Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

kkda calisan, aldığını komple kocasina verem kadinlar da benzer muameleyi görüyor hep konu aciliyor
tabii ki kadin kendi ayaklari ustunde dursun ama o konuyla bu konunun cok alakasi yok. kendini ezdiren okusa da ezdiriyor. ya da evin tüm yükünü yemek temizlik sirtlanan kocasindan cok kazansa da ondan gec gelse de yine tek basina sirtlaniyor. "kocam bana yardim eder, gecen ay süpürge acti mesela" diyorlar
1 yaşında bebeği olan kadına bunu yazmış. Çalışsa o 1 yaşındaki bebeği nereye bırakacak? Türkiyede ucuz 1 yaşında bebek alan kreş var mı? Bakıcı parası muhtemelen maaşından yüksek olur. İnsan yazarken acaba söylediğimde mantık var mı diye biraz düşünmeli.

Ben de gurbercının cook fazla olduğu bır yerde yaşıyorum. Ama burdakiler en fazla kenfı anne babasının yanında kalır. Ben hiç kardeşinde yegenınde kalanı duymadım. Ev tutulur, evı yoksa.

Ben misafir ağırlarım. Esımın tarafından da agırlarım.Herkes İnsan yerıne koymuş gelmiş derim.Benim sülalem beni, eşimin sülalesinden bırısı ıse eşimi arar. Bu dert değil benim için. Ama sizin durum çok farklı. 2+1evde 13 kişi nasıl yaşanır. Birçok kişi yemeği çayı sofrayı beraber yaparsınız demiş ancak ya tuvalet banyo.Bir de bebek bakımı. Olacak iş değil. Çok korkunç.

Ama sorun eşinizde.Hemen atlamış.Tam bir el iyisi. Ben sızın yerınızde olsam o süre ıçınde annemlere gıderım.ne yaparlarsa yapsınlar. Uzun süre kalırlarsa da dönüşte temizliğe birini bulurum. Salak kocama da ders olur.

1 yaşında bebeği olan kadına bunu yazmış. Çalışsa o 1 yaşındaki bebeği nereye bırakacak? Türkiyede ucuz 1 yaşında bebek alan kreş var mı? Bakıcı parası muhtemelen maaşından yüksek olur. İnsan yazarken acaba söylediğimde mantık var mı diye biraz düşünmeli.
Öncesinde çalışıyor olsaydı kayınpeder evinde kalmazdı
Birikimi olurdu

Neden bütünlüklü düşünme yetiniz yok?

İş hayatı olsa uzun süre ücretsiz izin bile alsa insanın bi garantisi olur, bi birikimi bi duruşu olur

Yoksa bir yaşındaki bebeğe bakmasın demiyor kimse
Biraz mantıklı düşünün yaa

Gelenlerde de hic akil yok biri sizin yatak odasi kaliyo 1 oda 1 salon 10 kisi nereye yatacaz diye düşünmüyorlar. Eurolarla kendinize bir yer tutun da kalin allahin pintileri ne anlarlar rezillik cekip milletin evinde yatmaktan. Yatili misafirlik yasaklanmali.

Ev sizin olsaydi da ayni sey olurdu sorun eşinde diyenlere de katiliyorum.

Bebegi alip gidemezsin muhtemelen tek yapacagin hizmet etmemek esin cagirdigi gibi yapsin hizmetlerini.

Abla bu adamla ömür geçmez boşan kafan rahat etsin. Çocuğunuzu alıp annenizin yanına geçebiliyorsanız kaçın durmayın. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor, anası ayrı falso akrabası ayrı falso kocanız ayrı falso. Siz giderseniz kendi başına ağırlar tatlı tatlı on kişilik misafir aşiretini.

%100000

Gelenlerde de hic akil yok biri sizin yatak odasi kaliyo 1 oda 1 salon 10 kisi nereye yatacaz diye düşünmüyorlar. Eurolarla kendinize bir yer tutun da kalin allahin pintileri ne anlarlar rezillik cekip milletin evinde yatmaktan. Yatili misafirlik yasaklanmali.

Ev sizin olsaydi da ayni sey olurdu sorun eşinde diyenlere de katiliyorum.

Bebegi alip gidemezsin muhtemelen tek yapacagin hizmet etmemek esin cagirdigi gibi yapsin hizmetlerini.
Adamlar ev tutalım demiş eşi ısrar etmiş illa bizde kalın diye.

Esinizin ailesi ne ki esiniz ne olsun ? Balik bastan kokar ac gibi 10 kisi Türkiye ye geliyorsunuz tıklım tıkış , ev bakin bana oldu pasam , meali sizde kalalim teklif edin bekliyorumdur. Esinizde tam oluşumunu tamamlayamamis bir varlik. Karisina çocuğuna zerre deger vermiyo basin tekmeyi ömür gecmez bu kisiyle. 10 kisi evime gelicek yatili kalacak fikra gibi

Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
Bugün itibariyle evdeki her işten elini çekiyorsun. Kalk kahvaltıyı hazırla, kalk çocuğuna bak, kalk bezini değiştir, kalk yemek hazırla diye dürtüp duruyorsun. Üstüne üstlük de evi temizletiyorsun. Bizim kendi işimizi yapmazsan başkasını nasıl ağırlayacağını sanıyorsaun kalk de ittir. Gelen olursa da asla kalkmıyorsun. Çocuk zaten durmaz, çocuk durmuyor diye onun peşinde dolaş. Gelen de gece olmadan bir plan yapmaya kalkar. Şu havada insan kendine değince sinir harbi yaşıyor ömrümde görmediğim herifin dalıyla budağıyla eve sıkışamam.

Böyle adamlar evlenmemeli ya. Hele baba hic olmamali. Adam dedigin karısını çocuğunu düşünür, 10 yildir gormedigi dayisini degil. Bu gurbetcilerden de gına geldi israr etmeleri lazim gerek yok diye kaldi ki bize ev bulun diye size soylemeleri dupeduz ayak. Birini rahatsiz etmek istemeyen insan hic konusmaz bile gider otel tutar. Eşine diyecek soz bulamadim artik dayiya saydiriorum.

Ev onların olmasaydı da o misafirler sizde kalırdı. Burada evin onların olması bir şey değiştirmiyor eşinizin tutumu değiştiriyor.

Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
Babam abimlere evlerini verdi ama yengemlere hiçbir zaman böyle emrivakiler yapılmadı. Kaynanan ağırlamak istiyorsa alsın hepsini köyde ağırlasın

çok uzun zamandır evliyim benim de evim 2+1
düşünüyorum da 10 kişilik misafir ovvv korkunç

herkes al bebeğini ailene git demiş ama bu boşanmaya eş değer bunu da göze alacaksanız gidin

ya da kayınvalideyi çağırın o hizmet etsin
siz hasta olun yatın

Adamlar ev tutalım demiş eşi ısrar etmiş illa bizde kalın diye.
Ev tutalım dememişler, bize ev bakın demişler. Yani arayın bulun ve hazırlayın demek o. Deniz tatili olsa daha kış ortasında koşup hemen otel ayarlıyorlar. Köy memleket dedin mi biz bilmeyiz biz anlamayız biz bulamayız diye safa yatıyorlar. Her yerde Air Bnb veya pansiyonlar var. Araba kiralarsın, gezmek istediğin zaman gezersin yatmak istediğin zaman da gider parasını ödediğin yerde uyursun. Akrabalarınla da yemekti tarihi yerdi plajdı havuzdu... planlar yaparsın, hem herkesi görür hem kimseye yük olmazsın. 3 kişilik çekirdek aile de değil 10 kişilik mini kabile. Burada millet zar zor market alışverişi yapıyor kıtı kıtına yettiriyor. Gelip euro şovu yapacaklarına halden anlayıp yatacak yer bulsunlar kendilerine. Ev küçük 2+1, 15 aylık bebek var diyince normal zekada biri anlar ne yapılır ne yapılamaz.

Ben olsam misafirler gidene kadar cikar anneme giderim bu sicakta avuc ici kadar bir evde 10 kisi mi :KK51: Misafirler de gerizekali,10 kisi 2+1 eve nasil sigilir, mumkun degil. BU koca ve ailesi toptan gerizekali anladigim kadariyla bununla evlenip bir de cocuk uretmen tamamiyle snein hatan konu sahibesi. Boyle aileler azalarak bitmeli, gen havuzundan elenmeli.

Back
X