Eşimi affedemiyorum

Çok vicdansızlarmış ya, insan el olsa yemek getirir. Benim bir komşum vardı ben hamileyken ne yapsa gönderirdi sağolsun. İnsanlık sıfır demek ki onlarda.

Aslında her ailede bir deli olduğu gibi bir kurban var. Genellikle çok çocuklu ailelerde. O kurban bütün ailenin işine koşar, aileye yaranmak için çabalar, kendi ihtiyaçlarından çok ailenin ihtiyaçlarını düşünür, evlenince de çok kötü eş olurlar, aile de almaya alıştığı için evlenmesini istemez evlenirse de eşe gıcık olurlar. Kendileri de hiçbir şey yapmazlar.

Çok vicdansızlarmış ya, insan el olsa yemek getirir. Benim bir komşum vardı ben hamileyken ne yapsa gönderirdi sağolsun. İnsanlık sıfır demek ki onlarda.
Rabbime şükür ki geçti o günler. Hem beni sormuş olup hem de bişey yapmamayı tercih ediyorlardı. Hep kendilerini iyi gösterip hiç bişey yapmamak ama bir ihtiyaçları olunca yaptırırlardı

Aman Allah’ım bu kadar tespit olur. Eşimle evlenince bana kayınvalidem ailecek biz çok üzüldük sanki oğlum değil kızım evleniyor onu o kadar çok seviyoruz ki o olmasa naparız bilmiyoruz derlerdi gerçekten sevdiklerini düşünmüştüm. Eşim de hep onlara yaranmaya çalışır ne olsa ailesi haklıdır

Canım sen pozitif olmaya meyilli birisin gibi ne güzel… öncelikle kayınvaliden sana ve bebeğine bakmak zorunda değil, isterse aramaz bile. Onlarla ilgili beklentiye girmeyi ve kocana kötülemeyi kes bence. Bu sen ve eşinin görevi ve malesef eşin olaya adapte olamamış. Ama aklının başına geldiğini söylüyorsun, al karşına konuş. Hislerini onu suçlamadan anlat, kırgınlıklarını. Ama ne onu ne ailesini suçla, hislerinden bahset. Tekrarlanmayacağına dair seni ikna etmesini beklediğini söyle Ben de çok hata yaptım ilişkilerimde ama dersimi aldım ve değişiyorum. Hele son bir senedir gerçekten hatalarımı asla tekrarlamıyorum, değiştiğine inanırsan bunu eski kırgınlıklarına takılı kalarak değil de değiştiği için mutlu olarak kullan bence

Her seferinde diyorum ki artık bu olanları unutacam kafama takmayacam düşünmeyecem ama dönüp dolaşıp aynı yere varıyorum içimden aklımdan kalbimden atamıyorum aslında o kadar çok istiyorum ki.. Eşimle birkaç kez konuştuk aslında ama örnek bişey atıyorum sofrayı kuracaz yardım edecek sana kıyamam sen yorulma diyor o an hemen aklıma evde kaldığım o çaresiz saçımın başımın dağıldı duş bile almadığım günlerde ne güzel kıydığı geliyor. Çocuğum için bişeylere katlanmam gerekiyor biliyorum ama keşke bu kötü ve zehirli düşünceleri atabilsem içimden. Çok istiyorum

Canım ne güzel eşin düşünüyor seni Olumlama o kadar önemli ki, birine beni düşünmüyorsun beni sevmiyorsun diyerek sevgi ilgi alacağımızı sanıyoruz özellikle Türk kadınları olarak ancak tam tersi, seni düşünmeyen bir erkeğe bile sen beni düşünüyorsun, iyi ki bana şunu yaptın, şu zamanlarda benimle ilgilenmemiştin ama seni anlayabiliyorum, sen normalde öyle biri değilsin beni el üstünde tutarsın diyerek ilgisini tavan yaptırabilirsiniz. Ne duyarlarsa sürekli, ona dönüşüyorlar. Sizin eşiniz de hata yapmış ancak çok kırıcı olsa da onun için çok büyük değil. Çünkü muhtemelen hatasının sizdeki etkilerinin farkında değildi çok fazla. Emin olun, boşanmayacaksanız günün güzelliğine bakın derim çünkü iki günlük dünya. Dün dünde kaldı, gelecekte ne olacağı malum. Siz de çocuğunuz da eşiniz de bugünü mutlu geçirmeyi hak ediyorsunuz Geçmiş zaten size acı vermiş, geçmişin bu gününüze acı vermesine işin vermeyin şimdinin gücü isimli kitabı da çok çok öneririm

Çok teşekkür ederim sizin gibi düşünmeye hissetmeye ihtiyacım var. Hemen bakıyorum kitaba

Mirta asıl senin dediğin normal gelmedi. Bebeğin evde bakımı için gelme denmiş. Diğer tarafta ise hastaneye yatan bebek var. En ufak şeyde bile anne babam torunları için hastaneye geliyor bizde. Kv nin hastanede 2 gün yatan torununu görmemesi sence normal mi? Yani evde oturup sıra benim değil mi dedi?

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Tam da bugün annemle bu konuşmayı yaptık. Doğum yaptığım gün kayınvalide hastahanede benim yemeğim dahil annemin yemeğini yedi içti kafasına göre takıldı ben gidiyorum demeden gitti, gidiş o gidiş. Annem benimle kaldı iki gün, babamın kaprisleri yüzünden o da gitmek zorunda kaldı. Eşim esnaftı sabahtan geceye kadar dükkanda... Yapayalnız kaldım, sürüne sürüne çocuğuma baktım, aç yattım. İşimi gücümü yapsınlar diye bi beklentim yoktu ama bir insana çok ihtiyacım vardı.. Hamileliğimi, doğumu, sonrasını yapayalnız geçirdim. Tam da bugün anneme bunları söyledim, unutamıyorum, affedemiyorum. İçimde yara oldu kaldı geçmiyor. Sizi, o içinizdeki duyguyu çok iyi anlıyorum.

Maalesef esiniz size eslik yapmamis,yaninizda olmamis. Ozrunde, pismanliginda samimi olup olmadigini anlamak sizin yapabileceginiz bir sey, burada kimse bunu yapamaz. Samimiyetine inaniyorsaniz, devam edin. Yok numara yapiyirsa, degismeyecekse, bosayin gitsin

Kac yasindasiniz? Esiniz kac yasinda?

Anlattiginiz her sey esinizin maalesef yetiskin bir birey olamadigini, sorumluluklarinin kesinlikle farkina varamadigini gosteriyor

Sizin hikayenize bazı noktalardan çok benzeyen, bazı noktalardan farklı ama kadının hissi birkaç yıl boyunca yeterince sahiplenilmeme, değer görmeme, sorunların yok sayılmasından şikayetçi arkadaşım, eşiyle beraber aile terapisine gittiğinde başlarda hiçbir işe yaramayıp boş boş konuştuklarını ama 7 seans sonunda birçok sorunu çözdüklerini, aslında arkadaşımın da eşine karşı fark etmediği hataları olduğu ile yüzleştiğini söylemişti.

Yine başka arkadaşlarda da aile konuları oldu. Erkeklerin bulundukları kalıptan çıkmaları zaman alıyor. Sizin hızlı bir sonuç beklemeniz onu çaresiz bırakmış olabilir. Elbette size yardım etmesi gerekirdi ama insan hata yapabilir. Kendinizi v ilişkinizi daha fazla yıpratmadan gerekirse boşanmaya da daha sağlıklı karar vermeniz için en az 5 seans devam etmek şart diye anlaşıp iyi bir aile danışmanına gitmenizi öneririm.

ya kusura bakma ama 6ay boyunca bu cocuga kendim baktim diye vurgulamak ne Demek tabiki sen bakcaksin senin cocugun kimseye guvenipte dogurmuyoruz. Benim 2 cocugum var Allah yokluklarini göstermesin. 2ci bebegimi dogurdum okadar zorlandimki anlatamam büyük krese gidiyor ben yeni dogmus bebekle kis gunu krese birakip geliyordum ne yapabilirim? Kimi cagirabilirim. Esim vardi tek yanimda isden geldikten Sonra yükümü hafifletirdi. Esin konusunda haklisin ama kV konusunda cok kinlenmissin. Altinlara falan hic girmiyorum.!

Belli ki çok alıngan birisiniz,çocuğunuza bakmaya yardıma gelmek zorunda değiller ki. Eşiniz zorunda sadece,hatta anlattığınız her şeyde eşiniz zorunlu ama siz niyeyse kvye de kızmışsınız kadın arada kaynamış. Herkes çocuğuna tek bakıyor,dediğiniz gibi çalışan bir kadınsınız yardımcı tutmamış olmanız en büyük hatanız. Bir de alınganlığınız. Eşinize kızmanız normal,boşanmak istemeniz de normal çünkü buradaki tek hatalı o. Çocuk ikinizin,sorumluluk ikinizin çünkü

Bebeğiniz konusunda esinizin yaninizda olmamasi haric hicbir konuda hakli degilsiniz. Zaten esinizi affedemediginizi anlattiginiz konuda, somut hicbir problem yasamadiginiz kaynanayi niye bu kadar anlattiniz onu da anlamadim. Eşten beklenen destek hariç, diger insanlar icin "gelmedi cocuguma bakmadi vs vs" diye lafa baslayan konu sahiplerine de beynimde direkt kocaman HAKSIZSIN ifadesi olusuyor. Bakamayacaginiz cocugu dogurmayin kardesim. Herkes birilerinden kendi cocuguna baksinlar diye beklenti icinde ya. Şaka gibi. Biz mi keriziz de kolik cocuga kendi kendimize baktik yani

bana yardıma gelmedi ben tam 6 ay boyunca bu çocuğa tek başıma baktım.
Vay be hem de 6 ay he…

Eş ailesinden ümidinizi ve muhabbetinizi kesin, beklentiye de girmeyin. Biraz alıngansınız. Size değer vermiyorlarsa siz de vermeyin oldu bitti.

6 ay bu çocuğa tek başıma baktım ne demek? Ya nasıl olacaktı? Anneniz veya kayınvalideniz hayatta olmasaydı çocuk sahibi olmayacak mıydınız? Onlar gelir bakar diye mi güvendiniz? Devamlı beklenti içinde olmuşsunuz. Kayınvalide veya anneniz gelmek zorunda değil. Kendi isteğiyle gelene de Allah razı olsun deyin geçin. Nedir yani, gelmedi, bakmadı maddi -manevi destekte bulunmadı, öyle dedi ama böyle yaptı... Eşinizle beraber yaptınız bu çocuğu kayınvalideyle bir ilgisi yok. Kimi koşa koşa gelir gelinin tepesinde dikilir, kendi doğurmuş gibi davranır, kimi de böyle ilgisiz olur.

Ben de sezaryen doğum yaptım, üstelik 2 yaşında bir çocuk daha vardı vardı elimde. Eşim o ara yurt dışındaydı ve 10 gün yanımızda kaldı sonra dönmek zorundaydı. Benim de 2 yaşındaki çocuğum rota virüsü oldu ateşlendi. Hem yeni doğmuş hem 2 yaşındaki bebeğe tek başıma baktım, telefonda doktorlarla konuşup danışıp hallettim. Hiç de oturup niye kimse gelmiyor demedim çünkü kendi isteğimle ve eşimle yaptım o çocukları.

O aralar görümcem de psikolojik olarak iyi değildi, çok ağır sınavlardan geçiyordu (tıp fakültesi) Kayınvalidemin de onunla ilgilenmesi gerekiyordu, hastaneye geldi o kadar. Annemin de arkadaş grubuyla çok önceden ayarlanmış bir tatil organizasyonu vardı. Yemin billah ettim gönderdim. Herkesin bir düzeni hayatı var.

Geçmişi unutmanızın bana göre tek yolu var. Kendi hatalarınızla da yüzleşin. Eşiniz geç de olsa fark etmiş hatasını ve size kıymet veriyor. Geçmişte takılıp kalmayın çünkü değiştiremezsiniz artık.

Eşiniz sizi lohusalık gibi hormonların alt üst olduğu en hassas dönemde yalnız bırakmış. Üstelik kolik bir bebek ki gerçekten çok zor oluyor tek başına. Kayınvalideyi falan geçin çocuğunuzu büyütürken eşiniz sorumluluklarını yerine getirmeyen kişi. Bu çocuk sizin ortak çocuğunuz baba olarak sadece ona güvenmeliydiniz kv şu bu en son planda kalıyor.
HHamilelikte ve lohusalıkta yaşanılanlar unutulmuyor. Eşiniz affetmenizi istiyorsa çok ciddi çaba sarfetmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…