eşimi kırmadan evi kendi adıma istediğimi nasıl söyleyebilirim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi fatal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bunlar sorun olmamalı bence. ama oluyor. okadar önemli değilse üzerine yapılsın.

bnmde şim babasından ev aldı. tapu başkasına aitti. eşimde düğünden sonraydı zaten. izni bitmek üzereydi. o evimize gelecekti ama ben karneleri dağıtıp öyle gelecektim. dediki "iznim bitiyor, evi üzerime alamayacam. babam kendi üzerine alsın"
sinirlendim. kaynım sürekli eşimden para isteyen biriç yarın birgün eşimin evi miras sayılacak.
"olmaz dedim. sen alamazsan sen gittikten sonra ben uğraşırım ben üzerime alırım. nasılsa evli değilmiyiz" dedim.
diğer gün sabah okuldaydım. eşim beni aradı. evin bulunduğu ilçeye gittiklerini söyledi. evin tapusu iin gitmişler. sırf benim üzerime olmasın diye apar topar gitmeye karar verdiler sanırım

neden böyle bir şeye gerek duydunuz ki onu anlamadım eşimle aram iyi demişsiniz..

allaha şükür şuanda bi sorunumuz yok ilerde ne olur bilmem ama zaten ben ilerde boşanırsak böyle olur yok şöyle hilebazlık olur malı bana vermez falan filan diye kesinlikle düşünmedim dediğim gibi sadece çalışmadığım, elimde bi mesleğim olmadığı için böyle bişey olsa en azından kendimi güvende hissederim diye düşünmüştüm..bilemedim yanlışmı düşünüyorum doğru mu...ben evlenmeden önce çalışıyordum babamın hesap işlerini yani muhasebesini tutuyordum.evlendikten sonra eşim ve ailesi çalışmamı istemedi.kendimi boşlukta hissettim kendi kazandığım bi para yok olsada zaten benim param senin paran diye bişey de olmaz eşimle aramda.dediğim gibi sadece kendimi tatmin etmiş olurdum yani diyeceğim sözü çok uzattım kendi kazandığım bişey olmadığından,çalışmadğımdan en azından evin yarısıda olsa (yasal olarak zaten hakkımsa tapuda gözükmesinde de sakınca bulamıyorum ben) benim adıma olsun istiyordum.

o zmn aksam esinle bu konuyu bir sekilde ac.
Bir arkadas esiyle ortak tapu almis tapuda yanyana resimleri var nasilsa herseyimiz varimiz yogumuz bir ama biz de oyle yapsak nasil olur sence diye sor
Fikrini sor ki olur derse tapu gunu geldiginde hazir olursun ya da nasilsa ortak bosver derse uzatmaz aklini mesgul etmezsin
Ne yalan soyleyeyim ben de ozenmistim bizim hanemiz yuvamiz diye
sonucu merakla bekliyorum gonlunce olur insallah

Buraya yazdıklarının aynısını eşine söylersen eşinde üstüne yapar herhalde başka bir yol arama bence

anladım canım ..malesef bunu eşler yanlış yorumlayabiliyor ..güvensizlik gibi eğer kabul ederse ikinizin üzerine olabilir..

benim eşim jest yapmıştı aramızda hiç konuşmadık tapuya giderken yolda öğrendim onore etti beni sağ olsun:)
zaten ev senin sayılır allah korusun boşanma durumunda yarısı senin bir de artık eşin senden izinsiz satamaz hatta senden izinsiz evi ipoteke dip kimseye kefil olamaz bence dert etme önemli olan bir eviniz olması eşininse zaten senindir..

medeni kanunda evlilik süresince edinilen malları ortak göstermiş dert edilcek bir mevzu değil mesela benim babam ne aldıysa annemin üstüne yapıyor ki annemde çalışan biri ama anneminde senelerdir banka kartı babamda yani demem oki eşler arasında böyle şeyler konuşulmamalı olaylar gelişiyor ama lafı edilmiyor bile

siz çalışmıyorsunuz kendinizi güvende hissetmek istiyorsunuz zaten güvendesiniz eviniz var alınmış bir ev üzerinde hakkınız sonuna kadar vardır

en kötüsünü düşünmeyin lütfen

Son düzenleme:
eşin konusunu bile açmıyorsa.
durduk yere huzurundan olma, erkekler bu tarz şeyleri yanlış anlamaya programlıdırlar.

nasıl olsa herşey yarı yarıya

eger öyleyse cok güzel, hatta muhtesem bir kanun :)
ben almanyada kaliyorum burda öyle degil sanirim

almanyadada kardeşlerim ev aldıklarında eşleri ve kendileri adına yapıldı.

arkadaş dogru söylüyor imza olmadan ne alınabiliyor nede satılabiliyor.Kadınlar için çok güzel bir kanun:)))

yeni kanundan haberin yok sanirim
evlendikten sonra edinen mallar ortaktir
yani senin üstüne esinin üstüne hic ama hic anlami yok

4 tuğlaya bu kadar değer vermeyin,bizim evimizde benim üstüme ama ben hiç düşünmedim istemedim teklif etmedim böyle bişeyi..tamamen eşimin isteğiydi kırmak istemedim
sevdiğim adamla yaşamayacaksam naipim hanı hamamı misal....

Son düzenleme:
boşanma vs durumunda artık ev vb mülkler ortak sayılıyo yani%50. artık yürürlüğe girdimi bilgim yok eşler birbirinden habersiz evi satışa sunamıyo veya hipotek edemiyo diye biliyorum. bunu bi avukata gidip iyice sorun ve gereksiz yere evde gerginlik olmasın

Son düzenleme:
Ben herkesten biraz farklı düşünüyorum.

Büyük aşkla başlayan, kadının artık birey olmaktan çıkıp anne ve eş kimliğine büründüğü 4*4 lük yuvaların bile dağıldığını ve bu süreçte mağdur olanın kadın olduğunu hepimiz biliyoruz. Kabul, hiçbir yuva dağılsın diye kurulmuyor ama bu da bir hayatın gerçeği.

Böyle bir süreçte onurlu eş ev kendisinin bile olsa ceketini alıp gidendir ama tüm erkekler böyle mi yapıyor ? Tabi ki hayır, üstelik eşten boşandığı gibi çocuklardan da boşanıp tüm yüklerinden kurtuluyorlar.

Hiç bir evliliğin sonsuza kadar gider diye bir garantisi yok, olsa idi burada bu kadar şüphe, bu kadar ipucu, bu kadar aldatılma, bu kadar boşanma topicleri olmazdı. Sizce bunlar ömür boyu diye başlamadı mı ?

Nasılsa son yasaya nasılsa ev (allah korusun) boşanmada %50-50 bölünecekse arkadaşımız çok rahat benim üzerime olsun diyebilir, nasılsa ortak olacaklar. Ama buradaki cevap erkeğin niyetini ve eşine bakış açısını ortaya çıkaracaktır.

Hayatta herşey herkes için.

Son düzenleme:
eşimle aramız iyi beni yanlış anlamaz diyorsun o zaman normal bir şekilde evi kendi adına istediğini söyle canım kırılacağını sanmıyorum ama yanaşmıyorsa da çok sorun etme zaten ne varsa yarısı senin

eşime bir kere konuyu açacağım kabul eder veya etmez sonra kapatacağım olursa olur.olmazsada bende yanlış anlamam kırılmamda(umarım oda yanlış anlamaz)

eşime bir kere konuyu açacağım kabul eder veya etmez sonra kapatacağım olursa olur.olmazsada bende yanlış anlamam kırılmamda(umarım oda yanlış anlamaz)

Bizimle de paylaşır mısın son durumu :)

hem çalısmıyorsunuz hem evi istiyorsunuz on dönüm bostan yan gel yat osman:)merak etmeyin yasalara göre güvendesiniz siz eşinize ne kadar güvenemesenizde....bosanırsanız o evin yarısı sizin:)

kesinlikle katılıyorum

Medeni kanuna göre ortak olduktan sonra, orada ha sizin ha eşinizin adı yazılı...
Ne farkediyor anlayamadım...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…