• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi nasıl ikna edebilirim?

Esiniz bencillik yapiyor devlet hastanelerinde hamile karni burnunda surunmek asla kabul edemezdim iki dogumumuda ozelde yaptim ozeller para icin bilmemne yapiyor gibi laflarada cok inanmayin binde bir ornek olacak seyler cok abartiliyor kim devlet hastanesinde saatlerce sira beklemek ister doktor suratina bakmaz bosverin esinize fedakarlik yapmasi gerektigini ozel bir durumda oldugnuzu devlette dogum yapmak istemedignizi guzelce anlatin dogumda tek basima olmak istemiyorum senide yanimda istiyorum diyebilirsin ozel hastanede istedigin sekilde ilerliyor hersey

Devlette randevu işi sıkıntılı. Yani iyi bir doktor bulsanız bile en azından büyük şehirde yeniden aynı doktora randevu bulmak çok güçleşiyor. Devlet hastanelerinin tabiki hepsi kötü değil ancak kötüleyerek eşinize anlatmak yerine neden özele gitmek istediğinizi mantıklı sebeplerle açıklayabilirsiniz

Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
Son iki aya kadar devlete gittim. Tum testleri orda yaptırdım. Son iki ay özrlde bir doktora gidip orada dogum yaptım. O sekilde ikinizin de gonlu olur. Üstelik hamilelik takibini devlette de iyi yaparlar. Dogum da ozrl daha iyi olur. İkinizin de gonlü olmuş olur . Sağlıkla alın kucağınıza inş.

Eşiniz erken başlamış pahalı diye söylenmeye. Çocuğu yaparken aklı nerdeymiş bedavadan doğup yetişecek mi sanıyor?
+1
Bezi, emmezse maması, kıyafetleri, odası vs. az mı tutacak sanıyor acaba? :olamaz:
Maddi olarak kendime güvenmiyorum ve yapmıyorum ben mesela.

Hamile kaldığımda yıllardır özelde gittiğim doktora gittim. İkili test yapıldı. Bebeginizde down sendromu olma ihtimali var nifty yapalım dendi. Sırf para koparmak için, değerlerimi değiştirip, kanımı 1 hafta sonra göndermişler. Daha sonra üniversite hastanesi prof. Gittim. Aşırı derecede memnunum doktorumdan. Doğumumu sıkıntısız yaptım. Kontrollerime de gidiyorum. Üniversite hastanesini tercih edebilirsiniz.

Ben ozel hastane ile baslayip devlete gecmistim. Izmirde cok bilinen, kadin dogum konusunda basarili anılan hastaneye gidiyordum. Ama Ozel hastanelerde risk almiyorlar. Arkadasim 8 ay benimle ayni ozel hastaneye gitti, son haftalarda safra kesende taş var biz seni dogurtamayiz, üniversite hastanesine gitmen lazim dedilwr. Kosa kosa üniversite hastanesine gitti. Bunu duyunca bende üniversite hastanesinde ogretim gorevlisine ucretli muayene oldum. Dogumumuda orada gerceklestirdim. Doktorum cok iyiydi kendisinden memnun kaldim. Nitekim hemsireler, ameliyathane personeli falan cok iyiydi. Ancak bana tahsis edilen ve sadece bana bakan hasta bakici denen yuruyen seytana hakkimi helal etmiyorum, bunu soylemesem olmazdi 😅. Ozel hastane konforu yok devlette ama guvenilir. Bir problem oldugunda akliniza gelebilecek tum bölümlerin doktorlari müdahale edebiliyor. Ozel hastanede imkanlar kısıtlı ve dedigim gibi hersey yolunda ise dogumunuz gerceklestiriliyor.
Üniversite hastanesinde sezaryen mi oldunuz?

Son iki aya kadar devlete gittim. Tum testleri orda yaptırdım. Son iki ay özrlde bir doktora gidip orada dogum yaptım. O sekilde ikinizin de gonlu olur. Üstelik hamilelik takibini devlette de iyi yaparlar. Dogum da ozrl daha iyi olur. İkinizin de gonlü olmuş olur . Sağlıkla alın kucağınıza inş.
Her doktor ileri haftalarda kabul etmeyebiliyor ama. Gitmek istediği doktoru belirleyip önden konuşmasında fayda var.

Evet orada oldum.
Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum. 😕

Etrafımda gördüğüm ilk aylar devlete gidip son 2-3 ayda özele geçiriyorlar, doğumda özelde oluyor haliyle. Sizde öyle birşey deneyebilirsiniz.

Esiniz bencillik yapiyor devlet hastanelerinde hamile karni burnunda surunmek asla kabul edemezdim iki dogumumuda ozelde yaptim ozeller para icin bilmemne yapiyor gibi laflarada cok inanmayin binde bir ornek olacak seyler cok abartiliyor kim devlet hastanesinde saatlerce sira beklemek ister doktor suratina bakmaz bosverin esinize fedakarlik yapmasi gerektigini ozel bir durumda oldugnuzu devlette dogum yapmak istemedignizi guzelce anlatin dogumda tek basima olmak istemiyorum senide yanimda istiyorum diyebilirsin ozel hastanede istedigin sekilde ilerliyor hersey
Tesekkur ederim de iste kendi ekonomik gücüm olmayinca mecbur gibi kaliyorum onun fikrini kabul etmeye. Biraz altinim var annemlerin verdigi yeterli olursa onunla halledersem son care o var aklimda

Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum. 😕
Söyle oldu. Doktorum bana rutin kontrlumde normal mi sezaryen mi istiyorsun dedi. Normal istiyorum dedim. Suyum gelince hastaneye gittim. Epidural anestezi takildi ve suni sanci verildi ama vucudumun sağ bölgesi maalesef uyusmadi. Açılmam hic olmadi bende o sanciya 8 saat dayanabildim. Vucudumun sadece sağ bölgesinde sanci hissetmeme ragmen hayatimda boyle bir agri gormedim. Doktorum gelip 3 4 cm aciklik olursa sezaryen istiyorum deme, istiyorsan şimdi sezaryene alalim dedi. Baktim olacak gibi degil sezaryen oldum. Ben normal doguma zorlanmadim açıkçası. Ama ben devlet hastanesi icinde ögretim gorevlisi muayenesi oldum bir nevi yari ozel hastane hizmeti aldim. Belki poliklinik hastalari normal dogum icin zorluyorlardir.

Bence normal dogum ile sezaryen arasinda pek fark yok. Ya sancinizi yogun olarak, toptan 12-24 saat icinde cekip dogum yapiyorsunuz yada 1 hafta 10 gun hafif dikiş agriniz oluyor. Olan olmus artik dusunmeyin, bebeginizi saglikla buyutun :)

Söyle oldu. Doktorum bana rutin kontrlumde normal mi sezaryen mi istiyorsun dedi. Normal istiyorum dedim. Suyum gelince hastaneye gittim. Epidural anestezi takildi ve suni sanci verildi ama vucudumun sağ bölgesi maalesef uyusmadi. Açılmam hic olmadi bende o sanciya 8 saat dayanabildim. Vucudumun sadece sağ bölgesinde sanci hissetmeme ragmen hayatimda boyle bir agri gormedim. Doktorum gelip 3 4 cm aciklik olursa sezaryen istiyorum deme, istiyorsan şimdi sezaryene alalim dedi. Baktim olacak gibi degil sezaryen oldum. Ben normal doguma zorlanmadim açıkçası. Ama ben devlet hastanesi icinde ögretim gorevlisi muayenesi oldum bir nevi yari ozel hastane hizmeti aldim. Belki poliklinik hastalari normal dogum icin zorluyorlardir.

Bence normal dogum ile sezaryen arasinda pek fark yok. Ya sancinizi yogun olarak, toptan 12-24 saat icinde cekip dogum yapiyorsunuz yada 1 hafta 10 gun hafif dikiş agriniz oluyor. Olan olmus artik dusunmeyin, bebeginizi saglikla buyutun :)
Zorlamak derken kötü anlamda dememiştim hani normal şansını tamamen yok etmemek son ana kadar denemek anlamında. Ben 6 buçuk saat suni sancı çekip sezaryen oldum. 🥲

Zorlamak derken kötü anlamda dememiştim hani normal şansını tamamen yok etmemek son ana kadar denemek anlamında. Ben 6 buçuk saat suni sancı çekip sezaryen oldum. 🥲
Kendiniz mi sezaryen istediniz, doktorunuz mu karar verdi? Suyum gelmesine ragmen normal dogum icin 2 3 gun bekleyebilecegimizi soylemisti doktorum. Gozum yememisti acikcasi.

Konu sahibi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma imkanınız var mı? O zaman muayeneler ve doğum sigorta kapsamında oluyor ve baya uyguna geliyor. Biz öyle yapmıştık. İstediğim doktora istediğim hastaneye gidebiliyordum. Sadece doğum için vereceğim parayı muayeneler tahliller ve doğuma verdim.

Kendiniz mi sezaryen istediniz, doktorunuz mu karar verdi? Suyum gelmesine ragmen normal dogum icin 2 3 gun bekleyebilecegimizi soylemisti doktorum. Gozum yememisti acikcasi.
Hayır kendim istemedim doktor öyle karar verdi. Suyum gece gelmişti benim. Sabah hastaneye gittiğimde hala sancım yoktu. Açılma da çok az 4 cm gibi. Saatler süren suni sancıdan sonra bebeğin kalp atışları düşüyor, doğum ilerlemiyor sezaryene almak zorundayım deyince yok istemiyorum diyemedim. Sağlıkla doğdu çok şükür. Bazen diyorum böyle olması gerekiyormuş, doğru müdahele etti. Bazen de acaba biraz daha beklesek normal olur muydu diyorum. Annelik işte, hiçbir zaman içim rahat değil. 😘

Son düzenleme:
Back
X