eşimi bu konuda nasıl ikna edeceğim?

güzel fıkır bır ıkı goz yası :2: az sonra geldıgınde konusucam gerekırse ağlıcam:18:

Ben de seninle hemen hemen aynı şartlardayım..Ailemden çok uzak bir şehirde,konu komşu yok..Gerçi olanları da ben istemiyorum çünkü çok cahiller...Üstelik tek değil ikiz bebeklerim var..Burada kendime ait bir işim var ama keyfe keder...Gidemiyorum yani..Kreşe başladılar gerçi gönderemediğim günler oluyor..Kayınvalide vs karışıp görüşenim yok..Eşimin çalışma diye baskısı da yok..Ama şartlar gereği henüz tam anlamıyla çalışamam bu şartlarda..Eşimin maddi durumu iyi..İhtiyacımız da yok...Ama insan sıkılıyor haliyle..Çok şehir dışında oturuyoruz..2 tane küçük market dışında hiç bir şey yok..Şehir merkezine otobüsle 45 -50 dakika...Hele senin çocuğun daha da küçük..7 aylık olunca sana daha çok ihtiyacı olacak..Belki evde de yapabileceğin bir iş yapabilirsin..Canın sıkılıyorsa...Eşin gurur yapıyor olabilir şu an..Belki borcu harcı bitince bu düşüncesinden de vazgeçecektir..Kurabiye vs tasarlayıp yapabilirsin evde..Hem vaktin geçer hem de satıp bir şeyler kazanırsın..Şu an aklıma sadece bu geldi alternatif olarak...

Son düzenleyen: Moderatör:

Herkesin hayati insanla dopdolu mu saniyorsunuz? Ne yapicaksiniz degisik insan yuzu gorup onu anlayamdim. Muhabbet, dedikodu bu mudur yani?

Bebeginizin uykusu, mamasi, banyosu, evin temizligi, utusu, yemegi. Anlayamiyorum bu kadar isi bir kenara atip arkadasa takmisiniz kafayi.

Kusura bakmayin ama siz bekarliga doyamadan evlenmissiniz. Keske hayatinizi yasayip ondan sonra evlenseydiniz.

Bu arada benim de dukkanim vardi. Kadinlara yonelik. O ortami dusunerek bunlari yaziyorum. Mal gelir gider, musteri girer cikar, muhabbete gelen olur, muhsabeci ayri gelir, maliyesi ayri gelir. Siz is ortamini nasil bir yer saniyorsunuz cok merak ettim dogrusu.

erkekler kadınlardan daha dedıkoducu,çalışan kadınlar bol bol dedıkodu mu yapıyor bumudur yanı çalışan emekcı kısılere bakış açınız,erkekler çalısıyorda kadınlar neden calısamaz? bu kadar dar görüşlü olmayın,üstelık çalışan her anne çocugunu sokağamı atıyor??

'''Bebeginizin uykusu, mamasi, banyosu, evin temizligi, utusu, yemegi''' bunlarla uğraş demişsiniz haklısınız ben dunyaya köle gıbı yaşamaya evden dışarı cıkmaya hakkı olmayan bırıyım,size sadece guluyorum,kadınlar sızın gıbı örumcek beyınler yuzunden ilerleyemıyor,kadın demek hersey demektır ,her anne bebeğini sahiplenme icgüdüsüne sahıptır,üstelık çalışan bayanlar daha programlı ve duzenlı oluyor onları hor görmeyın lütfen...

oğlum küçükken dediğiniz işi ben denedim(ki benim oğlum 4 yaşıdaydı) bir sene sonrada geri kapattım.çünkü bahsettiğiniz yer bir çocuk için uygun olmuyor.

bebeğiniz çok küçük,bence bütün enerjinizi ona vermelisiniz.kamuda çalışan anneler bile maddi sorunları yoksa 2 sene ücretsiz doğum izni alıyorlar ki çocuklarına vakit ayırsınlar.sizin sıkıldığınız için iş açmaya kalmanız garip geldi bana.

vallah yanlıs anlamada bende herkesten uzak bır yerdeyım oglum olmadna once kurslara fılan gıttım kapı komsumu bıle tanımama dusun yanı arkadslarım olsu ama su an oglum 6 aylık ve gunum zaten nasıl gecıyor anlamıyorum kı buyunce dahada zor olucak sne nıye bu akda rısrarla calısıcma dıyrousn onu anlamadım oglun cok kucuk dukkan acmak kolaymı o cocuk yaz kız oralarda sefıl bı buyusun cocugun ben anlamadım sneın olayını ayrıca eısnınkı kıskanclık degıl mantıklı yanı cocuk daha bu adkar kucukken ne ısınden bahsedıyrosun bence sakın evladına bunu yapma daha gecen arkadsım bana sakın calısma otur oturudgun yerde dıyor ıkı yasıdna kızı var cok agrasıf aneenın suratını gormuyor calısma bence

bekarken calısıyordum ozamanda kendıme aıt dukkanım vardı bujıterı uzerıne gayet guzel ve keyıflıydı hersey,bebegımle bırlıkte neden olmasınkı dıyorum,istediğim saatte acar ıstedıgım saatte kapatırım,evde kendıme olan guvenımı kaybettım,bırde yenı doğum vs. bunladım,bebegımın ıhtıyacları fazla ,suan maddı durumumuz ıyı ama esımın cok borcu var bu yuzden kımıldayamıyoruz,evımın bebegımın ve kendımın ıhtıyaclarını karsılamak ıstıyorum,neden ımkansız gııbı bakıyorsunuz,cocuguyla esnaflık yapan bırcok kadın goruyorum...

Ben anlamiyorum esinizi ve esiniz gibi dusunen erkekleri halbuki calisan bayan hem maddi hem manevi destektir esine. Anlamiyorum neden hem kendisi hem ailesi sizin sadeve ev hayatinizin olmasini istiyor. Kiskanclik ne demek ya. Bu kensine guveni yok demektir.

Sizi sonuna kadar destekliyorum haklisiniz. Kendi icinizdeki cevheri kullanmak istiyorsunuz. Daha once calismizsaniz yada calismayi seviyorsaniz ev hayati zor gelecektir. Benim bir cok calisan arkadasim uzun sureli ucretsiz izin alip bir sure sonra iptal ettirdiler. Evde bunalima girmisler.

Eger siz kendinize guveniyorsaniz heleki aileniz destekse durmayin deneyin. Hayatin kendisi bir risk zaten. Risk almaktan korkarsaniz evden cikamazsiniz ki siz cesursunuz.

Eger esiniz konusarak anlamiyorsa. Bir psikologa gidin rahatsizim diyerek ve yardim isteyin derim. Esinize mutlaka calisma hayatinizin olmasi gerektigini anlatsin.

İyi de arkadaş çalışan bayanları hor görmüyor ki..Ne alaka...Tamamen alakasız yazdıklarınız kusura bakmayın yazmadan geçemedim....

teşekkur ederım ,boyle ilerıyı goren bayanları ayakta alkıslıyorum aynen oyle canım daha once calıstım aılem bu yuzden benım arkamda ıslerım cok ıyıydı tıcaretı sevıyorum,ustelık kendımı degerlı işe yarayan hısttemeye ıhtıyacım var,bu şekılde bos yasıyormusum gıbıme gelıyor,bebegıme daha ıyı bır anne olmak ıstıyorum,hepımızın basına ılerıde ne gelecegı mechul,sana tekrar tesekkur edıyorum,bır psıkoloktan yardım alacagım bu konuda aklıma gelmemıstı ınsan bazen careler ıcınde caresız kalabılıyor

bu senin bileceğin birşey tabi.biz burda sadece hayat tecrübelerimizi paylaşırız.
kadınların mümkünse tabii ki çalışmaları gerektiğini bende savunuyorum.
kendi ayakları üzerinde duran kadınlar kendilerini daha güçlü hissederler.ama bana göre bebeğiniz çok küçük ve sefil olur,oralarda.
ben esnaflık tecrübemde bu işin çocuklarla yapılmayacağını anladım ve çocuklarımı belli bir yaşa getirene kadar evde ders çalıştım,yüksek lisans ve doktoramı bitirip çocuklarım ilkokula başladığında yrd.doç olarak üniversiteye girdim.
ve bu süreçtende hiç pişman olmadım.
çocuklarımla doyasıya vakit geçirip,kendim için de çok güzel şeyler yaptım.kendinize olan güveninizi arttırmak için yapabileceğiniz bunun gibi pekçok şey var.

canım belki biraz sert olacak ama eşin istemiyor ve kararlıysa neden bu kadar zora koşuyorsun...kocanın istemediği bişeyi yaparak sen mutlu olabileceğinimi sanıyorsun...her dakka kavga atışma sürekli söylenmek.... evinizden eksik olmayacak...benim istemediğim bişeyi bana inat yaptın diye sürekli yüzüne vuracak...istemiyorsa çalışmayacaksın napıcaksın... bebeğinde varmış bak onu büyüt anne sevgisiyle oynaya güle büyüsün yavrucak... eğer maddi yönden rahatsanız evinin hanımı ol eşin istiyor böyle demekki...bazı şeylere katlanmak lazım tatlım... kitap oku hobi edin...sonuçta yalnız sen değilsin yalnız olan...çok kişi öyle kapı dışarı çıkmayan insan yüzü görmeden gün geçiren..ama hayatlarına devam ediyorlar... evde bişeyler yap...mesela takı elişi falan gibi...istedikten sonra bulursun....ama sırf çalışmak için inatlaşırsan eşinle, yalnızlıktan kurtulmak adına eşinle aranı bozucaksın haberin olsun...

Canım zaman içinde komşu arkadaş vs. edinirsin. Madem 3 aylık bebeğin var henüz çok ufak bebeğin biraz büyüyene kadar en azından vaktini ona ayırmalısın. Eşin sana çalışmayı yasakladığı için sana bu kadar cazip geldiğini düşünüyorum. Bence dükkan konusunda acele etme 3 aylık bebekle çokda boş kalmaman lazım aslında.

Bu konuları eşinizle evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi. Çalışmanıza izin verecek bir erkekle evlenseydiniz bu durumu yaşamazdınız.

İnsan kendi kendine yetmeyi bilmeli bence sürekli etrafımızda birileri olması gerekmiyorki, zamanla arkadaşda edinir insan. Evlenipde çalışmayan bi çok bayan eviyle çocuguyla evin işleriyle ilgileniyor evlilik bu yani sizin evlilikden beklentiniz farklı heralde.

çalışmak istemen çok doğal
eşinin izin vermemesi ayrı bir sorun
ama size değer veriyorsa fikirlerinizi önemsiyorsa hallledilebilir bence
yanlız herkes gibi bende okadar ufak bir bebekle bu iş olmaz diyenlerdenim
müşteri geldiğinde kucağınızda çocuklamı ilgileniceksiniz
7 aylık bir bebek artık haraketlenir durmaz öyle beşikte arabada filan akşama kadar siz dükkanla ilgilenirken o yürüteçte dolaşıcakmı
ben kızım küçükken eve iş alıyordum kızım 5-6 aylık filandı annem kayınvalidem yengem filan yardım ediyorlardı yoksa yetiştiremiyordum
mezirme altına değiştirme ağlaması gazı yemeği bitmiyor
ayrıca babamın nalbur dükkanı var annemle babam ikisi çalışıyor kızım 3 yaşında geöen gün bir saatliğine bırakıp bankaya gittim
babam rahatsız dükkanın içinde ayrı küçük bir oda var oraya yatmış uyumuş annem hem kızımla hem gelen müşterilerle uğraşıcam diye kadın helak olmuş
tabi yine siz bilirsiniz ama küçük bebekle bu iş biraz zor eşinizi ikna edip yapsanız bile bir süre sonra kapatmak zorunda kalırsanız hem siz daha çok üzülürsünüz
hemde kayınvalideniz daha çok dalga geçer eşiniz haklı olduğunu savunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…