Eşimi artık seviyor muyum bilmiyorum

Kirli_beyaz_kedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2021
58
39
33
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Neredeyse 3 yıldan beri evliyim. İlk zamanlar eşimle çok kavga ettik. Ailesi ile aynı binada oturuyoruz. Onlar üst katta biz alt kattayız. Eşim en başta evli olmaya alışamadı. Her gün ailesi ile yiyip içmek oturup kalkmak istedi. Onlar ablasına gidince biz de gidelim onlar da sürekli bize gelip gitsinler istedi. Balayından geldiğimizin ikinci günü ailesini eve yemeğe çağırdı. Ben de tabi alışık değilim sürekli içli dışlı olmaya. Yetişme tarzım bu şekilde değil. Her gün kavga ettik. Tabi başka şeyler yüzünden de kavga ettik başlarda. Ailesi bize söz verdiği şeyleri yapmadı. Ben her kavga ettiğimizde ağlardım. İçimden ağlamak geliyordu ve bu adam neden beni anlamıyor neden beni zorluyor diye de ağlardım.
3.yıl olacak hala aynı konularda anlaşamıyoruz. Artık ailesine onunla beraber gitmiyorum. Her gün gördüğüm insanlar zaten. Ama eşim günde 3 4 kez yukarı çıkıyor. Canım sıkıldı deyip gidiyor. Annesiyle babası kavga edince sesleri gelince ben çıkıp şunları bir susturayım diyor. Kaç yaşında insanlar kendi meselelerini kendileri halletsin diyorum, ben de onların çocuğuyum diyor. Ailesi çat kapı gelsin istiyormuş. Ben de müsait olmayabiliriz neden çat kapı gelsinler diyorum. Sen ne zaman müsait oluyorsun ki diyor. Ben de çalışan insanım. İşten eve gelince dinlenmek istiyorum. Anlamıyor. Ailesinin 2 dükkan 1 ev kirası var. Babası da emekli hala çalışıyor. Annesi de 3 5 aydan beri çalışıyor. Borçları varmış para yetmiyormuş diye eşim önceden hep ailesine para verdi. Bizim de borcumuz vardı eşim 5 ay maaş alamadı. Ailesinin verdiği para 100 liraydı. Eşimin eline çocuğa harçlık verir gibi 100 lira tutuşturup bizde de bu kadar var diyorlardı. O kadarla koca ev nasıl geçinecekse.
Neyse her şeyi aştık bazı şeyleri görmezden geldik derken eniştesi eşimin aklına araba fikrini soktu. Zaten araba var. Sen onu sat yenisini al diyor. Senin araban yakında çürür diyor. Kendimizi sıkıp yeni araba alacakmışız. 3 yıl boyunca kendimi sıka sıka kurudum zaten. Bir sürü borç evin tadilatı kredi derken bazen cebimde 5 lira ile işe gittim. Şimdi biraz rahat etmek istiyorum. Çocuk istiyoruz ama bende pco var. Diyet yapıyorum yumurta takibi yapıyorum. Diyorum ki bak tedavi gerekebilir. Bizde Bi sorun yok olur neden olmasın diyor. Düğünden kalan 10 tane bileziği var. Birini ailem taktı 4 tanesi bana nişanda takılan mehir niyetine. Geri kalan da akrabaların taktıkları. Araba almak için elde avuçta ne varsa bozduracakmış. Üstüne kredi çekecekmiş. Sonra her ay kenara para koyacakmış bana bilezik yapacakmış. Mehir olarak takılan bileziklerime ortak çıkıyor. Onlar evimize takıldı sana değil diyor bana. Ailemin taktığını bile bozdurmaya çalışıyor. Annem takarken bana biz bunu sana hediye diye takıyoruz sakın bozdurma dedi. Ben de bunu ona söyledim en başta. Tamam demişti. Şimdi de neden bozdurmuyosun ben sana daha güzelini alırım diyor. Ben de vermek istemiyorum. Sonra da bana diyo ki o senin beğenmediğin falanca var ya bütün takılarını çıkardı kocasına verdi. Ben daha nişanlanmadan 1 bileziği 3 4 tane de çeyreğim vardı. Onun ailesinin söz verip de yaptırmadığı evin içini yaptırırken bozdurdum. Bunları unuttu da çıkmış bana neler diyor. Sonra bir de ailesinin yazlığı yaptırma derdi çıktı. Yazlıkta 10 gün gidip kalıyoruz diye yazlığı tadilatına ortak oluyoruz. 15 milyarmış 3 e bölünecekmiş. Hem araba alıp hem 3 ayda bir nasıl 1000 lira verecek bilemiyorum. Çocuk düşünüyoruz kenara para koymamız lazım bir birikimimiz olsun diyorum tedavi gerekebilir diyorum biraz rahat yaşamak istiyorum diyorum adamın umuru bile değil. Sürekli onun ailesine para veriyoruz benim aileme bir kere bile vermedik. Onlar da zor durumda oldu ama söylemediler. Ben geleceğimizi düşünmek istiyorum omuj umurunda bile değil. Sonra da akşam bana kızdı. Çocuk mocuk istemiyorum sen çok yüzsüzsün ben olsam istemediğim yerde 1 dk durmam. Defol git gibi şeyler söyledi. Sabaha kadar uyuyamadım. Her kavgada yavaş yavaş soğuyorum ondan. Her kavga kalbime saplanan bir bıçak gibi. En başta bana sahip çıkan beni seven adam yok. O gitti yerine ailesinin dibinde gezen her şeyde onları koruyan beni 2.sıraya atan adam geldi. Kendimi değersiz hissediyorum artık. Ben fedakarlık yaptıkça sanki benim görevim oluyor bu. Hep daha fazlası bekleniyor. Artık daha fazlasını yapmak istemiyorum. Biraz da o fedakarlık yapsın diyorum. Ama nerde o günler. Lütfen bişrylrr yazın kızlar. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
 
Yazdıklarınızı okuyunca bile içim sıkıldı... benimde nişanlım tek kuruş birikimi Yok nişanlandık evleneceğiz dedim baktım ailesinin evinin tadilatını eşyalarını değiştiriyor :)))) böyle bencil aileleri hiç anlamayacağım sanırım... ben bile bu kadar yıprandıysam sizi düşünemedim... bence çocuk düşünmeyin bu süreçte...
 
Peki sizin bir planınız var mı bu adam hakkında ? Bu adam aileye endeksli yaşayacak ve siz hep böyle yaşayabilir misiniz ? Bence iş işten geçmeden önünüze bakın.
Ben tabiki de hep öyle yaşamak istemiyorum bunu kim ister ki planım yok ne yapicam bilemiyorum şu anda bir plan yapmaya çalışıyorum
 
Evet öbür dünyaya goturucem size mı kaldı sizin gibi kadınlar yüzünden erkekler kadınları mali zannediyor. Kadınlar erkeklere kul köle olsun aman erkekler baş tacı olsun. Yok ya benim için fedakarlık yapmayan erkeği neden baş tacı edeyim. Neden hep kadınlar fedakarlık yapsın. Ben kimsenin eline bakmadım eşek gibi çalıştım evimi geçindirdim. Bı de borç harç içinde kocamın ailesine de para verdik. Paraları yokmuş sözde. Ben nasıl tek maaşla geçindiysem 5 ay onlar maaş ev kirası dükkan kirası ile gecinemedi. Sen gelin olsan böyle dusunmezsin. Sen kesin ana kuzusu erkeksindir ya da kaynanasindir. Kesin kendi karına da ya da gelinine de böyle yapiyosun damarına dokundu bana laf yetiştirmeye çalışıyosun. Hadi hadiiiiiii ben anladım seni. Sinirimi ziplatmadan yürü git
Hanımefendi önce bi sakin olun
30 yaşında 2,5 yıllık evli çalışan bi kadınım.
benim eşimin ailesi de ev vericem şöyle altın yapıcam böyle düğün yapıcam dedi hiçbirini de yapmadı. Eltim hepimize ev verecek diye kayınvalideye yaranmaya çalışıyor ben geçen yıl 15 yıllık kredi çektim aldım evimi. Krediye 15 yıl bağlanırım kv ölene kadar ev vericem yada verdim diyerek başa kakacaktı. Bu hayatta tırnağın varsa başını kaşırsın. 26 yaşındayken de yazlığımı almıştım. O dönem sıkışıp bin lira borç vermeyen insanlar sonra tatil yapayım evinde diye mıyır mıyır dibimde gezdiler. Ev şuan boş duruyor kiraya da vermedim yılda 1 ay gidersem giderim ama bana kötü günümde bin lira borç vermeyen kişiye anahtar falan vermem. Demek istediğimi anladınız mı? Eğer yazlığı kullanmıyorsanız banane masrafından diyin. Eğer kullanıyorsanız zaten kullandığınız süre için 5 bin lira komik bi rakam kalıyor.
beni kadın düşmanı itham etmişsiniz ama ben eşitliği savunmayan hatta kadınların daha üstün bi ırk olduğunu düşünen biriyim. Erkekleri yüceltmiyorum yani. Biz temizliği de beraber yaparız, borcu da ödemeyi de.. hatta ben eşimden daha az kazanıp daha çok harcarım çünkü kadınsal ihtiyaçlar daha fazla tutuyor. Ancak kadınlık/insanlık evinde yemek yokken altın saklamak değildir. Ben altınları düğünün hemen sonrasında eşime verdim, vermeyenleri de taktir ederim hakkıdır ama işsizlik söz konusuysa ve geçim sıkıntıya düşüyorsa altın yapmak kolay mı diye saklayamam, saklayanı da anlayamam. Kimseden de 100 lira beklemem. Param varsa harcarım, yoksa idare edicem diye uğraşırım. İdare edemiyorsam evde altınım varken başkasından para istemem.
bakın araba için altınınızı vermezsiniz siz bilirsiniz, ama kayınvalidenin verdiği 100 lirayla koca ev nasıl dönsün derken bi çeyreğinizi bozdurmazsanız eşinizin yerinde olsan sizden soğurum ve net söyleyeyim boşanırım.
he şunu da söylemeden geçmeyeyim kimse beni malı olarak göremez, gören varsa o onun kendi mallığıdır.
 
Aile apartmanı evet ama ailesi vermedi apartmanı dedesi verdi bize. Burada oturun dedi. Ayrıca daire 30 yillikti ve tadilatını biz yaptırdık. Ailesi söz verdi bize tadilatı biz yaptiricaz diye ama sözler yalan oldu. A kalite yerine b kalite olsun diye diye ne olduğu belli olmayan şeyleri getirdik eve oturalim diye. Hiç demediler sen bu eve gelin geliyorsun sen nasıl istersen öyle olsun. Kimse demedi. İstediğim model gelinlik bile alamadım. Düşük fiyatlilar içinden beğenmek zorunda kaldım. Bir sürü fedakarlik yaptım kimse de demedi ya sen çok fedakarsin millet neler istiyo erkek tarafı yapiyo diye. Hep üstüme gelindi. Anneme bile zorla torunlarına baktirmaya çalıştılar. Benim annem kimseye bakmak zorunda değil. Bize düğünde yardım etmeyene bizim borcumuz varken param yok deyip para isteyene para yok maalesef. Ben cebimde 5 lira ile işe giderken kimse bana demedi düğün yapicaksiniz nasıl yapicaksiniz yardım edelim diye.
Bakın konu yine beklentiler. Ev dededen kalma e dede kim? Babanın yada annenin babası. Dolayısıyla yine kayınaileye bel bağlamış oluyorsunuz. Keşke herkes gel güzel kızım evin nasıl olsun gelinliğin nasıl olsun diye alsa yapsa.. ama olmuyor.. yapan binde bir. Eşinizin hiç birikmişti yok muydu gelinliği kayınpeder mi almalı sizce? Neden sizin hayallerinizi süsleyen gelinliği kayınpeder ödesin? 2 yetişkin insan evleneceğiz diyorsa bazı sorumlulukları almalılar. Düğün eşya vb beklentileriniz olursa sorması hayal kırıklığı olur. Mesela dededen kalma evde oturmasanız esiniz ailesine destek olmak istediğine onlar bize ne verdi de ne bekliyorlar diyebilirdiniz. Muhtemelen esiniz sayelerinde kira ödemiyoruz diyip borçlu hissediyor. Eğer es ailesiyle maddi ilişkiyi kesmek istiyorsanız ne yazlığa gidin nede o evde oturun. Sizinki hep bana demek oluyor..
ayrıca anneniz kimseye bakmak zorunda değil haklısınız ama ikisi farklı konu
 
Hanımefendi önce bi sakin olun
30 yaşında 2,5 yıllık evli çalışan bi kadınım.
benim eşimin ailesi de ev vericem şöyle altın yapıcam böyle düğün yapıcam dedi hiçbirini de yapmadı. Eltim hepimize ev verecek diye kayınvalideye yaranmaya çalışıyor ben geçen yıl 15 yıllık kredi çektim aldım evimi. Krediye 15 yıl bağlanırım kv ölene kadar ev vericem yada verdim diyerek başa kakacaktı. Bu hayatta tırnağın varsa başını kaşırsın. 26 yaşındayken de yazlığımı almıştım. O dönem sıkışıp bin lira borç vermeyen insanlar sonra tatil yapayım evinde diye mıyır mıyır dibimde gezdiler. Ev şuan boş duruyor kiraya da vermedim yılda 1 ay gidersem giderim ama bana kötü günümde bin lira borç vermeyen kişiye anahtar falan vermem. Demek istediğimi anladınız mı? Eğer yazlığı kullanmıyorsanız banane masrafından diyin. Eğer kullanıyorsanız zaten kullandığınız süre için 5 bin lira komik bi rakam kalıyor.
beni kadın düşmanı itham etmişsiniz ama ben eşitliği savunmayan hatta kadınların daha üstün bi ırk olduğunu düşünen biriyim. Erkekleri yüceltmiyorum yani. Biz temizliği de beraber yaparız, borcu da ödemeyi de.. hatta ben eşimden daha az kazanıp daha çok harcarım çünkü kadınsal ihtiyaçlar daha fazla tutuyor. Ancak kadınlık/insanlık evinde yemek yokken altın saklamak değildir. Ben altınları düğünün hemen sonrasında eşime verdim, vermeyenleri de taktir ederim hakkıdır ama işsizlik söz konusuysa ve geçim sıkıntıya düşüyorsa altın yapmak kolay mı diye saklayamam, saklayanı da anlayamam. Kimseden de 100 lira beklemem. Param varsa harcarım, yoksa idare edicem diye uğraşırım. İdare edemiyorsam evde altınım varken başkasından para istemem.
bakın araba için altınınızı vermezsiniz siz bilirsiniz, ama kayınvalidenin verdiği 100 lirayla koca ev nasıl dönsün derken bi çeyreğinizi bozdurmazsanız eşinizin yerinde olsan sizden soğurum ve net söyleyeyim boşanırım.
he şunu da söylemeden geçmeyeyim kimse beni malı olarak göremez, gören varsa o onun kendi mallığıdır.
Dediklerinizi anladım tabiki doğru demişsiniz ama biz yapıyoruz zaten yazlığa aidatta da yardım ettik onlar zor durumdayken de yardım ettik eşim maaş alamadığında ben çalışıyodum zaten onlardan para istemedik gecindik benim dediğim su kira var bir sürü emekli maaşı var ama onlar hala yetinemeyip bizden istiyorlar. Ayrıca ablası yazlıkta 3 ay kalıyor 5 kuruş vermiyor biz en fazla bir hafta kalıyoruz bazen işten gidemiyoruz bile ama hep bizden para isteniyor. Bizim de borcumuz var bebek istiyoruz diye özel doktora gidiyorum problemler var ama yine de para verin deniliyor. Bizim paramız kendimize kadar ben onlara para vermek için kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçmek zorunda değilim. Ben biriktireyim çocuğa lazım olur diye kendi ihtiyacımi almıyorum o ailesine veriyo. Evin ihtiyaçları var hep arka sırada kaliyo.
 
Arabayı boşverin acilen bilezikleri bozdurup üstüne kredi çekip ev alın yazlığa da bundan sonra gitmeyeceğinizi o sebeple tadilatına da karışmayacağınızı söyleyin, dededen kalan evi kiraya verin kiranın üstünü tamamlar kredi ödersiniz. Çocuk fikrini erteleyin, bunları çok ciddi bir şekilde benim kararım bunlar diyerek eşinize anlatın muhtemelen sizin kararınızın bir geçerliliği olmadığını söyleyerek kavga çıkaracak sizde o zaman senin kararlarının da bende geçerliliği yok diyin ve evliliği bitirin.

Hiç evlilikleri kurtarmak adına alttan alıp istemediğin şeyleri makul karşılamanı önerecek bir yapım yok bunlarda benim fikirlerim, adınıza üzgünüm ama benim doğrum bu şekilde olurdu.
 
Dediklerinizi anladım tabiki doğru demişsiniz ama biz yapıyoruz zaten yazlığa aidatta da yardım ettik onlar zor durumdayken de yardım ettik eşim maaş alamadığında ben çalışıyodum zaten onlardan para istemedik gecindik benim dediğim su kira var bir sürü emekli maaşı var ama onlar hala yetinemeyip bizden istiyorlar. Ayrıca ablası yazlıkta 3 ay kalıyor 5 kuruş vermiyor biz en fazla bir hafta kalıyoruz bazen işten gidemiyoruz bile ama hep bizden para isteniyor. Bizim de borcumuz var bebek istiyoruz diye özel doktora gidiyorum problemler var ama yine de para verin deniliyor. Bizim paramız kendimize kadar ben onlara para vermek için kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçmek zorunda değilim. Ben biriktireyim çocuğa lazım olur diye kendi ihtiyacımi almıyorum o ailesine veriyo. Evin ihtiyaçları var hep arka sırada kaliyo.
O zaman eşinize yazlığın giderlerini tüm kardeşlerin ortak ödemesini yada bundan sonra gitmemeyi teklif edin. Eşinizin yardımları da bi kira bedelini geçmiyorsa ben ses edemezdim geçiyorsa da başka eve çıkar minnet borcunu bitirirdim.
insallah tez zamanda sağlıklı bi bebeğiniz olur Allah kimseyi evlatla sınamasın.
 
O zaman eşinize yazlığın giderlerini tüm kardeşlerin ortak ödemesini yada bundan sonra gitmemeyi teklif edin. Eşinizin yardımları da bi kira bedelini geçmiyorsa ben ses edemezdim geçiyorsa da başka eve çıkar minnet borcunu bitirirdim.
insallah tez zamanda sağlıklı bi bebeğiniz olur Allah kimseyi evlatla sınamasın.
Kira bedelini karşılaması mi gerekiyor ki ben anlamadım açıkçası biz o evi yaptiricaz derken 30 40 bin verdik zaten daha ne kira bedeli anlamadım ayrıca kira bedeli öder gibi mi ödemek gerekiyor bizim oralarda böyle bişeyler olmaz yeni evlenenlerin borçlarını ailesi öder odeyebildigi kadar sonra onlar da başlarının çaresine bakar hiç bizim oralarda olmayan adetler bunlar
 
Arabayı boşverin acilen bilezikleri bozdurup üstüne kredi çekip ev alın yazlığa da bundan sonra gitmeyeceğinizi o sebeple tadilatına da karışmayacağınızı söyleyin, dededen kalan evi kiraya verin kiranın üstünü tamamlar kredi ödersiniz. Çocuk fikrini erteleyin, bunları çok ciddi bir şekilde benim kararım bunlar diyerek eşinize anlatın muhtemelen sizin kararınızın bir geçerliliği olmadığını söyleyerek kavga çıkaracak sizde o zaman senin kararlarının da bende geçerliliği yok diyin ve evliliği bitirin.

Hiç evlilikleri kurtarmak adına alttan alıp istemediğin şeyleri makul karşılamanı önerecek bir yapım yok bunlarda benim fikirlerim, adınıza üzgünüm ama benim doğrum bu şekilde olurdu.
Ben en başta kiraya çıkalım dedim eşim yok ben hazır ev varken çıkmam etmem dedi adam daha baştan kabul etmedi şimdi mi kabul edecek ben en başta kendimden çok odun vermisim bunu anladım hiç zorlamamisim o da alıştı tabi kolay insan olmama fedakarlığa millet gibi surundurseydim kıymetli olurdum eminim fedakarlik yaptigim için kıymetim anlaşılmadi görevimmis gibi adledildi
 
Ben en başta kiraya çıkalım dedim eşim yok ben hazır ev varken çıkmam etmem dedi adam daha baştan kabul etmedi şimdi mi kabul edecek ben en başta kendimden çok odun vermisim bunu anladım hiç zorlamamisim o da alıştı tabi kolay insan olmama fedakarlığa millet gibi surundurseydim kıymetli olurdum eminim fedakarlik yaptigim için kıymetim anlaşılmadi görevimmis gibi adledildi
Evet en baştan kabul ettiğiniz için şimdi hep bir adım ötesini istiyor. Evlilik pek tabi saygı ve sevgi üzerine kurulmalı ama baştan da sınırlar iyi çizilmeli ki bir ömür huzurla geçsin. Allah yardımcınız olsun..
 
Kira bedelini karşılaması mi gerekiyor ki ben anlamadım açıkçası biz o evi yaptiricaz derken 30 40 bin verdik zaten daha ne kira bedeli anlamadım ayrıca kira bedeli öder gibi mi ödemek gerekiyor bizim oralarda böyle bişeyler olmaz yeni evlenenlerin borçlarını ailesi öder odeyebildigi kadar sonra onlar da başlarının çaresine bakar hiç bizim oralarda olmayan adetler bunlar
Bizim orda da yok ama bizde herkes kendi borcunu da kendi öder. Bunun hesabını yapıyor olabilirler. Bizim sayemizde kira vermiyorlar yardım edecekler tabi diyor olabilirler
 
Bizim orda da yok ama bizde herkes kendi borcunu da kendi öder. Bunun hesabını yapıyor olabilirler. Bizim sayemizde kira vermiyorlar yardım edecekler tabi diyor olabilirler
Bilmiyorum ki onlar kendisi dedi boşa kira vermeyin burasi sizin eviniz diye eşim de dedem bana verdi burayı dedi biz de tadilat yaptırdık madem öyle dusuneceklerdi tadilata vereceğim parayı kiraya verseydim aynı hesaba gelirdi
 
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Neredeyse 3 yıldan beri evliyim. İlk zamanlar eşimle çok kavga ettik. Ailesi ile aynı binada oturuyoruz. Onlar üst katta biz alt kattayız. Eşim en başta evli olmaya alışamadı. Her gün ailesi ile yiyip içmek oturup kalkmak istedi. Onlar ablasına gidince biz de gidelim onlar da sürekli bize gelip gitsinler istedi. Balayından geldiğimizin ikinci günü ailesini eve yemeğe çağırdı. Ben de tabi alışık değilim sürekli içli dışlı olmaya. Yetişme tarzım bu şekilde değil. Her gün kavga ettik. Tabi başka şeyler yüzünden de kavga ettik başlarda. Ailesi bize söz verdiği şeyleri yapmadı. Ben her kavga ettiğimizde ağlardım. İçimden ağlamak geliyordu ve bu adam neden beni anlamıyor neden beni zorluyor diye de ağlardım.
3.yıl olacak hala aynı konularda anlaşamıyoruz. Artık ailesine onunla beraber gitmiyorum. Her gün gördüğüm insanlar zaten. Ama eşim günde 3 4 kez yukarı çıkıyor. Canım sıkıldı deyip gidiyor. Annesiyle babası kavga edince sesleri gelince ben çıkıp şunları bir susturayım diyor. Kaç yaşında insanlar kendi meselelerini kendileri halletsin diyorum, ben de onların çocuğuyum diyor. Ailesi çat kapı gelsin istiyormuş. Ben de müsait olmayabiliriz neden çat kapı gelsinler diyorum. Sen ne zaman müsait oluyorsun ki diyor. Ben de çalışan insanım. İşten eve gelince dinlenmek istiyorum. Anlamıyor. Ailesinin 2 dükkan 1 ev kirası var. Babası da emekli hala çalışıyor. Annesi de 3 5 aydan beri çalışıyor. Borçları varmış para yetmiyormuş diye eşim önceden hep ailesine para verdi. Bizim de borcumuz vardı eşim 5 ay maaş alamadı. Ailesinin verdiği para 100 liraydı. Eşimin eline çocuğa harçlık verir gibi 100 lira tutuşturup bizde de bu kadar var diyorlardı. O kadarla koca ev nasıl geçinecekse.
Neyse her şeyi aştık bazı şeyleri görmezden geldik derken eniştesi eşimin aklına araba fikrini soktu. Zaten araba var. Sen onu sat yenisini al diyor. Senin araban yakında çürür diyor. Kendimizi sıkıp yeni araba alacakmışız. 3 yıl boyunca kendimi sıka sıka kurudum zaten. Bir sürü borç evin tadilatı kredi derken bazen cebimde 5 lira ile işe gittim. Şimdi biraz rahat etmek istiyorum. Çocuk istiyoruz ama bende pco var. Diyet yapıyorum yumurta takibi yapıyorum. Diyorum ki bak tedavi gerekebilir. Bizde Bi sorun yok olur neden olmasın diyor. Düğünden kalan 10 tane bileziği var. Birini ailem taktı 4 tanesi bana nişanda takılan mehir niyetine. Geri kalan da akrabaların taktıkları. Araba almak için elde avuçta ne varsa bozduracakmış. Üstüne kredi çekecekmiş. Sonra her ay kenara para koyacakmış bana bilezik yapacakmış. Mehir olarak takılan bileziklerime ortak çıkıyor. Onlar evimize takıldı sana değil diyor bana. Ailemin taktığını bile bozdurmaya çalışıyor. Annem takarken bana biz bunu sana hediye diye takıyoruz sakın bozdurma dedi. Ben de bunu ona söyledim en başta. Tamam demişti. Şimdi de neden bozdurmuyosun ben sana daha güzelini alırım diyor. Ben de vermek istemiyorum. Sonra da bana diyo ki o senin beğenmediğin falanca var ya bütün takılarını çıkardı kocasına verdi. Ben daha nişanlanmadan 1 bileziği 3 4 tane de çeyreğim vardı. Onun ailesinin söz verip de yaptırmadığı evin içini yaptırırken bozdurdum. Bunları unuttu da çıkmış bana neler diyor. Sonra bir de ailesinin yazlığı yaptırma derdi çıktı. Yazlıkta 10 gün gidip kalıyoruz diye yazlığı tadilatına ortak oluyoruz. 15 milyarmış 3 e bölünecekmiş. Hem araba alıp hem 3 ayda bir nasıl 1000 lira verecek bilemiyorum. Çocuk düşünüyoruz kenara para koymamız lazım bir birikimimiz olsun diyorum tedavi gerekebilir diyorum biraz rahat yaşamak istiyorum diyorum adamın umuru bile değil. Sürekli onun ailesine para veriyoruz benim aileme bir kere bile vermedik. Onlar da zor durumda oldu ama söylemediler. Ben geleceğimizi düşünmek istiyorum omuj umurunda bile değil. Sonra da akşam bana kızdı. Çocuk mocuk istemiyorum sen çok yüzsüzsün ben olsam istemediğim yerde 1 dk durmam. Defol git gibi şeyler söyledi. Sabaha kadar uyuyamadım. Her kavgada yavaş yavaş soğuyorum ondan. Her kavga kalbime saplanan bir bıçak gibi. En başta bana sahip çıkan beni seven adam yok. O gitti yerine ailesinin dibinde gezen her şeyde onları koruyan beni 2.sıraya atan adam geldi. Kendimi değersiz hissediyorum artık. Ben fedakarlık yaptıkça sanki benim görevim oluyor bu. Hep daha fazlası bekleniyor. Artık daha fazlasını yapmak istemiyorum. Biraz da o fedakarlık yapsın diyorum. Ama nerde o günler. Lütfen bişrylrr yazın kızlar. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Herkes anne babasıni sever . Ama bu nedir ki ? Anne babasının dizinin dibinde. Ayrılmayacak iseler evlenmesinler . Aslında anne babada da suç var artık senin evin var yuvan var karın var demiyorlar . Kayınvalideler gelinler ile yarışıyorlar . Çocuklarını paylaşamiyorlar . Çok uzuldum gerçekten . Umarım Allah akıl fikir verir de neleri kaybedeceğini anlar
 
Herkes anne babasıni sever . Ama bu nedir ki ? Anne babasının dizinin dibinde. Ayrılmayacak iseler evlenmesinler . Aslında anne babada da suç var artık senin evin var yuvan var karın var demiyorlar . Kayınvalideler gelinler ile yarışıyorlar . Çocuklarını paylaşamiyorlar . Çok uzuldum gerçekten . Umarım Allah akıl fikir verir de neleri kaybedeceğini anlar
Aslında diyorlar ama eşim hiç ayrı kalmamış ve alt katta oturduğumuz için de günde 2 3 kez çıkar yukarı bi kavga olduğunda falan hep çıkıyor ailesinin de ben evlendim evleneli durumu hiç yok zaten o kadar kira var emekli maaşı var ama durum hiçbir zaman olmadı ben de eşim benimle olan evine bağlı olsun istiyorum artık çünkü hep ailesine bağlı ben mütevazı ola ola isteklerimi ikinci plana atıyor söz verdiği şeyleri 3 yıldan beri yapmadı ama ailesinin bı ihtiyacı olduğunda onlara hemen para veriyor bu yüzden ben artık çok daraldim kendimi ikinci plana atılmış hissediyorum
 
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Neredeyse 3 yıldan beri evliyim. İlk zamanlar eşimle çok kavga ettik. Ailesi ile aynı binada oturuyoruz. Onlar üst katta biz alt kattayız. Eşim en başta evli olmaya alışamadı. Her gün ailesi ile yiyip içmek oturup kalkmak istedi. Onlar ablasına gidince biz de gidelim onlar da sürekli bize gelip gitsinler istedi. Balayından geldiğimizin ikinci günü ailesini eve yemeğe çağırdı. Ben de tabi alışık değilim sürekli içli dışlı olmaya. Yetişme tarzım bu şekilde değil. Her gün kavga ettik. Tabi başka şeyler yüzünden de kavga ettik başlarda. Ailesi bize söz verdiği şeyleri yapmadı. Ben her kavga ettiğimizde ağlardım. İçimden ağlamak geliyordu ve bu adam neden beni anlamıyor neden beni zorluyor diye de ağlardım.
3.yıl olacak hala aynı konularda anlaşamıyoruz. Artık ailesine onunla beraber gitmiyorum. Her gün gördüğüm insanlar zaten. Ama eşim günde 3 4 kez yukarı çıkıyor. Canım sıkıldı deyip gidiyor. Annesiyle babası kavga edince sesleri gelince ben çıkıp şunları bir susturayım diyor. Kaç yaşında insanlar kendi meselelerini kendileri halletsin diyorum, ben de onların çocuğuyum diyor. Ailesi çat kapı gelsin istiyormuş. Ben de müsait olmayabiliriz neden çat kapı gelsinler diyorum. Sen ne zaman müsait oluyorsun ki diyor. Ben de çalışan insanım. İşten eve gelince dinlenmek istiyorum. Anlamıyor. Ailesinin 2 dükkan 1 ev kirası var. Babası da emekli hala çalışıyor. Annesi de 3 5 aydan beri çalışıyor. Borçları varmış para yetmiyormuş diye eşim önceden hep ailesine para verdi. Bizim de borcumuz vardı eşim 5 ay maaş alamadı. Ailesinin verdiği para 100 liraydı. Eşimin eline çocuğa harçlık verir gibi 100 lira tutuşturup bizde de bu kadar var diyorlardı. O kadarla koca ev nasıl geçinecekse.
Neyse her şeyi aştık bazı şeyleri görmezden geldik derken eniştesi eşimin aklına araba fikrini soktu. Zaten araba var. Sen onu sat yenisini al diyor. Senin araban yakında çürür diyor. Kendimizi sıkıp yeni araba alacakmışız. 3 yıl boyunca kendimi sıka sıka kurudum zaten. Bir sürü borç evin tadilatı kredi derken bazen cebimde 5 lira ile işe gittim. Şimdi biraz rahat etmek istiyorum. Çocuk istiyoruz ama bende pco var. Diyet yapıyorum yumurta takibi yapıyorum. Diyorum ki bak tedavi gerekebilir. Bizde Bi sorun yok olur neden olmasın diyor. Düğünden kalan 10 tane bileziği var. Birini ailem taktı 4 tanesi bana nişanda takılan mehir niyetine. Geri kalan da akrabaların taktıkları. Araba almak için elde avuçta ne varsa bozduracakmış. Üstüne kredi çekecekmiş. Sonra her ay kenara para koyacakmış bana bilezik yapacakmış. Mehir olarak takılan bileziklerime ortak çıkıyor. Onlar evimize takıldı sana değil diyor bana. Ailemin taktığını bile bozdurmaya çalışıyor. Annem takarken bana biz bunu sana hediye diye takıyoruz sakın bozdurma dedi. Ben de bunu ona söyledim en başta. Tamam demişti. Şimdi de neden bozdurmuyosun ben sana daha güzelini alırım diyor. Ben de vermek istemiyorum. Sonra da bana diyo ki o senin beğenmediğin falanca var ya bütün takılarını çıkardı kocasına verdi. Ben daha nişanlanmadan 1 bileziği 3 4 tane de çeyreğim vardı. Onun ailesinin söz verip de yaptırmadığı evin içini yaptırırken bozdurdum. Bunları unuttu da çıkmış bana neler diyor. Sonra bir de ailesinin yazlığı yaptırma derdi çıktı. Yazlıkta 10 gün gidip kalıyoruz diye yazlığı tadilatına ortak oluyoruz. 15 milyarmış 3 e bölünecekmiş. Hem araba alıp hem 3 ayda bir nasıl 1000 lira verecek bilemiyorum. Çocuk düşünüyoruz kenara para koymamız lazım bir birikimimiz olsun diyorum tedavi gerekebilir diyorum biraz rahat yaşamak istiyorum diyorum adamın umuru bile değil. Sürekli onun ailesine para veriyoruz benim aileme bir kere bile vermedik. Onlar da zor durumda oldu ama söylemediler. Ben geleceğimizi düşünmek istiyorum omuj umurunda bile değil. Sonra da akşam bana kızdı. Çocuk mocuk istemiyorum sen çok yüzsüzsün ben olsam istemediğim yerde 1 dk durmam. Defol git gibi şeyler söyledi. Sabaha kadar uyuyamadım. Her kavgada yavaş yavaş soğuyorum ondan. Her kavga kalbime saplanan bir bıçak gibi. En başta bana sahip çıkan beni seven adam yok. O gitti yerine ailesinin dibinde gezen her şeyde onları koruyan beni 2.sıraya atan adam geldi. Kendimi değersiz hissediyorum artık. Ben fedakarlık yaptıkça sanki benim görevim oluyor bu. Hep daha fazlası bekleniyor. Artık daha fazlasını yapmak istemiyorum. Biraz da o fedakarlık yapsın diyorum. Ama nerde o günler. Lütfen bişrylrr yazın kızlar. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Çok zor bir durum benimde eşimin ailesiyle sorunlarım var ama çok şükür eşim akıllı bir insan ne dolduruşa geliyor nede beni onlara karşı eziyor sizin herşeyiniz ayrı kimse kimseye para vermek zorunda değil eşiniz anlayışsız ve maalesef evlendıgınjn farkımda değil zaten böyle çocuk gibi anne baba diyen erkekler niye evlenip genç kızlara hayatı zehir ediyor anlamıyorum siz de çocuk yapim demeyin evlilik kurtarmak için çocuk yapmak çok saçma bence bırak iyi bile dayanmışsın son bir konuş eşinle rahatsız olduğun şeyleri açıkça ifade et baktın anlamıyor bu böyle olmuyor de
 
Sehir disina cikma imkaniniz var mi biraz kafa dinlemek icin herhangi bi akraba arkadas vs. ziyareti yapmak iyi gelebilir en az bir hafta falan. Birbirinizi ozlerseniz belki biseyler duzelir
 
X