• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi nasıl ikna edebilirim?

Paraniz olsa dahi özel hastaneyi önermem...2 çocuk doğurmuş hem hemşire hem öğretmen biri olarak :D

Üniversite hastanesine gidin ordan bir doç doktor seçin onların paralı muayenesi oluyor hem çok ilgili oluyorlar hemde sadece muayene ücreti veriyorsun bir kere 1 ay boyunca geçerli oluyor testlere vs başka para vermiyorsun.....

En önemlisi ise çok tecrübeli oluyorlar Allah korusun belki zor bir gebelik olacak belki bebek yoğun bakım ihtiyacı olacak ..özel hastanelerdeki doktorlar hem tecrübesi az oluyor hemde yoğun bakım konusunda üniversite hastanesinin yanından bile gecemezller....

Özel var özel var. Adı sanı duyulmamış mahalle hastanesine gitmeyin tabi ki
Ben özelde doğurdum. Önyargım vardı. Özel sigorta da olunca özele gittim. Doktorum proftu. Yani tecrübesiz oluyor denmiş ama hangi özel hastane yeni mezun toy doktoru alır. İyi doktorların peşinde koşuyor iyi özeller. Gideceğiniz özele bağlı olarak özeli tercih edebilirsiniz ama yenidoğan yoğun bakımı olması önemli.
Özel değilse de yukarıda önerilen devler hastanesindeki öğretim üyelerine gidebilirsiniz

Bir anneyi üzmekle aldıkları bu vebali nasıl ödeyecekler
Aynen öyle. Eşim de direk korktu aldiralim dedi. Vebaline giremem ben çocuğun diye. Kaç kişinin bebeğine oluyor bunlar diye düşünüyor insan. Allah merhamet versin hepsine.

Ben hamilelik sürecimde hep devlet hastanesine gittim. Doktorumdan da diger ilgili kisilerden de cok memnundum. Ama devlette istege bagli sezaryen yasak oldugu icin özelde doğurdum.
Devlette devamli gittigim doktorla dogurmayi cok isterdim.
On yargilarinizdan vazgecip deneyin.

Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum. 😕
Sizce normale zorlanmak iyi bir sey mi ki?
Arkadasim normale zorlandi ve neredeyse bebegin suyu bitiyormus. Ebeler farketmemis. Son anda dr gelip kontrol edince farketti ve acil sezaryen olabildi.
Ben bu zorlama isini de hic doğru bulmuyorum.

Sizce normale zorlanmak iyi bir sey mi ki?
Arkadasim normale zorlandi ve neredeyse bebegin suyu bitiyormus. Ebeler farketmemis. Son anda dr gelip kontrol edince farketti ve acil sezaryen olabildi.
Ben bu zorlama isini de hic doğru bulmuyorum.
Normale zorlanmak değildi kast ettiğim normali denemek anlamında dedim aslında. Tabi ki zorlamak iyi bir şey değil. Doğumdan sonra travma oldu bende, atlatamadım bir süre. O zaman araştırdığımda benim durumuma benzer olan bazı kadınların normal doğum yapabildiğini okumuştum. İnsanın aklına takılıyor sadece. Hani hep özellerdeki doktorlar kolaya kaçıp sezaryen yapıyor algısı var ya ondan sebep. Ha ben güvendim doktoruma o an sorgulamadım. Böyle gerekiyor dedi tamam dedim.

28 haftalığım. Hem devlete hem özele devam ediyorum
Tahlillerimi devlette yaptırıyorum.

Devletteki doktorum gencecik delikanlı daha 30 yaşında. Iyi bir adam ama günde 100 200 hasta bakıyor. Haliyle yorgun ve sıkıntılı oluyor. Bazen sebepsiz tersleniyor filan. Hasta profili de cidden düşük. O sebeple hoşgörü göstermek gerekiyor. Bir-kac hasta ile konuşmasına şahit oldum da ben onun yerinde olsam katil olmuştum o gene iyi sabırlı.

Özeldeki doktorum da erkek. 60 65 yaşlarında bir tontik. Ama peşin konuşuyor. Bazen kırıcı oluyor. Yalanı yok. Hesap kitap yapan bir tip değil
Minneti hiç yok. Tahlilleri devlette yaptirmami ve kendisine bir sorun yokken ikidebir gitmememi öneriyor. Tahlil sonuçlarımı watsaptan atıyorum, sorun yok gelme diyor çoğu zaman. Para için yalan konuşacak bir adama benzemiyor
Emekli olmuş özelde devam ediyor

Iki doktorun ikisi de mutlu görünmüyor. Özeldeki işinden bıkmış yaklaşık 40 senedir meslekte. Devletteki de yoğunluktan canindan bezmiş hasta göresi kalmamış.

Ben iyi bir gozlemciyim. Gözüm bir adamı tutmazsa onda iş yoktur. Iki doktorum da şimdilik iyi.

Özelde gönül rızası ile sezeryan istiyorum normal istemiyorum. Doktorumun itiraz edeceğini sanmıyorum.

Ama bana aşırı ilgi sevgi alaka gösterseydi, peşin konuşmayıp beni kazanmaya çalışsaydı o doktordan uzak dururdum. Ben hastayım ve o da doktor. Lüzumsuz samimiyetler ve sevgi gösterileri beni rahatsız etmekten başka işe yaramaz.

Planlı mıydı mecburen mi oldu? Ben özelde doğum yaptım. Plansız sezaryen oldu. Normal doğum çok istemiştim. Doktorum çok iyiydi hala çok severim. Ama yine de bazen acaba devlete gitmiş olsaydım normali zorlarlar mıydı, özel diye mi sezaryene döndü diye düşünmeden edemiyorum. 😕
Sizi severim. O yüzden alıntı yapıyorum.

Normale ısrarcı olmak demek sınırları asla belli olmayan yırtılmalar demek olabilir.. oturup kalkamamak demek olabilir. Vajinanın az ya da çok genişlemesi demek olabilir.

Sonuçlarını bilmediğimiz bir normal dogum ısrarındansa , sonuçlarını bildiğimiz sezeryan her zaman tercihimizdir.

Eminim ki doktorunuz en doğrusuna karar vermiştir. Hiç yalandan yere üzülmeyin. Olanda hayır vardır derler.

Neticede doğumdan 1 sene sonra normal ya da sezeryanin hiçbir etkisi kalmıyor insan bedeninde. Sonuçta elinizde sağlıklı bir evlat varsa gerisi hiç önemli değil.

Allah sağlıktan ayırmasın.

Sizi severim. O yüzden alıntı yapıyorum.

Normale ısrarcı olmak demek sınırları asla belli olmayan yırtılmalar demek olabilir.. oturup kalkamamak demek olabilir. Vajinanın az ya da çok genişlemesi demek olabilir.

Sonuçlarını bilmediğimiz bir normal dogum ısrarındansa , sonuçlarını bildiğimiz sezeryan her zaman tercihimizdir.

Eminim ki doktorunuz en doğrusuna karar vermiştir. Hiç yalandan yere üzülmeyin. Olanda hayır vardır derler.

Neticede doğumdan 1 sene sonra normal ya da sezeryanin hiçbir etkisi kalmıyor insan bedeninde. Sonuçta elinizde sağlıklı bir evlat varsa gerisi hiç önemli değil.

Allah sağlıktan ayırmasın.
Evet kesinlikle. Eve sağ ve sağlıklı bir bebek götürebilmek çok kıymetli bir mucize aslında. Çok şükür bugünümüze. Kafaya takmıyorum artık. Hayırlısı böyleymiş diyorum. En azından elimden geleni yaptım, doktorum da elinden geleni yapmıştır muhakkak. Size de sağlıklı doğumlar diliyorum. ☺️

bende hamileyim Durumum oldugu halde devlet Hastanesi'ne gidiyorum ve devlette doğum yapmayı düşünüyorum. İlk kontrolümu özel hastanede yaptim. Muayene + kan tahlileri + ilaçlarım toplam 1400 TL ücret odedim. Sizde önyargılı olmayın lütfen emin olun esinizde durumu olsa sizi özele gotururdu. Hastane randevuları 4 de açılıyor o saatte randevu almaya calisin

Evet haklısınız zaten mecburum devlet icin. Hayirlisi olur insallah
Hiç kötü hissetme. Özellerde eğer çok pahalı hastaneler değilse devletten farkı olmuyor ilgi konusunda. Çok pahalı hastaneler de zaten güler yüze prenses gibi hissettirmeye alıyorlar o parayı. Onun dışında doğum aynı doğum testler aynı testler. Para almayınca daha kötü doğurtmuyorlar yani. Hatta devlet hastaneleri özellikle araştırma hastaneleri inciğine cinciğine bakıyor gayet ilgililer. He biraz daha az güler yüz olabiliyor bazen ama o bile hastaya göre değişiyor.

Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
2 sene önce durumum çok iyi olmasına rağmen şehir hastanesinde doğurdum sezeryanla spinal anestezi ile. allahım çok şükür ki orda doğurmuşum özelden eksiği yoktu fazlası vardı. ilgi alaka ayrı, anlatımlar eğitimler ayrı her şeyden çok memnun kaldım. üstelik ameliyat sırasında kullanılan batikona alerjim varmış hiçbirimiz bilmiyorduk 4 gün kaldım hastanede. her günden ayrı memnun kaldım.

ama doğuma kadar da pandemiden dolayı evime yakın bir sağlık merkezlerinde yaptım kontrolleri ve testleri. özelde doğurmayı da hiç düşünmedim.

Hamileyim. Doktora bir defa gittik. Özel hastaneydi fiyatlar eşime çok fazla geldi ve bundan sonra devlet hastanesine gitmek istiyor. Ama ben devlet hastanesjne gitmek istemiyorum. Nedeni duydugum seyler olumsuz guvenemiyorum randevu almak bile mesele. Calismadigim icin bisey de diyemiyorum. Ama icim rahat degil böyle .
Asıl deet hastanesindekiler daha tecrübeli ve hakederek oralara gelmiş oluyorlar.sağlıkçı olduğum için işin iç yüzünü biliyorum.özel hastaneler Acıbadem gibi çok ilkeli bir hastane değilse nerede ilk iş tecrübesi olan, atanacak kadar puan atamamış, çok genç kişi varsa onları çalıştırır. Doktorlar zaten hep devletten geçme.o yüzdene boşuna koltuğa, kanepeye, televizyona, binanın estetiğine( ki bazı özellerde bunlar bile olmuyor, insanlar sırf kalabalık olmasın diye gidiyor) dünyanın parasını bayılmayın.sıkıntı yaşanmazsa 1 gün kalıp çıkacaksınız zaten.

Ztn özel hastahanede devam etseniz de tam kapsamlı bir devlet hastahanesinde kaydınızın olması en doğrusu

Kardeşimin doktoru gebelik kolestazini anlamadı. Kayinvalidesi ben seni hiç beğenmedim gel diye götürmese neler yaşardık bilmiyorum
Üstelik normal doğum imkansizmis ve 30. Haftaya kadar asla bilgilendirmedi
Ayni sonuçlar ile devlet hastahanesi 10 gün yatırdı yalvar yakar çıktı. Özel hastahane umursamaz davrandı, üstelik son bilgilendirme ile geçmiş olsun bile demedi.
Doğumda da memnun kaldı, bebek anne yanında idi, sezeryan oldu ağrı sızı hiç birsey kalmadı hemen ayaklandı.

ben dogumlarimi tam tesekkullu yogun bakimin ve pediatri servisinin oldugu hastanelerde yaptim. Allah korusun bir sey olursa daha cabuk mudahele ederler diye. ozel her zaman daha iyi olacak diye bi sey yok.

Hiç kötü hissetme. Özellerde eğer çok pahalı hastaneler değilse devletten farkı olmuyor ilgi konusunda. Çok pahalı hastaneler de zaten güler yüze prenses gibi hissettirmeye alıyorlar o parayı. Onun dışında doğum aynı doğum testler aynı testler. Para almayınca daha kötü doğurtmuyorlar yani. Hatta devlet hastaneleri özellikle araştırma hastaneleri inciğine cinciğine bakıyor gayet ilgililer. He biraz daha az güler yüz olabiliyor bazen ama o bile hastaya göre değişiyor.
Cok tesekkur ederim cok naziksiniz🌸

bende hamileyim Durumum oldugu halde devlet Hastanesi'ne gidiyorum ve devlette doğum yapmayı düşünüyorum. İlk kontrolümu özel hastanede yaptim. Muayene + kan tahlileri + ilaçlarım toplam 1400 TL ücret odedim. Sizde önyargılı olmayın lütfen emin olun esinizde durumu olsa sizi özele gotururdu. Hastane randevuları 4 de açılıyor o saatte randevu almaya calisin
Sabah 4 mü

Devlet Hastanesi'nde doğuma öcü gözüyle bakmamak lazım ama ben başta eşinizin gelirinin daha düşük odağını varsaydım. Eğer imkan varsa, sizin isteğiniz ön planda tutulmalı. Eşiniz bir kere pahalı dedi diye alınıp, altın bozdurarak özelde yapma düşünceniz yanlış.
Çoğu isteğiniz yarım kalır böyle, eşinizin kendi kendine düşünmesini beklerseniz.

Back
X