Eşimi çocuk için ikna edemiyorum

Herkesin calismak isteyip istememesi kendisini ilgilendirir bence, ev hanimi olan kadinlarin evini de biz geçindirmedigimize gore? 'Cocugu bahane etmek, klasik Türk kadini olmak' gibi kinamak bize dusmedigi gibi, artik insanlarin tercihlerine saygi duymayi da bir oğrenmemiz gerek.

Ben eşine hak vermedim.
Bir evin kadının kazandığı paraya mecbur olmasına hiç anlam veremiyorum. Neden her şeyi biz kadınlar yükleniyoruz? Para yı da biz kazanalım, evin işini de biz yapalım, çocuğuda doğuralım, seks tanrıçası da olalım, anasına da iyi bakalım. Oldu başka?
Eşin çocuk doğurabilecekse sende kredi borcu için çalışmaya devam etmelisin. Eşin doğuramıyorsa seni de borç ödemeye mahkum etmemeli.
Tabi bunlar başta konuşulması gereken şeyler.

Istemiyosa hic zorlama ugrasma
ama bu seferde seninde hakkin anne olmak.sen yinede o istemiyosa zorla ikna etme.

Herkesin kendi bakış açısı, ister çalışır ister çalışmaz bana ne, krediyi ben mi ödeyeceğim? Ama hem çalışmayıp, hem dıdıdıdı edip, hem bol para olsun, hem faturalar ödensin, hem kredi ödensin, hem ilgili baba olsun, hem ev işlerine yardımcı olsun, güler yüzlü olsun demeyecekler... Üstelik burada insanlar fikir almak için konu açıyor, ödenecek kredi var- 2 kişi ancak ödüyorlar, konu sahibi ben işten çıkarsam ödemekte zorlanacağız diyor, bunlara rağmen çocuk istiyor yetmiyor adamın huzurla çalıştığı işten çıkıp sırf kendisi doğurup evde yatmak istediği için çok paralı başka işe girsin istiyor, ben klasik Türk kadını dediğimde "kınamış mı" oluyorum...Peki öyle olsun....Sonra gelip buraya ağladığı zaman "senin tercihindi" deriz.

Çocuğu tek başınıza yapamadığınıza göre kararı da tek başına veremezsiniz. Evlenme kararını da geç verdi diyorsunuz demekki adamın mizacı bu. Evlenme aşamasında bunları konuşmanız gerekirdi şimdi nahoş sürprizlerle karşılaşmamak için. Siz evlenme kararını verirken çalışıyordunuz belki de eşiniz bu düzenin onu sıkmayacağını düşünüyordu. 1 yıl çalışmamanız onun tercih edeceği bir durum değil demekki.

Valla şu satırları bir erkek yazmış deseler garipsemem hiç
Yaşasın erkek hakları savunucusu kadın, kadınlarımız

eşlerin bebek konusunda karar verme hakları var mıydı

bebek sahibi olmaya karar verdim, eve gittim, eşime kararımı açıkladım. "bana da haber verdiğin için teşekkür ederim" dedi.

ha ha şaka bir yana, elbette onlar da fikirlerini söylesinler. ama ben sanmıyorum ki, 30 yaşında bir kadın koşulları düşünmeden fütursuzca bebek istesin. elbette konu sahibi de koşulları düşünmüş, kendi durumunu da düşünerek bebeğe hazır olduğu kanısına varmış, burada eş biraz daha anne adayına güvenmeli diyorum.

Tam benim yazmak istediklerimi yazmissin. Bide konu sahibide istese bebekten sonra ise dönebilir, bunu bircok kadin yapiyor. Fedahkarlik ise, niye sadece esi bunu yapsin?

ama zor şartlarda çalışıyormuş.
bir yıl işten ayrılacak, bence doğumdan sonra işe dönmek için o kadar da uzun bir süre değil.

bir yıllık giderlerini karşılayamıyorlarsa biraz borca girebilirler veya ailelerinden isteyebilirler.
bebek fikrini ne kadar ertelebilir ki, 2 çocuk istiyormuş ve kendi 30 yaşında, 35 yaş üzeri pek tavsiye edilmediğine göre, ilk bebeğini erken kucağa almak istemesi bana gayet mantıklı bir istek olarak görünüyor.

ve elbette eşle birlikte kadın da elini taşın altına koymalı ve bir yıl ara verecek diye tamamen evde koca parası yemek istediğini söylemek de biraz vicdansızca geliyor bana.

bende eşiniz gibi düşündüğümden borç harç var diye evliliği hep erteledim 30 yasında evlendım ve cocuk ıcın hıc beklemedık cunku borcun bırı kapansa bırı açılıyordu ıster ıstemez, bırde şimdi ev aldık tasınmaydı abonelıklerdı, bırkaç parça eşyaydı derken taksıtler olustu, eldekı nakıt gıttı, ustune aylık 1870 tl gıbı bır rakam kredı oduyoruz...
esımın ıkıncı evlılıgı ve bır cocuguı daha var onunda aylık ortalama 500 tl masrafı var nafakası harclıgı vs falan....
aldıgımız maaş aynı gun erıyor, kartla vs ayı donduruyoruz..
ama Allaha sukur evımız oldu, bebegımın odası kıyafetlerı, ıhtıyacı olacak seyler alındı herseyı tas tamam su an...Aile destegını de goz ardı etmemek lazım tabıkı...
Ben ıkıncıyı dusunmememe ragmen , borcumuzda olmasına ragmen 30 yasın hamıle kalmak ıcın ıdeal yas oldugunu dusunuyorum fazlası da hem anne hem bebek ıcın yas farkından ve annenın fızıkı ve bıyolojık durumundan oturu sıkıntı yaratır dıye düşünüyorum...
Bırde butcenız zorlanacaksa annenız yada kv denız gelır bakar bebege, yada raporla vs ıdare edersınız yasına kadar..

Erkeklerde durum biraz daha farklı ama hepimiz biliyoruz ki biz kadınların biyolojik saati işliyor. Bir de hemen isteyince hamile de kalınamıyor bazen. Maddi kaygılar yüzünden senelerce çocuk işini erteleyen pek çok ailenin, "Hah her şey tamam" dediği anda da çocukları olmuyor.

Çocuk olayının, maddi durumu ayarlamakla ilintili zamanı yok bence. Hani derler ya "Ağılda oğlak doğunca derede otu biter" ... Maddi kaygılardan çok yetiştirebilir miyim, ahlaklı - nazik - sevgi dolu bir çocuk olmasını sağlayabilir miyim bunları düşünmek gerektiğine inanıyorum.

Çevrende örnek gösterebileceğin hayatlar olmalı eşine. Uygun ortam-zamanı yakalayıp açık açık konuşsan? Senin de böyle böyle düşündüğünü tahmin ediyorum, ama ben de böyle düşünüyorum vs desen?

Valla şu satırları bir erkek yazmış deseler garipsemem hiç
Yaşasın erkek hakları savunucusu kadın, kadınlarımız

Ben erkekleri savunmuyorum, ben ayakları üstünde duran ,kimseye eyvallahı olmayan kadınların savunucusuyum. Bekarım babam baksın, borçları babam düşünsün evlendim şimdi de kocam düşünsün beni aldı mecbur bana baksın (evcil hayvan sahiplendi sanki) diyemiyorum. İnsanların evlilikte birbirlerine destek, huzur vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Herşeyi de kadınlar yüklenmiyor , kadınlar sadece yaptıkları işleri abartarak anlatmayı seviyorlar. "ayy hamileyim ilgi göstersin, "ayy doğurdum lohusayım", "ayy ben anneyim çalışamam çocuğumun bana ihtiyacı var", hoşlanmıyorum kadının sürekli kendisini acındırmasından ve ilgi beklemesinden.

Neden bu kadar acımasızsınız?
Neden kadınlar kendilerini acındırıyor olsunlar? Hamile olmak, doğurmak kolay şeyler mi? Herkes yapınca bir şey kolay mı olmuş oluyor? Kadın fıtrat olarak, ilgiye sevgiye nazik olunmaya ihtiyaç duyar. Bunlar acınılması gereken durumlar değildir ya da acındırıyor şeklinde algılanması gerekmez. Dünya batsa önce kadınlar ve çocuklar değil midir zaten?

Sizin hayatınızda sizin kıymetinizi bilen erkekler olmuş olabilir. Bu sizin şansınızdır.
Fakat bu ülkede bir çok kadının hayatında ona kötü davranan, hor gören erkek var. Ondan hem doğurmasını, hem çalışmasını, hem çok mükemmel sofralar hazırlamasını, anasına babasına hizmetçilik yapmasını aynı zamanda mükemmel fizik ölçülerine sahip olmasını bekleyen çok erkek var. Bunun kültürle, eğitimle parayla da alakası yok. Her kesimde böyle tipler var. Sizin bu görüşleriniz onların ekmeğine yağ sürmekten fazlası olmaz. Çünkü nolursa olsun erkek hegemonyasında yaşıyoruz.Aile yapılarımız, geleneklerimiz, adetlerimiz onların işine geldiği gibi.
Para kazanan her kadın özgür mü bizim toplumumuzda? Maalesef hayır . Bende diyorum ki en azından bari para konusunda baskılamayalım kadını. Zaten her şeyi kadından bekliyor erkekler, bir de para beklemesinler.

Kadın 20 25 yaşında olsa bu erkek sevici yorumlara katılabilirim de 30 yaşında bir kadının anne olmak istemesinden daha doğal birsey olamaz hele ki 2 çocuk istiyorsa, eşi ben istemiyorum dese hazır değil derim ama onu da demiyo borç bitsin şu olsun bu olsun, olsun olsun da sene seneyi aratıyo bende bu sene insülin direnci çıktı misal, 30 yaşındayım 2 Sebe sonra tamamen şeker hastası olmayacaģımın garantisi var mı, 9 ay kadın taşıyacak o çocuğu, 1 sene bari kendi rahatindan ödün verebilmeli erkek

Ben bunu acımasızlık olarak görmüyorum, sadece gerçekçi diyelim. Hayatta mutlu olmanın formülü belki de bu "beklentiye girmemek"... Bilemiyorum belkide haklısınızdır, belki de kendi açımdan düşünüyorumdur. Fakat ,yüzlerce boşanma davasına girdim, yüzlerce ağlayan kadın gördüm. Mahkeme koridorlarında ağlayan, yalvaran yüzlerce kadın. Ve hep dedim ki içimden "güçlü olun...." ,güçsüz kadına tahammülüm kalmadı sanırım, yada tahammül de demeyelim aslında , ağlayan kadınlar yüreğimi yakıyor. Belki de bu yüzden böyle düşünüyorum. Ve evet şanslıyım, Allah eşimden bir kere değik bin kere razı olsun, onu doğuran anadan bir kere değil bin kere razı olsun. Ne diyim Allah herkesin karşısına kıymetini bilen insanlar çıkarsın.

Kadın çocuk olunca çalışmıcam dememiş ki, 1 sene çalışmıcam demiş hepi topu, işten 4te çıkmasında 6da çıkacağı bi iş bulsun 1 sene ne var yani, bu konuda rahatlık isteyen alenen adam

Ben de bu bebek çok masraflı iş olayını anlamıyorum hakkaten. Biz 4 kardeşiz, kuzenler falan da hep öyle, 4-6, hayır öyle zengin varlıklı ailer de değildik nasıl bize bakmışlar, gayet mutlu, yeterince eğitimli insanlar olmuşuz? Şimdi bir tanesine uzun uzun hesaplar yapmadan cesaret edemiyor insanlar.

yahu tıpatıpppp biz...
hatta sizden farkımız kredi borcumuzu tamamen kapattık.
istemeyince olmuyor. hatta konusu açılınca dahada sinir oluyorlar.

Konunun bütününe değil sadece kadının 1 sene çalışmıcam demesine yoğunlaşıldı, burada evlenmeyi de 5 sene sallamış, konu sahibi o dönem adama uydu ise şimdi de adam ona uymalı,çünkü bir kadın her yaşta anne olamaz şimdi çıkıpta 40 yaşında doğuran da var demesin, risklerin ne kadar arttığı aşikar, 60 yaşında 20 yaşında çocuğu olsun kim ister, kuşak çatışmasını geç yavaştan sağlık problemlerinin de başladığı yaşlar

Belkide zaman değişmiştir, artık her şey daha zor. Ben çalışan bir annenin çocuğu olarak büyüdüm. Yaz aylarında annem kardeşimle beni evde bırakır, alt katta komşuya "arada bir bakıver" derdi. Şimdi kime güvenip emanet edebilirsiniz çocuğunuzu? Eskiden çevre böyle tehlikeli değildi, şimdi hep gözünüzün çocuğunuzun üzerinde olması gerekiyor. Sallana sallana gelirdik eve okuldan, şimdi cesaret edemiyor insan illa servisle gitsin gelsin diyoruz. Sınavlar, okullar ve de iş hayatına atılmak eskisi gibi kolay değil. Eskiden bir ayakkabıyla büyüyordu çocuklar şimdi çeşitler bir dolu. Kısacası artık çocuk büyütmek zor. Eskiden evden okula okuldan eveydi, şimdi yüzmesi,sporu,basketi,özel dersi, dershanesi....say say bitmez.

yaşınız anne olmaya gecmıs nerdeyse bıle hanı bende erken dogum yapmadım bekledım onu demek ıstemıyorum. bırde ıkıncı cocuk bence anne olmak istemem gayet normal.28 ılkbebegımı dogurdum üstelık 25 evlenmıstım. bence 30 bırde hemen olmadıgını düsün vs kusura bakma ama 40 da mı dogurcan.... eşın haksız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…