Eşimin üniversiteden yakın arkadaşının haziran ayında düğünü var.Bizim yaşadığımız yer ile düğünün olacağı yer arasında 500 km var.Yani gidiş geliş 1000 km.Yaklaşık benzin paramız 350 falan tutar. Mutlaka bir gece otelde kalmak gerekecek. 100 tl de otel vs diyelim. Ayrıca bir de küçük altın takılacak. 120tl de o tutar. Toplam 500 tl oldu.Bu arada ikimizde öğretmeniz.Düğün bizim seminer dönemimize denk geliyor ve perşembe gecesi. Yani 3 gün rapor almamız gerekecek. dolayısıyla o haftanın ekdersi hem benim hem eşimin gidiyor. Toplam 30 saat ekders gidiyor ikimizden. 200 tl de bu ediyor. Bir düğün bize 700 tl-100 tl arasına patlıyor.ha bu arada 1 temmuz bizim tatil başlıyor. Biz eşimin de benim de memleketimde çalışmıyoruz.1 temmuz da onun memleketine gidiyoruz. Gidiş geliş 1000 km.Ağustos ayında benim memleketime gdiyoruz gidiş geliş 1700 km.Hepsi masraf zaten her yıl.Bi de düğün çıktı.Ayrıca arkadaşının 2. evliliği ve eşim ilk düğününe gitmiş.Bu arada biz evlendiğimizde bize 2 saat mesafedeydi ama nikaha gelmemişti. Şimdide eşime ısrar ediyor.Eşimde fazla masraf olmasın ben gideyim sadece otobüsle diyor.Offf kararsız kaldım.
Eşimin üniversiteden yakın arkadaşının haziran ayında düğünü var.Bizim yaşadığımız yer ile düğünün olacağı yer arasında 500 km var.Yani gidiş geliş 1000 km.Yaklaşık benzin paramız 350 falan tutar. Mutlaka bir gece otelde kalmak gerekecek. 100 tl de otel vs diyelim. Ayrıca bir de küçük altın takılacak. 120tl de o tutar. Toplam 500 tl oldu.Bu arada ikimizde öğretmeniz.Düğün bizim seminer dönemimize denk geliyor ve perşembe gecesi. Yani 3 gün rapor almamız gerekecek. dolayısıyla o haftanın ekdersi hem benim hem eşimin gidiyor. Toplam 30 saat ekders gidiyor ikimizden. 200 tl de bu ediyor. Bir düğün bize 700 tl-1000 tl arasına patlıyor.ha bu arada 1 temmuz bizim tatil başlıyor. Biz eşimin de benim de memleketimde çalışmıyoruz.1 temmuz da onun memleketine gidiyoruz. Gidiş geliş 1000 km.Ağustos ayında benim memleketime gdiyoruz gidiş geliş 1700 km.Hepsi masraf zaten her yıl.Bi de düğün çıktı.Ayrıca arkadaşının 2. evliliği ve eşim ilk düğününe gitmiş.Bu arada biz evlendiğimizde bize 2 saat mesafedeydi ama nikaha gelmemişti. Şimdide eşime ısrar ediyor.Eşimde fazla masraf olmasın ben gideyim sadece otobüsle diyor.Offf kararsız kaldım.
ahhh ahhh bende napcam bilmiyorum...çıldırmak üzereyim..benimkide boşanmak istiyoo..
Konu neyse de yaptığınız hesaplara hayran kaldım yahu :)
Dediğim gibi karasız kaldım.Daha doğrusu karasız kalmadım aslında. Eşiminde gitmesini istemiyorum kendi başına. Ben mi hatalıyım bilmiyorum ama sanki gitmesek olur gibi geliyor.Boşuna masraf olduğunu düşünüyorum. Zaten 5 tl paraya bile ihtiyacımız olduğu dönemler oluyor yaz ayları. Ekders yok, masraf çok. Eşimin ailesinin yanında 1 ay kalıyoruz. Yol masrafı, mutfağı vs en az 1500 ekstra harcanıyor. Off ben mi çok para gözüm acaba. Eşim de böyle şeyler önemlidir diyo. Herşey para ile ölçülmez, dostluktur diyor.Ben anneannemin cenazesine bile gitmedim vakti zamanında para yok diye. Eşim gitseydin ben gitme demedim ki diyor. Ama o zaman yeni evlenmiştik ve 50 tl bize kalıyordu ayda harcamaya. Herşeyimizi kendimiz kredi ve borçla yaptık.Aslında insanların ısrarcı tavırlarına deli oluyorum. Diyesim geliyor.Sen 2 saat mesafedeydin de niye gelmedin diye. Hadi gelmedin gelmedin ufacık bir çicek, hediye bile göndermedin ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?