Eşimi affedemiyorum

Dediğim gibi 6 ay tek baktım eşim hep annemler yardım eder deyip beklenti içine soktu ailesi yardım etmeyince kendi de etmeyince boşluğa düştüm. Çocuğuma yansıtmamaya çalışıyorum, şu an için bu konuda eşim de öyle.
 
Hem kimseden beklenti içinde değilim diyorsunuz

Hem de yapmadılar diye kırılıyorsunuz

Biraz hassas biri misiniz ?

Burada kadar olan kısımda boşanmayı düşündürecek bir şey olmadı bana
Sanırım öyle keşke düzeltebilsem keşke kafama takmamayı öğrensem
 
Düşündüm ama eşime saçma geliyormuş

Bosanmak daha mi cazip geliyormus? Hem halt eden o, hem terapiye gelmeyen o. Bu durumda ciddi degisilikler göstermiyorsa affetmemekle gayet dogru yapiyorsunuz. Sunu da söyliyim. Bu adami ikinci kere baba yapmayi iyi düsünün, hatta düsünmeyin derim
 
Eşinizin ailesiyle bazı durumlarda aile yaşantısı anlayışlarınız uymuyor. O yüzden size ters geliyor. Ama bu gibi durumlarda sabit bir doğru yoktur. Dediğim gibi herkesin aile yaşantısı farklıdır. İşin içinde bir kasıtlı kötülük yok. Sadece uymuyor. Bu noktada da hoşgörülü olmak gerekiyor. Onlar size, siz onlara.. eşinizin bebek bakımı konusunda size hiç destek olmaması çok yanlış. Ailesi bakmak zorunda değil ama kendisi bakmak zorunda çünkü o bebeğin babası. O konuda haklısınız.
 
Benim umurumda olan maddi boyut değildi öyle olsa annesine yardım etmeyi ben teklif etmezdim. Evet sevdiğim insanla evleniyorum ama sevdiğim insanın kıymet verdiği kişilerin ona ve bana kıymet göstermemesini doğru bulmuyorum işin maddi boyutu dışında düğündeki tutumlarından da bahsettim diğer evlenen çocuklarına karşı böyle değiller
 
Kesinlikle düşünmüyorum onunla da konuştum zaten kendisi de kabul ediyor haklısın diye.
 
Seni anlıyorum gerçekten de çocuk büyütmek hiç kolay değil. Burada en büyük kabahat eşinde. Ben de sezaryen doğumla kızımı kucağıma aldım ne annem ne bir yakınım doğru düzgün tanıdığım bile yoktu ben uzakta olduğum için. ameliyatlı halimle eğile eğile çorba yapıp içtim. Eşim en büyük destekçim o da sabahtan akşama kadar çalıştı ama gece bebeği için uyandı. Altını da temizledi banyosunu da yaptırdı. Bunu benim için değil kendi babalık görevi olduğu için yaptı. O yüzden sizin ilk muhatabınız eşiniz. Öncelikle o babalığını sonra da eşlik görevini yapamamış.Ama şu an pişman diyorsunuz o zaman bir şans verin. Herşeyi geçmişte bırakmak için de terapi alın.
 
Evet ters geliyor haklısınız. Şöyle bir durum var ki hamileliğimin son dönemlerinde bana gelip bakıcı tutacaksın değil mi diye sordu evet dedim mecbur. Bikaç hafta sonra da eşime ben bakarım torunuma oğlum demiş. Eşime karşı kendilerini iyi gösteriyorlar
 
Gözlerim dolu dolu okudum benim eşinden tek beklentim buydu hatta şu kadarını söyliyim altını değişmesin banyo yaptırmasın ama ben yaparken yanımda olsaydı sadece yanımda olsaydı.
 
Bir de evet beni anlıyorsunuz ama inanın tam olarak ne yaşadığımı anlayamazsınız kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki ölümden çok korkuyordum bebeğime kimse bakmaz diye
 
Gözlerim dolu dolu okudum benim eşinden tek beklentim buydu hatta şu kadarını söyliyim altını değişmesin banyo yaptırmasın ama ben yaparken yanımda olsaydı sadece yanımda olsaydı.
Geçenlerde okumuştum lohusa kadınlar söylenileni yapılanı asla unutmaz diye. Gerçekten öyle. Ben de lohusa depresyonuna girip hala tam anlamıyla çıkamayanlardanım. En hassas en yardıma muhtaç zamanlarımız. İnsan bir güler yüz sıcak bir çorba omzunda bir el hissetmek istiyor. Ama bazı tecrübelerin yaşanması gerekiyor hayatımıza yön vermek için. Siz tecrübe etmişsiniz eğer bir çocuk daha yapacak olursanız baştan yardımcınızı ayarlayın zira ben de öyle yapacağım. Bizden değerli önemli birşey yok. Ben sizin derdinizin altın olmadığını anladım siz aileden de eşten de sıcaklık değer görmek istemişsiniz ama olmamış. Bundan sonra kendi değerinizi siz kendinize verin. Gün gelir devran döner.
 

Yazdıklarınıza bakılırsa tek sorun eşinizin size doğum sonrası hiç yardımcı olmayıp sizi yalnız bırakması. Eşinizin ailesinden maddi ve manevi beklentiye girmişsiniz ama bu gereksiz bir beklenti olmuş. Onlar mesafeli olmayı seçmişler en başından beri.

Eğer eşiniz hatasını anlayıp, şuan size ev işi, bebek konusunda yardımcı olmaya çalışıyor mu? önemli olan bu. Şuan sizle ve bebekle ilgileniyor mu? Hatasını anlayıp, size destek oluyorsa, baba olarak sorumluluklarını yerine getiriyorsa aranızdaki iletişimi güçlendirmeye çalışın.
 
Aynen zaten tek derdim bu aile sıcaklığı. Aslında önceden böyle dertlerim isteklerim hiç yoktu evlilik de çocuk da insanda derin değişimler bırakıyor. Sıcak çorba diyince eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz bir gün beni aramıştı ne yapıyorsun çocuk nasıl diye saat öğlen 3-4 hâla kahvaltı yapamadım yemek de hazırlayamıyorum çok açım demiştim vah vah diyip kapatmıştı istesem de unutamıyorum
 
Evet şu an yardım etmeye çalışıyor çok değil ama ondan fazlasını da beklemiyorum zaten
 
Bir evde doğum yapmış birisi varsa eskiden ona komşular yemek tatlı falan yapıp götürürdü hatırlıyorum hatta hala yapanlar var annem de dahil. Bunun insanlıkla bir ilgisi var ama anlattığınız kadarıyla kayınvalidede bu yok. Hadi sizi düşünmemiş insan torununu düşünür süt olsun diye alır gelir herşeyi.
 
Konu sahibi eksik anlatmış o yüzden haksız gibi gözüküyor ama haksız değil. Benim eşimin ailesi de böyle, her işlerini eşime yaptırıp kendileri etliye sütlüye karışmıyorlardı. Bizimkiler bilezik falan da takmadılar.
Konu sahibi, herkes hakettiğini buluyor merak etmeyin. Eşiniz destek olmamış ama onun yetiştirilme tarzı bu. Sizin yerinizde olsam çocuğumu babasız büyütmezdim, size yardım etmesi gerekirdi tabi ki ama çocukların sadece bebeklik değil her döneminde anneye de babaya da ihtiyacı var.
 
Evet eskiler ne güzelmiş. İşte ben bu tür şeyleri geceleri kafama takip uyuyamıyorum asıl sorun da bu değil kayınvalide ya da diğerlerinin yaptığı şeyler karşısında eşimin bir tepkisinin olmaması benim yanımda olmaması
 
Heyecanlanınca ve sinirlenince hep altlı üstlü anlatıyorum ama inanın o kadar çok şey var ki yazmaya kalksam sabahı da bulur yine eksik olur
 
Ama şu an ne farkettim biliyor musunuz eşlerimiz aslında herşeyin farkında ama kendilerine ve ailesine kondurmak istemiyorlar. En son nasıl ailesinden uzaklaştı gerçek yüzünü gördü derseniz benim ya da çocuğumun değil eşimin işi düştü ve ilk defa kendi yüzlerini ona göstermek zorunda kaldılar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…