eşimi aılesı ve erkek kardeslerınden bıle kıskanıyorum:(

çok doğruu bence de

oyle kadınlar derken kotu manada demedımkı canım.. O oyle hanı kadınlarla cok ılgılenen bırısı degıldır anlamında dedım:) hurremı bende severım şeker birisi:)jennıfer ı sevmıyorum ama eşim cok sevdıgı cok takıp ettıgı ıcın okadar ovdu kı jennıfer ı dıyecek bırsey bulamadım sustum obur odaya gıttım... Sanırım konu baslıgım yanlıs olmus ben yardım ıstemezdım kurtulmak ıstemesem su huyumdan:) ben aılesınden ayırmak ısteyen kotu gelın degılımkı sadece yenı gelınım ve ılgı ıstıyorum ama esım sevmıyor oyle seylerı aılede gormemıs. Babasıda annesıne hıc deger vermez ılgı gostermez amcası yengesıne falan onlardan gordugu gıbı davranıyor ama sevgılı ıken boyle degıldı enazından bukadar ılgısız degıldı...cocugumuz ınsallah yok esım erken dıyor ben cok ıstıyorum hemde cok..aılesını tabıkı sılmesın bende sevıyorum onun aılesını ben nasıl vazgecemem aılemden oda gecmesın tabı ben sadece senınde dedıgın gıbı canım denge ıstıyorum

arkadaslarla plan yapalım dıyorum sen takıl ben annemlere gıdeyım dıyor evde playstatıon yok oyuzden oraya gıdıyor ama bana sıra gelmyor oynamak ıcın kalabalık bır aıle bırusur erkekten benım oynamamı tuhaf karsılarlar canım. Ben plan yapıyorum esıme sacma gelıyor

ailesinin yanında seni unutması biraz saçma canım,bunu kıskançlığınla değil de onu fişeklemeden eşi olduğunu ve bunun farkında olmasını anlatabilirsin ..benimde eşim nişanlıyken öyle yapıyordu,ailesinin yanında havalara giriyordu,beni tam anlamıyla unutuyordu,onlarla iken yüzünde güller açıyordu .. defalarca bu konu üzerinde tartıştım,evlenince biraz somutlaştı,şimdi de hiç bir işe yaramadıklarının evlat ayrımcılığı yaptıklarının ve maddi manevi hiçbir konuda uğraşmadıklarının bilincine varınca tamamiyle mesafe koydu .. geç olmadan farkına vardı,şimdi ben annen şöyle dedi,baban şöyle yaptı deyince şunların isimlerini dahi söyleme sinirim bozuluyor diyor .. sabrın sonu selamet,ben eşim saçıma dahi toz konduramadığının güvencesiyle ve rahatlığıyla tartışıyordum..ama senin eşin agresif bir insan ise üzerine gidip,sinirlendirmeden sorununu dile getir..üzerine gidersen ailemle aramı açmaya çalışıyorsun düşüncesi içine girer ve inadına uzaklaştırır kendini senden,tartışmalar uzar da uzar .. bir kere söyle,zamanla o da koca olduğunun farkına varacaktır eminim ..:127:

Ama birazda kişilikle alakalı biliyor musnuz..
Yani biz çok iyiyizidr karşıda ki nakördür yada tam tersi..
Bekleyip göreceğiz, Allah iyilerler karşılaştırsın hepimizi inşallah..

Ve bizi iyi kayınvalidelerden etsin :)

INSALLAH CANIM KOTU BIRISI DEGILDIR BENIM ESIMDE COK IYIDIR AMA COCUK RUHLU ,SİNİRLİ VE ASIRI DUSKUN AILESINE.YANI YAPISI BOYLE KIMISININ..SENI COK SEVIYORUM DER AMA AILESININ YANINDA TEK KELIME ETMEZ AYNI KOLTUGA BILE OTURAMAYIZ:s YANI BAZI ERKEKLER BOYLE BENIMKIDE BOYLE DUZELMESI ZOR OLUYOR KARAKTER YAPISININ NEYAZIKKI. KONU SAHIBININDE ESI AILESINE ASIRI DUSKUNMUS ISI ZOR ..AMA INSALLAH DUZELIR HEPSİ

Son düzenleme:

Arkadaşlarla plan yapalım demeyin, yapın. Açık havaya çıkmamız lazım, spor yapmamız lazım diyerek bunları işleyin ve yapın.
Zamanı planlayın, planlamadığınız sürece hep aynı şey olur.

Oyun meselesinde de bence bir deneyin, onların neyi tuhaf karşıladığı değişebilen bir şeydir; bugün tuhaf karşılarlar, yarın bir bakarsınız sizi yenmeye çalışırlar. Ayrıca zevklerinizi paylaşan bir eşten güzel ne olabilir ki? Bir deneyin bence siz, oyun ayrı bir bağımlılık, aynı şekilde bağımlı olmayan anlamıyor. Bir sürü kadın pes oynuyor ve eşleri, erkek arkadaşları, sevgilileri buna bayılıyor

kocanın ailesinin yanında mutlu olması güzel birşey ve çok normal sende bu duruma sevinmelisin ama eğer tüm boş vaktini tatillerini hep ailesi ile geçirmek istiyorsa bu normal değil yeni evlisiniz başbaşa kalmayı istemen en doğal hakkın bunu güzel bir dille eşine anlat canım bir denge kurabilirseniz sende sıkılmazsın

ben seni çok iyi anlıyorum...aynı durum bende de oluyor canım...ben buna normal sevgi üstü diyorum bazen arkadaşlarımla falan paylaşıyorum diyorum ki eşim kardeşleriyle espri yapsa onlarla esprili konuşmaları olsa içimde anlayamadığım bi kıskançlık damarım peyda oluyor diye.. bunu söylediğim zaman etrafımdaki millet bana deli gözüyle bakıyor... eşim sadece bana baksın onun o gülüşlerini ben görüyüm istiyor benim içim... tabi buda mümkün değil... adamı eve bağlayıp sadece benimle ilgilensin diyemeyiz ki işte... ama canım bence güzel güzel sakin sakin konuş eşinle.... erkekler çok düzler... bizim gibi ince düşünceli değiller.. ona göre bi sorun yoktur olacak kesin ama sen kendine güzel bi konuşma hazırla ..gerekirse not al... kendini düşüncelerini en iyi şekilde ifade etmeye çalış... başka çare yok gibi görünüyor ... dilerim başarılı olursun ve istediğin beklediğin ilgiye kavuşursun :/

Arkadaşlar bu konu ile ilgili özelden msj atan arkadaşlar.Size özelden cvp atma yetkim yokmuş henüz.Buradan yazıyorum.İlk önce aile terapisine gitmeniz kesin çözümlerden en önemlisi.Benim eşimde terapiye çok karşıydı.İstedikten sonra herkes kendi sorununu kendi çözer diyordu zaten parasıda çok gelmişti.Ama eşim terapiye gitme nedenimizi ailesine düşkünlüğü olarak bilmiyordu.Ben bu konuları onunla konuşamadığım için sürekli saçma sapan olaylardan kavga ediyorduk.Bunalıma girmiştim ve her şeyi bana batıyordu.Sonunda ikimizde kavgalardan bıkmıştık.Ben terapiye gitmeyi kavgalarımızı çözmek için önerdim eşime.Benim için lütfen dedim o da sonunda kabul etti.7-8 Seans gittik çok faydası oldu.

Eşinizin ailesiyle vakit geçirmesi, mutlu olması inanın çok güzel bir şey, şöyle düşünün kendi çocuklarınız olsa kardeşler olarak aralarının nasıl olmasını isterdiniz? Aynı şekilde anne ve babasıyla da?

Ama başbaşa vakit geçirme konusunda haklısınız o konuda bir şey diyemem ne kadarlık evlisiniz? yemek konusu alışmakla alakalı, ben kız olduğum halde annemin yemeklerini kimseye değişmem derdim, halamın oğlu da farklı kültürden biriyle evlendi, ilk zamanlar annemin yemeklerini arardım şimdi ise eşimin yaptıklarını beğeniyorum diyor..

Terapide bu kavgaların bitmesi için birbirinizle vakit geçirmeye ihtiyacınız var.Bunu yaparsanız bana döndü ve dediki sanırım kayınvalidenlere gitmen seni rahatsız etmeyecek.Tabi bunun oranı şöyle olacak dedi.Ayda 2 kere büyüklere ziyarete gidiliyorsa 5 kere yaşıtlarınızla yada başbaşa bi şeyler yapın dedi.Eşimin tatilleri pazartesi salı benimki ise c.tesi pazar.Dolayısıyla bu bizim için daha zordu.Eşim her p.tesi salı annesi gilde olur benide okul çıkışı oraya gitmeye mecbur bırakırdı.Zaten kayınvalidemin isteği üzerine biz her çarşamba benim annemlrde her cuma da kayınvalidemlerde oluyorduk.Ama haftada bir olan görüşme eşim yüzünden haftada 3 e çıkmış oluyordu.Ve ben evliliğimden hiç bir şey anlamıyordum.sanki yeni bir aile beni evlat edinmiş gibiydi.Evdeki işlerimi yetiştiremez olmştum.Bide ayınvalidemin eşi olmadığı için gideceği akşam gezmeleine bizde gitme mecburiyetinde kalıyorduk.anca haftanın bir günü evde olabiliyordum oda yorgunlukan erkenden uyuya kalıyordum.Terapiden sonra eşim ptesi salı yine annesi gile gitti ama ölden sonra benim okul çıkış saatimde ben oraya gitmedim eşimle merkezde bir yerde buluştuk.Ya alışveriş merkezlerini gezdik ya sinemaya gittik ya piknik yaptık.Yapacak bir şey bulamayınca evimize gittik koltuğa beaberce uzanıp tv izledik.Bana kalsa p.tesi salı beni evde beklesin hiç gitmesin ama başta baba olmayan bir erkek evlattan bu kadarı da beklenmiyormuş onu da anladım.Tabi bunun yanında eşim söylediğine göre iş çıkışlarında bi gün uğrmazsa bir gün annes gile yarımsaatliğine de olsa uğruyormuş.Yine nun söylediğine göre dul bir kadın ve bekar bir kızın olması evde çevrede farklı durumlara yol açabilirmiş.Amaç başlarında bir erkek olduğunu göstermekmiş.
Birbirimize vakit ayırdıkça ne kadar mutlu olduğumu hep dile getirdim.Önceden neler hissettiğimi,beni 2.plana attığını falan filan.Tabi sen diye konuşmak suçlayıcı olduğu için hep ben diliyle konştum.mesela işte sen böle yapınca ben böyle hissediyorum,ben çok üzüldüm gibi gibi..
Dolayısıyla gerçekten bu bana iyi geldi.Cumaları kayınvalidemlere gittiğimizde kardeşiyle annesiyle gıdıklayıp oynaşırken ben sinir olurdum ama şimdi bir baktım kendiliğinden bende onların oyununa karışıp ahil oluyorum.Böylece hep birlikte oynaşıyoruz:)))Eşim ailesinin yanında benimle de baya bi ilgilenir oldu.O benimle ilgilenmediğinde ben onunla ilgilendim ve eve dönüşte benimle igilenmediği için üzüldüğümü tatlı bir dilde söyledim.eşim şimdi ikide bir kayınvalidemlere gitmek için fırsat yaratmıyor hatta çekiniyor benden.tabi bunlar yavaş avaş aşama aşama düzeliyor.Ekimden itibaren 3 haftada bir gittik terapiye şuan gitmiyoruz ama ozamandan beri herşey oturmaya başladı.Tek sıkıntı cumaları gece 2den önce kayınvalidemlerden kalkmıyor eşim.Uykusuzluktan ölüyorum o halimi görünce uzan biraz diyor.Bende başka bi odaya geçip bi 2 saat uyuyorum.Şimdilik böyle ama bundan rahatsızım.Her sornu arka arkaya sürmemek için bunu düzeltme işini biraz zamana bıraktım mecuren.Haa tabi bide şu var görümcem bu yaz nişanlanıyor seneye de evlenecek.O zaman kayınvalidem yanlız kalacak.İşte ozamanlardan korkuyorum nolacak die.Bir de kiralar şuan çok uçuk lduğu için kredi çekip ev aramaya başladık.Kayınvalideme yakın evlere ilgi gösteriyor eşim ama ben çok yakın olmak istemediğimi tatlı bir dille nedenleriyle anlatıyorum.
Sorunlar yavaş yvaş hallolmaya başladığı için artık bbebiş istiyoruz.Ama bn bazen vazgeçiyorum.Çünkü kayınvalidemde annemde bakmak istiyor.Hangisine baktıracaz die şimdiden konuşmalar başladı.Eşim bir hafta biri bir hafta biri baksın diyor ama ben hep annem baksın istiyorum.Ama kayınvalidem yanlız kalacağı için bundan zor yırtarım gibi geliyor.Yani arkadaşlar her şey zaman zaman...Bir derdi halletseniz başka biri çıkıyor.Kayınvalideniz benimki gibi iyi biri olsa bile bu gelin kayınvalide sendromları bitmzzzzz

benim eşimde yeni evlendiğimiz zaman aynı şeyleri yapıyordu aynı koltukta otursak bile o bir başta ben bir başta duruyorduk .. ailesinin yanında benimle öyle resmi konuşuyordu ki anlatamam,şuanda resmi duruyor ama eskiye nazaran iyi .. ya sonuçta ben neden öyle davrandığının sebebini biliyorum..ailesi çok cahil,geri kafa,ciddi,tuhaf birşeyler malum o da çekiniyor .. yanlarında çocuğumu sevmemi bile garipsiyorlar ki benim ailemde tersine..çocuk gibiler,arkadaş gibiyim anne ve babamla..ben izmir e gidince,yada onlar bize gelince,gecenin bir vakti yatağımı terkedip annemin babamın koynunda uyuyorum vb.. vb.. daha birçok şey.. böyle bir aile bağımız var..biz ay da bunlar hala yaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…