Doğuma Hazırlık Eşimi kiramiyorum çok istiyor aklım karışık oğluma aa ismmmmm yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yok canum sadcee ikimiz biliyoruz yani kimseye karar bildirmiş değiliz zaten eşim bende Rıza almadgi içinde soylemiyor kimseye bişey bende zaten kesin karar olmadan kimseye soyelemm önce aramızda anlasmamiz lazım

Yapacagınız en güzeli bence bu. Hatta ilk zamanlar dedisinin minik tahiri falan deyin ama çok uzatmayın. Hem eşiniz mutlu olur hem kp hem siz

Genelde böyle oluyor iki isim konulunca kv/kp ismi kullanılmıyor anne babanın esas koymak istediği isim kullanılıyor.Böylece o konulan ismin hiç önemi kalmıyor.Eğer iki isim konulmuşsa iksinin de kullanılmasından yanayım.Eğer o çocuğu Tahir Talha diye çağırsaydınız akrabalar da öyle bilecekti ancak öyle veya böyle o isim o çocuğa konulmuş.Kp iniz eğer kırılıyorsa o zaman kendi torununu Tahir diye çağırsın ya da aile içinde öyle çağırın.Sizin gidip tekrar aynı ismi koymanız çok çok saçma.

Yoksa öteki türlü Tahir Kerem koyup yine Kerem diye çocuğunuza seslenmeyecek misiniz?Yani zorlamayla hiç birşey olmaz.

Niye bu eşler kendilerini kırmak zorunda bırakırlar ki böyle sanki dünya onların olacakmış gibi babalarının adına heveslenip... Çok saçma ya hiç sevmiyorum. Özellikle de gençken ölmüş, ailede acısı olan insanların isimlerini koymak bana çok yanlış geliyor mesela. Ama hayır deyince kalpsiz oluyorsun. Kayınbaba adı istemeyince de onları sevmiyor saymıyor oluyorsun. Biz mesela anlaştık, kız olursa adını o koyacak erkek olursa ben. O kız olursa Nilüfer istiyor, şarkıcıyı sevdiği için. Bana göre çok güzel bir isim değil, çünkü İngilizce'ye uygun değil, uzun vs. Ama olsun tamam diyorum. Erkek olursa ben koyacağım ya güya, ne desem beğenmiyor. Kerem denim de istediğim isimlerden. Ama yok neymiş çocuğa bikerem derlermiş. "bir kere"nin işte çocukçası. E ne alaka? Bir kere demek hakaret falan sanki... Böyle saçma saçma nedenlerle her düşündüğüm isimle dalga geçiyor. Bir abisi vefat etti çok gençken. Görümcem çocuğuna çift isim olarak koydu ve iki ismi bir arada kullanacak şekilde. Geçen bu ismi düşünebilir miyiz acaba falan dedi... Benim isimler niye beğenilmiyor belli oldu yani. O isim zaten var ya ablan koydu dedim. Ama o çift isim, bizimki farklı olur dedi. Ben de benim eski sevgilimin adı o dedim. Aslında sadece ilkokuldayken öyle karşıdan hoşlaştığım ve arada okuldan eve giderken yanyana yürüdüğüm, asla sevgililik vs. meselesini konuşmadığımız biriydi. Bu kısmını da saklamadım yani, ciddi olmadığını. Ama olsun demedi bir daha. Ki çocuğun yazık adını bile hatırlamazdım üzerine düşünmesem. Taa ne zamandan kalma... Ama bahanem oldu rahatım :)
Bu şimdi abisinin zamansız ölümüne üzülmediğim anlamına mı geliyor? Kalpsiz olduğum anlamına mı geliyor? Ya da ailesine saygı mı duymuyorum? Neyse ki eşim böyle şeyler üzerinde çok da durmaz işte öyle bir söyledi sadece, yoksa sorun yaşayabilirdik.

Canım ben soruyom kendim isteidm koydum diyor bence öyle bişey yok inanmıyorum oda galiba kocasının hattı için koymuş olamlı kendi istese niye soylemeisn değil mi

Anne baba ismi ne 2. Isnim ekleyip sonrada 2.ismi kullanmak bana cok iki yüzlü ce geliyor.
Koymak zorunda birakilanlara degil lafim .Göze girmek yada koymamis olmayayim diye isim koyanlara.

Ben ilk cocugumda istedigim ismi koydum onca emegimden bebek sahibi olmak icin verdigim ugrastan sonra bu hakki kimseye veremem dededim esimde hakverdi.
Ikinci rahmetli kv adi onuda esime biraktim .istetsen bir isim daha ekleyelim dedi .Sen aklimda bir isim yoktu zaten olmusken tam olsun dedim.Allahtan kv ismi guzel bir isimmis.

Padişah soyu sanırım
tahır taha
tahır efe
tahır ege
tahırcan
tahırıye
Bu mantıgı hic anlamayacagım,ogullar kendi istekleriyle koyduklarını sanıyorlar ama,bence bu beklentiyi,memnun olunacagını bildikleri icin koyuyorlar...Bir aile büyüğü bundan neden memnun olur?Klonlandıgını mı düşünüyor,bölünerek cogaldıgınımı sanıyor,başlı başına ınceleme konusu

Ayenn canım kerem de neymiş bilmem o ne biçim isim haha benim eşimde de aynı tepkiler Var emin olll .. Ama ben de senin gibi takmiyorum zaten kafam da iki isim var kerem ve kagan başka da yok . Kerem olmaşa bile kagan olur .. annesnin adı da faidmana onada tutrdu zmaninda koyalım diye o nasıl. İsim eksi isim hayatta koyamm deidmm .. Aysima koydum geçtim .. bunda da güzel bi isim insallh koyarım ..

Bence adım yaşasın diye konuyor ama sadcee ovunc meselesi haline gelmiş bu durum

Valaa mi iii ayyy o zman hiç Koyamm en azından koyarsm tahir efe koyayım ki tek isim gibi olsun her iki tarafında gönlu olsun demiştim ama tarife aklıma hiç gelmedi

Saygıyla bagdaştaranlar da var,ilacı tatlıya bulayıp yutturma taktigi,saygımı gereken yerde yaparım,benim için çok çok önemli ve zevkli olan bir konuyu altın tepside baskasina sunarak degil...Sukur ki böyle seyler yasamadım,eşim bile bana bıraktı,sectigim isimleri de begendi,ona sonsuza kadar muteşekkirim

Ta

Tahir babasının adı o yüzden istiyor bide eltim tahir talha koydu iicn ben istemiyorum . Yoksa başka bi sebeb yok yani
Eltin zaten koymuş artık ne gerek var 2.çocuğunuza da mi tahir koyacaksıniz bütün torunlar tahir mi olacak..

Ayy eşimde bana bıraktı zaten rizan olmadan koyamm diyor ama ikna çabasından da vazgcemiyor canım ... kızım da da anemisi adını tutturdu fadimana adı bem istemeidm Rıza vermeyince koymadi aysima koydum ☺

Pfff.. Neden hep erkek annesinin yahut babasının ismi koyulmaya çalışılıyor bu çocuklara? Ne zaman bitecek bu saçma mantık çok merak ediyorum
Sanki birtek erkeğin anne babası var kadın ağaç kovuğundan çıkıyor
Neden insanlar çocuklarına özgün isim koymayı tercih etmiyorlar? İllaki birinin adı neden olmak zorunda?
Bu kafaları hiç bir zaman anlayamayacağım

Sanırsınız kp sanki padişah adı yaşasın diye amma çaba sarf ediliyor??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…