Eşimi nasıl ikna edebilirim?

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Eşimin üniversiteden yakın arkadaşının haziran ayında düğünü var.Bizim yaşadığımız yer ile düğünün olacağı yer arasında 500 km var.Yani gidiş geliş 1000 km.Yaklaşık benzin paramız 350 falan tutar. Mutlaka bir gece otelde kalmak gerekecek. 100 tl de otel vs diyelim. Ayrıca bir de küçük altın takılacak. 120tl de o tutar. Toplam 500 tl oldu.Bu arada ikimizde öğretmeniz.Düğün bizim seminer dönemimize denk geliyor ve perşembe gecesi. Yani 3 gün rapor almamız gerekecek. dolayısıyla o haftanın ekdersi hem benim hem eşimin gidiyor. Toplam 30 saat ekders gidiyor ikimizden. 200 tl de bu ediyor. Bir düğün bize 700 tl-1000 tl arasına patlıyor.ha bu arada 1 temmuz bizim tatil başlıyor. Biz eşimin de benim de memleketimde çalışmıyoruz.1 temmuz da onun memleketine gidiyoruz. Gidiş geliş 1000 km.Ağustos ayında benim memleketime gdiyoruz gidiş geliş 1700 km.Hepsi masraf zaten her yıl.Bi de düğün çıktı.Ayrıca arkadaşının 2. evliliği ve eşim ilk düğününe gitmiş.Bu arada biz evlendiğimizde bize 2 saat mesafedeydi ama nikaha gelmemişti. Şimdide eşime ısrar ediyor.Eşimde fazla masraf olmasın ben gideyim sadece otobüsle diyor.Offf kararsız kaldım.

Son düzenleme:
canım bence eşin doğru demiş çok istiyorsa o gitsin ama ben olsam gidip üstüne bi de altın takmam benim düğünüme gelmeyen kişiye

ya tek tek düğünemi gidilirmiş yavv???eşim hasta yada işi vr ondan gelemedimi decek?oldu olcak altın takarken buda eşimden desin..sakın tek gönderme kocanı..bana çok saçma geliyr..asla bencillik yapıp ha o gelmemiş sende gitme demem başkasını ayıbına düşme..sadece istenmediğin yere ayak basma..ama kocanda amma fikir bulmuş sağolsun yani..gitmeyin bence..

İki arada kaldık.İşin maddiyatı önemli.Ben öyle o gelmedi biz de gitmeyelim demem. 2-3 saatlik yol olsa yine giderim.Ama böyle çok masraf olcak.ayrıca bu extra masrafın hiç yeri zamanı değil.Eşimide çok sıkıştırıyor.Az önce aradı yine, gelceksiniz değil mi dedi. Eşimde geleceğiz dedi o kadar ısrar karşısında. Ben diyorum ki düğüne çiçek gönderelim yada internetten adrese teslim hediye siparişi verelim.100 tl ye hallederiz hem de gönül almış oluruz. Neden insanlar bu kadar ısrarcı olurlarda karşılarındakini düşünmezler ki.

tabiki gitmeyin...

çünkü bir kere üzerinize düşeni yapmışsınız...

ikinci defa sizi zor duruma düşürüyorsa bu durum kendiniz ailenizi bütçenizi düşünmek zorundasınız....

içiniz son derece rahat olabilir bence sıkıntı yapmayın ve girmeyin mutluluklar dileyin özür dileyin bitsin....

müsait olduğunuz bi zaman madem yakın evlerine kalmaya giderisniz...
o zmaan ev hediyesi alınır küçük bişey

Ne gerek var canım otobüsle tek başına gitmeye falan.
Bir bahane bulun gitmeyin.
Zaten ilk evliliğinde gitmiş.

bencede gitmeyin derim hem ekonomik açıdan sizi sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. müsait olduğunuz bir dönemde hediyesini götürürsünüz yada oradaki bir çicekcinini telini bulup bir çicek yollatabilirsiniz. gerek yok kendinizi sıkmaya.

Eşiniz otobüsle gitsin işte , masrafı yarıya bölersiniz :)

eşin kendinin ve senin adına bir çelenk göndersin ya da ev için çiçek en fazla 100 lira yapar.hem de gönül alırsınız?

Dediğim gibi karasız kaldım.Daha doğrusu karasız kalmadım aslında. Eşiminde gitmesini istemiyorum kendi başına. Ben mi hatalıyım bilmiyorum ama sanki gitmesek olur gibi geliyor.Boşuna masraf olduğunu düşünüyorum. Zaten 5 tl paraya bile ihtiyacımız olduğu dönemler oluyor yaz ayları. Ekders yok, masraf çok. Eşimin ailesinin yanında 1 ay kalıyoruz. Yol masrafı, mutfağı vs en az 1500 ekstra harcanıyor. Off ben mi çok para gözüm acaba. Eşim de böyle şeyler önemlidir diyo. Herşey para ile ölçülmez, dostluktur diyor.Ben anneannemin cenazesine bile gitmedim vakti zamanında para yok diye. Eşim gitseydin ben gitme demedim ki diyor. Ama o zaman yeni evlenmiştik ve 50 tl bize kalıyordu ayda harcamaya. Herşeyimizi kendimiz kredi ve borçla yaptık.Aslında insanların ısrarcı tavırlarına deli oluyorum. Diyesim geliyor.Sen 2 saat mesafedeydin de niye gelmedin diye. Hadi gelmedin gelmedin ufacık bir çicek, hediye bile göndermedin ya.

Konu neyse de yaptığınız hesaplara hayran kaldım yahu :)

Konu neyse de yaptığınız hesaplara hayran kaldım yahu :)

Ya ne yapayım ama?3 oraya 5 oraya bi bakıyorum maaş bitiyor. Bir de bankaların avans hesapları da var. Hesapta para olunca farkında olmadan harcanıyor. Ama aslında bize ait olmayan bir parayı harcamış oluyoruz.Hesap yaptığıma bakmayın 5 kuruş birikim de yok ortada.Bi araba var o kadar.

sizin mutlu günüzde yanınızda olmamış tebrik dahi etmemiş bence ikinizin de gitmesi gereksiz.çok ısrar ederse eşinizin gitmesi mantıklı günü birlik.
üstelik ikinci evliliği tabiki mutlu olsun ama insanları ikinci kez zahmete sokmak gereksiz bence üstelik kendinin katılmadığı bi düğüne başkasından bunu ikinci kez istemek...insan her şeyi düşünüyor bu devirde

Yapacağınız en büyük hata masraftan dolayı eşinizi tek olarak oraya göndermek.. Lütfen buna kalkışmayın bile.. Ya beraber gidin ya da o gitmesin..Fakat madem gştmek istiyor ısrarla, engelde olamıyorsunuz çok baskı yapmayın.Hazırlanın en güzel şekilde ve mutlaka ne olursa olsun beraber gidin..

Masraftan dolayı hayatını kısıtlayan bayanlar, sonradan bunun o kadar çok ceremesini çekiyor ki..

Bir siz mi masraf oluyorsunuz ailenize ? Eşiniz tek başına giderse inanın bana aynı masraf yapılır zaten yine.. Erkeklerin tek olurken yaptığı masraf ile eşlerin birlikte gittiği zaman yaptığı masraf neredeyse aynı..

Lütfen tasarruf yapalım derken hayatınızı kısıtlamayın.. Ve sakın yalnız gitmesine izin vermeyin.. Gidin, eğlenin ve dönün.

Çalışıyorsunuz, hayatı yaşamak için..Gerektiğinde tasarruf gerektiğinde eğlence ya da başka birşey için harcamak gerekir..

Yerine elbet gelir..Ama giden günün g(y)eri gelmiyor..

sızın nıkahınıza gelmemıs hem 2. dugunu bosverın bu kadar masraf yapmak olmaz,gıtceksenız de sız de gıdın

ne yuzsuz ınsanlar var ya hem kendı gelmıyo hem ısrar edıyo Allah cahılden korusun

Tabii ki geçen gün geri gelmiyor.Ben de aynı fikirdeyim.Normalde öyle tasarruf yapayım tipinde biri değilimdir hiç. Ama bu defa bu para bu işe değmez diye bir düşünce var.Giderim eşimle alışveriş yapar harcarım, anama babama yada eşimin ailesine harcarım ama bu düğüne gitmek için harcamak içimden gelmiyor. eşim tek giderse 100 tl otobüs parası olu, 120 altın, gece konaklama falan masraf 700 den 400 e düşer.Ama o da çok. Az para mı nerdeyse asgari ücret.Yani ben kısaca kararımı verdim de eşimi kararıma nasıl ikna ederim peşindeyim.Bence bu düğüne para harcamak gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…