Eşimi çocuk için ikna edemiyorum

klasiktir rizki veren Allah ayrica 30 yas az bir yas degil. cocuk sahibi olmak icin dikkate alınmalı yumurtalık rezerveleri her yil artmiyor malesef... ben konu sahibini hakli görüyorum. o borcun sonu g3lm3z bugun ev Yarın araba sonra yazlik vs hep olur borc..
siz hasta olup calisamaz olabilirdiniz isten atilip is bulamiyor olabilirdiniz o zaman ne olacaktı. ?

aynen öyle 35 den sonrakı dogumlar daha risklı üstelık cocugun trisomı olma ıhtımalı artıyor. demekkı konu sahıbı calışmasan resmen senızorluyacaktı1 seneye bıle tahamülu yoksa...

40 yasında rahatca hamıle kalıp doguranlarda genelde 20 yasında cocukları olmus oluyor bızım komşu oyle oldu kaza yanı. 4 oyle dogurdu koca cocukları vardı. vucut alıskın ılk dogumu 40 yakın yapmak cok gec haklısın

kusura bakmayın konu sahibi sizde de biraz bencillik var bu yazınıza bakarsak.siz istiyorsunuz ki çocuğum olsunda borç da ödenir hatta eşim işten çıksın fazla maaşı olan bir yere girsin huzuru olmasa da olur ama yeterki illaaa da çocuk isterim.evet çocuk dünyanın en güzel şeyi lakin hayat şartlarını da düşünmeniz gerek adam size herşeyin zamanı var demiş ben istemiyorum dememişki ,siz iş yerindeki rahatlığı önemsemiyor olabilirsiniz ama bütün bir günün orada geçtiğini siz daha iyi bilmeniz lazım çalıştığınıza göre ,eşinizin şartları sizde olsa sırf eşim çocuk istiyor maaşı düşük diye işinizi değiştirirmiydiniz?

Haklısınız, sizde gördüklerinize göre düşünüyorsunuz.
Maaşallah eşinize, ailesine. Allah mutluluğunuzu daim etsin ve dualarınıza kocaman amin

Bazı erkeklerin afedersiniz k...çı zora gelmiyor malesef.

Bu istek sizin en doğal hakkınız.
Bizde sizin gibi maddi olarak hazır olmadığımız için (kredi borçlarımız) bebek meselesini hep erteliyoruz.Benim yaşım 30 o 33...Bir süre daha da ertelemek zorundayız.Çünkü ben işten çıkarsam biliyoruz ki çok sarsılacağız.Aynı sizin durum gibi.
Hayat şartları malum..bebeğin masrafları ana rahmine düşer düşmez başlıyor zaten. Düzlükte olmadan tek kişinin maaşı neye yetecek? Gerçi bu dönemde borçlara bakarsak hiç bitmez de, mecbursun her şeyi düşünmeye.Bu sefer bütün yük erkeğin üstünde olduğu zaman siz eşinizle tartışıyorsunuz...Erkekler biz kadınlar gibi güçlü değiller maalesef...

Maddi imkanlarınız şuan buna imkan vermiyor mu?Siz Bir süreliğine işten ayrılmış olsanız bütçeniz sarsılır mı?Hadi öyle oldu diyelim.İşi de rahatmış eşinizin ek iş bulup siz işe başlayana kadar idare edemez misiniz?Erkekler babalığa hazır değilim diyorsa evet o durumu bir süre daha ertelemek gerekiyor.

Herkesin kendi tercihi diyoruz zaten, derdini anlatana aramizda para yardimi topluyoruz da benim mi haberim yok acaba? Eşiyle ortak karar aldigi muddetçe sefasini da cefasini da kendileri çekecekler. Zaten bizim yorum yazmadaki etkimiz fikrimizi yazip geçmek, insanlarin sorumlulugunu aldiklari, göze aldiklari yasam tercihlerini kınamak değil.

Bu konunun sahibi de yasal olan iznini kullanmaktan bahsediyor, hukuk bile kadinlara 2 yil cocuguna bakabilmesi ve sonradan işine donmesi icin musamaha tanirken biz neden 1 yil cocuguma bakayim diyen kadina bu hakkini kullanamaz gibi yaklasiyoruz. Ben sadece bu noktaya takildim. Etrafimda 3 ay sonra işe donen de 2 yil sonra donen de var. Ama 2 yil bebegine bakmis olan kadini daha tembel-hor goremeyiz. Baska istedigi seyden kisar cocuguna bakar mesela, bu kendi tercihidir. Bunun disinda arkadasimin yatili bakicisi var, kadin dolar uzerinden maasini aliyor ve arkadasimin maasinin tamami bazen bakicinin ucretine yetmiyor. Ben onun tercihine de karisamam, cocuguma kendim bakacagim diyene de...

Eşinize çocuğun hemen olamayacağını anlatmanız gerekiyor acilen! 23 yasında olmama ragmen 2 yıldır çocum olmuyor. Bir kere oldu düşükle sonuçlandı. Ayrıca bence haklısınız 1 sene calısmıcam demekle. Çocuğun size ihtiyacı olacak çünkü. Ben cocukken annem calısıyordu. Ben hep arkadaşlarıma özenirdm öğle yemeklerine geldikleri zaman sıcacık yemekleri olurdu ilgi şefkat vardı üstleri tertemizdi. Çocukken sureklı ağlardım bunun için. Ama annem çalışmak zorundaydı. Babam vefat etmişti durumumuz yoktu bize bakması gerekiyordu. Ama herseye ragmen annemle geçirmeyi çok isterdm çocukluğumu. Saclarım hep kısaydı, arkadaşlarımınki uzundu çok guzeldi. Şimdi evliyim ve çalışmıyorm. Eşim çalışmamı istemiyor. Ama durumumuz çok iyi her istediğimi alıyorum yiyorum giyiniyorm. Çocum oldugunda calışmauacak olmama onun herseyıyle ilgileneceğime çok mutlu oluyorum. Herkesin kendi tercihidr ama bu da benm tercihim. Lütfen eşinizi ikna edin inşallah hemen olur çocuk ama olmama ihtimali de var.

Ben 2 sene ücretsiz izin aldım ve evet kendimden de kısıyorum yeri geliyo

Bir de hemen cocuk olacak mi işin bu kismi var. Arkadasim yeni 30 yasina girdi. 2 kere ust uste dis gebelik ve kurtaj gecti basindan.

Ben 2 sene ücretsiz izin aldım ve evet kendimden de kısıyorum yeri geliyo
Aynen oyle canim, kuzenim doguracak mesela hemen işe donecek cunku yeni ev aldilar. Ama onun annesi bakacak cocuga. Herkesin yanibasinda ailesi olmayabilir vs. İmkanlar, hayatlar çeşit çeşit... Ya da mimar arkadasim var, iki cocukla evden çizim yapiyor o da kendi hayatindan memnun.

bebek yapmak için vaktinin kısıtlı olduğunu düşünürsek biraz ısrar etmen lazım , 35 ten sonrası tehlikeli.

bilmiyorum bence eşin bencillik yapıyor, her zaman rahata kavuşmayı beklemek iyi değil bebek hemen olmayabilir tedavi süreci gerekebilir biraz bişeylerden fedakarlık etmek gerek bebek de ha diyince doğmuyor zaten hemen olsa bile bir yıla yakın vakti var belki 25 yaşında olsan anlayabilirdin ama kaliteli yumurtalarını 15 senedir atıyorsun zaten

Bu arada hanımlar, konu sahibi yazmış ve kaçmış :) Biz burada cebelleşip duruyoruz. Bu arada 35 yaşında doğum yaptım. 29 Ocaktı bebeğe karar verdik eşimle, Mart'ta hamile olduğumu öğrendim. Çok sağlıklı, sıkıntısız, doğuma kadar kendi işimi kendim yaparak bir hamilelik geçirdim. Hiç keşke demedim, sağlıklı bir kızım var ve seneye 2.'yi istiyorum Allah kısmet ederse. Doktorum çok iyi korun çok kolay hamile kalıyorsun demişti. Evet fiziksel yaş önemli, ama yok işte 30'dan sonra geç, ya olmazsa falan diyerek aynı durumda olupta okuyan insanların moralini bozmayalım. Birde fazla cebelleşmeyelim, çünkü konu sahibi yok :)

evet sonuna kadar katılıyorum. 75 yaşında bir annenin çocuğuyum yaşım 34 çok da sağlıklıyım maşallah bana annem çok yaşlı diye de hiç gocunmadım ne okul zamanında ne de sonra hatta 50 veya 60 lara taş çıkartır.35 den sonra riskli riski bayılıyoruz bunu belirtmeye her hamilelik rikslidir bir tek bunu anlatamıyoruz takmış millet yaşa.

Son düzenleme:
merhaba, ben de eşiniz gibi düşünüyorum.

ben çocuk doğurup ücretsiz izne çıksam eşimin maaşı kredimiz ve kiramızı öder sadece. o yüzden ben çalışmak durumdayım.
o yüzden borçlarımı bitirip araba alıp borcunu bitirmeden çocuk yapamam
eşim istiyor bazen (yaşı 31) ama yapamam yani.

Konu sahibi daha önce yazmisti ki esinin is degistirmesini istedigini. Ve o is daha zordu fakat maasi yüksekti. Ve bu bana cok bencilce gelmisti. Her insan sevdigi ve rahat buldugu isi yapmayi hak ediyor. Hadi diyelim o ise girdi ve bebek oldu. Eh bu sefer adam yorgunlugundan, ise sevmediginden girdigi depresyonlugundan ne bebege ne konu sahibine ilgi vermezse?

Elbette 30 yasinda bir bebek istemek mantikli fakat ben konu sahibini biraz ben-merkezci buldum. Esinin söylediklerini yada isteklerini hic ciddi almiyor. "Bu hayat ikimizin, sadece onun degil" demesi bile bundan dolayi ironik oluyor. Kim bilir esinin daha büyük korkulari vardir fakat konu sahibi baski ettigi icin bunlari anlatamiyordur.

Ve bu arada para gercekten cok önemli bir faktör. Ödedikleri meblag cok yüksek ise, beklemek mantiklidir. Bebek zaten para demektir. Ve eger konu sahibi 1 yil isi birakmak istiyorsa buna kendisi cözüm bulmali. Daha fazla para kenara atmali, yada süreci atiyorum 4-6 ay'a kadar kismali.

Evet doğrusu da budur zaten. Bunun nesi tuhafınıza gitti. "Klasik Türk kadını işte" derken Türk kadınlarının nesini beğenmiyosunuz. O eski Türk aile yapısının sağlıklı bir toplum oluşumunda nekadar büyük bir payının olduğunu unutmayalım
Şimdiki "klasik" değil modern!? Türk kadını olmaktan mıdır ki boşanmalar arttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…