eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hayırlı olsun ,kusura bakmayında ama cok çirkin geliyor bana böyle şeyler ne fark eder kimin üstüne oldugu evlendıkten sonra herşeyde oldugu gibi edinilen mallarda ortak değilmidir? böyle birşey söylemeniz eşinizin aklında durduk yere kuşku yaratır,bence bunu düşüneceğinize evinizi nasıl döşeyeceğinizi düşünün emin olun daha keyif verir

bu ev normalde kimin ustune?
3 ev aldık birinde biz oturuyoruz demişsiniz ya?
eşiniz kendı ustune yapmış mı evi?
eger yapmıssa bosanma durumunda yarıya bolunur LAKİN
eger oyun yaparsa erkek ne yapılacak o zaman?
baskasının ustune yaparsa mesela?
en iyisi ikinizin adına olması..
cunku aynı şeyi kadının yapmayacagının garantisini veremeyiz

herkesin evi kendi üzerine olacak... aslında bi keresinde şakayla karışık ev benim üzerime olsun dedim olsun nolcakmış yani yaparım dedi ama dediğim gibi şakayla karışıktı konuyu ciddi ciddi konuşmadık hiç.. aklım çok karıştı açsam mı konuyu yoksa açmasammı bilemedim şimdi ... yorumlarınız içinde hepinize teşekkür ederim

Ailesi ve abileri tarafından yanlış anlaşılma ihtimalin çok fazla.
Çünkü hem siz,hem abileri birden ev alıyormuşsunuz.

Yanlış anlaşılmasan bile,hakkında konuşulur.Bu gelin pek uyanık,pek hesapçı gibi sözler söylenir.
Eltilerin seni kıskanır,bizim neyimiz eksik derler.Eşlerine yansıtırlar,huzursuzluk çıkar.

Uygun tabir bulamadım affola ama tabiri caizse senden kıllanırlar :)

boşuna eşinle böyle konulara girme derim ama çok istiyorsanda kendimi daha güvende hissederim şeklinde duygularını açıkca eşine anlat kabul ederse güzel etmezseda mağdur olmazsın yine arkadaşların dediği gibi mallar ortak.Bizim evdede ben eşimden çok daha fazla kazanıyorum ama evde arabada eşimin üzerine ve bu durum beni hiç rahatsız etmiyor mal gelip geçici.Gerekirse yine çalışır yine yaparım herşey boşanmak değil bir afet olsa yine malsız mülksüz kalabiliriz hiçbirşeyin garantisi yok bence.Sen eşine güvenip onunla mutluysan bu konularla kendini bile yorma

eşim abileriyle beraber ortak diğer 2 abiside kirada oturuyorlardı yani 3 kişininde dairesi olacak şimdi... başkasının üzerinede yapmaz olursa kendi adına olacak daha tapu alınmadı zaten...

tabiriniz bence çok doğru çünkü benim aklımdan geçenlerin aynısını yazmışsınız :S

ev yarıyarıya sizin zaten.neden endişe ediyorsunuz? bence gerginliğe kafa karışıklığına gerek yok.hiç açmayın konuyu.

eşin izni olmadan malın devredilmesi,başkasına hibe edilmesi veya satılması kesinlikle mümkün değil..bu yüzden tapu istemek gereksiz bence..yakın zamanda bir kadından ev aldık..kadın kocasının imzası olmadan evi bize satamadı..halbu ki tapu onun üzerineydi..aynı şey..boşanma aşamasında kurnazlık edip başkasının üzerine geçiremezler..zaten kabak gibi ispatlanabilecek birşey..

eş kendisi düşünse güzel,yok teklif etmiyorsa getirisi olmayacak birşey için bence huzursuzluğu kaşımak iyi bir fikir değil..

bence şakayla karışık birkere söyle yoksa evi benim üzerime mi yapacaksın gibi gülerek konusu geçince olabilir derse o an kabul eder zaten yoksa hiç üsteleme diger arkadaslarında dedigi gibi mallar ortak tapuda kimin adı yazarsa yazsın

hmm..ben bu konuyu bilmiyordum..eger oyleyse süpermiş walla..
ama yine soyluyorum..ben olsam ikimizin ustune isterdım evi..
hani tapuda ikimizin rtesmi olması benim de onun da egosunu tatmin eder..
hem de hoş bişey bence..
tek kişide olması bana gore bencilik..
eşine ikimizin ustune olsun diyebilirsin..benim ustume olsun demek sacma geliyor bana..

bu olay sizin miladınız olmasın zaten kazanılan mallar ortaktır.bence hiç açmayın bu düşüncenizi

merhaba,

bu konu eşin ne kadar iyi olursa olsun eşin yada ailesi tarafından yanlış anlaşılması yüksek bir konu.

diğer iki daire kimin üzerine. eğer abilerinin üzerineyse sen benim adıma yap dediğin anda problemler çıkacaktır. çünkü varsa eltilerin ve ailesi bu konuda bir şey demeseler bile problem olacaktır.

çok haklısınız ama onlara karışan yokki eltilerimde istesinler eşleride onların adına yapsın ama dediğiniz gibi ne kadarda olsa herkes tarafından yanlış anlaşacağım

buna bukadar takılmanız eşinizin sizi yalnış anlamasına illaki sebebiyet verebilirim ben şahsım adına kendisi böyle birşeyi teklif etmediği sürece asla istemem nasılsa o evde brilikte yaşıyoruz ve herşeyimiz ortak bizim tek bize ait tapunun güvence olması çok yalnıs allah esirgesin o noktaya gelseniz ve bosansanız tapu sızdede olsa esınız uzerıne düşeni zaten hakkı olarak alacaktır yanı bu sızın yada onun olmuş fark etmıyor kanunlara göre madem guvende hıssetmek ıstıyorsunuz ayrıntıya takılmayın bana göre allahım nasip etsın ne onsuz o evı nede yuvayı guvence ıstıyorsanız ayaklarınızın uzeırnde durun madem bunun ıcın bu yol cızın kendınıze adım atın oyle daha guven kazanırsınız.bu yaalnş düşnceden uzaklaşmanızı tavsiye ederim

eşinle otur bi konuş onun düşüncesini aldıktan sonra bence düşünceni açıkla böylelikle onun duygularını öğrenmiş olursun hayır derse dahi hiç sorun çıkarma tamam de konuyu kapat önemli olan evinizin içerisindeki huzur mal mülk boşşşşşş unutmadan hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun inş.

neden böyle bir şeye gerek duydunuz ki onu anlamadım eşimle aram iyi demişsiniz..

Bence mümkün....hilebazlikla başkasının üstüne yapabiliyor...benim dedemle anneannem ayrı yaşıyor...nikah devam ediyor....dedem üstündeki mal varlığını yalandan satış göstererek başkasına devretti...ama bunun iptali için dava açılabiliyor....eş isterse mala tedbir koydurtabiliyor.....ama sadece benim uzerime yap dersen biraz tuhaf olur....ama ikinizin üstüne olmasını istemeniz en doğal hakkınız.....

Eşler arasındaki bu mal meselesi çok ince mevzular.
Bana kalırsa hiç açmayın bu meseleyi.
Hoş bir şey değil,bana dense ters tepki vermezdim ama yadırgardım açıkçası.
Eşim bana güvenmiyor mu acaba düşüncesi ufaktan ufağa yerleşirdi aklıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…