- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi cancangunes
-
Herkesin calismak isteyip istememesi kendisini ilgilendirir bence, ev hanimi olan kadinlarin evini de biz geçindirmedigimize gore? 'Cocugu bahane etmek, klasik Türk kadini olmak' gibi kinamak bize dusmedigi gibi, artik insanlarin tercihlerine saygi duymayi da bir oğrenmemiz gerek.Kimse kusura bakmasın ama, ben bazı bayanların çalışmak istemedikleri için çocuğu bahane ettiğini düşünüyorum. Ayrıca, konu sahibide klasik Türk kadını işte, son cümlesinde bunu gayet açık belli etmiş. "Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?" demiş......Yani evin erkeği o, evlendiyse bana bakacak tabi, ben doğurur çocuğumu otururum, o da artık ne yaparsa yapsın evi geçindirsin. Ama bu arada bunalırsa, faturalar, ödemeler,çocuğun masrafları falan, bana da surat asmasın :)
Herkesin calismak isteyip istememesi kendisini ilgilendirir bence, ev hanimi olan kadinlarin evini de biz geçindirmedigimize gore? 'Cocugu bahane etmek, klasik Türk kadini olmak' gibi kinamak bize dusmedigi gibi, artik insanlarin tercihlerine saygi duymayi da bir oğrenmemiz gerek.
Herkesin kendi bakış açısı, ister çalışır ister çalışmaz bana ne, krediyi ben mi ödeyeceğim? Ama hem çalışmayıp, hem dıdıdıdı edip, hem bol para olsun, hem faturalar ödensin, hem kredi ödensin, hem ilgili baba olsun, hem ev işlerine yardımcı olsun, güler yüzlü olsun demeyecekler... Üstelik burada insanlar fikir almak için konu açıyor, ödenecek kredi var- 2 kişi ancak ödüyorlar, konu sahibi ben işten çıkarsam ödemekte zorlanacağız diyor, bunlara rağmen çocuk istiyor yetmiyor adamın huzurla çalıştığı işten çıkıp sırf kendisi doğurup evde yatmak istediği için çok paralı başka işe girsin istiyor, ben klasik Türk kadını dediğimde "kınamış mı" oluyorum...Peki öyle olsun....Sonra gelip buraya ağladığı zaman "senin tercihindi" deriz.
Tam benim yazmak istediklerimi yazmissin. Bide konu sahibide istese bebekten sonra ise dönebilir, bunu bircok kadin yapiyor. Fedahkarlik ise, niye sadece esi bunu yapsin?
bende eşiniz gibi düşündüğümden borç harç var diye evliliği hep erteledim 30 yasında evlendım ve cocuk ıcın hıc beklemedık cunku borcun bırı kapansa bırı açılıyordu ıster ıstemez, bırde şimdi ev aldık tasınmaydı abonelıklerdı, bırkaç parça eşyaydı derken taksıtler olustu, eldekı nakıt gıttı, ustune aylık 1870 tl gıbı bır rakam kredı oduyoruz...30 yaşındayım. 2 yılllık evliyim. Çalışıyorum , iyi bir işim ve mutlu bir hayatım var. Biraz kredi borcumuz var onuda ödüyoruz birlikte. Ancak ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşim sürekli erteliyor. Evlilik döneminde de sürekli ertelemişti 5. yılın sonunda evlenmiştik. O istiyor ki her şey mükemmel olsun. Hiç eksiğimiz hiç borcumuz olmasın. Her şeyin sırası olduğunu söylüyor .Anlıyorum ama bende anne olmak istiyorum.Hatta 2 çocugum olsun istiyorum.Bu yüzden gerilmeye başladık. Çocuk olunca 1 yaşına kadar çalışmayacağımı söylemiştim ona . Onun asıl dert ettiği de bu sanırım. Çok sinirim bozuk ve üzgünüm. Hep kendini düşünüyor. Her planı kendisine göre yapıyor. Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi. Benim isim ise onunkine göre çok daha ağır. Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?
Valla şu satırları bir erkek yazmış deseler garipsemem hiç
Yaşasın erkek hakları savunucusu kadın, kadınlarımız
Ben erkekleri savunmuyorum, ben ayakları üstünde duran ,kimseye eyvallahı olmayan kadınların savunucusuyum. Bekarım babam baksın, borçları babam düşünsün evlendim şimdi de kocam düşünsün beni aldı mecbur bana baksın (evcil hayvan sahiplendi sanki) diyemiyorum. İnsanların evlilikte birbirlerine destek, huzur vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Herşeyi de kadınlar yüklenmiyor , kadınlar sadece yaptıkları işleri abartarak anlatmayı seviyorlar. "ayy hamileyim ilgi göstersin, "ayy doğurdum lohusayım", "ayy ben anneyim çalışamam çocuğumun bana ihtiyacı var", hoşlanmıyorum kadının sürekli kendisini acındırmasından ve ilgi beklemesinden.
Neden bu kadar acımasızsınız?
Neden kadınlar kendilerini acındırıyor olsunlar? Hamile olmak, doğurmak kolay şeyler mi? Herkes yapınca bir şey kolay mı olmuş oluyor? Kadın fıtrat olarak, ilgiye sevgiye nazik olunmaya ihtiyaç duyar. Bunlar acınılması gereken durumlar değildir ya da acındırıyor şeklinde algılanması gerekmez. Dünya batsa önce kadınlar ve çocuklar değil midir zaten?
Sizin hayatınızda sizin kıymetinizi bilen erkekler olmuş olabilir. Bu sizin şansınızdır.
Fakat bu ülkede bir çok kadının hayatında ona kötü davranan, hor gören erkek var. Ondan hem doğurmasını, hem çalışmasını, hem çok mükemmel sofralar hazırlamasını, anasına babasına hizmetçilik yapmasını aynı zamanda mükemmel fizik ölçülerine sahip olmasını bekleyen çok erkek var. Bunun kültürle, eğitimle parayla da alakası yok. Her kesimde böyle tipler var. Sizin bu görüşleriniz onların ekmeğine yağ sürmekten fazlası olmaz. Çünkü nolursa olsun erkek hegemonyasında yaşıyoruz.Aile yapılarımız, geleneklerimiz, adetlerimiz onların işine geldiği gibi.
Para kazanan her kadın özgür mü bizim toplumumuzda? Maalesef hayır . Bende diyorum ki en azından bari para konusunda baskılamayalım kadını. Zaten her şeyi kadından bekliyor erkekler, bir de para beklemesinler.
Ben erkekleri savunmuyorum, ben ayakları üstünde duran ,kimseye eyvallahı olmayan kadınların savunucusuyum. Bekarım babam baksın, borçları babam düşünsün evlendim şimdi de kocam düşünsün beni aldı mecbur bana baksın (evcil hayvan sahiplendi sanki) diyemiyorum. İnsanların evlilikte birbirlerine destek, huzur vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Herşeyi de kadınlar yüklenmiyor , kadınlar sadece yaptıkları işleri abartarak anlatmayı seviyorlar. "ayy hamileyim ilgi göstersin, "ayy doğurdum lohusayım", "ayy ben anneyim çalışamam çocuğumun bana ihtiyacı var", hoşlanmıyorum kadının sürekli kendisini acındırmasından ve ilgi beklemesinden.
yahu tıpatıpppp biz...30 yaşındayım. 2 yılllık evliyim. Çalışıyorum , iyi bir işim ve mutlu bir hayatım var. Biraz kredi borcumuz var onuda ödüyoruz birlikte. Ancak ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşim sürekli erteliyor. Evlilik döneminde de sürekli ertelemişti 5. yılın sonunda evlenmiştik. O istiyor ki her şey mükemmel olsun. Hiç eksiğimiz hiç borcumuz olmasın. Her şeyin sırası olduğunu söylüyor .Anlıyorum ama bende anne olmak istiyorum.Hatta 2 çocugum olsun istiyorum.Bu yüzden gerilmeye başladık. Çocuk olunca 1 yaşına kadar çalışmayacağımı söylemiştim ona . Onun asıl dert ettiği de bu sanırım. Çok sinirim bozuk ve üzgünüm. Hep kendini düşünüyor. Her planı kendisine göre yapıyor. Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi. Benim isim ise onunkine göre çok daha ağır. Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?
Ben de bu bebek çok masraflı iş olayını anlamıyorum hakkaten. Biz 4 kardeşiz, kuzenler falan da hep öyle, 4-6, hayır öyle zengin varlıklı ailer de değildik nasıl bize bakmışlar, gayet mutlu, yeterince eğitimli insanlar olmuşuz? Şimdi bir tanesine uzun uzun hesaplar yapmadan cesaret edemiyor insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?