Eşimi kıskanıyorum galiba:(

gonulcelen41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2010
97
0
36
İstanbul
Arkadaşlar içimde gün geçtikçe büyüyen bi sıkıntı var. Eşimin annesi yaptığı hareketlerle beni sinir ediyor . Tek derdi eşim ve kaynımla yalnız kalıp oturmak muhabbet etmek. Eşim çok şükür çok anneci değil. Ama kayınvalidem eşimi ve kaynımı görünce dünyası değişiyor resmen. Evde de bıtane bekar kaynım var ama o kimsenin umrunda değil . Bende iyice sinir oluyorum bu duruma ve eşimin yalnız annesine gitmesini istemiyorum. Olur da gitmiş olursa mutlaka bi kavgA ÇIKıyor aramızda ben sinirime engel olamıyorum çünkü. Lütfen bana bi yol gösterin.çok mutsuz oluyorum böyle anlarda

kavga çıkartarak kaynananın istediğini veriyorsun,
umursama hatta memnun oluyormuş gibi gülümse
ters köşe yap,kaynanan şaşırsın.

eşiniz ailesinin yanına tek giderse mutlaka kavga çıkartıyorsunuz

evladım yok ama empati yapalım
çocuğum bana karısı olmadan gelemeyecek
gelirse gelin evde kavga çıkaracak
bunları bilsem o gelini kapımdan sokmazdım

Kayınvalidem dünyada tek sanki 2 oğlu varmış gibi davranıyor . Dün eşimle oradaydık. Misafirler vardı. Eşim çıktı. Kayınvalidem hemen bana sen de git bi çocuğu gezdir falan diyo yani resmen oğlum gitti sen de git demek değil midir bu?

arkadaşın dediğine kayılıyorum.
bence de kvnizin amacı zaten sizi kışkırtmak
yada huzursuz etmek
ona bu fırsatı vermeyinn
hatta inadına üstüne gidin siz de
çok iyi oluyo ne güzel eşim geliyo yanına falan deyin.
siz çıldıracağınıza o çıldırsın.
bencee

Bu arada bu olanları sadece eşimle paylaşıyorum rahatsız olduğumu yani. Kayınvalideme en küçük bişey hissettirmiyorum. Eşimde annemin huyu pis kötü ama ne yapabilirim değiştiremem ki diyo

Bu arada bu olanları sadece eşimle paylaşıyorum rahatsız olduğumu yani. Kayınvalideme en küçük bişey hissettirmiyorum. Eşimde annemin huyu pis kötü ama ne yapabilirim değiştiremem ki diyo

sorun sadece buysa cokta kafana takma..Eşin annesini dinlese sadece ona değer verip seni ikinci plana atsa daha mı iyi!
çocuğun varsa empati yap sen oğlunu sık görmek istemez misin?
olayın can sıkıcı tarafından bakma iyi tarafından bak
eşinde herhangi bir değişiklik yoksa görüşmesinde ne sakınca olabilir?

eşiniz ailesinin yanına tek giderse mutlaka kavga çıkartıyorsunuz

evladım yok ama empati yapalım
çocuğum bana karısı olmadan gelemeyecek
gelirse gelin evde kavga çıkaracak
bunları bilsem o gelini kapımdan sokmazdım

katılıyorum
esın her annesıne gıttıgınde kavgaa cıkarma hakkını nerden buluyorsun anlamadım

sorun sadece buysa cokta kafana takma..Eşin annesini dinlese sadece ona değer verip seni ikinci plana atsa daha mı iyi!
çocuğun varsa empati yap sen oğlunu sık görmek istemez misin?
olayın can sıkıcı tarafından bakma iyi tarafından bak
eşinde herhangi bir değişiklik yoksa görüşmesinde ne sakınca olabilir?

yok çok şükür o anlamda sıkıntı yok.eşimin bana değer verdiğini hissediyorum.sorun şu: bi kere huy kaptım ya bu mevzuya ondan böyle devam ediyo. nasıl atıcam içimden bu mevzuyu bilmiyorum. kendime de kızıyorum. saçmalıyorsun diyorum. ama gel gelelim yine tartışma çıkmasına sebep oluyorum evde

Empati kurmayı deneyin. Siz annenize gittiğinizde eşinizin de sürekli sizinle olmasını mı isterseniz yoksa annenizle baş başa kalmak mı? Kv ile eşinizin bir arada olduklarında tek dertlerinin muhtemelen siz olduğunu, sizi konuştuklarını filan mı düşünüyorsunuz. Bırakın lütfen bu kuruntuları, ana oğul istedikleri kadar vakit geçirsinler, arada alsın annesi ile gezsin yemeğe çıksın ne var bunda?

Unutmayın ki siz eşinizin hayatında yokken annesi vardı ve o büyyütü onu. Eşinize sahipseniz annesi buna sebeptir.

bir evlat ne zorluklarla yetişiyor sizde annesiniz ve anlarsınız,,
siz eşinizle 3 yıldı 5 yıldır berabersiniz annesi bir ömür vermiş ,, buna saygı göstermek zorundasınız..
bu demek değil ki eşiniz sizi sevmeyecek yada benimsemeyecek ki zaten böyle yapmıyormuş ..
annesini rakip olarak görmekten vazgeçin zaten konu başlığınız bile acayip,, eşimi kıskanıyorum galiba !! annesinden mi ???
dertsiz başınıza dert açmayın boş yere ve bırakın anne oğul görüşsünler .. sizin ailenizle görüştüğünüz gibi :34:

0 esınızın annesı sızın rakıbınız degıl yanı rabbım gunah yazmasın da kumanız degıl olamaz da kadıncazın evladı gozunde degerlıyse bu da mı suc benım evlatlarımda bana cok degerlı once rabbım sonra evlatlarım gelıyor hos benımkıler kız ama yarın bır gun elın ogluda sızın gıbı dusunse dunyam yıkılırdı yanı gercekten lutfen bıraz aklıselım olun valla bazen kv ıle ılgılı yazılanlara bakınca sok gecırıyorum sızın konunuzda benı sok ettı rabbım ızan versın yardımcınız olsun amin

Son düzenleme:
Yaa okuduklarima inanamiyorum!!! Iki oglum bir kizim var ogullarimi boyle dusunce yapsina sahip gelinler icin mi yetistiriyorum:(( Nedir bu kadar hirs ve sahiplenme duygusu.Ortasa iki kadin var biri anne biri es roller tamamen farkli, biraz elinizi vicdaniniza koyun derim.Kayinvalidene uzuldum....

size kısaca şöyle özetleyeyim bu bir hastalık sevgili konu sahibi. bugün eşini kıskanacaksın, yarın çocuğun başkasın öpse (babası bile olsa) onu kıskanacaksın, sonra k.valdie olduğunda gelini veya damadı kıskanacaksın.. kısır döngü kısaca.. ya kendi kendine telkin et ya da bir uzmandan yardım al..

annenler evlatlarını hep küçük görürlermiş... hani bir markanın süt reklamını hatırlarsan, anlarsın...

k.validemde çok kıskançmış. bende öleyim dediğimde. benim gözümün içine baka baka eşimi severdi.. kıskanıyormusun derdi. aa annesisin olurmu diyordum... sonra k.validem anlatmaya başladı; o eşini görümcesinden kıskanırmış. sevgilisi gibi elini tutardı diyordu... kızdırmak için yapardı diyor...

eskiden beri öle demekki. sen sinir oldukça belki üstüne gidecek.. siz aynı kulvarda yarışmıyorsunuz.. kıskanırsanız bile; birşey söylemeyi düşününce "la havle" çekin, inanmıyorsanız birdene ona kadar sayın. iyi gelecektir...

size kısaca şöyle özetleyeyim bu bir hastalık sevgili konu sahibi. bugün eşini kıskanacaksın, yarın çocuğun başkasın öpse (babası bile olsa) onu kıskanacaksın, sonra k.valdie olduğunda gelini veya damadı kıskanacaksın.. kısır döngü kısaca.. ya kendi kendine telkin et ya da bir uzmandan yardım al..

Aynen, aynen yıllardır bu kısır döngü içinde yaşayıp gidiyoruz..:ssz:
Anlamadığım onlarla olduğun zaman hareketleri battı diyelim, e yalnız gitmesi daha iyi değil mi?
Hem hareketleri batıyor, hemde yalnız gitsin istemiyorum diyorsun?
Sen kayınvaliden oğullarını görünce dünyasını unuttuğundan, sadece onlar varmış gibi davrandığından eşin yalnız giderken ekmeğine yağ sürdüğünü, onunda istediği buymuş gibi düşünüp tartışma çıkarıyorsun..
Öyle olsa ne olur? Böyler olsa ne olur? Her iki durumda da aynı şeyi yapmıyor mu?
Herkes gitmemek için can atarken sen yalnız gittiği için kavga çıkarıyorsun!
İnsan gözüm görmüyor rahatım der genelde ki, söyleleyim bana göre normal bir durum sevgi güzel birşeydir..
Herkesin annesiyle, babasıyla vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Annem olsa da dizlerinde yatsam eskisi gibi, kol kola dolaşsam, arkadaşım kayın valideden bu yönde çekiyor, insan annesinle başbaşa dertleşemeyecek, dizinde yatamayacaksa ne anladım ben o işten diyor!
Kendinizi bide böyle düşünün bakalım..

Son düzenleme:
evet arkadaşlar. yorumlarınızı okuyunca söyledikleriniz doğru. zaten başta da demiştim ya farkına varıyorum yanlış bi davranış olduğunun. inş. bundan sonra böyle bi davranış içerisine girecek olduğum zaman, bana yazdıklarınızı hatırlayacağım...

eşim benım yanımda annesine sarılır,öper,onunla uğraşır,masaj yapar,ağzına bişeyler yedirir,dizine yatarrrrr..ben karşılarında otururum....başta bende kızıyordum..annem saolsun akıl verdi bana..seninde evladın olucak sana soğuk mu olsun evlendi diye seni saymasın mı sevmesin mi dedi.gerçekten haklı yani..ona gittiğimiz zaman ilgilensin dursun nede olsa koca benim :) eve gidince de beni öper bana sarılır :1:

Back
X