eşimi bu konuda nasıl ikna edeceğim?

edasummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
873
3
0
İstanbul
merhaba kızlar,eşim cok kıskanc bırısı aramızda 11 yas var,ben calısmak ıstıyorum izin vermıyor,ailemden uzaktayım,kımsem yok,gelen gıden yok,arkadas komsu hıcbırı yok,kışı yazı evde tek basıma gecırıyorum,kış hadı neysede yazın evde bırbaşına oturmak insana cok koyuyor,kayınvalıdem alay edıyor bende olmasam kapısını acan yok dıye,oderece yanı,ben bırısının yanına gırıp calısayım demıyorum,dükkan acmayı düşünüyorum,eşimden bırsey istemıyorum o zaten cok borclu,ailem sağolsun bana bu konuda yardımcı olacaklar,onlar halıme üzülüyorlar ve bana bugun desem dükkan açacaklar,ama eşim! cok kıskanıyor nasıl ikna edıyorum bılemıcem,bu arada 3 aylık bebegım var,yaza doğru bebişimle dükkanda olsak cok ıyı olacak,inanın cok yalnızım ailemde yok,yabancısıyım buranın,eşim asla çalıstırmam dıyor ,kızlar bana bır akıl verın lutfen !!!!

bize anlattiginiz gibi konustunuzmu esinizle :S depresyona giriyorum evde diye?
tatli dille halletmeye calisin,kapris yapip kavga etmeyin..
dukkan ne uzerine olucak?

bize anlattiginiz gibi konustunuzmu esinizle :S depresyona giriyorum evde diye?
tatli dille halletmeye calisin,kapris yapip kavga etmeyin..
dukkan ne uzerine olucak?

evet canım süreklı soyluyorum,ama ımkanı yok,aslında evlendıgımızın ılk gunlerı meyilliydi,anası olacak cadoloz engelledı,kız kardeşi dul,gece yarılarına kadar calısıyor,esnaf görumcem,dükkanı bayan üzerıne düşünüyorum,iç çamasır,bujuterı,kucuk butık veya bebek kıyafetlerı bu tarz bıryer dusunuyorum sansımı zorlamayacak,ne yapmam gerek??? cok mutsuzum ,apartmandakılerın hepsı calısıyor,kendımı bu sekılde degersız işe yaramaz hıssedıyorum,kendıme guvenım kalmadı

Eşiniz ailenizden yardım görmek gücüne gittiği için kıskançlığı mı bahane ediyor olabilir mi?
Eğer eşiniz bu konuda kararlı ise bence biraz daha sabırlı olun bebişiniz biraz daha büyürse daha çok vakit ayırırsınız ona:)
Sizi çok iyi anlıyorum bende aynı durumdan muzdaribim 1,5 yıllık evliyim benim çocuğumda yok henüz kitaplar arkadaşım oldu :) zor ama çalışıp da eşiniz size huzursuzluk verecekse evde sıkılmak daha iyidir..

hmm ozaman kararli olun,ben calisicam ßitti deyin :S tersmi teper acaba,en kotu ne yapabilir ki ? ßosarmi yani!

hmm ozaman kararli olun,ben calisicam ßitti deyin :S tersmi teper acaba,en kotu ne yapabilir ki ? ßosarmi yani!

denıcem bu dedıgını:) bılmıyorum artık boşarmı kapının önune koyarmı ozaman gelıırm yanına şaka bı yana boşamakla tehdıt eder ama boşayamaz sanırsam benı ve bebegını cok sevıyor,ama kızlar haksızlık bu yaa,görümcem gece yarılarına kadar dışarlarda ,anası deseniz birgün evde oturmaz,diğer görümcem yenı evlendı,eşimin ağzını aradım görumcem calısmayı düşünüyormuş dedim ,eşimde çalışsın tabii dedii,bana gelınce evden dışarı cıkmak bile sorun!!!

sanmıyorum cünkü ailem baska konularda esıme maddı yonden yardım ettı,kendısı borclu açamaz bu yuzden aılem arkamda,canım ben 4 senedır yalnızım artık taakatım kalmadı.çok bunaldım,bu şekıldede huzursuz oluyoruz,eşim hep işlerıyle mesgul,eve geldıgınde günümün nasıl gectıgını dahı anlatmayı özledım,hep evde temızlık vs. bıktım bu sekılde olmaktan

cok kolay bır sekıl de kabul ettırebılırsın cnm .
masraf cıkarın basına sureklı .eksıklerın hıc bıtmesın .
sacını evde boyuyorsan kuaofor de boya artık ,alısverıse cıkmak ıcın
hergun su eksıgım bu eksıgım var de cık .bak bakalım o zaman nasıl bıkkınlık
gelıp de kabul edıyor .
ama suda var cnm ; senın aılenden gelecek olan yardımı kabullenmeyebılır .
erkek mılletı guru yapar bunu .

canım eşinin kızkardeşleriyle kıyaslamak yanlış olur..o kardeş sen eş..

hem bebeğin daha çok küçük ,ev ortamı harici dükkanda nasıl olacak?
bebek emekleme zamanı,yürümeye başlama zamanı gelince hep dükkan ortamında mı olacak?
hep bebek arabasında duramaz da..
bu ,bebekli biri için zor..
sen bu işi,bebek 2-3 yaşına gelene kadar ertelemelisin?

veya bebeğe birinin bakması gerekir..

eksık bıter mı hıc canım:) bırde bebiş oldu hergun bırseyler alınıyor,eşim anında yapamasada bırsekılde bebgının ıhtıyaclarını alıyor,bana gelınce sallıyor,bazen cok mutlu edıyor,bır sekılde işi götürüyor,çok çalısıyor cunku borcu cok,baslarda gurur yapıyordu ama zora düşünce aılemden kendısı yardım istedı ve aldı,şuan bu konuda gurur yapmıyor olsa soylerdı,ben senı calıstırmam dıyor baska bırsey demıyor

Anlıyorum, eşinizle bu konuyu detaylı bir şekilde konuştunuz mu?
kendi içinde bi güven eksikliği mi yaşıyor acaba?
Ya da şu da olabilir eşiniz sizin maddi özgürlüğünüzü eline alıp kendisinin pasif kalabileceğinide düşünebilir, ben olaya başka açıdan bakıyorum çünkü bu şekilde bi kıskançlığın altında başka şeyler yatıyordur muhtemelen...

Kararlı olduğunu eşine göstermelisin.
Neden izin vermiyorsun,ne olur ki dükkan açsam gibi çaresiz ve ümitsiz sözler yerine...
Sen istesen de istemesen de ben eninde sonunda dükkan açacağım.Bütün hayatımı dört duvar arasında geçiremem.
Ne kadar çabuk kabullenirsen ikimiz için de o kadar iyi olur diyebilrisin.

Konuşma aralarında,gelecek planlarına sürekli dükkanını katabilirsin.
Dükkanım olduğunda ben de böyle yapacağım,dükkanımın dekoru için bu renk güzel olur gibi...:)

Bu arada ne kadar sıkıldığından ve ne kadar yalnız olduğundan şikayet edip başının etini yiyebilirsin.
Sonunda inşallah pes edecektir :)

Bebek olmasa sizi anlayisla karsilardim ancak bebeginizi dukkan ortaminda buyutmek istediginize emin misiniz?

Gunluk isler ve bebek bakimi derken aksamin nasil oldugunu anlamiyor olmalisiniz.

Bebege yazik bence. Tatil ortaminda buyutmuyorsunuz orasi dort duvar bir ortam. Alti degisecek, mama yiyecek, para alisverisinin oldugu bir ortam ne kadar hijyenik olabilir?

Ayrica onumuz yaz evet. Bebeginizi alip bol bol gunesli, temiz havaya cikartirsiniz, temiz hava ve gunes ona cok iyi gelir. Sonra eve getirip mamasini yedirip uyutursunuz. O da rahat rahat uyur.

Esiniz cok hakli bence. Bu hakkinizi bebeginiz buyudugunde gerceklestirebilisiniz.

eşinize empati kurdurtun sen benim yerimde olsn ne hissederdin falan . en iyi yol acındırmak kendinizi. bir iki göz yaşı :))
ama gerçekten de ortada bebek var. küçücük daha sizinle beraber perişan olucak. evde oturup çocuk bakan bir sürü insan var. çalışmak yerine çevre edinmeye çalışsanız . akıl vermek gibi olmasında. en iyisini siz bilirsiniz tabi çocuğunuz ve kendiniz için

bende arkadaşlara katılıyorum bebeğin çok küçük daha küçücük bir dükkanda bebekle çok zorlanırsın canım.bakacak biri varsa bilemem ama sen hem dükkan hem bebek çok zorlanırsın.yerinde olsam en azından 3 sene bu isteğimi rafa kaldırırım.çocuğun kreş yaşına gelince çalışma hayatına atılabilirsin.belki o zaman eşinide daha kolay ikna edebilirsin şimdi eşin bebek olduğu için de karşı çıkıyor olabilir

bence biraz daha bekleyin, bebeginiz cok küçük daha... bebek 2 , 3 yasına gelmeden çalışmayın yoksa çok yıpranırsınızz

evet canım benı en ıyı anlayanlardan bırısın,aynen oyle bende senın gıbı dusunuyorum esım bundan korkuyor kendı ekonomık bağımsızlığımı elıme alıp ozguven olusturmamdan ,ya onu terkedersem gıbı dusuncelerede kapılıyor olabılır,kendısı 35 yasında ben 24 hep 'yaslandım ben' gıbı cumleler kuruyor

sence ben onu bu konuda nasıl ıkna edebılırım? az sonra eve gelecek ve ben bu konuyu konusacagım,dun cok yorgundu bu yuzden konusamadım

yapmazmıyım canım hep bahsedıyorum,benımksı ya duymamazlıktan gelıyor yada ağzımızın tadı bozulmasın dıye kestırıp atıyor,benım koca cok kurnaz

bebegım tabıkıde herseyden once gelır,ben 2 odalı bıryer dusunuyorum ona ozel oda yapacagım bu hıcte zor olmayacak,yaza doğru bebeğim 7 aylık fılan olacak,ben cok bunaldım bu sekılde bebeğime verımlı olamıyorum moralım hep bozuk bebısımde hıssedıyor,kayınvalıdem cok ustume gelıyor,bu durumumla alay edıyorlar,yazık ınsan yuzu gormuyor vs. bızde olmasak ne yapacak gıbısınden ,halbukı hıc sevmıyorlar benı,yalnızlık cok kotu hıc akrabam yok,ceken bılır,kımısı iş yerıne cevre arkadas edın demıs,bu devırde komşuluk ılıskılerını bılıyorsunuz,binadakı herkes calısıyor,rutın ıslerı var,ben bebegımı alıp sokaklarda arkadasmı arayım cevre nasıl kurabılırımkı,kımseyı tanımıyorum,carsıya cıktıgımda sokaktakılerı cevırememya tanısalım dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…