken bi durum bence ama görünen o ki o sizin kadar tepkili değil ve tamamen görüşmemeyi istemek fazla degilmi belki oglunu sevmiyo belki seni sevmiyo o yüzden cocuguna bakmak istemiyo ama boşver annenin bakmasi daha iyi

Canim kendi kendini gaza getirip de eşinin de kendinin de sinirlerini bozma kinlenme boşver. Biz evlenirken kimseden yardım görmedik takıları ailelere verdik eşyalarımızı borçla aldık kredi borclarimiz vardı araba aldık onun borcu vardı yıllarca borç odedik şimdi ev aldık yine tamamen kendi birikimimizle.ailelerimiz sadece borç verdi. Benim erkek kardeşimin düğünü oldu annemler bütün eşyalarını aldı ve sanırım bir de ev almayı dusunuyorlar şimdi. Kaynıma da kvler ev verecek evlenince. Bu durum gerçekten beni de eşimi de zerre rahatsız etmiyor.cunku biz kimseden hicbisey beklemedik o yüzden bunları sıkıntı yapmadık hiç. Kardeşlerimizin ihtiyaçları var onlara yardım ediyorlar çok sukur biz her şeyimizi kendimiz yaptık evet çok zorlandik ama insanın kendi alinteriyle aldığı şeyler o kadar kıymetli ki.. ne kendi aileme ne de kvlere en ufak bir kizginligim ya da kirginligim olmadi hic. Sana tavsiyem bak size yardım etmişler o zaman o kadar yapabilmisler demekki. Şimdi kayninin ihtiyacı var ona yapıyorlar oyle dusun yeni gelini de kıskanma:) sen kıdemlisin benim neyim eksikti diye falan düşünme şartlar öyle gerektirmiştir belki.. mutlu olmaya bak eşinle. mal mülk geçici Allah sağlık huzur versin :)

Para mevzusunu açtın diye taşlamazlar benim gibi seni inşallah.Mantıken aileler evladına en iyisini yapar diye düşünüyoruz ama olmuyor üzülme bence nasibin o kadar diye düşün görüşüp görüşmeme senin kararın ama ne çocuğunu nede eşini onun ailesinden esirgeme bence gerek yok.

Yahu evini almışsın etmişsin şimdi neden sorun ediyorsun onlarında evi olsun geçinmek ne zor biliyorsundur.
O zaman o kadar paraları varmış demek ki şimdi de bu kadar hem seneler önceki ev fiyatlarıyla şimdi ki bir mi?

konu erkeklerin ailesi olunca beklentilerini en aza indireceksin. hatta hiç beklentiye girmesen senin için daha iyi. yoksa kafanda büyür de büyür mutlu olamazsın. herkes için genelleme yapmak yanlış ama erkek aileleri bir işe yaramaz çoğu zaman. ha yaramak zorunda değiller tabii işin bir de o kısmı var. zarar vermesin, evin içine karışmasın da maddi manevi destekleri de kalsın istemez.

yanlış oldu sanırım babam borç buldu bir tanıdığından düğünden sonra verilmek üzere bende altınlarımı bozdurup geri ödedim

e babanız da para vermiş olmuyor, bu durumda.onlar da 10 000 tl vermişler.o zaman ki para değerinde ev 100 000 se,10 bin yardım etmişler.şimdi en ucuz ev 300 000,ona da aynı miktarda yardım etmiş oluyorlar.
eltim altınlarını takıp gezecek demişsiniz ama bence o da satacak, üstünü tamamlamak için.30 bine ev mi var?

Siz babanıza parayı öderken kayınpederinizede geri ödeme yaptınız mı? Yohsa sadece babanıza para ödeyip kp odemediniz mi?
Ben burada takildikca çok ders alıyorum. İki çocuğum var anlaşılan o ki el oğlu el kızına fisat vermemek ağzına laf dusurmemek için hiç birine zırnık vermicem. Arkadan laf edip cocugumla para için adamı bozacaklarsa herşeyi satar çatır çatır yerim . Hic olmazsa ohhhh yedim istedikleri kadar konuşsunlar derim.

Bence bırak sorma.
Kimsenin yaptığı yanına kalmaz.
Onların istediği sizi çirkef çıkarmak zaten.
Renklerini belli etmişler, koy mesafeni geç.
Çocuğundan şikayet ediyolar madem hiç götürme. Eğer niye getirmiyosun derlerse şikayet ediyosunuz ben de rahatsız olmayın diye getirmiyorum de.

Bence hic bisi olmamis gibi davran.. Boyle bir konu bizde de oldu.. Hic bisi demedim.. Ne yaparsalar yapsinlar.. Cunku sıkıntıya anca kendimiz giriyoruz.. Eşinide hakın yiniyor filan deyip moralini bozma.. Duşune duşune bu sefer sagliktanda olunur.. Benim elti bide "sanki ev benim degil gibi "der kv ve bizim yanimizda.. Bir keresinde 60 bin tl sen verde kim kimin oldugu anlasir dedim.. Sen 30 dan bahsediyorsun bizim kisi 60. Bizde ev almistik bizede 8 bin vermislerdi.. 60 nerde 8 nerde.. Ama hic dert etmedim.. Olunuyor boyle seyler.. Canını sıkma, yeterki ailenle mutlu ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…