- Konu Sahibi cancangunes
-
aynen öyle 35 den sonrakı dogumlar daha risklı üstelık cocugun trisomı olma ıhtımalı artıyor. demekkı konu sahıbı calışmasan resmen senızorluyacaktıKonunun bütününe değil sadece kadının 1 sene çalışmıcam demesine yoğunlaşıldı, burada evlenmeyi de 5 sene sallamış, konu sahibi o dönem adama uydu ise şimdi de adam ona uymalı,çünkü bir kadın her yaşta anne olamaz şimdi çıkıpta 40 yaşında doğuran da var demesin, risklerin ne kadar arttığı aşikar, 60 yaşında 20 yaşında çocuğu olsun kim ister, kuşak çatışmasını geç yavaştan sağlık problemlerinin de başladığı yaşlar
40 yasında rahatca hamıle kalıp doguranlarda genelde 20 yasında cocukları olmus oluyor bızım komşu oyle oldu kaza yanı. 4 oyle dogurdu koca cocukları vardı. vucut alıskın ılk dogumu 40 yakın yapmak cok gec haklısınKonunun bütününe değil sadece kadının 1 sene çalışmıcam demesine yoğunlaşıldı, burada evlenmeyi de 5 sene sallamış, konu sahibi o dönem adama uydu ise şimdi de adam ona uymalı,çünkü bir kadın her yaşta anne olamaz şimdi çıkıpta 40 yaşında doğuran da var demesin, risklerin ne kadar arttığı aşikar, 60 yaşında 20 yaşında çocuğu olsun kim ister, kuşak çatışmasını geç yavaştan sağlık problemlerinin de başladığı yaşlar
Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi.
Ben bunu acımasızlık olarak görmüyorum, sadece gerçekçi diyelim. Hayatta mutlu olmanın formülü belki de bu "beklentiye girmemek"... Bilemiyorum belkide haklısınızdır, belki de kendi açımdan düşünüyorumdur. Fakat ,yüzlerce boşanma davasına girdim, yüzlerce ağlayan kadın gördüm. Mahkeme koridorlarında ağlayan, yalvaran yüzlerce kadın. Ve hep dedim ki içimden "güçlü olun...." ,güçsüz kadına tahammülüm kalmadı sanırım, yada tahammül de demeyelim aslında , ağlayan kadınlar yüreğimi yakıyor. Belki de bu yüzden böyle düşünüyorum. Ve evet şanslıyım, Allah eşimden bir kere değik bin kere razı olsun, onu doğuran anadan bir kere değil bin kere razı olsun. Ne diyim Allah herkesin karşısına kıymetini bilen insanlar çıkarsın.
Herkesin kendi tercihi diyoruz zaten, derdini anlatana aramizda para yardimi topluyoruz da benim mi haberim yok acaba? Eşiyle ortak karar aldigi muddetçe sefasini da cefasini da kendileri çekecekler. Zaten bizim yorum yazmadaki etkimiz fikrimizi yazip geçmek, insanlarin sorumlulugunu aldiklari, göze aldiklari yasam tercihlerini kınamak değil.Herkesin kendi bakış açısı, ister çalışır ister çalışmaz bana ne, krediyi ben mi ödeyeceğim? Ama hem çalışmayıp, hem dıdıdıdı edip, hem bol para olsun, hem faturalar ödensin, hem kredi ödensin, hem ilgili baba olsun, hem ev işlerine yardımcı olsun, güler yüzlü olsun demeyecekler... Üstelik burada insanlar fikir almak için konu açıyor, ödenecek kredi var- 2 kişi ancak ödüyorlar, konu sahibi ben işten çıkarsam ödemekte zorlanacağız diyor, bunlara rağmen çocuk istiyor yetmiyor adamın huzurla çalıştığı işten çıkıp sırf kendisi doğurup evde yatmak istediği için çok paralı başka işe girsin istiyor, ben klasik Türk kadını dediğimde "kınamış mı" oluyorum...Peki öyle olsun....Sonra gelip buraya ağladığı zaman "senin tercihindi" deriz.
Bu konunun sahibi de yasal olan iznini kullanmaktan bahsediyor, hukuk bile kadinlara 2 yil cocuguna bakabilmesi ve sonradan işine donmesi icin musamaha tanirken biz neden 1 yil cocuguma bakayim diyen kadina bu hakkini kullanamaz gibi yaklasiyoruz. Ben sadece bu noktaya takildim. Etrafimda 3 ay sonra işe donen de 2 yil sonra donen de var. Ama 2 yil bebegine bakmis olan kadini daha tembel-hor goremeyiz. Baska istedigi seyden kisar cocuguna bakar mesela, bu kendi tercihidir. Bunun disinda arkadasimin yatili bakicisi var, kadin dolar uzerinden maasini aliyor ve arkadasimin maasinin tamami bazen bakicinin ucretine yetmiyor. Ben onun tercihine de karisamam, cocuguma kendim bakacagim diyene de...Ben bunu acımasızlık olarak görmüyorum, sadece gerçekçi diyelim. Hayatta mutlu olmanın formülü belki de bu "beklentiye girmemek"... Bilemiyorum belkide haklısınızdır, belki de kendi açımdan düşünüyorumdur. Fakat ,yüzlerce boşanma davasına girdim, yüzlerce ağlayan kadın gördüm. Mahkeme koridorlarında ağlayan, yalvaran yüzlerce kadın. Ve hep dedim ki içimden "güçlü olun...." ,güçsüz kadına tahammülüm kalmadı sanırım, yada tahammül de demeyelim aslında , ağlayan kadınlar yüreğimi yakıyor. Belki de bu yüzden böyle düşünüyorum. Ve evet şanslıyım, Allah eşimden bir kere değik bin kere razı olsun, onu doğuran anadan bir kere değil bin kere razı olsun. Ne diyim Allah herkesin karşısına kıymetini bilen insanlar çıkarsın.
Bu konunun sahibi de yasal olan iznini kullanmaktan bahsediyor, hukuk bile kadinlara 2 yil cocuguna bakabilmesi ve sonradan işine donmesi icin musamaha tanirken biz neden 1 yil cocuguma bakayim diyen kadina bu hakkini kullanamaz gibi yaklasiyoruz. Ben sadece bu noktaya takildim. Etrafimda 3 ay sonra işe donen de 2 yil sonra donen de var. Ama 2 yil bebegine bakmis olan kadini daha tembel-hor goremeyiz. Baska istedigi seyden kisar cocuguna bakar mesela, bu kendi tercihidir. Bunun disinda arkadasimin yatili bakicisi var, kadin dolar uzerinden maasini aliyor ve arkadasimin maasinin tamami bazen bakicinin ucretine yetmiyor. Ben onun tercihine de karisamam, cocuguma kendim bakacagim diyene de...
Aynen oyle canim, kuzenim doguracak mesela hemen işe donecek cunku yeni ev aldilar. Ama onun annesi bakacak cocuga. Herkesin yanibasinda ailesi olmayabilir vs. İmkanlar, hayatlar çeşit çeşit... Ya da mimar arkadasim var, iki cocukla evden çizim yapiyor o da kendi hayatindan memnun.Ben 2 sene ücretsiz izin aldım ve evet kendimden de kısıyorum yeri geliyo
bebek yapmak için vaktinin kısıtlı olduğunu düşünürsek biraz ısrar etmen lazım , 35 ten sonrası tehlikeli.30 yaşındayım. 2 yılllık evliyim. Çalışıyorum , iyi bir işim ve mutlu bir hayatım var. Biraz kredi borcumuz var onuda ödüyoruz birlikte. Ancak ben artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşim sürekli erteliyor. Evlilik döneminde de sürekli ertelemişti 5. yılın sonunda evlenmiştik. O istiyor ki her şey mükemmel olsun. Hiç eksiğimiz hiç borcumuz olmasın. Her şeyin sırası olduğunu söylüyor .Anlıyorum ama bende anne olmak istiyorum.Hatta 2 çocugum olsun istiyorum.Bu yüzden gerilmeye başladık. Çocuk olunca 1 yaşına kadar çalışmayacağımı söylemiştim ona . Onun asıl dert ettiği de bu sanırım. Çok sinirim bozuk ve üzgünüm. Hep kendini düşünüyor. Her planı kendisine göre yapıyor. Bu hayat ikimizin sadece onun değil. İkimiz aynı maaşı alıyoruz. O istese çok daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir. Ama çalışma koşulları onun çok rahat. Akşam 4'te işten çıkıyor. Ve rahatına geliyor tabi. Benim isim ise onunkine göre çok daha ağır. Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?
Bu arada hanımlar, konu sahibi yazmış ve kaçmış :) Biz burada cebelleşip duruyoruz. Bu arada 35 yaşında doğum yaptım. 29 Ocaktı bebeğe karar verdik eşimle, Mart'ta hamile olduğumu öğrendim. Çok sağlıklı, sıkıntısız, doğuma kadar kendi işimi kendim yaparak bir hamilelik geçirdim. Hiç keşke demedim, sağlıklı bir kızım var ve seneye 2.'yi istiyorum Allah kısmet ederse. Doktorum çok iyi korun çok kolay hamile kalıyorsun demişti. Evet fiziksel yaş önemli, ama yok işte 30'dan sonra geç, ya olmazsa falan diyerek aynı durumda olupta okuyan insanların moralini bozmayalım. Birde fazla cebelleşmeyelim, çünkü konu sahibi yok :)
ama zor şartlarda çalışıyormuş.
bir yıl işten ayrılacak, bence doğumdan sonra işe dönmek için o kadar da uzun bir süre değil.
bir yıllık giderlerini karşılayamıyorlarsa biraz borca girebilirler veya ailelerinden isteyebilirler.
bebek fikrini ne kadar ertelebilir ki, 2 çocuk istiyormuş ve kendi 30 yaşında, 35 yaş üzeri pek tavsiye edilmediğine göre, ilk bebeğini erken kucağa almak istemesi bana gayet mantıklı bir istek olarak görünüyor.
ve elbette eşle birlikte kadın da elini taşın altına koymalı ve bir yıl ara verecek diye tamamen evde koca parası yemek istediğini söylemek de biraz vicdansızca geliyor bana.
Evet doğrusu da budur zaten. Bunun nesi tuhafınıza gitti. "Klasik Türk kadını işte" derken Türk kadınlarının nesini beğenmiyosunuz. O eski Türk aile yapısının sağlıklı bir toplum oluşumunda nekadar büyük bir payının olduğunu unutmayalımKimse kusura bakmasın ama, ben bazı bayanların çalışmak istemedikleri için çocuğu bahane ettiğini düşünüyorum. Ayrıca, konu sahibide klasik Türk kadını işte, son cümlesinde bunu gayet açık belli etmiş. "Ben çalışmasam evet ekonomik olarak sorun yaşarız. Ama ben ne yapabilirim ki ?" demiş......Yani evin erkeği o, evlendiyse bana bakacak tabi, ben doğurur çocuğumu otururum, o da artık ne yaparsa yapsın evi geçindirsin. Ama bu arada bunalırsa, faturalar, ödemeler,çocuğun masrafları falan, bana da surat asmasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?