Benim iki tane oğlum var , doğum ve hamilelik süreci ( her şey normalse ) çokta önemli bir süreç değil bence . Sonuçta bebek korunaklı bir ortamda , sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde büyüyor .
Sonrası daha zor . Bez A markası pişik yapar , B markası başka bir şey yapar vs derken belki de bebeğin cildine uygun olan bez en pahalısı olacak . Bebeğin ihtiyaçları için en uygun mama bilmem ne marka olacak . Belki alerjik bünyesi olacak vs vs .
Ben özele gittim hep ama şeker yüklemesi yok ikili test , üçlü test yaptırmadım . Gittik baktık geldik . Folik asiti bile düzenli kullanmadım .
Benim şahsi düşüncem; hamilelik sağlıklıysa yürür , değilse çok üzgünüm ki sonlanır . Bizim köy yol üstü bir yer . Bir gün babaannemi çağırdılar , Aba koş diye . Neyse gittik baktık bir traktör römorku içinde döşekte yatan bir kadın . Doğumu başlamış . Babaannem hemen yardım etti , bebek doğdu , annesinin biraz daha yardıma ihtiyacı varmış onunla ilgilendi ve bizim eve getirdiler . Yol üstünde doğurdu kadıncağız . Yıkadı babaannem her ikisini de , bizde yattı kadın ve bebek . Adam amcamla köy odasına gitti . Babaannem sandığından çarşaf çıkardı , battaniye gibi sardı . Ohhhh mis gibiydi . Sonra dedemin adını koydular bebeğe . Köyden herkes bebek görmeye geldi , amcam rahmetli dedemin adı konulunca kurban kesti . Yiyecekler içecekler , süt , peynir derken bir sürü hediyeyle köylerine gittiler . Adam çobanmış , kadın da öksüz ve yetimmiş . Öylece evlendirmiş köylü bunları meğerse . Ayy yine lafı uzattım .
Ayrıca kontrolleri geçtim testler de çok pahalı . Şu günde bebek büyütmeye çalışanların Allah yardımcısı olsun. Bez fiyatlarını görünce , mamaları kilitli dolaplarda görünce yüreğim sızlıyor .
Eskiden 10 TL olan pijama altları 40-50 TL olmuş . Bir de her ay büyüyorlar , her ay yeni ihtiyaçları oluyor .
Sağlıcakla alın kucağınıza inşallah bebeğinizi .