- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... biz şuanda kirada oturuyoruz allaha şükür evimizi aldık daha yeni yapım aşamasında 3-4 aya kadar inş. bitecek ve taşınacağız.(allah'ım olmayan herkese versin inş.) benim derdim şu ben evin benim üzerime olmasını istiyorum.çalışmıyorum, bir mesleğim yok,eşimle aramda iyi çok şükür.ama böyle olursa kendimi dahada güvende hissedeceğim. eşime söylesem oda sorun çıkarmaz yapar biliyorum ama beni yanlış anlamasından korkuyorum.abileriyle iş konusunda ortaklar hatta abileriyle beraber 3 daire birden aldık 2sinde onlar birinde biz oturacağız.şimdi ben kendi dairemizi benim adıma istediğimi söylesem ailesi tarafından yanlış anlaşılırmıyım bilemedim.aslında aileside abileride beni çok severler onlarda ters düşünmezler ama aklım çok karıştı ben eşime nasıl söylemeliyim en azından yarısı benim üzerime olsada olur da bu konu yüzünden aramızın bozulmasını hiç istemem çünkü normalde ikimizde para konusunu hiç önemsemeyiz ve aramızdada hiç paradan konuşmayız yani bana bi akıl verin lütfen eşime konuyu nasıl açabilirim
Arkadaslarin da dedigi gibi zaten borc da gayrimenkul de araba da hersey ortak evlendikten sonra
Biz de yeni aldik tapuda ikimizin resmi olsun disimizle tirnagimizla odeyecegiz diye dusunduk sonra ben 9aylik hamileyim ordan oraya kosturamam ilave ucret fln isterlerse diye esimin ustune aldik
Ev esinizin ustuneyse hic problem yok ama isyerinin adina ya da abilerinin ustune flnsa is degisir
Durum tam olarak nedir?
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... biz şuanda kirada oturuyoruz allaha şükür evimizi aldık daha yeni yapım aşamasında 3-4 aya kadar inş. bitecek ve taşınacağız.(allah'ım olmayan herkese versin inş.) benim derdim şu ben evin benim üzerime olmasını istiyorum.çalışmıyorum, bir mesleğim yok,eşimle aramda iyi çok şükür.ama böyle olursa kendimi dahada güvende hissedeceğim. eşime söylesem oda sorun çıkarmaz yapar biliyorum ama beni yanlış anlamasından korkuyorum.abileriyle iş konusunda ortaklar hatta abileriyle beraber 3 daire birden aldık 2sinde onlar birinde biz oturacağız.şimdi ben kendi dairemizi benim adıma istediğimi söylesem ailesi tarafından yanlış anlaşılırmıyım bilemedim.aslında aileside abileride beni çok severler onlarda ters düşünmezler ama aklım çok karıştı ben eşime nasıl söylemeliyim en azından yarısı benim üzerime olsada olur da bu konu yüzünden aramızın bozulmasını hiç istemem çünkü normalde ikimizde para konusunu hiç önemsemeyiz ve aramızdada hiç paradan konuşmayız yani bana bi akıl verin lütfen eşime konuyu nasıl açabilirim
bu ev normalde kimin ustune?
3 ev aldık birinde biz oturuyoruz demişsiniz ya?
eşiniz kendı ustune yapmış mı evi?
eger yapmıssa bosanma durumunda yarıya bolunur LAKİN
eger oyun yaparsa erkek ne yapılacak o zaman?
baskasının ustune yaparsa mesela?
en iyisi ikinizin adına olması..
cunku aynı şeyi kadının yapmayacagının garantisini veremeyiz
Ailesi ve abileri tarafından yanlış anlaşılma ihtimalin çok fazla.
Çünkü hem siz,hem abileri birden ev alıyormuşsunuz.
Yanlış anlaşılmasan bile,hakkında konuşulur.Bu gelin pek uyanık,pek hesapçı gibi sözler söylenir.
Eltilerin seni kıskanır,bizim neyimiz eksik derler.Eşlerine yansıtırlar,huzursuzluk çıkar.
Uygun tabir bulamadım affola ama tabiri caizse senden kıllanırlar :)
herkesin evi kendi üzerine olacak... aslında bi keresinde şakayla karışık ev benim üzerime olsun dedim olsun nolcakmış yani yaparım dedi ama dediğim gibi şakayla karışıktı konuyu ciddi ciddi konuşmadık hiç.. aklım çok karıştı açsam mı konuyu yoksa açmasammı bilemedim şimdi ... yorumlarınız içinde hepinize teşekkür ederim
tabiriniz bence çok doğru çünkü benim aklımdan geçenlerin aynısını yazmışsınız :S
eşin izni olmadan malın devredilmesi,başkasına hibe edilmesi veya satılması kesinlikle mümkün değil..bu yüzden tapu istemek gereksiz bence..yakın zamanda bir kadından ev aldık..kadın kocasının imzası olmadan evi bize satamadı..halbu ki tapu onun üzerineydi..aynı şey..boşanma aşamasında kurnazlık edip başkasının üzerine geçiremezler..zaten kabak gibi ispatlanabilecek birşey..
eş kendisi düşünse güzel,yok teklif etmiyorsa getirisi olmayacak birşey için bence huzursuzluğu kaşımak iyi bir fikir değil..
merhaba,
bu konu eşin ne kadar iyi olursa olsun eşin yada ailesi tarafından yanlış anlaşılması yüksek bir konu.
diğer iki daire kimin üzerine. eğer abilerinin üzerineyse sen benim adıma yap dediğin anda problemler çıkacaktır. çünkü varsa eltilerin ve ailesi bu konuda bir şey demeseler bile problem olacaktır.
eşin izni olmadan malın devredilmesi,başkasına hibe edilmesi veya satılması kesinlikle mümkün değil..bu yüzden tapu istemek gereksiz bence..yakın zamanda bir kadından ev aldık..kadın kocasının imzası olmadan evi bize satamadı..halbu ki tapu onun üzerineydi..aynı şey..boşanma aşamasında kurnazlık edip başkasının üzerine geçiremezler..zaten kabak gibi ispatlanabilecek birşey..
eş kendisi düşünse güzel,yok teklif etmiyorsa getirisi olmayacak birşey için bence huzursuzluğu kaşımak iyi bir fikir değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?